Válasz J.D. Borda #7393. hozzászólásáraTegnap lement a Dekalbtól az Exception, 40 jött ki. Ma vágtunk a Daltont, sokkal szebb volt mint az Exception de irtózatosat csalódtam benne, csak 37 lett.
Nem tudom miért alakult igy. Állomszép volt a dalton és mégis. Különbség az egészben annyi volt hogy a Dalton búza után szántásos müvelésbe volt vetve, mig az Exception ugyan ugy búza után rövid tárcsát.
Válasz csoppika #7396. hozzászólásáraNyilván nem más a mérce de a felénk lévő kevés csapi és hőség majd kemény hidegek után 12 AK-s földekben ez jó. Nyereség tisztességes úgyhogy oké. DE nagyon durva világ van a kukik annyira pipálnak nem tudom meddig bírják...
Majd jön a héten remélem még a buza azt is írom...
Válasz csoppika #7397. hozzászólásáraElvileg az őszi árpa kevésbé igényes az előveteményre, mint a búza, vagyis az árpa inkább inkább elviseli a kalászos vagy önmaga utáni vetését. Szerintem azért nem szerencsés gabonát gabona után vetni.
Válasz Gatti #7398. hozzászólásáraAztán vegyek 100 desznyót, ami megeszi? Itt nem divat a triti... nem veszi senki...(Talán 10 éves lehettem, mikor 1x volt rozs a kertben)...
Válasz shazi #7389. hozzászólásáraPersze a fergusonra 30 éve elektromos kaszák vannak.
Figyelj! Körbe a vászon vêgig van húzva gyárilag, semmi extra, nem bántja azt semmi.
Van másik oldali is nekem, csak az a másik gépen van rajta.
Válasz szanberg #7387. hozzászólásáraJól látom, hogy elektromos oldalkaszád van? Pár képet légyszíves csinálj róla, legfőképpen a vezeték elvezetése érdekelne, most szereltem fel egy univerzálisat nincs burkolat ilyesmi, vezeték elvileg jó lesz ugyan de csöppet aggódok, hogy nem-e fogja bántani a repce.
Válasz Bárány #7377. hozzászólásáraMa próbáltam volna vágni a korai búzát. 17,7% vize volt a sok átébredt oldalhajtás miatt. Amikor kiszedtem belőle a zöld szemeket 9,7 % mértem. Sajnos min. 10 nap várakozás
Válasz F-A-R-M-E-R \ #7378. hozzászólásáraMennyi lett?Nem hajt a tatár magamnak csinálom.Egyébként zöld a szára még.Viszont életemben nem láttam ennyi sáskát mint ami van mindenfele.
Elkezdtük vágni az árpát. Meglepően jól adja, 8 t körül. SU Ellen 180-190 kilóval vetve, repce után. Április 27-én jött az első jelentősebb eső. Igaz a repce elővetemény miatt ki tudott kelni időben mellette napra után a búza egy része a hó alatt bújt ki.
Válasz csoppika #7364. hozzászólásáraTermészetesen idén ez nagy szó felénk is. Márciusban semmi csapadék nem volt. Április végén ért ide a csapadék. A tőszámra nagyon érzékeny volt az állomány azt látom.
Válasz jamo #7362. hozzászólásáraItt is ugyan ez a helyzet vele. Nem nagyon bokrosodott,plusz hol nem volt benne a 250 kiló vetőmag,a termésen rögtön látszott. A full technológia ellenére. 60-63-as hektoliter súllyal,a sűrű állomány 7-8T/H vágódott. A 190-200 kilóval vetett alig 6T/H. Itt a vetőgép vagy annak beállítása jelentette azt az alap problémát...mit az időjárás még rátett.
Válasz Praetor #7361. hozzászólásáraLövésem nincs, 2éve ugarolt teruletbe volt. Egyszerűen nem volt hajlandó bokrosodni. Arataskir látni lehetett a talajt közte rendesen. Technologia ugyanaz mint a másiknal.
Válasz Bán Zsolt #7356. hozzászólásáraUtána vágtunk 7,2t/ha (igaz ez bruttó) Nem tudom milyen fajta volt......6 alatt eddig még nem hallottam erre felénk.
8348 hozzászólás
Válasz J.D. Borda #7393. hozzászólásáraTegnap lement a Dekalbtól az Exception, 40 jött ki. Ma vágtunk a Daltont, sokkal szebb volt mint az Exception de irtózatosat csalódtam benne, csak 37 lett.
Nem tudom miért alakult igy. Állomszép volt a dalton és mégis. Különbség az egészben annyi volt hogy a Dalton búza után szántásos müvelésbe volt vetve, mig az Exception ugyan ugy búza után rövid tárcsát.
Válasz Rabó001 #7400. hozzászólásáraMi sokszor vetünk búza után árpát és nagyon jó szokott lenni.
Válasz csoppika #7396. hozzászólásáraNyilván nem más a mérce de a felénk lévő kevés csapi és hőség majd kemény hidegek után 12 AK-s földekben ez jó. Nyereség tisztességes úgyhogy oké. DE nagyon durva világ van a kukik annyira pipálnak nem tudom meddig bírják...
Majd jön a héten remélem még a buza azt is írom...
Válasz csoppika #7399. hozzászólásáraja értem, felénk több felvásárló is veszi, még a malom is.
Válasz csoppika #7397. hozzászólásáraElvileg az őszi árpa kevésbé igényes az előveteményre, mint a búza, vagyis az árpa inkább inkább elviseli a kalászos vagy önmaga utáni vetését. Szerintem azért nem szerencsés gabonát gabona után vetni.
Válasz Gatti #7398. hozzászólásáraAztán vegyek 100 desznyót, ami megeszi? Itt nem divat a triti... nem veszi senki...(Talán 10 éves lehettem, mikor 1x volt rozs a kertben)...
Válasz csoppika #7397. hozzászólásáramiért nem vetsz tritikálét? az még jobb lehet :)
Őszi árpa után őszi árpáról mit gondoltok? Működik ugyanúgy, mint a búza?
Válasz J.D. Borda #7393. hozzászólásáraAz idei évhez képest vagy elégedett?
Válasz J.D. Borda #7394. hozzászólásáraOk,köszi.Mi talán hétvégén kezdúnk Hybrivel,aztán Shrek.
Holnap lesz feco altal favorizalt dk.k kivancsi leszek rájuk...
Válasz Gabesz78 #7385. hozzászólásáraArsenallal kezdtünk az 33 volt most ket napja daltont nyomu k az 38 körüli... én eddig elegedett vagyok.
Válasz szanberg #7388. hozzászólásáraAkkor várj még vele, hogy meglegyen a 8!
Gondolom ez valami korai fajta lehet.
Válasz shazi #7389. hozzászólásáraPersze a fergusonra 30 éve elektromos kaszák vannak.
Figyelj! Körbe a vászon vêgig van húzva gyárilag, semmi extra, nem bántja azt semmi.
Van másik oldali is nekem, csak az a másik gépen van rajta.
Nálunk a repce 100ha-ba 4.1g . De maszekba vannal gyenggébek is 3.8.
Válasz szanberg #7387. hozzászólásáraJól látom, hogy elektromos oldalkaszád van? Pár képet légyszíves csinálj róla, legfőképpen a vezeték elvezetése érdekelne, most szereltem fel egy univerzálisat nincs burkolat ilyesmi, vezeték elvileg jó lesz ugyan de csöppet aggódok, hogy nem-e fogja bántani a repce.
Nincs egész 5 tonna
Válasz Bárány #7377. hozzászólására

hihi, ez meg az árpával érő

Válasz J.D. Borda #7384. hozzászólásáraMit mutat a várakozásodhoz képest?
Megkezdtük mi is....
Válasz medikus #7382. hozzászólásáraNincsen zabom, nálunk nincsen rá piac.
Válasz Sk Laci #7381. hozzászólásáraMiért nem zabot vágsz?
Válasz Bárány #7377. hozzászólásáraMa próbáltam volna vágni a korai búzát. 17,7% vize volt a sok átébredt oldalhajtás miatt. Amikor kiszedtem belőle a zöld szemeket 9,7 % mértem. Sajnos min. 10 nap várakozás
Válasz Bobo77 #7379. hozzászólásáraMennyisèget mèg nem tudok, majd holnap megîrom.
Zöld volt itt is szára, de nem volt belőle gond..
Nálad hogy adja??
Válasz F-A-R-M-E-R \ #7378. hozzászólásáraMennyi lett?Nem hajt a tatár magamnak csinálom.Egyébként zöld a szára még.Viszont életemben nem láttam ennyi sáskát mint ami van mindenfele.
Válasz Bobo77 #7375. hozzászólásáraMi meg már vègeztünk

Búzát vágja már valaki?
Válasz szanberg #7374. hozzászólásárahát bizony nem mindegy, h drága jó ember, vagy jó drága ember.
az enyém az első, hihihi
Mi is elkezdtük....
Válasz envagyok2 #7373. hozzászólására

Szóval 80 felett csak a mérleges báttya...
Válasz szanberg #7372. hozzászólására77,6
Válasz Ati03 #7371. hozzászólásáraHogy adja?
Válasz Ati03 #7370. hozzászólására
Két napja nyomjuk a repcét.

Válasz kukaccsosz #7368. hozzászólásáraLevágva neto 73
Elkezdtük vágni az árpát. Meglepően jól adja, 8 t körül.
SU Ellen 180-190 kilóval vetve, repce után. Április 27-én jött az első jelentősebb eső. Igaz a repce elővetemény miatt ki tudott kelni időben mellette napra után a búza egy része a hó alatt bújt ki.
Válasz csoppika #7364. hozzászólásáraHelyesbítek. 68q nettó...

Hát... Velem az csináltasson termés becslést, aki infarktust akar kapni
(40-45q saccoltam)
Válasz csoppika #7364. hozzászólásáraHelyesbítek. 68q nettó...

Hát... Velem az csináltasson termés becslést, aki infarktust akar kapni
(40-45q saccoltam)
Válasz csoppika #7364. hozzászólásáraTermészetesen idén ez nagy szó felénk is. Márciusban semmi csapadék nem volt. Április végén ért ide a csapadék. A tőszámra nagyon érzékeny volt az állomány azt látom.
Válasz Vinkó 75 #7363. hozzászólásáraNekem is 6t lesz kb. De amilyen szarul nézett ki, ennek is örülök... 220(240?) kilóval vetve..
Válasz jamo #7362. hozzászólásáraItt is ugyan ez a helyzet vele. Nem nagyon bokrosodott,plusz hol nem volt benne a 250 kiló vetőmag,a termésen rögtön látszott. A full technológia ellenére. 60-63-as hektoliter súllyal,a sűrű állomány 7-8T/H vágódott. A 190-200 kilóval vetett alig 6T/H. Itt a vetőgép vagy annak beállítása jelentette azt az alap problémát...mit az időjárás még rátett.
Válasz Praetor #7361. hozzászólásáraLövésem nincs, 2éve ugarolt teruletbe volt. Egyszerűen nem volt hajlandó bokrosodni. Arataskir látni lehetett a talajt közte rendesen. Technologia ugyanaz mint a másiknal.
Válasz jamo #7357. hozzászólásáraVan valami gondolatod, hogy a Su Ellennek mi tett be?
Válasz J.D. Borda #7358. hozzászólásáraKöszönöm, egyszer már végre valami lehet "jó" is. Nálunk a homokon ez jónak számít.
Válasz Bán Zsolt #7356. hozzászólásáraUtána vágtunk 7,2t/ha (igaz ez bruttó) Nem tudom milyen fajta volt......6 alatt eddig még nem hallottam erre felénk.
Válasz gazda001 #7354. hozzászólásáraSzuper gratula!!!
Válasz gazda001 #7354. hozzászólásáraNekem is lejött az arpa ma. Femzarolt su elen kb 4,3/ha fogott csávázstlan nevenincs mag kb 7,2/ha.
Válasz gazda001 #7354. hozzászólásáraItt a legjobbak ennyi legalábbis akivel beszéltem.
Válasz gazda001 #7354. hozzászólásáraAz nagyon jó
Holnap mi is levágjuk...