A Bull akkor másabb mint a Helti ha jól értelmezem.
Agrisem rendszerű van MTZ után neked referencia? Lehet elmennék megnézni és egy 2 késes elég lenne nekem. 40-45 cm nyakig jó nekem mélységre.
MTZ-vel húzom, vagyis még csak egyszer húztam mikor félkész állapotban volt, arról van is kép lentebb, csupaszon rögtörő nélkül.
A rögtörőt a méh telepről hoztam el vázzal együtt így azzal már nem nagyon kellett bajlódni Gyárilag egy NK szántóföldi kultivátoron dolgozott. Onnan koppintottam le, és az a jó, hogy lehet a rugó erősségét csavarral állítani.
600-650 kg körül van a súlya.
Fogok róla írni, ha már kipróbáltam, és dolgozott pár hektárt.
Segítséget szeretnék kérni.
Van egy MM-120 mélyműtárgyázóm. Elég gatya állapotban van, de működik. Mielőtt megint munkára fogom kicsit kipofoznám.
Ha bárkinek lenne bármilyen dokumentum a masináról, kezelési-használati útmutató, robbantott ábra és megosztaná velem, nagyon hálás lennék.
Nos az Agrisem rendszerű az eddigi legkönnyebb húzású lazító, a Bull-t 2 késsel, mezitlábas 80-assal teszteltük 50-es kötöttségi földben, mielőtt elkezdtük a fejlesztését. lehet kételkedni, gondolkodni a történeten, én ugy érzem, hogy az elmult 14 évben ehhez a témához elég sokat adtam, a gépeink üzemeltetése gazdaságos mind üzemanyagfelhasználás és mind kopástürés szempontjából
:) Karrier, teljesen szép munka.
jó robosztus váz.
talán az alsó két vonófület erőssebbre vettem volna (nagyobb felületen kapszkodjon a vázhoz) de ez is csak talán.
remélem amint kipróbálod hallunk még róla.
a rugós rögtörő nagyon jó ötlet.
Augusztus 10.-re terveztem, hogy befejezem, ehhez képest tegnap este raktuk össze! Tudom, hogy a rögtörő hengert sokan gyengének fogják/fogjátok találni, de későbbiekben ha lesz rá anyagi keret majd szerkesztek egy komolyabbat. A 3. kést most nem raktam fel, mert kemény talajon fog dolgozni.
Lehet elfogult vagyok, de szerintem szép munkát végeztünk. Hozzá kell tenni, hogy ez az első ilyen eszköz, amit házilag gyártottam le, de nyilván kaptam hozzá sok-sok segítséget!
Nekem a lényeg az lenne, hogy IH vas helyett valami jobb kéne. Minden érdekel, csak másik ekét nem akarok venni. Mert ezt sose viszik el innen tőlem.
Lazítóba az Agrisem rendszerűtől azért félek, mert 2 kést nem hinném, hogy elvisz, a Helti féle meg nehéz húzásúnak tűnik.Legalábbis ezt olvastam máshol.
szia, nos az egy dolog, hogy ivelt v egyenes az oldalprofilja, de sokban befolyásoló tényező a bontóorr kialakítása is, hogy a szárnyak hol és milyen szögben helyezkednek el
szia! nos jelen pillanatban 5 féle lezitókés közül lehet választani, a Helti kését is én terveztem még 1999-ben, de azóta további fejlesztések jöttek amivel a talajt a lehető legjobban lehet átdolgozni, ugyanakkor a késeim tartósabbak, kopástűrőbbek
kverni fejben gondolkodol? minden megoldható, csak pénz és idő kérdése, mert ugye akkor az eketörzsnek passzolnia kellene az IH ekeszárhoz
A kérdésem arra irányult, hogy IH ekémre tudnál e vasakat szerkeszteni. Ami jobb, mint az IH. Kormánylemezzel együtt. A Kelet-Agronál is kapható eketest van az én ekémen is. Jobb lenne valami Kverneland féle csavart kormánylemez, hogy lassabb sebességnél is borítson.
Lazítóra meg olyan kérdésem volt, hogy a Tied milyen késsel rendelkezik. Illetve mennyivel másabb húzni mint a hasonló Heltit. 2 késes érdekelne.
Ha már lazítani akarsz, akkor ne 25-30 centin húzd, mert az a szántás mélysége, és lehet, hogy könnyebben szántasz, de így csak a gázolajat pocsékolod. Teszem fel 25-30 centin szántasz, akkor előtte lazíts 35-40 centi mélyen. Szerintem ez a minimum mélység aminek van is értelme!
Gergő kösz a választ kaptam 5db 500x50x25mm-es anyagot és ebből akarok csinálni lazítót 25-30cm mélyen akarom húzni akivel erre beszéltem nagyon könnyű utána szántani a tarlót
A Jympa-t 100 000ft-l lemásoltam. Ebben bent van az eredeti papucs ár is.
Mitől is lenne akkor a többletköltség? Az eredeti akkor 600 000ft volt kopaszon.
Számold hozzá,hogy nemfog olyan szép munkát csinálni,meg a későbbi javítások,ami az anyagminőségből,stb.adódik,utána tedd hozzá,hogy nagyon erőset akarsz,ezért túlméretezed,a kések nem megfelelőek,és a plusz üzemanyag fogyasztást.Ekkor már nem is biztos,hogy olcsóbb lesz.
Ha 65 - 70 cm-es mélységben akarsz lazítani, ahhoz egészen más kés, köröm kell mint, mint 25 cm-es műveléshez. Megoldás lehet, ha a vázat úgy alakítod ki, hogy különböző késeket is fel tudjál szerelni.
Nem a főtengelyt, hanem a féltengelyt tudja eltekerni. Az ikerkereket arra találták ki, hogy kisebb legyen a taposási kár, nem arra, hogy nagyobbat bírjon fogni a gép.
2860 hozzászólás
Sziasztok.

Így hogy bejött ez a szottyos dologrontó idő, így jutott egy kis időnk barkácsolásra.
Így állunk, még két délután és szerintem festhetjtük.
Válasz #762. hozzászólásra
A Bull akkor másabb mint a Helti ha jól értelmezem.
Agrisem rendszerű van MTZ után neked referencia? Lehet elmennék megnézni és egy 2 késes elég lenne nekem. 40-45 cm nyakig jó nekem mélységre.
MTZ-vel húzom, vagyis még csak egyszer húztam mikor félkész állapotban volt, arról van is kép lentebb, csupaszon rögtörő nélkül.
A rögtörőt a méh telepről hoztam el vázzal együtt így azzal már nem nagyon kellett bajlódni Gyárilag egy NK szántóföldi kultivátoron dolgozott. Onnan koppintottam le, és az a jó, hogy lehet a rugó erősségét csavarral állítani.
600-650 kg körül van a súlya.
Fogok róla írni, ha már kipróbáltam, és dolgozott pár hektárt.
Üdv mindenkinek.
Segítséget szeretnék kérni.
Van egy MM-120 mélyműtárgyázóm. Elég gatya állapotban van, de működik. Mielőtt megint munkára fogom kicsit kipofoznám.
Ha bárkinek lenne bármilyen dokumentum a masináról, kezelési-használati útmutató, robbantott ábra és megosztaná velem, nagyon hálás lennék.
Köszönöm.
Nos az Agrisem rendszerű az eddigi legkönnyebb húzású lazító, a Bull-t 2 késsel, mezitlábas 80-assal teszteltük 50-es kötöttségi földben, mielőtt elkezdtük a fejlesztését. lehet kételkedni, gondolkodni a történeten, én ugy érzem, hogy az elmult 14 évben ehhez a témához elég sokat adtam, a gépeink üzemeltetése gazdaságos mind üzemanyagfelhasználás és mind kopástürés szempontjából
:) Karrier, teljesen szép munka.
jó robosztus váz.
talán az alsó két vonófület erőssebbre vettem volna (nagyobb felületen kapszkodjon a vázhoz) de ez is csak talán.
remélem amint kipróbálod hallunk még róla.
a rugós rögtörő nagyon jó ötlet.
Terheli a gép hidraulikáját????
Válasz #756. hozzászólásra
Milyen gép után lesz?
A rögtörőt miért tetted rugósra? Így nagyon fogja terhelni a gép hidraulikáját.
Joll nez ki!
Jónak tűnik szép munka!
de majd kicseréled ha nem bírja.
Augusztus 10.-re terveztem, hogy befejezem, ehhez képest tegnap este raktuk össze! Tudom, hogy a rögtörő hengert sokan gyengének fogják/fogjátok találni, de későbbiekben ha lesz rá anyagi keret majd szerkesztek egy komolyabbat. A 3. kést most nem raktam fel, mert kemény talajon fog dolgozni.

Lehet elfogult vagyok, de szerintem szép munkát végeztünk. Hozzá kell tenni, hogy ez az első ilyen eszköz, amit házilag gyártottam le, de nyilván kaptam hozzá sok-sok segítséget!
Válasz #751. hozzászólásra
Nekem a lényeg az lenne, hogy IH vas helyett valami jobb kéne. Minden érdekel, csak másik ekét nem akarok venni. Mert ezt sose viszik el innen tőlem.
Lazítóba az Agrisem rendszerűtől azért félek, mert 2 kést nem hinném, hogy elvisz, a Helti féle meg nehéz húzásúnak tűnik.Legalábbis ezt olvastam máshol.
Válasz #753. hozzászólásra
szia, nos az egy dolog, hogy ivelt v egyenes az oldalprofilja, de sokban befolyásoló tényező a bontóorr kialakítása is, hogy a szárnyak hol és milyen szögben helyezkednek el
Válasz #752. hozzászólásra

Szia!
Köszönöm a szemléltető ábrát, olyan esetleg nincs, ami az előre - hátra egyenes és hajlított szárakat mutatja?
Válasz #745. hozzászólásra

szia, egy kis szemléltető ábra, hogy melyik kés hogy dolgozik
Válasz #743. hozzászólásra
szia! nos jelen pillanatban 5 féle lezitókés közül lehet választani, a Helti kését is én terveztem még 1999-ben, de azóta további fejlesztések jöttek amivel a talajt a lehető legjobban lehet átdolgozni, ugyanakkor a késeim tartósabbak, kopástűrőbbek
kverni fejben gondolkodol? minden megoldható, csak pénz és idő kérdése, mert ugye akkor az eketörzsnek passzolnia kellene az IH ekeszárhoz
Válasz #749. hozzászólásra

na az már valami
Válasz #748. hozzászólásra

igen, grubber lenne helyette
Válasz #744. hozzászólásra
no eladod az ekét?
Válasz #737. hozzászólásra

Gergő én értelek eddig tárcsa után szátottam de mélyen nem nagyon tudtam min 20cm ha vizes akkor még ilyen mélyen sem
Válasz #742. hozzászólásra
Üdv
Nem mindenki tudja linket illeszteni főleg ha nem rámutató, hanem szürke.
Ennyi, így csak egy klikk és nézhető.
Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy a hajlított gerincű, vagy az egyenes kések jobbak? Mi a különbség a kettő között?
Válasz #743. hozzászólásra

Add el az IH-t van komlett gyári kverneland ekém
Válasz #719. hozzászólásra
JOSEY!
A kérdésem arra irányult, hogy IH ekémre tudnál e vasakat szerkeszteni. Ami jobb, mint az IH. Kormánylemezzel együtt. A Kelet-Agronál is kapható eketest van az én ekémen is. Jobb lenne valami Kverneland féle csavart kormánylemez, hogy lassabb sebességnél is borítson.
Lazítóra meg olyan kérdésem volt, hogy a Tied milyen késsel rendelkezik. Illetve mennyivel másabb húzni mint a hasonló Heltit. 2 késes érdekelne.
Válasz #728. hozzászólásra Köszi Zoltán nem tom miért moderálták az egészet.
Válasz #739. hozzászólásra
Csak normálisan nyirkos.amikor nem kenődik és nem csontszáraz, hát igen ez lenne az optimális, de ez nagyon ritka, főleg ha sok területet művelsz.
Válasz #739. hozzászólásra
Azt elfelejtettem megjegyezni, hogy én 70 cm mély altalajlazításra írtam amit írtam, nem 40 cm-es középmély lazításra.
Válasz #738. hozzászólásra
A 20 - cm nedves alatt azt értettem, hogy nem csontszáraz a teteje., de nem is nyers.
Válasz #734. hozzászólásra
És akkor nem roppantja, lazítja a talajt, hanem "felkeni, tömöríti.
Lazítani szárazban érdemes.
Válasz #735. hozzászólásra
Ha már lazítani akarsz, akkor ne 25-30 centin húzd, mert az a szántás mélysége, és lehet, hogy könnyebben szántasz, de így csak a gázolajat pocsékolod. Teszem fel 25-30 centin szántasz, akkor előtte lazíts 35-40 centi mélyen. Szerintem ez a minimum mélység aminek van is értelme!
Válasz #732. hozzászólásra
hányszor kell elmondjam, nálam jelenleg 5 féle rendszerű lazitókéssel rendelhető lazitó v altalajmüvelő
Válasz #711. hozzászólásra

Gergő kösz a választ kaptam 5db 500x50x25mm-es anyagot és ebből akarok csinálni lazítót 25-30cm mélyen akarom húzni akivel erre beszéltem nagyon könnyű utána szántani a tarlót
Válasz #732. hozzászólásra
"Olyan kés kéne ami után csak a vékony vágásnyom látszik."
Ha a felső talajréteg száraz akkor nagy rögöket tud feltépni, ha 20 - 30 cm nedves akkor nem lesznek lavór méretű rögök, csak egy vékony vágásnyom.
Válasz #730. hozzászólásra
A Jympa-t 100 000ft-l lemásoltam. Ebben bent van az eredeti papucs ár is.
Mitől is lenne akkor a többletköltség? Az eredeti akkor 600 000ft volt kopaszon.
Válasz #729. hozzászólásra
Számold hozzá,hogy nemfog olyan szép munkát csinálni,meg a későbbi javítások,ami az anyagminőségből,stb.adódik,utána tedd hozzá,hogy nagyon erőset akarsz,ezért túlméretezed,a kések nem megfelelőek,és a plusz üzemanyag fogyasztást.Ekkor már nem is biztos,hogy olcsóbb lesz.
Válasz #716. hozzászólásra
Talán így jobb.
Válasz #726. hozzászólásra
Vagy venni egy rendes gyárit.
Válasz #725. hozzászólásra
Ha 65 - 70 cm-es mélységben akarsz lazítani, ahhoz egészen más kés, köröm kell mint, mint 25 cm-es műveléshez. Megoldás lehet, ha a vázat úgy alakítod ki, hogy különböző késeket is fel tudjál szerelni.
Válasz #722. hozzászólásra
szia ! ez jó kérdés.. kitétel, hogy milyen teljesítményű géphez, milyen kötöttségű földekre... jelen pillanataban kb 5 féle kést tudok produkálni
Válasz #720. hozzászólásra
A váz gerendája milyen anyagból készült?? 
köszönöm! Jó a videó és a lazító is
Válasz #706. hozzászólásra
Szia! Tudom hogy nem jó topik de a turbósítás sikerült?
Válasz #718. hozzászólásra
Igen Norbert egy 1014 -es még épp megbirkózik vele .
Válasz #715. hozzászólásra
szia, hát tőled nem ért ide a levél :-(
Válasz #716. hozzászólásra

Ferguson húzza??
Naa ezt jól felraktam sztereóban.

Moderálta: (575) 2013-10-16 09:04:08
Válasz #713. hozzászólásra
Freemailra is meg a másikra is.

Nem a főtengelyt, hanem a féltengelyt tudja eltekerni. Az ikerkereket arra találták ki, hogy kisebb legyen a taposási kár, nem arra, hogy nagyobbat bírjon fogni a gép.
Válasz #709. hozzászólásra
szia! hová irtad?

Kösz Gergő