Válasz apuci #26772. hozzászólásáraDe kár hogy nem "fordítva domború" vagyis homorú ahová illeszkedne a csoroszlya és egyből képtelen lenne eldugulni az a vékony kis vetőcső vég!
Válasz apuci #26770. hozzászólásáraDe az Uniának is a külső domború felületéhez illeszkedik a csoroszlya? Mert ezen az ívesen igy illeszkedik de van egy pici hézag közte és a szárdarab bemehet közé??
Hmm az íves talán a homokban jobban foroghat és nem tolja meg a tárcsát ha pld vakoló homok"??
Eddig is egyenes volt mar ezer egy éve de kívancsi vagyok hátha valaki ilyennel dolgozik(bár nem hinném)
De akkor meg miért vetőtárcsa?
(Vagy inkább helyesen: Rapid vetőgép tárcsa előre!?)
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #26768. hozzászólásáraNem kell katalogus mert betelefonalok a vedernek és küldik de most nem volt idő és vettem mindegyikből.
De az axinal csak valamiért vetőtárcsának írják az axialos vaderstatos szórólapon meg az adatbázisban is ez van!
De hogy lehet vetni az ívessel hmm??
Válasz Pilátus" #26767. hozzászólásáraÜdv.!
Nincs katalógusod?
Ott írja hogy pontosan hova milyen cikkszámú kell!
Szerintem hátra a vető részbe csak egyenes megy, elöl a művelő tárcsáknál ívesek, de azok között valahol van 1db egyenes is gyárilag.
Üdv!
Cserélem a Rapid vetőtárcsákat és nem jöttem rá(ill akiket kérdeztem sem tudják) hogy az Axiálnál miért van ill mire jó az íves vetőtárcsa!?????
Mert eddig egyenes volt de az ívesre is illeszkedik valahogy a vetőcsoroszlya???
Vagy ez az íves nem is vetőcsoroszlya ahogy az Axiálnál írják hanem csak a Rapid vetőgép előmunkáló tarcsasorának a tárcsája??
Szerintetek ezt a fészket milyen állat hozhatta létre? Kb. 1,5-2 m átmérőjű szinte csak vékony nádszálakból áll, amit nagyjából körbe-körbe rakott, a közepén egy kb.30 cm átmérőjű kráterrel.Már aratás előtt is ott volt, lábnyomokat nem nagyon találtam még az esők előtt készülhetett.
Válasz Nyomasek Bobo #26760. hozzászólásáraSok milliós gép volt így is de pontos szám már nincs a fejemben . Ha jól tévedek akkor 4+fa volt a bemutatógép amiről lecsúsztam .
Válasz Nyomasek Bobo #26760. hozzászólásáraMár nem emlékszem pontosan de mire mindent kicseréltem volna ami rossz volt addigra annyi volt az ára mint a demógépé amiről lecsúsztam .
Válasz SCHLEPPER #26755. hozzászólásáraPontosan nem tudom, de huszon pár ezer az eleje, kb 10ezer egy rotor penge, meg 5ezer egy csapágy, ha csapágy boltból veszed.
Lánc is egy tízes meg az orrkerék is hozzávetőlegesen.
Válasz bandigh #26753. hozzászólásáraÉn is csak 8-at soronként
Hátul meg a legjobbak kerültek fel, meg volt is régebbről maradt új dereje vágó, azok is mentek fel szépen.
Hátul is fontos ám, mert ott bár igazából már nincs mit zúzni, de azok pucolják a törő hengereket, ami ha nem üzemel jól akkor racsnizik majd a sorkuplung.
Elől meg úgy elvoltak kopva azok a porvédő hüvelyek vasak hogy kb kilátszott a csapágy, így ezeket is megkapta komplett készletben, meg természetesen a C3-as új csapágyakat is.
Illetve, egy garnitúra új füles láncot,alájuk a koptató műanyag kockákat, meg kb a fele orrkereket is cseréltem, továbbá egy szuszogót hajtóházon, meg egy gázteleszkópot ami nem bírt megállni koporsó.
Válasz mtz1221 #26749. hozzászólásáraNekem az egyik 82-en diagonál voltyre van. Senki meg nem mondaná hogy nem radiál, ha dolgozna vele. Kövesúton se ráz jobban mint a radiál. Sokkal jobb a tartása, a vf.eke súlya a radiálhoz képest alig látszik rajta.
Válasz VMisi #26748. hozzászólásáraMár megrendeltem meglássuk . Én bízom benne hogy a sűrű bordák miatt jobb lesz mint az orosz radiál. Van pár kis mahindra a falúban sűrű bordás,azokkal úgy hajtanak mint az állat föld úton is.
Válasz mtz1221 #26742. hozzászólásáraNagyon régen a zetoron 4 új diagonál gumi volt, de abban a gépben meg nem lehetett maradni. Szörnyű volt! Plusz még az a szerencsétlen kis ablak hátul, így egy üvegházban pattogtam. Soha többet!
A mtz jött ki voltyre gumival, 2000 üó-nál 5 évesen még volt rajta minta, de szanaszét volt repedve.
Válasz mtz1221 #26742. hozzászólásáraSzerintem a diagonál gumik jobban ràznak. Én 1,5-1,8 fölé nem fújom, pedig mindkettőnek rugózik az eleje (820-as, és 550-es van) és levegős ülés van bennük.
Válasz Bobo77 #26740. hozzászólásáraÉn 2 éve majdnem megvettem tőlük egy FS1000/3-ast . Egyiket lekéstem az szinte új volt másik az pár száz hektáros demógép volt de az nagyon le volt rúgva így azt hagytam a fenébe .
Válasz kis Zombi #26737. hozzászólásáraAkkor majd mennek a petlasok is 2 báron.Kezdek kíváncsi lenni mert azokon 25 borda lesz még ezen 21 volt.Ha emiatt nem fog rázni akkor messziről elfogom a radiálokat kerülni,és mindenre diagonált fogok venni 14-16 vásznosat.
Válasz GREVEN #26723. hozzászólásáraAhogy láttad...(Kóklerok használták) úgy vettem! Azért is adtam érte annyit amennyit Minden működik ami nekem kell de még finomítok magamnak pár dolgot rajta (asszimetrikus levegős sorelzárás 3-4)
Tegnapi örömöm.4000 órások 2 báron volt mindig hajtva,felniről még le véve nem volt,és megadta magát.Rendeltem rá két petlas diagonált,kereskedő szerint az a legjobb a piacon az olcsók közül jelen pillanatban.
Válasz Bán Zsolt #26725. hozzászólásáraSzeptember elején Putnok Sajóivánka ,Nagybarca térségében jértunk, a szója talpig zöld volt a kukoricák pedig június végi állapotot mutattak.Konkrétan eleven zöld volt. Nagy kibaxas volt oda az a sok eső
Válasz Bán Zsolt #26725. hozzászólásáraSzeptember elején Putnok Sajóivánka ,Nagybarca térségében jértunk, a szója talpig zöld volt a kukoricák pedig június végi állapotot mutattak.Konkrétan eleven zöld volt. Nagy kibaxas volt oda az a sok eső
31270 hozzászólás
Válasz apuci #26772. hozzászólásáraDe kár hogy nem "fordítva domború" vagyis homorú ahová illeszkedne a csoroszlya és egyből képtelen lenne eldugulni az a vékony kis vetőcső vég!
De nem is kopna hanem csak a tárcsa...
Válasz Pilátus" #26771. hozzászólásáraNem-nem,belül van,szerintem az axinál elírhatták ahogy írod és vetőgép tárcsáról van szó nem vetőtárcsáról!
Válasz apuci #26770. hozzászólásáraDe az Uniának is a külső domború felületéhez illeszkedik a csoroszlya? Mert ezen az ívesen igy illeszkedik de van egy pici hézag közte és a szárdarab bemehet közé??
Hmm az íves talán a homokban jobban foroghat és nem tolja meg a tárcsát ha pld vakoló homok"??
Eddig is egyenes volt mar ezer egy éve de kívancsi vagyok hátha valaki ilyennel dolgozik(bár nem hinném)
De akkor meg miért vetőtárcsa?
(Vagy inkább helyesen: Rapid vetőgép tárcsa előre!?)
Válasz Pilátus" #26769. hozzászólásáraA Lengyel Unia vetőgépeken íves a tárcsa,és szépen vet,de szerintem neked oda csak az egyenes kell!
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #26768. hozzászólásáraNem kell katalogus mert betelefonalok a vedernek és küldik de most nem volt idő és vettem mindegyikből.
De az axinal csak valamiért vetőtárcsának írják az axialos vaderstatos szórólapon meg az adatbázisban is ez van!
De hogy lehet vetni az ívessel hmm??
Van valami trükk amiről nem tudok?
Passzol mid a kettő...
Válasz Pilátus" #26767. hozzászólásáraÜdv.!
Nincs katalógusod?
Ott írja hogy pontosan hova milyen cikkszámú kell!
Szerintem hátra a vető részbe csak egyenes megy, elöl a művelő tárcsáknál ívesek, de azok között valahol van 1db egyenes is gyárilag.
Üdv!
Cserélem a Rapid vetőtárcsákat és nem jöttem rá(ill akiket kérdeztem sem tudják) hogy az Axiálnál miért van ill mire jó az íves vetőtárcsa!?????
Mert eddig egyenes volt de az ívesre is illeszkedik valahogy a vetőcsoroszlya???
Vagy ez az íves nem is vetőcsoroszlya ahogy az Axiálnál írják hanem csak a Rapid vetőgép előmunkáló tarcsasorának a tárcsája??
Íves vetőtárcsa cikksz 18-000-5272-05
Válasz Hús Futár #26762. hozzászólásáratume mennyi volt?
Válasz Földönfuto #26764. hozzászólásáraNem tudom, de csak a föld felett alkotott.Csak a dudvát hordta egy kupacba, a borz a föld alatt is aktívkodik.
Válasz buti #26763. hozzászólásáraBorz nem lehet?
Szerintetek ezt a fészket milyen állat hozhatta létre? Kb. 1,5-2 m átmérőjű szinte csak vékony nádszálakból áll, amit nagyjából körbe-körbe rakott, a közepén egy kb.30 cm átmérőjű kráterrel.Már aratás előtt is ott volt, lábnyomokat nem nagyon találtam még az esők előtt készülhetett.
Válasz Nyomasek Bobo #26760. hozzászólásáraSok milliós gép volt így is de pontos szám már nincs a fejemben . Ha jól tévedek akkor 4+fa volt a bemutatógép amiről lecsúsztam .
Válasz Nyomasek Bobo #26760. hozzászólásáraMár nem emlékszem pontosan de mire mindent kicseréltem volna ami rossz volt addigra annyi volt az ára mint a demógépé amiről lecsúsztam .
Válasz Hús Futár #26757. hozzászólásáraPrivibe meg lehet tudni, hogy kis szerencsevel mennyiért lehetett egy lepusztult gepet megakaprintani?
Rotadischez van körkéseim és banán késeim ha esetleg érdekel valakit.
Válasz SCHLEPPER #26755. hozzászólásáraPontosan nem tudom, de huszon pár ezer az eleje, kb 10ezer egy rotor penge, meg 5ezer egy csapágy, ha csapágy boltból veszed.
Lánc is egy tízes meg az orrkerék is hozzávetőlegesen.
Válasz Nyomasek Bobo #26756. hozzászólásáraSzolnoki Unia kereskedők . Talán az Ihász kereskedőház ?
Válasz Hús Futár #26745. hozzászólásáraKi ez a cég?
Válasz szanberg #26754. hozzászólásáraSzia kb mibe fáj egy sorra az eleje csapágy tartók?
Válasz bandigh #26753. hozzászólásáraÉn is csak 8-at soronként
Hátul meg a legjobbak kerültek fel, meg volt is régebbről maradt új dereje vágó, azok is mentek fel szépen.
Hátul is fontos ám, mert ott bár igazából már nincs mit zúzni, de azok pucolják a törő hengereket, ami ha nem üzemel jól akkor racsnizik majd a sorkuplung.
Elől meg úgy elvoltak kopva azok a porvédő hüvelyek vasak hogy kb kilátszott a csapágy, így ezeket is megkapta komplett készletben, meg természetesen a C3-as új csapágyakat is.
Illetve, egy garnitúra új füles láncot,alájuk a koptató műanyag kockákat, meg kb a fele orrkereket is cseréltem, továbbá egy szuszogót hajtóházon, meg egy gázteleszkópot ami nem bírt megállni koporsó.
Válasz szanberg #26752. hozzászólásáraÍgy már lehet hozzá bízni

Én csak 2 újat raktam az elejére legutóbb
Válasz bandigh #26738. hozzászólására
Válasz B.Bali #26750. hozzászólásáraÍgy legyen itt is.
Válasz mtz1221 #26749. hozzászólásáraNekem az egyik 82-en diagonál voltyre van. Senki meg nem mondaná hogy nem radiál, ha dolgozna vele. Kövesúton se ráz jobban mint a radiál. Sokkal jobb a tartása, a vf.eke súlya a radiálhoz képest alig látszik rajta.
Válasz VMisi #26748. hozzászólásáraMár megrendeltem meglássuk . Én bízom benne hogy a sűrű bordák miatt jobb lesz mint az orosz radiál. Van pár kis mahindra a falúban sűrű bordás,azokkal úgy hajtanak mint az állat föld úton is.
Válasz mtz1221 #26742. hozzászólásáraNagyon régen a zetoron 4 új diagonál gumi volt, de abban a gépben meg nem lehetett maradni. Szörnyű volt! Plusz még az a szerencsétlen kis ablak hátul, így egy üvegházban pattogtam. Soha többet!
A mtz jött ki voltyre gumival, 2000 üó-nál 5 évesen még volt rajta minta, de szanaszét volt repedve.
Válasz mtz1221 #26742. hozzászólásáraSzerintem a diagonál gumik jobban ràznak. Én 1,5-1,8 fölé nem fújom, pedig mindkettőnek rugózik az eleje (820-as, és 550-es van) és levegős ülés van bennük.
Válasz Mézga #26743. hozzászólásáraMinden csapágy SKF benne
Válasz Bobo77 #26740. hozzászólásáraÉn 2 éve majdnem megvettem tőlük egy FS1000/3-ast . Egyiket lekéstem az szinte új volt másik az pár száz hektáros demógép volt de az nagyon le volt rúgva így azt hagytam a fenébe .
Válasz Bobo77 #26740. hozzászólásáraFasza. Örülök akkor ha jó biznisz lett és beválni látszik.
Válasz Bobo77 #26739. hozzászólásáranem ismerem, csak kíváncsi vagyok mennyire van összerakva
Válasz kis Zombi #26737. hozzászólásáraAkkor majd mennek a petlasok is 2 báron.Kezdek kíváncsi lenni mert azokon 25 borda lesz még ezen 21 volt.Ha emiatt nem fog rázni akkor messziről elfogom a radiálokat kerülni,és mindenre diagonált fogok venni 14-16 vásznosat.
Srácok. A Bonafarm securitynek mi köze a Lajta Hanság zrthez?
Válasz GREVEN #26723. hozzászólásáraAhogy láttad...(Kóklerok használták) úgy vettem! Azért is adtam érte annyit amennyit
Minden működik ami nekem kell de még finomítok magamnak pár dolgot rajta (asszimetrikus levegős sorelzárás 3-4)
Válasz Mézga #26724. hozzászólásáraEddig bírják (45-50 ha) Van velük rossz tapasztalat? Vagy valami extra bánásmódot igényenek?
Válasz kajszi_71823 #26730. hozzászólásáraMeg a vesekövet is sikerült vele megelőzni
Válasz mtz1221 #26731. hozzászólásáraOrosz gumi nekem legtöbbet 5500 órát ment el az elején, de a hátsót 2500 óránál cserélni kellett.(voltyre)
Szerintem nem rosz futásteljesítmény egy Orosz gumitól a 40000 óra.
Válasz Pilátus" #26735. hozzászólásáraAkkor igen.
Válasz .Richard. #26732. hozzászólásáraAzért Szerbia délebbre van
Válasz .Richard. #26732. hozzászólásáraMai kép.Ha van köztünk 3-400 km ennyit tesz.
Válasz szanberg #26714. hozzászólásáraEz most komoly? Te már" mosni készülsz a gépet"!?

Nem szóltam -nem szóltam és "mosom kezeimet"!!
Válasz mtz1221 #26729. hozzászólásáraEz a kép tuti nem oktober 20dika körüli. Vagy nálatok juliusi hangulatban vannak a fák?
Válasz kajszi_71823 #26730. hozzászólásáraBíztam benne hogy úgy 8000 óránál lesznek cserélve.
Válasz mtz1221 #26729. hozzászólásáraÉs minek van abban 2 bar:
Tegnapi örömöm
.4000 órások 2 báron volt mindig hajtva,felniről még le véve nem volt,és megadta magát.
Rendeltem rá két petlas diagonált,kereskedő szerint az a legjobb a piacon az olcsók közül jelen pillanatban.
valami nagyon szar van itt..
Válasz szanberg #26720. hozzászólásáraHihetetlen milyen zöld
Válasz Bobo77 #26715. hozzászólásáracsapágyak, hogy bírják?