Válasz Feri #5066. hozzászólásáraEnnél még jobb ha fogyasztásra csinálod. Akinek háromszög vagy alaktalan a tábla esetleg messze van és nagyon nehezen művelhető az fizesse meg a pluszt.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #5067. hozzászólásáraJók az ilyen hozzászólások, építő jellegűek. Bezzeg mikor bérmunka lehetőséget ajánlanak fel több száz hektárt akkor már nem mennél el. Olyat mondj ami vállalható is.
Válasz B.J. #5065. hozzászólásáraMennyire van benőve? Mennyi belőle a bokros rész, és mennyire fejlettek a bokrok? Milyen gyomok vannak? Nem mindegy a gyomflóra sem /nádas és réti fü között is hatalmas a területteljesítmény mulcsozásnál/.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #5067. hozzászólásáraSzerintem nem haha... ez így jogos, ahány cm annyiszor 1000ft, 20cm gruberezés amúgy sem tarlóhántás már. 6000 ft 20cm-en csak a gázolaj, ha nem több...
Válasz kerti.bela.91 #5059. hozzászólásáraÚgy állitottam be a tarifát,hogy amennyi cm a művelés mélysége,annyi 1000FT/hektár.
15cm=15000 20cm=20000
Akinek nem tetszik csinálja saját maga,vagy csináltassa mással.
Sziasztok.
Valakinek ötlete, hogy mennyit lehetne fizetni a gazos, bokros terület mulcsozásáért? Órabérre gondolok.
Jönne egy ember a legelőn a kórókat, bozótot kiírtani, jó lenne tudni mit kérhet, mi lehet a jogos bér?
Válasz ballaelod1997 #5057. hozzászólásáraén agt 830 kisgéppel csinálom
csakis óra bér nincs vita mekkora a terület mulcsozás 4500-8000 attól függően mit kell vágni fűnyírástól dzsungelharcig
krumpli ültetés 4500 tól
szántás talajmarás mély lazítás 7200
minden órabért átszoktam úgy számolni hogy 60-nal osztható legyen munka kezdéskor stopper indul szigorúan csak munkát mérni pógár figyelmét felhívni a beszélgetés is munka 5 kiló méter felett már + tréleres kiszállás díja
6000/óra és a hektár is legalább ennyitől.
Gondolom a terep és zúzandó anyag se olyan mint a szántóföldön. Ez még plusz.
1,5-ös zúzóval reális a kaszálás árához közeli bér is.
Sziasztok,
Balatonfüred-Tótvázsony-Pécsely környékére keresnék olyan embert bérmunkát vállalna (talaj előkészítés - gyepesítés)
Ha esetleg valaki tud akkor jelezze.
Köszönöm
06-30-55-44-523
Válasz kockaspaplan #5046. hozzászólásáraKaszálás, sodrás ahogy a többiek mondják csak területre. Én 8-ért kaszálok + rákérek ha sok apró vagy nagyon alaktalan vagy ótvaros, diaznótúrt, csapásolt a terület. Minimum a hektárt ki kell csengetni ha kissebb is a terület.
Akinek nem tetszik vágja le maga, ingyen nem dolgozunk, a plusz időt inkább a gyerekekkel töltöm, annak több haszna van.
Bálázás darabra megy, de minimum 5000 a tarifa.
Szállítás rakodással 8000/óra.
Válasz kockaspaplan #5049. hozzászólásáraÉn csak kistraktorral szoktam bérmunkázni, de árat soha nem mondok előre(2x mondtam, rá is ba.tam).....16 lovas géppel 6000/óra,ez alatt el sem indítom, aki meg ragaszkodik a látatlan tarifához, az tiplizzen másfele... Ennyi!!
Válasz kockaspaplan #5049. hozzászólásáraMondj neki (kb. 3bála/ha-ból kiindulva) 4500+bálázás/bála, szállítás nélkül...talán ettől megjön az esze, és jó lesz területre is... (gondolom sejti, hogy gyikfing anyag lesz, azért erőlteti a /bála árat...)
Mond meg neki, hogy ha nem vette volna észre, a hülyék a másik felén futnak...
Válasz csoppika #5048. hozzászólásáraValóban így van sajnos, de a megbízó ragaszkodik ehhez az elszámoláshoz és előre kell árat mondanom. Egyébként elég gyengék a területek.
Szálastakarmány betakarítás ára érdekelne, azonban nem területre vetítve, hanem bálára. A megbízóé a terület, nekem kellene kaszálni, sodorni és bálázni. Bála darabszám után fizetne, bálázás tarifám van is, azonban sodrást-kaszálást nem tudom mennyiért vállaljam. Esetleg szállítás /db/km?
Válasz VMisi #5041. hozzászólásáraSaját művelésük volt eddig. Vagy elcsúszhattak, vagy műszaki hiba miatt kényszerülnek bérbe vágatni. Pontos okot nem tudom, de ha bármi gikszer lenne a talajjal azt, megmondaná a tulaj. Egyébként meg lehet meg is oldódott a dolog, mert nem szóltak hogy menjek.
Válasz atisgyulai #5040. hozzászólásáraA terepszemlén még nem látod meg a talaj egyenletességét. Ha kifogsz valami ősgyepet, vagy csak simán rossz volt a magágy esetleg átmentek rajta az eonosok,...és ott szakadnak le a veséid, akkor cumi.
Miért nem az kaszálja aki idáig vágta?
Válasz ..MZ/X.. #5039. hozzászólásáraAha, kb. ilyesmire gondoltam én is.
Egyenlőre függőben a dolog, ha éles lesz, akkor mindenképp terepszemle, és az billenthet még a mérlegen valamerre.
Illetve kérdezném azokat akik kaszálnak/kaszáltatnak:
Mtz, 4-es rk-val, első kaszálás lucerna, 20-30 Ha egyben.
Viszont egyik 20 a másik 40km-es vonulással lenne. Ami azért ciki, mert nem tudom hosszára húzni a kaszát.
Milyen tarifa lenne a reális? (nettóban)
Egyik haver hülyézett le, amikor én is azt mondtam, hogy egy 150 es bálában lényegében dupla anyag van a 120 hoz képest.
Ugyan azon beállítas mellet a 120 as körből 13 kocka jött ki, míg a 150 es körből 25.
Mifelénk a 120 as bálát min 1000 ft ért kötik, de van aki 1300 ért, ebből kifolyólag gondolom, hogy a 150 et lényegében 1500 alatt tuti nem lenne szabad csinálni.
Ok, tudom a helyi viszonyok, de én a csóró észak borsodból írok.
Válasz VMisi #5031. hozzászólásárazöldből nem szoktunk150-est csinálni, mert nagyon nagy és a háló sem szereti már összefogni meg mozgatni sem nagyon lehet...
amúgy egy 120-as zöld bálán lényegesen többet kopik a bálázó mint egy 150-es szárazon... szeletelve valamilyen fogósabb anyagból bőven el lehet kérni a 2000-et a 120-ért is...
Válasz Full Random #5030. hozzászólásáraCsak hát a 150-es bálába több mint másfélszer annyi anyag van mint a 120-ban azonos tömörségnél. A gép is annyival többet kopik.
Kilóra lenne az igazságos.
7028 hozzászólás
Sziasztok!
Mennyiért szoktak nagytárcsával (ih 6.2) tarlót tárcsázni?
Nem betonkemény, glifozátozva 5ha-nál kisebb parcella nincs benne.
Üdv!Mi lenne a reális ár gyümölcsösbe szártépőzni de egy menetbe a faközt is vágom

Válasz Sk Laci #5071. hozzászólásáraNem összefüggő, itt-ott bokros, galagonyás, sem fű, sem fa bokros!:)
Válasz Feri #5066. hozzászólásáraEnnél még jobb ha fogyasztásra csinálod. Akinek háromszög vagy alaktalan a tábla esetleg messze van és nagyon nehezen művelhető az fizesse meg a pluszt.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #5067. hozzászólásáraNevetsz ezen, de itt 6000-ből a gázolaj se jönne ki.
Válasz B.J. #5065. hozzászólásáraén 15000/óra tarifáért veszem fel a mulcsozót +10 kiló méter után kiszállási díj

Válasz F-A-R-M-E-R \ #5067. hozzászólásáraJók az ilyen hozzászólások, építő jellegűek. Bezzeg mikor bérmunka lehetőséget ajánlanak fel több száz hektárt akkor már nem mennél el. Olyat mondj ami vállalható is.
Válasz B.J. #5065. hozzászólásáraMennyire van benőve? Mennyi belőle a bokros rész, és mennyire fejlettek a bokrok? Milyen gyomok vannak? Nem mindegy a gyomflóra sem /nádas és réti fü között is hatalmas a területteljesítmény mulcsozásnál/.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #5067. hozzászólásáraAnyiért jöhetsz hozzám is
Válasz Dave #5068. hozzászólásáraTarlóhántás a tèma, ezèrt írtam amit írtam.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #5067. hozzászólásáraSzerintem nem haha... ez így jogos, ahány cm annyiszor 1000ft, 20cm gruberezés amúgy sem tarlóhántás már. 6000 ft 20cm-en csak a gázolaj, ha nem több...
Válasz Feri #5066. hozzászólásáraTarlóhántás húszezerèrt..hahaaa..

Èn 6000-èrt csinálom...Gruber-al.
Válasz kerti.bela.91 #5059. hozzászólásáraÚgy állitottam be a tarifát,hogy amennyi cm a művelés mélysége,annyi 1000FT/hektár.
15cm=15000 20cm=20000
Akinek nem tetszik csinálja saját maga,vagy csináltassa mással.
Sziasztok.
Valakinek ötlete, hogy mennyit lehetne fizetni a gazos, bokros terület mulcsozásáért? Órabérre gondolok.
Jönne egy ember a legelőn a kórókat, bozótot kiírtani, jó lenne tudni mit kérhet, mi lehet a jogos bér?
Köszi
Válasz ballaelod #5063. hozzászólásáraSzívesen

Válasz Gergő80 #5061. hozzászólásáraKöszönöm szépen a segítséget
Válasz Bobo77 #5060. hozzászólására100le 2,1m-es gruber 20cm mélység
Válasz ballaelod1997 #5057. hozzászólásáraén agt 830 kisgéppel csinálom
csakis óra bér nincs vita mekkora a terület mulcsozás 4500-8000 attól függően mit kell vágni fűnyírástól dzsungelharcig
krumpli ültetés 4500 tól
szántás talajmarás mély lazítás 7200
minden órabért átszoktam úgy számolni hogy 60-nal osztható legyen munka kezdéskor stopper indul szigorúan csak munkát mérni pógár figyelmét felhívni a beszélgetés is munka 5 kiló méter felett már + tréleres kiszállás díja
Válasz kerti.bela.91 #5059. hozzászólásáraMekkora géppel mekkora gruber milyen mélyen milyen területen?
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy tarlóhántás gruberrel mennyi a tarifája?
Váloszotokat előre is köszönöm!
Válasz plantek.kriszta #5043. hozzászólására,5-
6000/óra és a hektár is legalább ennyitől.
Gondolom a terep és zúzandó anyag se olyan mint a szántóföldön. Ez még plusz.
1,5-ös zúzóval reális a kaszálás árához közeli bér is.
Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék a kistraktoros bérmunka tarifákról.
Esetleg tud valaki segíteni?
Amiről szó lenne:
-Kalapácsos mulcsozózás
-Mélytalajlazítás
-Szántás
-Talajmarás
-Krumpli ültetés és felszedés
Segítséget előre is köszönöm.
További kellemes napot!
Üdv:
Előd
Sziasztok,
Balatonfüred-Tótvázsony-Pécsely környékére keresnék olyan embert bérmunkát vállalna (talaj előkészítés - gyepesítés)
Ha esetleg valaki tud akkor jelezze.
Köszönöm
06-30-55-44-523
Köszönöm a válaszokat!
Válasz kockaspaplan #5046. hozzászólásáraKaszálás, sodrás ahogy a többiek mondják csak területre. Én 8-ért kaszálok + rákérek ha sok apró vagy nagyon alaktalan vagy ótvaros, diaznótúrt, csapásolt a terület. Minimum a hektárt ki kell csengetni ha kissebb is a terület.
Akinek nem tetszik vágja le maga, ingyen nem dolgozunk, a plusz időt inkább a gyerekekkel töltöm, annak több haszna van.
Bálázás darabra megy, de minimum 5000 a tarifa.
Szállítás rakodással 8000/óra.
Válasz subikiss #5044. hozzászólására8-9e netto
Válasz kockaspaplan #5049. hozzászólásáraÉn csak kistraktorral szoktam bérmunkázni, de árat soha nem mondok előre(2x mondtam, rá is ba.tam).....16 lovas géppel 6000/óra,ez alatt el sem indítom, aki meg ragaszkodik a látatlan tarifához, az tiplizzen másfele... Ennyi!!
Válasz kockaspaplan #5049. hozzászólásáraMondj neki (kb. 3bála/ha-ból kiindulva) 4500+bálázás/bála, szállítás nélkül...talán ettől megjön az esze, és jó lesz területre is... (gondolom sejti, hogy gyikfing anyag lesz, azért erőlteti a /bála árat...)

Mond meg neki, hogy ha nem vette volna észre, a hülyék a másik felén futnak...
Válasz kockaspaplan #5049. hozzászólásáraKaszálást és sodrás mindenképpen terület alapján számolj, bála pedig db szám.
Ez így a korrekt szerintem, én egyéb módon nem vállalnám el.
Kaszálás 8-10 e, sodrás 5 e, szerintem.
Válasz csoppika #5048. hozzászólásáraValóban így van sajnos, de a megbízó ragaszkodik ehhez az elszámoláshoz és előre kell árat mondanom. Egyébként elég gyengék a területek.
Válasz csoppika #5047. hozzászólásáraGázolaj meg idő majd ugyanannyi fogy...
Válasz kockaspaplan #5046. hozzászólásáraNem tudhatod, hogy a területen 4 vagy 14 bála lesz hektáronként...
Szálastakarmány betakarítás ára érdekelne, azonban nem területre vetítve, hanem bálára. A megbízóé a terület, nekem kellene kaszálni, sodorni és bálázni. Bála darabszám után fizetne, bálázás tarifám van is, azonban sodrást-kaszálást nem tudom mennyiért vállaljam. Esetleg szállítás /db/km?
Kuki és napra sorközművelést mt szórás nélkül mennyibe számoljátok? 50m-ként megállás mert annyia fű hogy összetúrja.
Bálahordásért rakodással eggyütt mennyit lehet órabérbe kérni?
Üdv!! Mtz és Rz 1.5 zúzóval mi a reális tarifa?? Vadásztársaság nak mezőt és léniákat kellene zúzni! Órabér ? Vagy hektár ? Köszi az infókat
Válasz VMisi #5041. hozzászólásáraSaját művelésük volt eddig. Vagy elcsúszhattak, vagy műszaki hiba miatt kényszerülnek bérbe vágatni. Pontos okot nem tudom, de ha bármi gikszer lenne a talajjal azt, megmondaná a tulaj. Egyébként meg lehet meg is oldódott a dolog, mert nem szóltak hogy menjek.
Válasz atisgyulai #5040. hozzászólásáraA terepszemlén még nem látod meg a talaj egyenletességét. Ha kifogsz valami ősgyepet, vagy csak simán rossz volt a magágy esetleg átmentek rajta az eonosok,...és ott szakadnak le a veséid, akkor cumi.
Miért nem az kaszálja aki idáig vágta?
Válasz ..MZ/X.. #5039. hozzászólásáraAha, kb. ilyesmire gondoltam én is.
Egyenlőre függőben a dolog, ha éles lesz, akkor mindenképp terepszemle, és az billenthet még a mérlegen valamerre.
Válasz atisgyulai #5038. hozzászólására8000 körül jó vagy, + rádobsz pár ezret kiszállásra.
Válasz UE-28 #5037. hozzászólásáraKöszi!

Válasz atisgyulai #5036. hozzászólásáraAzert nem 20 ha asztalsima talajú lucit, hanem kisebb 1 ha-os parcellakat.
Válasz UE-28 #5025. hozzászólásáraEz a kaszálás tarifa mit takar be?
Illetve kérdezném azokat akik kaszálnak/kaszáltatnak:
Mtz, 4-es rk-val, első kaszálás lucerna, 20-30 Ha egyben.
Viszont egyik 20 a másik 40km-es vonulással lenne. Ami azért ciki, mert nem tudom hosszára húzni a kaszát.
Milyen tarifa lenne a reális? (nettóban)
Érdekes dolog ez a 120 vs 150 bálaátmérő.
Egyik haver hülyézett le, amikor én is azt mondtam, hogy egy 150 es bálában lényegében dupla anyag van a 120 hoz képest.
Ugyan azon beállítas mellet a 120 as körből 13 kocka jött ki, míg a 150 es körből 25.
Mifelénk a 120 as bálát min 1000 ft ért kötik, de van aki 1300 ért, ebből kifolyólag gondolom, hogy a 150 et lényegében 1500 alatt tuti nem lenne szabad csinálni.
Ok, tudom a helyi viszonyok, de én a csóró észak borsodból írok.
Válasz .Feco. #5032. hozzászólásárapont ez az, még én irtam hülyeséget. azt hittem a 150 es zöld anyag 1200. Az meg hogy többet kopik egyértelmű.
Válasz broll79 #5028. hozzászólásáraItt ez az elterjedt átlagosan viszonylag sokan járnak bérbálázni a saját mellett
Válasz VMisi #5031. hozzászólásárazöldből nem szoktunk150-est csinálni, mert nagyon nagy és a háló sem szereti már összefogni meg mozgatni sem nagyon lehet...
amúgy egy 120-as zöld bálán lényegesen többet kopik a bálázó mint egy 150-es szárazon... szeletelve valamilyen fogósabb anyagból bőven el lehet kérni a 2000-et a 120-ért is...
Válasz Full Random #5030. hozzászólásáraCsak hát a 150-es bálába több mint másfélszer annyi anyag van mint a 120-ban azonos tömörségnél. A gép is annyival többet kopik.
Kilóra lenne az igazságos.
Válasz Tanonc #5029. hozzászólásáraUgyan annyit, szerelemből nem csinálhatod. Csinaltassa meg a 150 el.
120 as zöld bálázásért mit lehet kérni ha 1200 a 150-es?