Válasz #3085. hozzászólásra
így van, a teljes kiörlésünél csakis a bió jöhet szóba, a többit csak a disznónak, az összes méreganyag(vegyszer) benne marad,
Csak ahhoz meg a liszt beszerzése lehet nehezebb. Helyben nem is láttam még. (Mondjuk nem is kerestem)
Nameg a teljes kiőrlésűnél kicsit lehet félni a fuzáriumtól.
Válasz #3083. hozzászólásra
ebben igazad van nem sokat jártak a boltba mindent előállítottak maguk legfeljebb petróért meg gyufáért sóért és ilyen apróságokat vásároltak nem volt nagy igényük ők voltak a kis parasztok
egy kicsit átcsúszott a beszélgetés az egészséges élelmiszerekről szóló témába nem is tudom van ilyen topic megnyitva mert meg érne egy misét ezeket a dolgokat is kibeszélni mondjuk valószínű sokuknak elmenne az étvágya sok mindentől utána!!
és ráadásul többet érne mint a "sok" politizálás
Ja, a daráltcsont meg lerakódik a vastagbélben és rákot okoz!!! Érdekes nagyszüleink húrkát, disznózsírt ettek "tele koleszterinnel" és mégis éltek 80-90 sőt a sógi apja volt "málinkíj roboton" majd 4 évet és most 97 éves, de az egészben meg az a legszebb, hogy még eljár köszönteni a 99 éves bátyóhoz!!!!
Pár hónapja beszereztünk egy kenyérsütő gépet. Nem fűztem hozzá nagy reményeket, mert előtte már ettem ilyen házi sütésű kenyeret, de valahogy nem volt az igazi, de a feleségem azt kért névnapjára, úgyhogy nem volt mit tenni. De meglepően jó anyag jött ki belőle. Néhány napja valamiért vettünk 1 kg kenyeret a boltban, de mintha hungarocellt ettem volna. Pedig előtte évekig azt ettük. Nem olcsóbb, mintha a boltban vennénk, de legalább finom. És legalább tudom hogy miből van. Mostanában amit hallottam a "gyári készítésű" termékekről, egyre inkább elszomorít: Pl: a pulykavirsli pulyka mellcsontból van (nem elírás, a csontot préselik péppé) plusz a püspökfalatja, és hozzá egy kis bambusz belső része, hogy felszívja a nedvességet, meg hogy növelje a térfogatot. Ja meg pár E-anyag, hogy íze legyen. A füstölt meg füstöt sose látott, a füstaroma amit belekevernek meg olyan, hogy szétmarja a zacskót, amiben hozzák. Állítólag a füstliben van egy kis hús is, mert abból nyugatra is szállítanak.
Több mint egy százalékkal drágult a búza Chicagóban a héten
Több mint egy százalékkal emelkedett a búza jegyzése a chicagói terménytőzsdén (CBOT) a héten, amiben szerepe volt annak a piaci híresztelésnek, hogy az ukrán mezőgazdasági minisztérium betiltja a búza exportját november közepétől. búza kivitelének a leállításáról pénteken gabonapiaci kereskedők számoltak be. Vasárnapig kijevi kormányzati illetékesek nem cáfolták, de nem is erősítették meg az értesülést.Ukrajnában a kedvezőtlen időjárás miatt az idén harmadával kevesebb búzát takarítottak be, mint tavaly, miközben az ország a világ kilencedik legnagyobb búzaexportőre.
Az amerikai mezőgazdasági minisztérium (USDA) adatai szerint a világ 130,87 millió tonna búzaexportjának mintegy három százalékát fedezi Ukrajna. Mikola Priszjazsnyuk ukrán agrárpolitikai és élelmezési miniszter a közelmúltban jelezte: Ukrajna limitálja a búzaexportot, ha a kivitel miatt nőne a hazai búza és ezzel együtt a kenyér ára.
Pénteken a chicagói terménytőzsdén a búza vékája (1 véka=36,35 liter) 14,5 centtel 8,83 dollárra emelkedett, egy hete pénteken 8,55 dollár körül zárt.A héten emelte a termény tőzsdei árát egy elemző intézeti becslés, amely szerint jövőre csökken a búza vetésterülete az Egyesült Államokban, ahol részben emiatt a termés is kisebb lesz.
MTI
Az ukrán mezőgazdasági minisztérium betiltja a búza exportját november közepétől, értesültek gabonapiaci kereskedők.
Ukrajnában a kedvezőtlen időjárás miatt az idén harmadával kevesebb búzát takarítottak be, mint tavaly. Mikola Priszjazsnyuk ukrán agrárpolitikai és élelmezési miniszter a közelmúltban jelezte: Ukrajna limitálja a búzaexportot, ha a kivitel miatt nőne a hazai búza, és ezzel együtt a kenyér ára.
Cargill 6300(kellene nekik , de de itt hagynák még tárolásra)
Környékbeli malom 6350*
(*ha beszállítást és levonást leveszem )
Szóval ha valakinek adott volna Gyermely úgy 2-3 hete még 6600-at telephelyen 3 napos fizetésre , az elbaxta ha nem adta el , amit mostanában elakart adni...
Pillanatnyilag úgy tűnik , hogy nem is kell a búza a kutyának se , vagy legalább is nem tolakodnak érte és így az ára se megy felfele.
Úgy tűnik egyenlőre a 7-10.ezer forintos búza ár csak téli(Dec-Febr.)marad...
Tudják hogy kell a pénz és a tárolóhely a napraforgónak kukinak , így húzzák az időt és nem erőltetik a felvásárlást...
Kifognak valamit találni nehogy már a paraszt jol járjon.Én is vártam hogy majd lessz 7-8eft a buza s einyomtam 62+kompér.Most a kutya nem keresi meg esett az ára is lehet hogy majd késöbb vagy jövöre megy majd feljebb de azt meg elviszin a tárolás és egyébb költségek.Nem normális a piac,nem termelni hanem eladni kell tudni jol meg mikor.
A búza ára tovább szárnyalhat a következő napokban, az Egyesült Államok mellett ugyanis elhúzódó szárazság rontja a terméskilátásokat olyan országokban is, mint Argentína, India (ahol a monszunhoz képest alacsony a csapadékmennyiség), Ausztrália, vagy a volt szovjet köztársaságok. A bank elemzői arra számítanak, hogy az amerikai mezőgazdasági minisztérium (USDA) jelenlegi előrejelzése túlbecsüli a várható búzatermést, a tényleges adat 15 millióval elmaradhat a júliusi USDA becsléstől. A hírre a búza árfolyama 3 százalékot emelkedett pénteken. http://www.portfolio.hu/befektetesi_alapok/arutozsde/ijeszto_joslat_tovabb_szaguldhat_a_buza_ara.171070.html
Váltsuk ezt most át "Forinra"(valaki)...és ebből is látható,hogy a búza ára mennyivel magasabban elhagyja a kukorica árat...így már most ősszel egyvonalba kerül a kettő...Most pedig nem más játszódik le,mint hogy kezdődik a "szieszta" az olaszoknál és egyszerűen nem dolgoznak...továbbá a három legnagyobb magyar malom dirrekt csakjanuárig vásárolt be,amit egy összehangolt négynapos két lépést hátra a vásárlásoktól kereskedői akció kisért "forgatókönyv szerint"...DEEE ami a legszebb húzás volt,hogy még mielőtt az egész euro forint erősödés elindult a "kedves Cargörlünk" piacra dobta EGYBEN az összes repce készletét 520 euroért méghozzá oda ahova eddig 575 euroért szállított be( most beszállított árról beszélünk)tönkre téve ezzel a repce piacot ééés volt még két célja "kedvesünknek"...kitaláljátok?találgassatok egy kicsit...Minden estre az "igazságosztó Jobbiknak" figyelmébe ajánlom ,hogy a terménykereskedelmet is lehet visszavonható engedélyhez kötni,amit a mostaniak úgysem mernek megtenni...("naa, vajon miért" ez is szép kérdés)
dehogy megy le, aztán mit rak a tápba 68 ezres 15%-os fehérjéjű búza helyett?
66 ezres kukoricát meg 125 ezres szóját? szerinted megéri kiváltani?
dehogy éri meg, sorba állnak az áruért, mindenért, nem hiába.
Idén megpróbálunk egy olyat a kukiban ha belemegy a felvásárló hogy mivel mi a kombájn alól szállítjuk a kukit hozzá egyből és a kombájnt be tudjuk széppen állítani és kb 300 hektárról van szó a saját és a bérvágással együtt ő is jól jár mi is jól járunk ki kellene vele egyezzni 1-1,5%-ban.
A levonásoknál talán a napraforgó a leg korrektebb mert évek ótta szárítunk is és minden le van jegyezve nyers súly szárítás utáni súly és a rostálás utáni súly.
Ha nem extrém szemetes a mag akkor a 7% levonás tekinthető egy ökölszabálynak és korrekt.
De itt is vannak eltérések mint például a bugázógép a leg szemetesebb ezután a pótkocsis verés majd a kombájnos mag végül a legtisztább a kézi verés ponyván a legtisztább.
Na de egy magfelvásárló ezt értékeli is mert az árban idomul a tisztaságnak megfelelően.
Volt év hogy a kombájnos mag eladhatatlan volt mert a száratás és rosta után nem volt rajta semmi haszon.
A lényeg a lényeg talán a napraforgó a leg korrektebb ilyen levonás szempontjából.
Nálunk azt csinálták, hogy miután leadtuk a 33 sikértartalmú búzánkat és 2 nap múlva mentünk az elszámolást megcsinálni, csak akkor mondták meg hogy 6%ot vonnak. a 3mal még ne is panaszkodjatok.
Felénk 3% a kalászos kuki 5% napra min 7% a levonás a telepeken.Az árpa elment kombájn tisztán,a buza olyan helyen volt betárolva hogy csak 1%-ot vonnak le +0.5% a kitárolási veszteség igy megusztuk 1.5%-al a bulitPl 100t kukinál 50q a levonás abbol mondjuk 20 a szemét 30 a törtszem azt már lenyulják.Ha most a kuki lessz 65-70 akkor a törtszem kb 35 az 105eft minusz nekem.
12886 hozzászólás
Válasz #3085. hozzászólásra
így van, a teljes kiörlésünél csakis a bió jöhet szóba, a többit csak a disznónak, az összes méreganyag(vegyszer) benne marad,
Válasz #3080. hozzászólásra
Csak ahhoz meg a liszt beszerzése lehet nehezebb. Helyben nem is láttam még. (Mondjuk nem is kerestem)
Nameg a teljes kiőrlésűnél kicsit lehet félni a fuzáriumtól.
Válasz #3083. hozzászólásra
ebben igazad van nem sokat jártak a boltba mindent előállítottak maguk legfeljebb petróért meg gyufáért sóért és ilyen apróságokat vásároltak nem volt nagy igényük ők voltak a kis parasztok
Válasz #3078. hozzászólásra
Meg deleltek,borozgattak meg megálltak az igények a földes szobánál. Nem ették egymást hogy neki miből van.De ezt hozta a vadkapitalizmus.
Válasz #3081. hozzászólásra

Nekem nem veszik el az étvágyam a virslitől!
Bár olyan virslit nem veszek én sem ami olcsóbb mint amit a kutyáknak veszek konzervet
egy kicsit átcsúszott a beszélgetés az egészséges élelmiszerekről szóló témába nem is tudom van ilyen topic megnyitva mert meg érne egy misét ezeket a dolgokat is kibeszélni mondjuk valószínű sokuknak elmenne az étvágya sok mindentől utána!!

és ráadásul többet érne mint a "sok" politizálás
Válasz #3075. hozzászólásra

Ha nem fehér kenyeret, haenm teljes kiőrlésűt sötsz, akkor már nem ráfizetéses.
A hangyahajdura holnap szkennelek kipróbált receptet.
mi magvast nem szoktunk, de az még drágább a boltban.
Válasz #3078. hozzászólásra
Jah meg nem volt a fejükbegyógyulva a teló!
Válasz #3077. hozzászólásra
de ők nem a számítógép előtt égették el a kalóriát, hanem a mezőn
Válasz #3076. hozzászólásra

Ja, a daráltcsont meg lerakódik a vastagbélben és rákot okoz!!! Érdekes nagyszüleink húrkát, disznózsírt ettek "tele koleszterinnel" és mégis éltek 80-90 sőt a sógi apja volt "málinkíj roboton" majd 4 évet és most 97 éves, de az egészben meg az a legszebb, hogy még eljár köszönteni a 99 éves bátyóhoz!!!!
Válasz #3075. hozzászólásra

Nézd a jó oldalát! Ha csontból van , akkor tele van Kalciummal az meg egészséges kell a szervezetnek
Válasz #3074. hozzászólásra
De meglepően jó anyag jött ki belőle. Néhány napja valamiért vettünk 1 kg kenyeret a boltban, de mintha hungarocellt ettem volna. Pedig előtte évekig azt ettük. Nem olcsóbb, mintha a boltban vennénk, de legalább finom. És legalább tudom hogy miből van.
Mostanában amit hallottam a "gyári készítésű" termékekről, egyre inkább elszomorít: Pl: a pulykavirsli pulyka mellcsontból van (nem elírás, a csontot préselik péppé) plusz a püspökfalatja, és hozzá egy kis bambusz belső része, hogy felszívja a nedvességet, meg hogy növelje a térfogatot. Ja meg pár E-anyag, hogy íze legyen. A füstölt meg füstöt sose látott, a füstaroma amit belekevernek meg olyan, hogy szétmarja a zacskót, amiben hozzák.
Állítólag a füstliben van egy kis hús is, mert abból nyugatra is szállítanak.
Pár hónapja beszereztünk egy kenyérsütő gépet. Nem fűztem hozzá nagy reményeket, mert előtte már ettem ilyen házi sütésű kenyeret, de valahogy nem volt az igazi, de a feleségem azt kért névnapjára, úgyhogy nem volt mit tenni.
Majd Január, Februárban többet is fognak érte adni.
Igaz mi meg a kenyérért!
Válasz #3066. hozzászólásra
Ma nettó 66-ot hallottam a malmira.
Válasz #3071. hozzászólásra
pedig nem felfelé mennek az árak,én 69-ér adtam el mostanában 38-as sikérrel
Válasz #3070. hozzászólásra

annyiért már 2 hónapja kérték
70 ft-ér adtam most el
Válasz #3068. hozzászólásra

Na kb!! Itt akinek van pénze az élvezi a karácsonyt meg a szilvesztert.. Tesznek azok magasról az egészre..
Mindenki vár? A kereskedők is meg mi is?

Szerintem a helyzet változtlan..
Sziasztok!
Búza árak, hogy alakul így az év vége felé?
Köszönöm!
Szép estét!
Válasz #3064. hozzászólásra

Meg is ugrott egy kicsit a búza ára a tőzsdén
Több mint egy százalékkal drágult a búza Chicagóban a héten
Több mint egy százalékkal emelkedett a búza jegyzése a chicagói terménytőzsdén (CBOT) a héten, amiben szerepe volt annak a piaci híresztelésnek, hogy az ukrán mezőgazdasági minisztérium betiltja a búza exportját november közepétől. búza kivitelének a leállításáról pénteken gabonapiaci kereskedők számoltak be. Vasárnapig kijevi kormányzati illetékesek nem cáfolták, de nem is erősítették meg az értesülést.Ukrajnában a kedvezőtlen időjárás miatt az idén harmadával kevesebb búzát takarítottak be, mint tavaly, miközben az ország a világ kilencedik legnagyobb búzaexportőre.
Az amerikai mezőgazdasági minisztérium (USDA) adatai szerint a világ 130,87 millió tonna búzaexportjának mintegy három százalékát fedezi Ukrajna. Mikola Priszjazsnyuk ukrán agrárpolitikai és élelmezési miniszter a közelmúltban jelezte: Ukrajna limitálja a búzaexportot, ha a kivitel miatt nőne a hazai búza és ezzel együtt a kenyér ára.
Pénteken a chicagói terménytőzsdén a búza vékája (1 véka=36,35 liter) 14,5 centtel 8,83 dollárra emelkedett, egy hete pénteken 8,55 dollár körül zárt.A héten emelte a termény tőzsdei árát egy elemző intézeti becslés, amely szerint jövőre csökken a búza vetésterülete az Egyesült Államokban, ahol részben emiatt a termés is kisebb lesz.
MTI
Búzastop - Ukrajna nem exportál
Az ukrán mezőgazdasági minisztérium betiltja a búza exportját november közepétől, értesültek gabonapiaci kereskedők.
Ukrajnában a kedvezőtlen időjárás miatt az idén harmadával kevesebb búzát takarítottak be, mint tavaly. Mikola Priszjazsnyuk ukrán agrárpolitikai és élelmezési miniszter a közelmúltban jelezte: Ukrajna limitálja a búzaexportot, ha a kivitel miatt nőne a hazai búza, és ezzel együtt a kenyér ára.
Mármint a kukoricáé?
Mármint a kukoricáé?
Tudom hogy nem teljesen a topikhoz tartozik de menyik a felvásárlási árak tifelétek?
#1. hozzászólás, Agrár Lackó küldte be 2012-08-30 14:47:44-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Mit tudtok, milyen árakon megy az új búza?
Tisztelt Kollegák,
Háztól mennyiért megy a búza? Maradt 9-10 q beragadva...de nem akarom pakolgatni.
Válasz #3056. hozzászólásra
Nálunk fér mert kész az új raktár, majd januárban lesz eladó, hamarabb biztos nem...
Felvásárlási nettó árak (múltheti)

Gyermely 6500(állítólag már nem is kell neki)
Cargill 6300(kellene nekik , de de itt hagynák még tárolásra)
Környékbeli malom 6350*
(*ha beszállítást és levonást leveszem )
Szóval ha valakinek adott volna Gyermely úgy 2-3 hete még 6600-at telephelyen 3 napos fizetésre , az elbaxta ha nem adta el , amit mostanában elakart adni...
Pillanatnyilag úgy tűnik , hogy nem is kell a búza a kutyának se , vagy legalább is nem tolakodnak érte és így az ára se megy felfele.
Úgy tűnik egyenlőre a 7-10.ezer forintos búza ár csak téli(Dec-Febr.)marad...
Tudják hogy kell a pénz és a tárolóhely a napraforgónak kukinak , így húzzák az időt és nem erőltetik a felvásárlást...
Kifognak valamit találni nehogy már a paraszt jol járjon.Én is vártam hogy majd lessz 7-8eft a buza s einyomtam 62+kompér.Most a kutya nem keresi meg esett az ára is lehet hogy majd késöbb vagy jövöre megy majd feljebb de azt meg elviszin a tárolás és egyébb költségek.Nem normális a piac,nem termelni hanem eladni kell tudni jol meg mikor.
OK!
Akkor miért nem lehet eladni a búzát (fehérje 18, sikér 42)!?
A búza ára tovább szárnyalhat a következő napokban, az Egyesült Államok mellett ugyanis elhúzódó szárazság rontja a terméskilátásokat olyan országokban is, mint Argentína, India (ahol a monszunhoz képest alacsony a csapadékmennyiség), Ausztrália, vagy a volt szovjet köztársaságok. A bank elemzői arra számítanak, hogy az amerikai mezőgazdasági minisztérium (USDA) jelenlegi előrejelzése túlbecsüli a várható búzatermést, a tényleges adat 15 millióval elmaradhat a júliusi USDA becsléstől. A hírre a búza árfolyama 3 százalékot emelkedett pénteken.
http://www.portfolio.hu/befektetesi_alapok/arutozsde/ijeszto_joslat_tovabb_szaguldhat_a_buza_ara.171070.html
Sebaj, mindent tárolunk befelé szójától megkezdve kukoricával végezve!!!
Szotyi egy része lekötött, ha a többire mondanak majd tisztességes árat vihetik de a többi az marad amíg megnem hízik hehe
Válasz #3050. hozzászólásra
)
Okos vagy "kisfiam", piros pont(olyan mint a fergád
Válasz #3047. hozzászólásra

olajosok árának odaakar baxintani...
Válasz #3048. hozzászólásra
Nekem "megengedte" a NAV, hogy visszaigényeljem a ÁFA-túfizetésemet.
(most zárták le a BT. ÁFA-ellenőrzését)
Válasz #3047. hozzászólásra
Most a fordított áfával, már adtam el így, minden áfa/input stb/ vissza fog járni?
Válasz #3027. hozzászólásra
Váltsuk ezt most át "Forinra"(valaki)...és ebből is látható,hogy a búza ára mennyivel magasabban elhagyja a kukorica árat...így már most ősszel egyvonalba kerül a kettő...Most pedig nem más játszódik le,mint hogy kezdődik a "szieszta" az olaszoknál és egyszerűen nem dolgoznak...továbbá a három legnagyobb magyar malom dirrekt csakjanuárig vásárolt be,amit egy összehangolt négynapos két lépést hátra a vásárlásoktól kereskedői akció kisért "forgatókönyv szerint"...DEEE ami a legszebb húzás volt,hogy még mielőtt az egész euro forint erősödés elindult a "kedves Cargörlünk" piacra dobta EGYBEN az összes repce készletét 520 euroért méghozzá oda ahova eddig 575 euroért szállított be( most beszállított árról beszélünk)tönkre téve ezzel a repce piacot ééés volt még két célja "kedvesünknek"...kitaláljátok?találgassatok egy kicsit...Minden estre az "igazságosztó Jobbiknak" figyelmébe ajánlom ,hogy a terménykereskedelmet is lehet visszavonható engedélyhez kötni,amit a mostaniak úgysem mernek megtenni...("naa, vajon miért" ez is szép kérdés)
Válasz #3045. hozzászólásra

Mikor lesz 9?Meddig kell tárolni?
Válasz #3044. hozzászólásra
A mostani szója árak 135ezer...ami 160ra megy fel az új termésre...a kukorica meg tuti 9 lesz forintban és valakinek meg mázsában,hektáronként...
Válasz #3026. hozzászólásra
dehogy megy le, aztán mit rak a tápba 68 ezres 15%-os fehérjéjű búza helyett?
66 ezres kukoricát meg 125 ezres szóját? szerinted megéri kiváltani?
dehogy éri meg, sorba állnak az áruért, mindenért, nem hiába.
Válasz #3037. hozzászólásra
Felénk a búza 0,5%,kukorica 3%,napraforgót kocsinként nézik,2-9%ig.
Válasz #3038. hozzászólásra
Olyan helyre ne vidd!A szemét százalék már a mázsajegyre felkerül.
Válasz #3039. hozzászólásra
Idén megpróbálunk egy olyat a kukiban ha belemegy a felvásárló hogy mivel mi a kombájn alól szállítjuk a kukit hozzá egyből és a kombájnt be tudjuk széppen állítani és kb 300 hektárról van szó a saját és a bérvágással együtt ő is jól jár mi is jól járunk ki kellene vele egyezzni 1-1,5%-ban.
A levonásoknál talán a napraforgó a leg korrektebb mert évek ótta szárítunk is és minden le van jegyezve nyers súly szárítás utáni súly és a rostálás utáni súly.
Ha nem extrém szemetes a mag akkor a 7% levonás tekinthető egy ökölszabálynak és korrekt.
De itt is vannak eltérések mint például a bugázógép a leg szemetesebb ezután a pótkocsis verés majd a kombájnos mag végül a legtisztább a kézi verés ponyván a legtisztább.
Na de egy magfelvásárló ezt értékeli is mert az árban idomul a tisztaságnak megfelelően.
Volt év hogy a kombájnos mag eladhatatlan volt mert a száratás és rosta után nem volt rajta semmi haszon.
A lényeg a lényeg talán a napraforgó a leg korrektebb ilyen levonás szempontjából.

Az franko!!!!!!!!!!!! és a telep tulajdonos minden évben uj terepjárot vesz.Nyitok már énis egy telepet hagy gazdagodjak már én is egy kicsit.

csak most még mikor vágtam nem indult csak két napra rá.
Erre volt olyan cég, hogy nem vont semmit olyan szépen vágtam,
Válasz #3036. hozzászólásra
. a 3mal még ne is panaszkodjatok.
Nálunk azt csinálták, hogy miután leadtuk a 33 sikértartalmú búzánkat és 2 nap múlva mentünk az elszámolást megcsinálni, csak akkor mondták meg hogy 6%ot vonnak
Válasz #3035. hozzászólásra
Pl 100t kukinál 50q a levonás abbol mondjuk 20 a szemét 30 a törtszem azt már lenyulják.Ha most a kuki lessz 65-70 akkor a törtszem kb 35 az 105eft minusz nekem.

Felénk 3% a kalászos kuki 5% napra min 7% a levonás a telepeken.Az árpa elment kombájn tisztán,a buza olyan helyen volt betárolva hogy csak 1%-ot vonnak le +0.5% a kitárolási veszteség igy megusztuk 1.5%-al a bulit