Válasz branyi6405 #7544. hozzászólására15-20 centi mélyen talán,ha csak tarlót hántassz.Én 7618 fergával húztam háromfejes kvernelandot.Elég volt neki a 40-es fogás fejenként.Lucerna földet szántottam kb 35 mélyen, de kérte az erőt,és csak gyalogolt vele.Búza tarlóban is olyan 8 km.Úgyhogy szerintem először tedd a leg kisebbre.Elég lesz ott a 30 centi is bőven,25-30 centi mélyen annak a 90 pacinak.
Válasz branyi6405 #7540. hozzászólásáraTipustábla szerint melyik?
Azzal a szélességgel, amit elbír
https://et.amazone.de/default.asp?langid_system=6&langid_daten=0&setcookie=1
Nem az a lényeg hanem az első hengeres találmányáért elég szép pénzt kapott az öreg, valamelyik nagy ekegyártótól. Most meg csinál minden marhaságot, azt gondolja minden vackot el lehet adni.
Válasz Gumóka #7532. hozzászólásáracsak majd az a kukoricatekergető nehogy a végén betekerje az öreget a borozdába amikor kiszáll a munkájába gyönyörködni...
Nekünk rajta volt a beforgató is a kormánylemezen + az előhántó, jól dolgozott, sőt!
Ha most nem másra gyűjtenék, már nekem is lenne, de egyenlőre marad a kis kühne
Válasz Zoli29 #7527. hozzászólásáravannak még pihentagyuak....nem semmi 1baromság.
és az i re a pont: az ekeszárak azért direktbe odataknyolva a a gerendára...
Válasz bpigfarm #7519. hozzászólásáraSzia!Javaslom, hogy nézz szét a Pap-Agro Kft honlapján,azon belül az Er.Mo gépek csoportjában.Az eketípusokról nagyon sok képet és filmet találsz!Biztos vagyok benne, hogy megtalálod a magadnak megfelelő gépet.
Üdv! Nagyon jó ekék, én is ilyet húzok egy zetor 9540-esel! Minden próbléma nélkül belemegy a földbe mivel 850kg,magas szára véget nem torkolik be, könnyű húzású! Annyi hogy nekem transport kerekes, így vontatom és ezáltal nem terhelem a traktor hátulját! Bármi kérdésed van szívesen válaszolok!
Üdv! Nagyon jó ekék, én is ilyet húzok egy zetor 9540-esel! Minden próbléma nélkül belemegy a földbe mivel 850kg,magas szára véget nem torkolik be, könnyű húzású! Annyi hogy nekem transport kerekes, így vontatom és ezáltal nem terhelem a traktor hátulját! Bármi kérdésed van szívesen válaszolok!
Válasz Ányos Gyula #7521. hozzászólásáraTe ilyet használsz? Én teli kormánylemezbe gondolkodom. Nem hallottam jókat a réselt kormánylemezről. Állítólag a kukorica tarlóban eltömődik...
Sziasztok új eke vásárlás előtt állok! Ebbe szeretném a véleményeteket kérni!
Az egyik eke: Lemken juvel 7 b40 es kormánylemezekkel
M2 előhántóval 85 cm gerendely magasságal! 120*120 vázzal
A másik eke: Amazone xs un 430 vagy un 400 kormánylemezzel 115 cm es ekefejosztásal 90 es gerendelymagasságal
Válasz elenor #7516. hozzászólásáraCsak nagyon nézd meg milyen kialakitású pálcák tartója.Kis L-es vogel van réseltben ismerősnél,ott előhántoló nélkül nem használható,mert minden vacak beakad a tartóknál.
Válasz elenor #7516. hozzászólásáraVan, a réseltet könnyebb húzni a kisebb súrlódó felülete miatt, no meg valamivel apróbb darabokban fordul át rajta a föld! Fogyasztásban is van némi előnye a tele lemezhez képest, bár a mostani szezonban 1-2 liter hektáronként nem nagy különbség volt az átlag 40-45 liter mellett!
Válasz elenor #7510. hozzászólásáraMM 123 3+1 réselt, 6140R viszi, a régi MM 121 4+1 tele, azt 2002-ben MX170 után vettük, az most 3-ra bontva kisebb parcellákon szántott 6120R-el, de 5 taggal cibáltuk a 7230R-el is! Az RMGT diamond tele lemezzel 5+2+1 fejes, azt meg ugye ha van zsoké, akkor Rábával húzzuj! Miért választottuk 2002-ben a Kuhn-t? IKR-nél vettünk akkor mindent, ezt forgalmazta, no meg ajánlották tőlünk tapasztaltabb emberkék!
Válasz B.Bali #7509. hozzászólásáraAmúgy van elmunkáló hengeres lazító, van VogelNoot grúber, a legutóbbi meg egy JD 512 ripper. Lehet most szűkség lesz rájuk!
Válasz lenio740 #7503. hozzászólásáraBírom az ilyen bemutató videókat mindig puha Homok földben van kipróbálva az eszköz és persze sehol egy szál kukorica szár sem . Nem mondom hogy rossz eke de kíváncsi lennék hogy nézne ki a szántás egy 50 és kötötségü vizes földben 16 tonnás kukorica szàrmaradvànnyal
Sziasztok gazdatársak! Ekevásárlás előtt állok. Helti titán 4 fejes váltvaforgatóst néztem ki 155 le-ős traki után.Szeretném ha tapasztalataitokat megosztanátok velem az ekéről.Előre is köszönöm!
Válasz Anonimus82 #7499. hozzászólására3.5 nap és kész.Ekénél a támasztó rudat a slicc lukba és emeltess rá végig.1900 fordulattól nem kellene feljebb nyomni mert ott fogyaszt.
Válasz Anonimus82 #7496. hozzászólására4x40 centivel 2/4-ben,de a .3-sok a mi földjeinkben mennek 3/3-ban is .Ha 1500 fordulatig nem lesz ereje,akor meg kell kicsit piszkálni az adagolót és nem fogsz ráismerni.
8296 hozzászólás
Válasz Zsolesz83 #7545. hozzászólásáraKöszi ! De csak 36 cm a legkisebb állítás !
Válasz branyi6405 #7544. hozzászólására15-20 centi mélyen talán,ha csak tarlót hántassz.Én 7618 fergával húztam háromfejes kvernelandot.Elég volt neki a 40-es fogás fejenként.Lucerna földet szántottam kb 35 mélyen, de kérte az erőt,és csak gyalogolt vele.Búza tarlóban is olyan 8 km.Úgyhogy szerintem először tedd a leg kisebbre.Elég lesz ott a 30 centi is bőven,25-30 centi mélyen annak a 90 pacinak.
Válasz Nyomasek Bobo #7542. hozzászólásáraAzt én is gondoltam , hogy csak is azzal amit bír ! :)
40 cm gondoltam amúgy !
Válasz Nyomasek Bobo #7542. hozzászólásáraVogel Noot C Plus M 1000 ! Typus C22S175
Válasz branyi6405 #7540. hozzászólásáraTipustábla szerint melyik?
Azzal a szélességgel, amit elbír
https://et.amazone.de/default.asp?langid_system=6&langid_daten=0&setcookie=1
Válasz branyi6405 #7540. hozzászólására
Szombaton vetem a képen lévő ekét ! 90 Le gépel milyen fogás szélességgel tudom húzni ?
Sziasztok!
Helti Pluto ekére honnan szoktatok ekevasat és orrbetétet beszerezni?
Helti-ként nem találok rá, melyik gyártó vasai vannak rajta?
Nem az a lényeg hanem az első hengeres találmányáért elég szép pénzt kapott az öreg, valamelyik nagy ekegyártótól. Most meg csinál minden marhaságot, azt gondolja minden vackot el lehet adni.
Válasz fexco #7535. hozzászólásáraItthon munkavédelmileg ezért sortűz járna szerintem...
Válasz fexco #7533. hozzászólásáraNagyon egyre gondoltunk.
Válasz Gumóka #7532. hozzászólásáracsak majd az a kukoricatekergető nehogy a végén betekerje az öreget a borozdába amikor kiszáll a munkájába gyönyörködni...
Válasz szantal0403 #7526. hozzászólásáraA 11 hsz-ed csakis reklám volt az elmúlt 2 évben.

Válasz Földönfuto #7531. hozzászólásárapont ezt irtam én is.
Válasz fexco #7530. hozzászólásáraDe legalább rálocsolt egy vagon lóvét kukoricaszártekergetőre

Nekünk rajta volt a beforgató is a kormánylemezen + az előhántó, jól dolgozott, sőt!
Ha most nem másra gyűjtenék, már nekem is lenne, de egyenlőre marad a kis kühne
Válasz Gumóka #7529. hozzászólásáraHa nem lenne rajta ez a szerkezet,akkor jobban dolgozna.
Válasz Gumóka #7529. hozzászólásáraegy okádék az egész!
még megmerném kockáztatni,hogy semmi nélkül kb ugyanigy forgatna.
Válasz fexco #7528. hozzászólásáraA szivattyúfelfogatás mindent visz...
Vett volna inkább három előhántót, ez így 0, ennél a lajtával külömbet húzok.
Ott volt nagyfater m1050-e előhántóval, mindent vitt.
Válasz Zoli29 #7527. hozzászólásáravannak még pihentagyuak....nem semmi 1baromság.

és az i re a pont: az ekeszárak azért direktbe odataknyolva a a gerendára...
https://www.youtube.com/watch?v=MJiF539CcTg
Válasz bpigfarm #7519. hozzászólásáraSzia!Javaslom, hogy nézz szét a Pap-Agro Kft honlapján,azon belül az Er.Mo gépek csoportjában.Az eketípusokról nagyon sok képet és filmet találsz!Biztos vagyok benne, hogy megtalálod a magadnak megfelelő gépet.
Válasz zoli.ficze #7522. hozzászólásáraUgrás a témához »sanya | 2021-03-10 20:09:10
Válasz Ányos Gyula #7521. hozzászólásáraTe ilyet használsz? Én teli kormánylemezbe gondolkodom. Nem hallottam jókat a réselt kormánylemezről. Állítólag a kukorica tarlóban eltömődik...
Sziasztok!
Helti pluto 3FV ekét használ valaki?
Mik a vélemények róla?
Mennyire akad bele nehezen a száraz földbe?
MTZ 892.2 húzná.
Válasz bpigfarm #7519. hozzászólásáraSzia! Az Amazont válaszd réselt fejekkel előhántókkal, úgy atom lenne!
Üdv...telideszkás lemken europal 5 3 vasú forgatós ekére van e valakinek beforgatólemez tartóstól eladó...
Sziasztok új eke vásárlás előtt állok! Ebbe szeretném a véleményeteket kérni!
ne tartsa magába!????
Az egyik eke: Lemken juvel 7 b40 es kormánylemezekkel
M2 előhántóval 85 cm gerendely magasságal! 120*120 vázzal
A másik eke: Amazone xs un 430 vagy un 400 kormánylemezzel 115 cm es ekefejosztásal 90 es gerendelymagasságal
Akinek van tapasztalata,
Válasz elenor #7516. hozzászólásáraCsak nagyon nézd meg milyen kialakitású pálcák tartója.Kis L-es vogel van réseltben ismerősnél,ott előhántoló nélkül nem használható,mert minden vacak beakad a tartóknál.
Válasz elenor #7516. hozzászólásáraVan, a réseltet könnyebb húzni a kisebb súrlódó felülete miatt, no meg valamivel apróbb darabokban fordul át rajta a föld! Fogyasztásban is van némi előnye a tele lemezhez képest, bár a mostani szezonban 1-2 liter hektáronként nem nagy különbség volt az átlag 40-45 liter mellett!
Válasz gcastle #7515. hozzászólásáraA réselt és a teli között van különbség húzásban, munkában, fogyasztásban?
Válasz elenor #7510. hozzászólásáraMM 123 3+1 réselt, 6140R viszi, a régi MM 121 4+1 tele, azt 2002-ben MX170 után vettük, az most 3-ra bontva kisebb parcellákon szántott 6120R-el, de 5 taggal cibáltuk a 7230R-el is! Az RMGT diamond tele lemezzel 5+2+1 fejes, azt meg ugye ha van zsoké, akkor Rábával húzzuj! Miért választottuk 2002-ben a Kuhn-t? IKR-nél vettünk akkor mindent, ezt forgalmazta, no meg ajánlották tőlünk tapasztaltabb emberkék!
Válasz B.Bali #7509. hozzászólásáraAmúgy van elmunkáló hengeres lazító, van VogelNoot grúber, a legutóbbi meg egy JD 512 ripper. Lehet most szűkség lesz rájuk!
Válasz B.Bali #7509. hozzászólásáraTúrkálni csak végső esetben, főleg a kötötteb talajon jobb egy bármilyen szántás mint a semilyen!
Válasz balog sándor_23053 #7511. hozzászólásáraEgy 3-as új ágyeke van van itt nálunk. Jól forgat, könnyű húzású nekem tetszik jó eke.
Válasz gcastle #7505. hozzászólásáraA 4 fejet elbírja, inkább a Helti ekék minőségéről,munkájáról érdeklődnék.
Válasz gcastle #7505. hozzászólásáraRéselt vagy teli kormánylemezes? Mekkora géppel húzod? Miért ezt választottad akkor?
Válasz gcastle #7505. hozzászólásáraSzántod az összes földed, vagy vannak ilyen- olyan túrkálóid is?
14 tonna kukoricát vettem, és elégedett vagyok wydatek 9500euro bruto.
Válasz RkTomi #7506. hozzászólásáraPolski-val csak módjával!
Válasz lenio740 #7503. hozzászólásáraMég véletlenül sem volt olyan része hogy látni lehessen a szántási "mélységet".
Válasz balog sándor_23053 #7502. hozzászólásáraMilyen talaj van? Arany féle kötöttségi szám? Nálam 60+ KA talajon 3 fej, öntéstalajon 4! Nálam 2002-óta Kuhn MM 120-as széria működik! No meg mennyit szánsz rá...
Válasz lenio740 #7503. hozzászólásáraBírom az ilyen bemutató videókat mindig puha Homok földben van kipróbálva az eszköz és persze sehol egy szál kukorica szár sem . Nem mondom hogy rossz eke de kíváncsi lennék hogy nézne ki a szántás egy 50 és kötötségü vizes földben 16 tonnás kukorica szàrmaradvànnyal
https://youtu.be/1HH1dCimtOE Polecam polski pług Koja
Sziasztok gazdatársak! Ekevásárlás előtt állok. Helti titán 4 fejes váltvaforgatóst néztem ki 155 le-ős traki után.Szeretném ha tapasztalataitokat megosztanátok velem az ekéről.Előre is köszönöm!
Válasz Anonimus82 #7499. hozzászólására3.5 nap és kész.Ekénél a támasztó rudat a slicc lukba és emeltess rá végig.1900 fordulattól nem kellene feljebb nyomni mert ott fogyaszt.
Válasz gjoni #7498. hozzászólásáraEddig én is csak azt.
Válasz mtz1221 #7497. hozzászólásáraKöszi pont most jött meg a gép megyek ki próbálni van még szántani 35 hek
Válasz adamka0523 #7495. hozzászólásáraVideót láttam róla.
Válasz Anonimus82 #7496. hozzászólására4x40 centivel 2/4-ben,de a .3-sok a mi földjeinkben mennek 3/3-ban is .Ha 1500 fordulatig nem lesz ereje,akor meg kell kicsit piszkálni az adagolót és nem fogsz ráismerni.