Válasz seawater1 #14089. hozzászólásáraBetakarìtàsi idöbe? Pénz nincs munka ezer. Ök meg röhögnek rajtunk az íróasztal mögül.ök is tudjàk megmozdulàs esetén sokunknak kéne különbözö okok miatt othon maradnia sajnos. Szomorú hogy a kamara nem komunikàl és nem küzd értünk! Mire fizetjük a kötelezö tagdíjat?
Válasz SzFefe #14087. hozzászólásáraFigyelembe véve a politikusaink becsület orientàlt munkàjukat, szerinted tényleg idegesiti öket hogy mit ìr elő a jogszabàly? majd modositjàk.
Válasz nemesjozsef #14085. hozzászólásáraEzt már más is írta, csak még senki sem mutatta meg a jogszabályt, amire alapozza.
Szerintem meg június 30. a kifizetés határideje.
https://www.mvh.gov.hu/documents/20182/0/AZ+EUR%C3%93PAI+PARLAMENT+%C3%89S+A+TAN%C3%81CS+1306-2013-EU+RENDELETE/d484db80-180d-4a7c-8650-6613f51e4060?version=1.0
Válasz nemesjozsef #14085. hozzászólásáranem baj...az már utószezon lassan....:D ha nem lennék ekkora szorításban a bankok részéről..még röhögni is tudnék az egészen...:/
siralomház hangulat van...nem tudjuk mennyit kapunk...miért...és mikor....
Megkaptam a saps határozatot (kelte: 06.12. Ma jött meg a tárhelyemre). Minden rendben volt, így csak a kötelező levonásokkal csökkent a saps összegünk. A kötelező levonások:
1.fiatal mzgi tám. finanszírozása miatti 1,08%
2. mzgi kistermelői tám. finanszírozása miatti 0,62%
3. pénzügyi fegyelem miatti 1,24%
Így azt hiszem ez a jogcím rendben van!
Válasz laikus87 #14075. hozzászólásáraÉn olyat is hallottam(falugazdász mondta), hogy ha az 5 éves ciklus alatt valamikor elmúlsz 40 éves, akkor a fiatal gazdás kiegészítő akkor is jár míg az 5 év le nem jár. Szerintetek ebből mi igaz?
No tényleg kifizetik a SAPS és a Zöldítésből elmaradt hektáronként kb 4000-5000ft hiányt, legalább is én magamnak ennyi hiányzó összeget láttam, bár úgy gondoltam ez veszett pénz da ma kaptam egy 6 oldalas határozatot ami a frászt hozta rám, azt hittem valami pénzügyi fegyelmet kapok, de nem, valóban a végkifizetés bár ebben csak SAPS-ot látom 11.38 ha után 38 ezer ft, nem tudom hogy zöldítésből jön e még valami?^^
Válasz öcsi 1986 #14074. hozzászólásáranekem úgy mondta a falugazdász, hogy annak jár, aki még nem igényelt 5 éve támogatást, tehát ha még csak 3 éve igényelsz, akkor 2 évre jár, ha most igényelsz először, akkor 5 évre jár, nekem csak emiatt lett a nevemre átvéve a család összes földje, mert ez olyan pénz, amiért csak le kell hajolni... amúgy nem vagyok benne, biztos, hogy a falugazdásznak igaza van, de így mondta
Válasz jung #14067. hozzászólásáraIgen a bankos papírt tudják küldeni hogy előlegeztesse meg magának a 2016 támogatás még a 2015 se küldték erre persze van eszük!!!!de mi lesz itt ha megszűnik az mvh még támogatást se kapunk ezt is elintézik ......
Válasz rongyos #14065. hozzászólásáraEz csakk azért furcsa mert mindehol azt haljuk hogy a fizetési hatàridö azt jelenti,hogy adig be kell érkezni a pénznek. Érdekes hogy ez csakk rânk vonatkozik.
Válasz jung #14037. hozzászólásáraolyanra, hogy egy internetes felület pop-up ablaka és felugró üzenete sokszor megeszi őket reggelire...pedig a pénzügyi eredmény szempontjából sokszor nem a mezőn dől el a meccs hanem itt a képernyő előtt...
Lökni kéne az infót csípőből..mikor megjelenik egy pályázat...
Válasz seawater1 #14052. hozzászólásáraTudják a jogszabályt... jun. 3o ...és ha aznap adják fel az utalást addig sem szólhat senki semmit...
Sajnos a kommunikációval van óriási probléma...meg néha a dilettáns módon állnak hozzánk...
Belehúztak, talán 30-ig utalnak is. Nálunk az utalványozott összeg alapján a saps: 45.370/ha, zöldítés: 25.252/ha. saps 16-án, zöldítés ma váltott. pénzt, határozatot még nem kaptam. Szálas fehérje, term.kötött anyatehén és ÁNT szarvasmarha nem változott.
Válasz kulakman #14057. hozzászólásáraMiért nem lehet kiírni,hogy a zöldítés mennyire jön ki hektáronként? Nekem a saps 45402 forintra jön ki.
Előlegként mindenki más összeget kapott. Csak akkor tudjuk mire számítsunk,ha a pontos összeget írod ki,ugye nem nagy kérés.
Válasz Bán Zsolt #14055. hozzászólásáraA jóváhagyott státusz után három napra utaltak is rá egy kis pénzt, de a sapsnál is így volt az a pénz még nem jött, viszont a teljes összeg, így már meghaladja a 70 ezret, azaz a most kiutalt saps + zöldítés kb egy ötezer körül van/ ha !
A zöldítés ma jóváhagyottra váltott. Az előleg a végösszeg valamivel kevesebb, mint 94%-a volt. Tehát a visszatartott összeg esetemben 6,39%-ra jött ki. Ha ennyi a TERA és a szálas fehérje esetében is, akkor repesve várom a kifizetést!
Mindenki nyugodjon meg, az MVH-nál az ügyintéző azt mondta, hogy idézem:"Azon vannak, hogy 2016 június 30-ig minden ki legyen fizetve.
Földalapú 45 eFt/ha
zödlítés 25 eFt/ha."
Hát remélem sikerül nekik, mert már mi is az utolsókat rugjuk!
Szerintem elköltötték valami másra a pénzünket , mondjuk a felcsúti kisvasútra be kell látnunk, hogy ez a gazdabarát kormányzat sokkal jobban szopatja a parasztokat mind bármelyik kommunista kormány nem gondoltam vna, hogy valaha ezt kell mondanom, de sajnos így van
34939 hozzászólás
Válasz seawater1 #14089. hozzászólásáraBetakarìtàsi idöbe? Pénz nincs munka ezer. Ök meg röhögnek rajtunk az íróasztal mögül.ök is tudjàk megmozdulàs esetén sokunknak kéne különbözö okok miatt othon maradnia sajnos. Szomorú hogy a kamara nem komunikàl és nem küzd értünk! Mire fizetjük a kötelezö tagdíjat?
Most reggel jött 4150ft az anyatehénre

Valaki megkapta már erre a jogcímre a vékifizetést? Mekkora körűli összegre számíthatok mert ez nagyon karcsú
Ha nem fizetnek június 30 -ig, javaslok egy megmozdulást, tüntetést, ahogy a tanárok esetében is volt :)
Válasz SzFefe #14087. hozzászólásáraFigyelembe véve a politikusaink becsület orientàlt munkàjukat, szerinted tényleg idegesiti öket hogy mit ìr elő a jogszabàly? majd modositjàk.
Válasz nemesjozsef #14085. hozzászólásáraEzt már más is írta, csak még senki sem mutatta meg a jogszabályt, amire alapozza.
Szerintem meg június 30. a kifizetés határideje.
https://www.mvh.gov.hu/documents/20182/0/AZ+EUR%C3%93PAI+PARLAMENT+%C3%89S+A+TAN%C3%81CS+1306-2013-EU+RENDELETE/d484db80-180d-4a7c-8650-6613f51e4060?version=1.0
75.cikk!
Válasz nemesjozsef #14085. hozzászólásáranem baj...az már utószezon lassan....:D ha nem lennék ekkora szorításban a bankok részéről..még röhögni is tudnék az egészen...:/
siralomház hangulat van...nem tudjuk mennyit kapunk...miért...és mikor....
Nem fogják kifizetni junius 30-ig, csak a határozathozatal határideje. a végkifizetés + 30 nap jogszabály szerint.
Válasz Gazdász35 #14054. hozzászólásárasemmit,de nagyon hiányzik.
Megkaptam a saps határozatot (kelte: 06.12. Ma jött meg a tárhelyemre). Minden rendben volt, így csak a kötelező levonásokkal csökkent a saps összegünk. A kötelező levonások:
1.fiatal mzgi tám. finanszírozása miatti 1,08%
2. mzgi kistermelői tám. finanszírozása miatti 0,62%
3. pénzügyi fegyelem miatti 1,24%
Így azt hiszem ez a jogcím rendben van!
Válasz jocek26 #14080. hozzászólásáraEz igy igaz!A megkezdés számít!
Válasz jocek26 #14080. hozzászólásárahttp://www.nak.hu/kiadvanyok/tamogatasokhoz-kapcsolodo-dokumentumok/rovid-tajekoztatok-egyes-jogcimekrol-tamogatasokrol/593-fiatal-mezogazdasagi-termelok-tamogatasa-201605/file
Válasz laikus87 #14075. hozzászólásáraÉn olyat is hallottam(falugazdász mondta), hogy ha az 5 éves ciklus alatt valamikor elmúlsz 40 éves, akkor a fiatal gazdás kiegészítő akkor is jár míg az 5 év le nem jár. Szerintetek ebből mi igaz?
Válasz jung #14077. hozzászólásáraNekem eddig minden faterom nevén futott, idén jött ez az ötlet, szóval csak most adtuk be így először...
Kiemelt zöldségtámogatásról nem tudunk semmit, 11 hektár édesköményre járna hektáronként az a 300 euro többlettámogatás.
No tényleg kifizetik a SAPS és a Zöldítésből elmaradt hektáronként kb 4000-5000ft hiányt, legalább is én magamnak ennyi hiányzó összeget láttam, bár úgy gondoltam ez veszett pénz da ma kaptam egy 6 oldalas határozatot ami a frászt hozta rám, azt hittem valami pénzügyi fegyelmet kapok, de nem, valóban a végkifizetés bár ebben csak SAPS-ot látom 11.38 ha után 38 ezer ft, nem tudom hogy zöldítésből jön e még valami?^^
Válasz laikus87 #14075. hozzászólásárati kaptatok màr belöle? Nekem tavaj óta semi nem történt. Feldolgozás alatt.
Mielőtt megszűnik az mvh pár embert még megszívatnak/tönkretesznek, köszönjük magyarisztán.
Válasz öcsi 1986 #14074. hozzászólásáranekem úgy mondta a falugazdász, hogy annak jár, aki még nem igényelt 5 éve támogatást, tehát ha még csak 3 éve igényelsz, akkor 2 évre jár, ha most igényelsz először, akkor 5 évre jár, nekem csak emiatt lett a nevemre átvéve a család összes földje, mert ez olyan pénz, amiért csak le kell hajolni... amúgy nem vagyok benne, biztos, hogy a falugazdásznak igaza van, de így mondta
sziasztok a fiatal gazda az a 20 ezer ft / hektár az mindenkinek jar aki 40 év alatt van vagy hogy van az? kosszi elore is
Válasz jung #14069. hozzászólásáraÜdv

Na , pont ettől féltem.
Válasz jung #14069. hozzászólásáraNagy orom lesz...
12 ike ota jováhagyott de pénz nincs erdekesek ezek 9 napja nem sikerult utalni
Válasz jung #14067. hozzászólásáraIgen a bankos papírt tudják küldeni hogy előlegeztesse meg magának a 2016 támogatás még a 2015 se küldték
erre persze van eszük!!!!de mi lesz itt ha megszűnik az mvh még támogatást se kapunk ezt is elintézik ......
Azt mondja a falugazdàszunk hogy ne pànikoljunk ha mégse utaljàk 30-ig akkor kamatot füzetnek rà.
Válasz rongyos #14065. hozzászólásáraEz csakk azért furcsa mert mindehol azt haljuk hogy a fizetési hatàridö azt jelenti,hogy adig be kell érkezni a pénznek. Érdekes hogy ez csakk rânk vonatkozik.
Nyilatkoztak tegnap azért tettek 39miliàrdot az ersztébe hogy az több hitelt tudjon folyosítani. KÖSZÖNJÜK!
Válasz jung #14037. hozzászólásáraolyanra, hogy egy internetes felület pop-up ablaka és felugró üzenete sokszor megeszi őket reggelire...pedig a pénzügyi eredmény szempontjából sokszor nem a mezőn dől el a meccs hanem itt a képernyő előtt...
Lökni kéne az infót csípőből..mikor megjelenik egy pályázat...
Válasz seawater1 #14052. hozzászólásáraTudják a jogszabályt... jun. 3o ...és ha aznap adják fel az utalást addig sem szólhat senki semmit...
Sajnos a kommunikációval van óriási probléma...meg néha a dilettáns módon állnak hozzánk...
Nekünk is változott a zöldítés 25.152- lett meg jóváhagyott, a saps meg a fiatal gazdához még nem nyúltak
Nekem mà hàromszor vàltzot a dàtum a zöldítésnél be mindi feldolgozàs alatt. Erre 19-én ujra vàltozott most az van oda ìrva stàtuszvàltàs alatt.
Válasz boncso #14059. hozzászólásáraKöszönöm szépen!
A zöldítés nálam is 25.252 Ft/ha-ra jön ki.
Válasz kistomi #14058. hozzászólásáraAzért mert nem találom a saját pontos hektáromat!
Belehúztak, talán 30-ig utalnak is. Nálunk az utalványozott összeg alapján a saps: 45.370/ha, zöldítés: 25.252/ha. saps 16-án, zöldítés ma váltott. pénzt, határozatot még nem kaptam. Szálas fehérje, term.kötött anyatehén és ÁNT szarvasmarha nem változott.
Válasz kulakman #14057. hozzászólásáraMiért nem lehet kiírni,hogy a zöldítés mennyire jön ki hektáronként? Nekem a saps 45402 forintra jön ki.
Előlegként mindenki más összeget kapott. Csak akkor tudjuk mire számítsunk,ha a pontos összeget írod ki,ugye nem nagy kérés.
Válasz Bán Zsolt #14055. hozzászólásáraA jóváhagyott státusz után három napra utaltak is rá egy kis pénzt, de a sapsnál is így volt az a pénz még nem jött, viszont a teljes összeg, így már meghaladja a 70 ezret, azaz a most kiutalt saps + zöldítés kb egy ötezer körül van/ ha !
A zöldítés ma jóváhagyottra váltott. Az előleg a végösszeg valamivel kevesebb, mint 94%-a volt. Tehát a visszatartott összeg esetemben 6,39%-ra jött ki. Ha ennyi a TERA és a szálas fehérje esetében is, akkor repesve várom a kifizetést!
Válasz Gazdász35 #14054. hozzászólásáranekem még ellenőrzés alatt.
csak a zöldítés változott ma jóváhagyottra
Sziasztok
Anyatehéntartás támogatásról nemzeti-eus tudtok valamit?
Talán lesz valami,zöldségnövénynél 18.-án váltott a státusz.Maradt ellenőrzés,de legalább hozzányúltak.
Azon vannak?! Ez most tényleg???

Jogszabály kötelezi őket!!!
Engem ha megbüntetnek parkolásért vagy bármi számlát nem fizetek be időben én szívok
Ezek meg bármit megtehetnek a PÉNZÜNKKEL
Tényleg kritikán aluli, minősíthetetlen
Válasz kovacs.csalad #14048. hozzászólásáraNem tudok megnyugodni.Sőt egyre idegesebb vagyok

Válasz kovacs.csalad #14048. hozzászólásáraA 45+25 nálam csak 66 ra jött ki
Mindenki nyugodjon meg, az MVH-nál az ügyintéző azt mondta, hogy idézem:"Azon vannak, hogy 2016 június 30-ig minden ki legyen fizetve.
Földalapú 45 eFt/ha
zödlítés 25 eFt/ha."
Hát remélem sikerül nekik, mert már mi is az utolsókat rugjuk!
Lehet a túlélésre nevelnek minket......
Ügyes!
Szerintem elköltötték valami másra a pénzünket , mondjuk a felcsúti kisvasútra
be kell látnunk, hogy ez a gazdabarát kormányzat sokkal jobban szopatja a parasztokat mind bármelyik kommunista kormány
nem gondoltam vna, hogy valaha ezt kell mondanom, de sajnos így van

Komolyan ez már kritikán aluli ....
Válasz seawater1 #14043. hozzászólásáraAzért kapjuk az őszi munkákhoz!Ráfogjuk valamelyik őszi munkára!

Undorító amit ezek csinálnak!!!
Gusztustalan!!!
Eu-s pénzről van szó, ami réges-régen állam bácsi kasszájában van.
Kezdő gazda vagyok, javítsatok ki ha tévednék
A támogatást nem az őszi és tavaszi munkálatok megsegítésére kapjuk???
Csak mert lassan aratás :)
Egész évben a Június 30-at hallgattam az MVH-tól. Kíváncsi leszek ha addig nem jön pénz mi lesz az új gazdabarát kifogás