Hirdetés
Fórum
- Grubber új
- Vizszintes tengelyű szárzúzó új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Claas traktorok új
- Talajmegújító Mezőgazdaság új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Őszi búzavetés október 1-től? új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
846 hozzászólás
Válasz #245. hozzászólásra
Eppenseggel nem...de volt egyeb szarmaradvany rendesen, amit eloszedegetett:-( Viszont a vetes ennek ellenere nem lett rossz... Szerintem, ha a buza elpotyog a foldre vhogy, akkor egy kis eso utan siman kikel, ha nincs befedve folddel, akkor is:-)
Ha muszaj lenne, akkor kukorica utan is siman megcsinalnam. Gruber utan boronalni nem erdemes, mert csak rosszabb lesz...
Válasz #238. hozzászólásra
Gondolom még esők előtt. Kukorica után?
Válasz #243. hozzászólásra
A kuki szép
Válasz #237. hozzászólásra
És a vetemények:
repce kukorica után:
búza kukorica után:
kukorica kukorica után:
Válasz #241. hozzászólásra
Most ha nem a Fecó lenne beírnám h.
a sötéteknek a sötétben a helye.
Beírnám. Feltételes mód vágod...
De nem írom be........ heheheheheheheehe
Válasz #234. hozzászólásra
Nem féltél ? Nagyon sötét van...
Válasz #237. hozzászólásra
Jah, hát ez a top down ez jó cucc... ezt írtam régebben is. (Azért a csoroszlyás vető húzná a szármaradványt)
De ő szerintem sima rövidtárcsával csinálta.
Jól tudom?
Válasz #235. hozzászólásra
javítottam...
Válasz #233. hozzászólásra
Tavaly a buzamat gruberezett foldbe nyomtam el csoroszjassal:-)
Válasz #233. hozzászólásra
olyat nem tudok, azt attól kérj, aki úgy csinálja.
A miénk így néz ki:
topdown (ami ugye rövidtárcsa+gruber) kukorica tarlón egy menetben:
Ez privát gyerek , nem lehet megnézni...
Ez így csak onlájn megy.
közben végre felment a youtube-ra a másik tegnap előtti videó is..
itt még nagyobb a dudva, a nád magasabb, mint a motorház..
Válasz #228. hozzászólásra
Oh, ha lennél olyan kedves, megköszönném.
Egy rövidtárcsa után vetés !csoroszlyás! vetővel
Kíváncsi vagyok a képre.
Válasz #223. hozzászólásra
HHHHHHHEEEEEEEEEEEEE?
Válasz #230. hozzászólásra
ma gondoltam rád párszor...
milyenek a talajok? Biodrill-t próbáltad már? Azon gondolkodtam, lehet rá menne az a 820-asra is nem?
amikor a 7710es húzta a 650es Carriert a 7en, akkor az is 6-6,5 l/ha-t fogyasztott, teljes mélységben. A 8300assal nem tudtuk még lemérni.
Válasz #224. hozzászólásra
3 méteres,de bőven elég ez mindenhol elfér,20 mázsa buza simán belemegy.Naponta 4 tankkal elvet akkor már 10 órát dolgozott.Valaki 1500 hekin használ egy ugyanakkorát igaz van ih is mellette de az nem sokat megy.Amugy 6 misibe van mert volt rá tavaly támogatás.Ennyit szerintem megért főleg mert gépbeszámítás is volt.
Válasz #225. hozzászólásra
ha sokáig ébren vagy vacsora és fürdés után keresek neked képet a CR-ről kukoricában...
mi kultivátorozunk búza alá, de az a lényegen nem sokat változtat...
Ma is hosszú nap volt...
Fogyasztásról: rendszeresen méregetem, meg a JD is méri magának. (vaahogy lehet kibűvölni a GPS-ből munkafajtára szűrt statisztikát is, ha rájövök hogyan, az lesz a legjobb referencia)
A legkevesebb, amit valaha mértünk: 3,8 l/ha táblán belül, 70 ha átlagában.
Az idén a 6-6,5 a jellemző, ha nyersebb lassabban megy, ha szárazabb, akkor könnyebben. (a fokozatmentes váltó miatt nem lehet ebességre lebontani, állandóan változtatgatja)
A valaha mért legrosszabb táblaérték kukoricában, kötött talajon késő ősszel volt, ott 9 l körül volt, de nem is ment csak 8-9 között, és mélyen kellett járatni, hogy a töltögetés ormói között is dolgozzon...
Nekünk is van IH-nk, ismerem eléggé. Viszont 2004-ben vettük az első Carrierünket, azóta az IH nem dolgozott 200 ha-t sem, nincs értelme. (mint ahogy az sem működött soha, hogy előbb IH, majd rá a Carrier: ha nyers, akkor betapasztja a CR-t, ha száraz, akkor a tárcsák megtolják a lazán hagyott felszínt)
Javításról: Az első 5m-es gépen mi cseréltünk első tárcsa és csapágysort. Így mikor a hátsó következett volna újat vettünk. (de nem annyira nagy gond, az 5 m-es megcsinált vagy 6.000 ha-t, mire erre került a sor, a 8 m-esnek ugyanehhez szerintem 10-12.000 kell majd.
Az, hogy a lapok simák, vagy gömbsüveg alakúak szerintem lényegtelen. Az elrendezés az egyik kulcs, a felülről belógatott egyedi felfüggesztés a másik. (amúgy nekem tetszik az a megoldás a Lemken Rubin-nál és az Agrisem-nél, hogy tesznek egy ütközőt mindkét tárcsasor mögé. Az még jó lenne a CR-re is.
az utolsó felvetődő kérdésről: nővel és pénzzel nem dicsekszünk, mert bármikor nyomuk veszhet...
Válasz #202. hozzászólásra
Jó..ezen nem veszünk össze.
"Kinek a pap, kinek a papné"
Válasz #203. hozzászólásra
Hát ezt nem nagyon akarom elhinni... kukorica után egy rövidtárcsa, és vetés??? Azért ezt te sem gondoltad komolyan?
Én is vetettem már búzát kukorica után képzeld: szántás 27 cm mélyen, simítás, készítés, vetés csoroszlyással. Minden forduló után szedegettem a vetőről a kukoricatuskót. Mikor végeztem, egy halom kukorica maradt a föld végén...
Mond csak, milyen rövid tárcsád van neked???
Válasz #213. hozzászólásra
A tume mekkora, és mennyi pénz volt?
Válasz #222. hozzászólásra
9654-12+6osztva240-el kb....
Válasz #221. hozzászólásra
Tippelj kort hamár öcsémezel.....
Én mit lépek?
Lelépek.
Milőtt még fajulna a dolog......
Válasz #220. hozzászólásra
Hát fasza , vendégszerető gyerek vagy öcsém....
A Rongyos haverom meg nyaraló hellyel , reggelivel ,stb kecsegtetett a múltkor...
Na erre mit lépsz? He?
Válasz #219. hozzászólásra
Így aratásidőben fólia alá betennélek tarlót hántani......
Válasz #218. hozzászólásra
Izom az van dögivel...
Munka kedv náno...
De ha meghívsz , elmegyek hozzád tótiába hogy végre fény derüljön az i(gazság)ra...
Válasz #191. hozzászólásra
Fecó télleg gazdag lehet mint a vadállat...
Paldó?
Á dehogyiiiiiiiiiiis....
Munkából viszont gazdag.
Ha esetleg unatkozol vlmelyik parcellán lehetne számodra vlmilyen izomzatszaggatót találni........
Fecó fogy. mennyi ilyen gazhengerezésnél????
11 nél mennyi?
14 nél mennyi? hehehe
Válasz #163. hozzászólásra
hát őőő
lehet h. ez a szám erősen közelíti a 100%ot????
nem itt
itt nemtom, fele fölött vastagon??????
de valahol mondjuk......
Válasz #154. hozzászólásra
11 14
mikor 11 mikor 14
ménem 14 fullllllllll akármikor
Válasz #187. hozzászólásra
Ezek valamire rágyüttek..... heheheehe
Mikor kemény a helyzet nem lehet nyálaskodni.
Márpedig idén BETONKEMÉNY a helyzet......
Válasz #207. hozzászólásra
nekünk a csoroszlyás vetőgép még szántás után is gyakran összehuzta a kórót,tavaszi árpa vetésnél!Emiatt kellett kühnére váltani.A csökkentett művelés miatt tuméra cseréltük a kühnét ,ezzel gyakorlatilag mindenbe lehet vetni.Kényszerből fagyott talajba is tudtam vetni vele csak kissé lassabban kellett huzni.
Azért ezt ...vagy ezt elfogadnám az IH mellé.
Válasz #209. hozzászólásra
Azt még felénk se hívják kukoricának, ami után ezzel a technológiával boldogulni lehet
Válasz #209. hozzászólásra
Arra akartam kitérni hogy nem kellett 2x szétaprítani a szárakat hanem elég volt egy menet a rövid tárcsa aztán vetés. Egészítsd ki ha valamit rosszul írtam
Válasz #207. hozzászólásra
Mit írtam rosszul?
Csúszó csoroszlyás vetőgépre gondoltam ami amúgy azért össze húzza a szárakat főleg a napraforgónál fordult elő nálunk.
Válasz #201. hozzászólásra
Az a helyzet , hogy nekünk pl kötött fekete földön , amit sokszor nedves körülmények között kell művelnünk , nem igen jöhet számításba csak az IH. Másnak máshol ,más is beválhat 5x annyiért...
Az igazság az ahol eddig láttam rövid tárcsát , ott azért mindig van eldugva hátul még egy IH is(vajon miért ? Talán mert tudják , hogy a szélsőségekben is lehet rá számítani ...).
"én kukorica után már vetettem búzát úgy hogy egy rövid tárcsát kapott utána pedig ment a vetés sima csoroszlyás vetőgéppel és nem húzta össze"
De jót röhögtem
Válasz #196. hozzászólásra
a repcét dupla sortávra vetitek a tuméval?
Enyém is akörül van olyan 650 kg méterenként!
teszek fel majd képet a repcetarlóról, 6-8 cm-es tárcsázás után...
itt is van aki nyakig belekúrja az ih-t, az takar, az tuti, de az árvakelésnek sem 20 centiről kell kibújni..
4-5 literes fogyasztással meg asszem rá tudok menni 2szer is egy tarlóra...
Válasz #201. hozzászólásra
Hát nem tudom én kukorica után már vetettem búzát úgy hogy egy rövid tárcsát kapott utána pedig ment a vetés sima csoroszlyás vetőgéppel és nem húzta össze.Napraforgó után is vetettem már csak ott műtrágyaszóróval mivel mással nem lehetett belemenni és aztán rövid tárcsával lett beledolgozva
4 éve folyamatosan összejön, napra meg 14 t kuk. után is
biztos hogy jó az ih, de én a tárcsával nem szántani akarok, meg nem feketére művelni!
Azt a talajt, amit a rövidtárcsa hagy, nem kell 6200assal elvetni, de ha van egy géped, ami tartja a mélységet, és tudja kezelni a szármaradványt, akkor jól érzi magát benn a mag...
ez a rövidtárcsa 650 kg méterenként, nekem eddig mindenhol elég volt...
Válasz #193. hozzászólásra
De nem értesz engem!
Nem istenítem az IH-t, azt mondtam, hogy egy nagyon jó tárcsa, és annyival nem jobb a rövidtárcsa, mint amennyivel drágább.
Igen, lehet a rövidtárcsával magágyat készíteni búza, illetve repce alá, mielőtt fel volt szántva vagy meg volt lazítva és le volt hengerezve.
Az IH-nak meg nem a magágykészítés a feladata!
A rövidtárcsával meg próbálj meg kukorica, vagy napraforgó tarlót elmunkálni... nem hiszem, hogy sikerülne
115ös maxxum ikerkerékkel
140et ad le kb, 4es vf. ekével, meg 4m-es rövidtárcsával is megy...
meg 290 q búzával 2 pótkocsival
Válasz #198. hozzászólásra
Sprintert milyen traki cibálgatja?
jajaja
Ez itt a környéken igen jónak mondható!
Bár hozzáértésből, meg technológiai fegyelemből a legtöbb helyen hiány van
Válasz #196. hozzászólásra
Miénk után 1,8-2 tonna de kapott jeget Ha nincs a jég akkor 3 körül adta volna