Válasz Tomi81 #18581. hozzászólásáraszerintem sokan ismerik ezt a kényszer verziót. Rövid csővel sárban ,egy fúvókával egy óra 2000 négyzetméter,15liter vízzel,töltéssel. Hülyén hangzik,de szerintem ha pénzt akar a munkájáért valaki,és szrbn van,A földet fölveri a gyom,meg járhatatlan az állandó esőtöl,akkor megteszi ezt is. igazából a napi 8 óra munkaidő 60-80ezerért nagyobb bolondság,meg szivatás,mint a hátival sétálni naphosszat. De,mégis itt a 8óra molyfngért a megszokott,kényszer. Úgyhogy,szerintem ,sem a kapálása,sem a háti fujkálás nem vicces. Kényszer,nagy úr..csak előre rossz belegondolni.
Nem, azt azért nem..
Ez a tolizás is olyan dolog, hogy van nekünk mindenféle sorközművelő traktorra, de most a sok téli-tavaszi eső után annyira meg volt ülepedve a talaj itt Jászladányon, hogy felszaggatta volna hagymával együtt.
Válasz kissviktor #18578. hozzászólásáraAzt hittem ilyen jó kondi után hátival nyomod le...
(itt volt, aki 1 holdat lenyomott hátival, kivitte a vizet lovas kocsival, oszt GO... Alig tudott este hazamenni...)
Válasz Tomi81 #18567. hozzászólásáraAlapvetően ez volt az első alkalom, mert nem akartuk levenni a 1025-ről a permetezőt. Fogyasztásban szerintem fajlagosan jobb, mint a 1025 ezekkel a munkagépekkel amit megörökölt, de ezt csak érzésre mondom, nem mértük. Viszont ami biztos, hogy 6 ha-t 106 l gázolajjal lazítottunk meg a tavalyi nagyon száraz körülmények között.
Válasz medikus #18572. hozzászólásáraez jó kérdés miért lett annyi...
fél 8-kor már rotáltam... olyan 10-től 2-ig kúszott fel...
ha szembe szélbe mentem vissza esett.. szerintem koszos a hűtő, de 90-től feljebb nem ment :D
Válasz Sz_Pisti #18570. hozzászólásárasem kizárt -inkább valószínű- hogy még kevesebbel is fog kijönni mint a 4 hengeressel fogyasztásban.
ez mán csak ilyen.
Válasz Tomi81 #18567. hozzászólására Nem akkora hülyeség ám a hathengeressel szórni:
- nagyobb a súlya, nagyobb műtrágyaszóróval sem emelgeti az elejét
- erősebb a hátulja is, így a szóró sem annyira kínozza
- fogyasztásban meg nem lehet olyan sokkal több az sem
Válasz kissviktor #18554. hozzászólásáraMaximális tiszteletem! Na, valahol itt kezdődik az elpusztíthatatlan magyar paraszt...
A szó kitüntető, legnemesebb értemében.
Válasz kissviktor #18554. hozzászólásáraNe mond, hogy nem vagy képes egy olyan sarabolót összehozni, ami traktor után, ugyan kézi vezetéssel,de egyszerre bekapálná az összes sort??? Mert,amikor mi hagymáztunk, nekünk volt olyan....
Válasz szanberg #18552. hozzászólásáraLucerna mag,elvileg kaszálónak vetettem,de ki tudja.Bérmunka volt,elvileg 50 ha lett volna a tábla,de 54 lett mire befejeztem :D
Válasz szanberg #18552. hozzászólásáraBocsi hogy én válaszolok, de 99% hogy lucernamag.
Várták már a termeltetőt mint a messiást hogy hozza a magot! Az enyémet meg elfelejtette
Válasz Gyuri gazda #18550. hozzászólásáraHat ezeket aztan mindig valamire kilehet hasznallni akar a fakat lebotolni,akar gepet szetszedni stb. hat nagy segitseg lessz az biztos,egy kicsit kilett glancolva,de elotte is jo allapotu volt.
Válasz Richard. #18536. hozzászólásáraFigyeltem mit írt, de nem határozta meg konkrétan, hogy tengelyre ütjük fel, vagy házba bele. Mert ugye nem mindegy. Én úgy szoktam, ahogy írtad, de úgy tűnt a hozzászólásból, hogy az szakszerűtlen, ezért kérdeztem rá, hátha tanulok valami újat...
Válasz emcett #18533. hozzászólásáraprés. Amúgy nem figyelted mit írt! Tengelyen szorul,akkor mindig a tengelyen lévő részt biztasd,hogy a görgők ne terhelődjenek! Csapágy belső futófelülete. Ha a házban szorul,mindig a külselyét biztasd,szintén a görgők,ja,vagy golyók miatt.ha meg a házat nyomatod,akkor meg támasztani kéne a csapágy külselyét hátulról,szintén, hogy ne a golyók támasszák meg a csapágyat,hanem a külső futó felületnek ellen tartasz. Akkor nem vered,meg feszíted szét a kosarat .
31266 hozzászólás
közel 6ha almában hosszában oda-vissza majd szlalom oda-vissza

Még nem volt traktor és meg kellett csinálni... :D
Válasz Tomi81 #18581. hozzászólásáraszerintem sokan ismerik ezt a kényszer verziót. Rövid csővel sárban ,egy fúvókával egy óra 2000 négyzetméter,15liter vízzel,töltéssel. Hülyén hangzik,de szerintem ha pénzt akar a munkájáért valaki,és szrbn van,A földet fölveri a gyom,meg járhatatlan az állandó esőtöl,akkor megteszi ezt is. igazából a napi 8 óra munkaidő 60-80ezerért nagyobb bolondság,meg szivatás,mint a hátival sétálni naphosszat. De,mégis itt a 8óra molyfngért a megszokott,kényszer. Úgyhogy,szerintem ,sem a kapálása,sem a háti fujkálás nem vicces. Kényszer,nagy úr..
csak előre rossz belegondolni.
Válasz csoppika #18579. hozzászólásáraMi egyszer faterral ketten, 8ha dinnyét nyomtunk le hátival.
Azóta azt is utálom aki dinnyét eszik...
Nem, azt azért nem..
Ez a tolizás is olyan dolog, hogy van nekünk mindenféle sorközművelő traktorra, de most a sok téli-tavaszi eső után annyira meg volt ülepedve a talaj itt Jászladányon, hogy felszaggatta volna hagymával együtt.
Válasz kissviktor #18578. hozzászólásáraAzt hittem ilyen jó kondi után hátival nyomod le...
(itt volt, aki 1 holdat lenyomott hátival, kivitte a vizet lovas kocsival, oszt GO... Alig tudott este hazamenni...)
hagyma permetezés video

hagyma permetezés video
lightos permetezés, lightos tolizás után
Válasz Tomi81 #18567. hozzászólásáraAlapvetően ez volt az első alkalom, mert nem akartuk levenni a 1025-ről a permetezőt. Fogyasztásban szerintem fajlagosan jobb, mint a 1025 ezekkel a munkagépekkel amit megörökölt, de ezt csak érzésre mondom, nem mértük. Viszont ami biztos, hogy 6 ha-t 106 l gázolajjal lazítottunk meg a tavalyi nagyon száraz körülmények között.
Válasz csoppika #18575. hozzászólására
Válasz cimbike. #18574. hozzászólásáraHa meg nem, akkor csinál magának helyet

És elfért.

Válasz medikus #18572. hozzászólásáraez jó kérdés miért lett annyi...
fél 8-kor már rotáltam... olyan 10-től 2-ig kúszott fel...
ha szembe szélbe mentem vissza esett.. szerintem koszos a hűtő, de 90-től feljebb nem ment :D
Válasz dagadtmadar #18569. hozzászólásáraattól lett 90 fokos a víz?
Válasz Sz_Pisti #18570. hozzászólásárasem kizárt -inkább valószínű- hogy még kevesebbel is fog kijönni mint a 4 hengeressel fogyasztásban.
ez mán csak ilyen.
Válasz Tomi81 #18567. hozzászólására Nem akkora hülyeség ám a hathengeressel szórni:
- nagyobb a súlya, nagyobb műtrágyaszóróval sem emelgeti az elejét
- erősebb a hátulja is, így a szóró sem annyira kínozza
- fogyasztásban meg nem lehet olyan sokkal több az sem
Szép időnk volt ma

Tegnapi nap tengelytörés miatt korán ért véget...
Bár a mai is....
hátha a holnapi napot még kibírja...
Etetés

gyors kis videó
Válasz emcett #18566. hozzászólásáraA hat hengeressel szórjátok a műkakit!? Jól megy!
Egyébként hogy alakul a fogyasztása a 1025höz képest.
Nagyon gondolkodom, hogy kellene egy a portára...
Az elmúlt napok képekben.

Válasz kissviktor #18554. hozzászólásáraMaximális tiszteletem! Na, valahol itt kezdődik az elpusztíthatatlan magyar paraszt...
A szó kitüntető, legnemesebb értemében.
Válasz kissviktor #18554. hozzászólásáraNe mond, hogy nem vagy képes egy olyan sarabolót összehozni, ami traktor után, ugyan kézi vezetéssel,de egyszerre bekapálná az összes sort??? Mert,amikor mi hagymáztunk, nekünk volt olyan....
Válasz Diesel Tibor #18561. hozzászólásárahát, 2 bio-droiddal kombinálva talán :D
Válasz Gabika6330 Pr. #18558. hozzászólásáraNA VOLT MÉG NÉGY HEKTÁR MASZEK, A PARASZT JOBB MINT BÁRMELYIK GPS,
Válasz a2457 #18555. hozzászólásáraÉs 2db tolikapával?????

Válasz Ares 826 #18546. hozzászólásáraNem,de sajnos nem sok időm van mostanság a neten lógni
özön a meló
Válasz 2266 #18556. hozzászólásáraEz sajnos így van!
Válasz szanberg #18552. hozzászólásáraLucerna mag,elvileg kaszálónak vetettem,de ki tudja.Bérmunka volt,elvileg 50 ha lett volna a tábla,de 54 lett mire befejeztem :D
Válasz szanberg #18552. hozzászólásáraBocsi hogy én válaszolok, de 99% hogy lucernamag.
Várták már a termeltetőt mint a messiást hogy hozza a magot! Az enyémet meg elfelejtette
Válasz Gabika6330 Pr. #18543. hozzászólásáraTudhatnád a -TERV- és a valóság ritkán egyezik..
Válasz kissviktor #18554. hozzászólásáraminden tiszteletem, ha az életem múlana rajta sem álltam volna neki 1 darab tolikapával egymagam :D
video megnézéséhez klikk ide

video megnézéséhez klikk ide
Egy kis tolikapa video :D
Másfél hektár be van tolva...km hiány nincs
Válasz Gyuri gazda #18550. hozzászólásáraHat ezeket aztan mindig valamire kilehet hasznallni akar a fakat lebotolni,akar gepet szetszedni stb. hat nagy segitseg lessz az biztos,egy kicsit kilett glancolva,de elotte is jo allapotu volt.
Válasz Gabika6330 Pr. #18543. hozzászólásáraNem tudok ránagyítani a képre de úgy látom ez mustármag.
Vetőmagnak termesztitek? 50 hektár lesz belőle összesen?
Válasz Gyuri gazda #18549. hozzászólásáraInkább cséplőórát, mert általában itt szoktak bajok lenni aratócséplőgépeknél hehe
Válasz dr.T #18523. hozzászólására
hát ez nagyon jó gép,gondolom ki is lessz használlva? Nagyon jó állapotúnak néz ki.
gratula hozzá
Válasz decsi #18534. hozzászólásáraGratula nagyon szép és sok hibanélküli motorórat hozzá.

Válasz *** HM *** #18540. hozzászólásáraA régi szépidők.
Válasz *** HM *** #18540. hozzászólásáraEhhő nem kőőőőőőő laptop! Ilyen kellene még sok most is.

Válasz Gabika6330 Pr. #18543. hozzászólásáraBealudtál ember????

Válasz Koppány Vezér #18542. hozzászólásáraEz 1 bev központban van
Válasz Gabika6330 Pr. #18543. hozzászólására
Mai elfoglaltság:

50 ha volt a terv,de csak 40-et tudtam elnyomni :-(
Válasz *** HM *** #18540. hozzászólásáraVetekszik Mis júniussal!
Válasz Richard. #18536. hozzászólásáraFigyeltem mit írt, de nem határozta meg konkrétan, hogy tengelyre ütjük fel, vagy házba bele. Mert ugye nem mindegy. Én úgy szoktam, ahogy írtad, de úgy tűnt a hozzászólásból, hogy az szakszerűtlen, ezért kérdeztem rá, hátha tanulok valami újat...
Na ehhő mit szótoke he??
Válasz dr.T #18538. hozzászólásáraBeszámították az "újba"
Válasz decsi #18537. hozzászólásáraAz elodjet mar eltudtad adni?
Válasz dr.T #18535. hozzászólásáraKöszi! 2010. 1900 cséplő 2300 motor (óra szerint)
Válasz emcett #18533. hozzászólásáraprés. Amúgy nem figyelted mit írt! Tengelyen szorul,akkor mindig a tengelyen lévő részt biztasd,hogy a görgők ne terhelődjenek! Csapágy belső futófelülete. Ha a házban szorul,mindig a külselyét biztasd,szintén a görgők,ja,vagy golyók miatt.ha meg a házat nyomatod,akkor meg támasztani kéne a csapágy külselyét hátulról,szintén, hogy ne a golyók támasszák meg a csapágyat,hanem a külső futó felületnek ellen tartasz. Akkor nem vered,meg feszíted szét a kosarat .
Válasz decsi #18534. hozzászólásáraKepen jo allapotunak nez ki,mennyi mh van rajta es milyen evjarat! Gratula hozza
Válasz 2266 #18532. hozzászólásáraT660 lett.