UI 4-5 kűlföldi hirdetési oldalra feltennék sokk feles gépem de segîtség kellene skár az én fiókomból emailböl vagy belépési kódjaimmal regisztrációmmal stb S utslnék költséget előre ez nem gond!
A gond pld az hogy OLX lengyelből például " kibaxtak" pedig csak pedig csak trakikra S Horsch gépekkre adtam S hirdetőknek sjánlatot kb 20 alkalommal és 70százaékos áron...
Válasz MTZ1221.3 #7651. hozzászólásáracsak a behatolás mélységééig lazít, néhány pálcás szondás video megtévesztő lehet, ahol lemegy a penetrométer ott a művelés előtt is lement...
Válasz rcsabi1988 #7649. hozzászólásáraHogy menne, irtó szárazság van. De legalább nem képez rögöt és amit megkezd oda már juttat be egy kis oxigént és lazít is. Jó elgondolás. Gratula a megépítéséhez!
Válasz MTZ1221.3 #7648. hozzászólásáraIgen egy kis alakítást igényelt. Szerencsére van benne anyag. Ennek ellenére nehezen megy bele ebbe a száraz földbe jelenleg.
Válasz rcsabi1988 #7647. hozzászólásáraAkkor az igen komoly. Milyen rovidtarcsa volt amin a lapok egyenesen alltak? Vagy az total at lett alakitva? Lengyel tarcsak nem szoktak ilyen nehezek lenni, gondolom sok melo volt vele.
Válasz MrPoke #7636. hozzászólásáraIgen de ők ebből nagy pénzt csináltak mert ",,vetőmagot vesznek tölúk" mikor magàtól ingyen is zöldúl S tarló csak tudni kell kezelni!
Persze S biosztriptill az megint egy màsik történet de az én Salford tárcsa màniám felé fordul tökéletesen minde körűlmény
Válasz hashtag #7632. hozzászólásáraA talaj magától megújul, a TMG egy marketing fogás "pozicionálás" ahol egy meglévő tulajdonságot újként tüntetnek fel.
Sikere abból ered, hogy az érdeklődői kör által eddig nem volt ismert.
Gyakorlati haszna azonban igenis van. A TMG abban segíthet, hogy "erőszakkal" ne gátold ezt a hasznos folyamatot.
Én azt láttam meg, hogy a talaj beéredése minden féle köcöle nélkül magától rövid idő alatt bekövetkezik. Nem kell takaró, baci, kutyafaxa semmi csak ne bántsd, ennyi.
A fanatikusok ezt nem látják, soha nem is próbálták ki csak mantrázzák a saját Szent Gráljukat.
Ha képes vagy az elvont gondolkodásra nézz szét a világban milyen csodák vannak...
Csak Kökény próbálta misztifákilni ezt a témát, minden hülyeséggel. Aminek sokan be is dőltünk.
De sokan rájöttek, hogy csak az, hogy okszerűen művelünk talajt, igyekszünk a mulcs réteg megtartására. Már jelentős erőlelépést lehet elérni.
Bacik-nak nincs értelme csak a komposzt származékból.
Takarónövény a dunántúlon talán tud segíteni. De az alföldön nem. Csak is megfelelő vetésváltással, pilangós beillesztéssel lehet gyorsítani a talaj fejlődését.
Persze lehet még jobban gyorsítani a talaj javulását, de valamiből meg is kell élni.
Mindenkinél kéne egy hétvége. Megmutanà mindenki, hogy szerinte mit kéne, mi eddig a tapasztalat, mi a terv, milyen a jó pörkölt, milyen a saját pálinkája, egy hét múlva meg máshoz menni.
Talán az offtopicban is kevesebb lenne az anyázás. Ha beindul, én is szivesen látok mindenkit. Bárkit.
eleve nem minden évben alakul ki eketalp de ha ki is alakul sok esetben magától megszűnik
ha nem így lenne sokszor nem tudnának szántottban jobb eredményeket elérni mint forgatás nélküliben.
Az ukránhoz van minden motyó Magyarországon is. Az ukrán eléggé komoly, több ezer ha-os gazdaságokba futnak. Olyan helyen, ahol a Salford-ot is lazán meg tudnák venni.
Válasz mtz1221 #7624. hozzászólásáraTee a canada"itt"(sehol!??) húzák -vonják-cibálják 25 km sebességgel és ebben bízok de ez a "sivanova" nem az én fogamra való!
Még a komlpletttt tárcsakar ár S beszerzés meglesz akkor megnyílik az út mindenki fantáziája előtt S a SOKK vas váz mindenkinél életrekelhet megint!!
Válasz termelo #7608. hozzászólásáraNekembebacott a csak tárcsázott. 60%a sem lett azon a szélén, ahol csak tárcsáztam. Viszont kukoricában is van olyan, ott meg szemmel eddig nem látni különbséget.
Válasz eperkacs #7621. hozzászólásáraAz az avers Agro komolyabb mint amit te linkeltel be kanadait!!!!
Sokkal komolyabb csoroszja nyomása van neki, és igen, huzhatod ahogy csak bírod
Válasz MTZ1221.3 #7619. hozzászólásáraKöszi!
No alakul ez de az ukrán nem olyan jó mint ez!
22kilométerrel mennénk mindenhol S tüzön vîzen ááát! Háát!
A kanadai konstukció kell csak.
Cikkszámot nem tudsz a tárcsás kárra!?
Itthon seeehooooo?? Senkinek??
Válasz eperkacs #7618. hozzászólásáraUkrajnában van.
~1t/méter a súlya. Általában 7,5colonként van a sorokba szerelve a tárcsa, és ebből van 2 elméleti sor. A többit ki tudod számolni.
Ezt a tárcsás szekciót mennyiért lehetne beszerezni illetve mi az osztása a gyárin és tud e valaki cikkszámot!?
Továbbá jó lenne tudni egy tàrcsára juttó gépsúlyt ha valaki ráérne ilyenre most...
7656 hozzászólás
No MöTöZösök mozgolodjatok mert van már mivel ki földet sem mîvel " s csak úgy immel ámmal mezögazdaságott mivel!!https://youtu.be/m3Js0x3tsY4?si=8eZK6iMTBaowwmGr
No mindenki dobja el az összes vasat ami a kezeügyében van!!!
MERT ITT A NOVAG!!!
KI viszi el ezt a másfélméterest 20 millá. ÉRT!?:))))
Az itthoni hihetetlen mértékű S a világon a legnagyobb tőkehiány minta" képe" ez és a mostani magyar mezögazdaság tökéletes " KÓRképe"...
Háá ez mi!??
Ki mit tenne ezzel??
UI 4-5 kűlföldi hirdetési oldalra feltennék sokk feles gépem de segîtség kellene skár az én fiókomból emailböl vagy belépési kódjaimmal regisztrációmmal stb S utslnék költséget előre ez nem gond!
A gond pld az hogy OLX lengyelből például " kibaxtak" pedig csak pedig csak trakikra S Horsch gépekkre adtam S hirdetőknek sjánlatot kb 20 alkalommal és 70százaékos áron...
Lazitó??
Válasz rcsabi1988 #7645. hozzászólásáraTedd át jpg formátumba. Sokan kíváncsiak lennének itt rá. Vagy küld át emailban majd az éjszaka fel rakom őket.
Válasz MTZ1221.3 #7651. hozzászólásáracsak a behatolás mélységééig lazít, néhány pálcás szondás video megtévesztő lehet, ahol lemegy a penetrométer ott a művelés előtt is lement...
Válasz rcsabi1988 #7649. hozzászólásáraHogy menne, irtó szárazság van. De legalább nem képez rögöt és amit megkezd oda már juttat be egy kis oxigént és lazít is. Jó elgondolás. Gratula a megépítéséhez!
Válasz rcsabi1988 #7645. hozzászólásáraSzia! Kűld át ide eperkacs@gmail.com
Válasz MTZ1221.3 #7648. hozzászólásáraIgen egy kis alakítást igényelt. Szerencsére van benne anyag. Ennek ellenére nehezen megy bele ebbe a száraz földbe jelenleg.
Válasz rcsabi1988 #7647. hozzászólásáraAkkor az igen komoly. Milyen rovidtarcsa volt amin a lapok egyenesen alltak? Vagy az total at lett alakitva? Lengyel tarcsak nem szoktak ilyen nehezek lenni, gondolom sok melo volt vele.
Válasz MTZ1221.3 #7646. hozzászólásáraIgen hullámos. Lengyel rövidtárcsa és és egyenesen áll. 5m és 5Tonna Ekgyűrűs hengerrel.
Válasz rcsabi1988 #7645. hozzászólásáraMilyen rövidtárcsára került felszerelésre a hullámos lap? Függőleges szögben áll? Tonna per méter megvan?
Válasz MTZ1221.3 #7626. hozzászólására Nálam van Magyar verzió csak nem enged képet feltölteni.
Válasz eperkacs #7643. hozzászólásáraTegnap húztam vele két táblát jaja
Válasz szanberg #7640. hozzászólásáraHuhha ,tiéd tudós úr!?
Válasz eperkacs #7639. hozzászólásáraA takarónövényeknél az utóvetemény hatást hasznosítjuk. Ugye mindennek megvan a maga tulajdonsága.
Van, hogy ez megéri de van, hogy nem. Igazából az a 10-20eFt kiadás simán visszajöhet.
Válasz MrPoke #7636. hozzászólásáraEgyetértek, de az utolsó mondat a lényeg.
Válasz MrPoke #7636. hozzászólásáraIgen de ők ebből nagy pénzt csináltak mert ",,vetőmagot vesznek tölúk" mikor magàtól ingyen is zöldúl S tarló csak tudni kell kezelni!
Persze S biosztriptill az megint egy màsik történet de az én Salford tárcsa màniám felé fordul tökéletesen minde körűlmény
Válasz hashtag #7632. hozzászólásáraA talaj magától megújul, a TMG egy marketing fogás "pozicionálás" ahol egy meglévő tulajdonságot újként tüntetnek fel.
Sikere abból ered, hogy az érdeklődői kör által eddig nem volt ismert.
Gyakorlati haszna azonban igenis van. A TMG abban segíthet, hogy "erőszakkal" ne gátold ezt a hasznos folyamatot.
Én azt láttam meg, hogy a talaj beéredése minden féle köcöle nélkül magától rövid idő alatt bekövetkezik. Nem kell takaró, baci, kutyafaxa semmi csak ne bántsd, ennyi.
A fanatikusok ezt nem látják, soha nem is próbálták ki csak mantrázzák a saját Szent Gráljukat.
Ha képes vagy az elvont gondolkodásra nézz szét a világban milyen csodák vannak...
https://www.origo.hu/tudomany/2024/07/sivatag-viragba-borult
Ilyen a természet
Válasz hashtag #7632. hozzászólásáraHa elengeded a szántást, és csak okszerűen művelsz talajt, már Talajmegújjító vagy.
Csak Kökény próbálta misztifákilni ezt a témát, minden hülyeséggel. Aminek sokan be is dőltünk.
De sokan rájöttek, hogy csak az, hogy okszerűen művelünk talajt, igyekszünk a mulcs réteg megtartására. Már jelentős erőlelépést lehet elérni.
Bacik-nak nincs értelme csak a komposzt származékból.
Takarónövény a dunántúlon talán tud segíteni. De az alföldön nem. Csak is megfelelő vetésváltással, pilangós beillesztéssel lehet gyorsítani a talaj fejlődését.
Persze lehet még jobban gyorsítani a talaj javulását, de valamiből meg is kell élni.
Válasz Gandhy #7633. hozzászólásáraPersze, érte személyesen mennék el, egy óra sincs
Ha box van, ti majd pontoztok
Válasz Gandhy #7633. hozzászólásáraLegjobb barátok lennének egy ilyen hétvége után.
Válasz hashtag #7632. hozzászólásáraAz Erdészt is?
Válasz termelo #7628. hozzászólásáraEzalapján,
Te sem zúzod agyon a fődjeidet a talajmegújítással.
Csak beszélgetünk.
Így van ez jól.
Mindenkinél kéne egy hétvége. Megmutanà mindenki, hogy szerinte mit kéne, mi eddig a tapasztalat, mi a terv, milyen a jó pörkölt, milyen a saját pálinkája, egy hét múlva meg máshoz menni.
Talán az offtopicban is kevesebb lenne az anyázás. Ha beindul, én is szivesen látok mindenkit. Bárkit.
Válasz Radocz #7630. hozzászólásáraÉn akkor is foglalkoztam az eketalp kérdéssel amikor csak szántottam.
Ezt körbelengi egy téves fantazmagóra,
eleve nem minden évben alakul ki eketalp de ha ki is alakul sok esetben magától megszűnik
ha nem így lenne sokszor nem tudnának szántottban jobb eredményeket elérni mint forgatás nélküliben.
Válasz termelo #7628. hozzászólásáraAkkor neked már sok jó talajod van.

Eke, tárcsa talp eltűnt ?
Válasz Radocz #7487. hozzászólásáraA giliszták számlálása inkább a TMMG topikba való .

Bár nekem a 3 éve forgatás nélküli területemen jelentek meg.
Válasz Radocz #7627. hozzászólására2008-óta van forgatás nélküli, 5 évig csak az volt aztán vegyesben ment 2 évvel ezelőttig.
Most is van 3 terület amit muszáj megszántanom mert nem tudom máshogy eltüntetni az örökölt felszíni egyenetlenségeket.
Azokat a területeket amiket az évek során rendbe raktam többet nem akarom szántani.
Én értem a szántás nélküliség lényegét de ugyanabban a mélységben végzett "bármi" (gruber lazító stb.) ugyanolyan káros mint a szántás.
A forgatás nélkülinek meg semmi köze a talajmegújításhoz...
Válasz termelo #7612. hozzászólásáraValahol lemaradtam?

Mióta nem szántol?
Én eddig azt gondoltam, hogy nem vagy meggyőzve .
Összehasonlítani, úgy érdemes, ha csak a technológiában van különbség .
A giliszták számának valtozasaban, vettél-e észre valamit?
Ezt inkább a talajmegujito topikban folytassuk.
Válasz eperkacs #7621. hozzászólásáraItt megtalálod a választ az összehasonlítási kérdésre. Van felirat is.
Az ukránhoz van minden motyó Magyarországon is. Az ukrán eléggé komoly, több ezer ha-os gazdaságokba futnak. Olyan helyen, ahol a Salford-ot is lazán meg tudnák venni.
Válasz mtz1221 #7624. hozzászólásáraTee a canada"itt"(sehol!??) húzák -vonják-cibálják 25 km sebességgel és ebben bízok de ez a "sivanova" nem az én fogamra való!
Még a komlpletttt tárcsakar ár S beszerzés meglesz akkor megnyílik az út mindenki fantáziája előtt S a SOKK vas váz mindenkinél életrekelhet megint!!
Válasz eperkacs #7621. hozzászólásáraAkkor pint olyan hüly3 vagy mint az ukránok tűzön vízen át, mi5 a karsz a nyugis kanadaival?
Válasz termelo #7608. hozzászólásáraNekembebacott a csak tárcsázott. 60%a sem lett azon a szélén, ahol csak tárcsáztam. Viszont kukoricában is van olyan, ott meg szemmel eddig nem látni különbséget.
Válasz eperkacs #7621. hozzászólásáraAz az avers Agro komolyabb mint amit te linkeltel be kanadait!!!!
Sokkal komolyabb csoroszja nyomása van neki, és igen, huzhatod ahogy csak bírod
Válasz MTZ1221.3 #7619. hozzászólásáraKöszi!
No alakul ez de az ukrán nem olyan jó mint ez!
22kilométerrel mennénk mindenhol S tüzön vîzen ááát! Háát!
A kanadai konstukció kell csak.
Cikkszámot nem tudsz a tárcsás kárra!?
Itthon seeehooooo?? Senkinek??
Válasz termelo #7617. hozzászólására
nemond má
Válasz eperkacs #7618. hozzászólásáraUkrajnában van.
~1t/méter a súlya. Általában 7,5colonként van a sorokba szerelve a tárcsa, és ebből van 2 elméleti sor. A többit ki tudod számolni.
Magyarországon pedig ilyen van üzemelő:
Salford rts van itthon bárhol!?
Vagy eladó europán belúl??
Canadában van bőven...
Ezt a tárcsás szekciót mennyiért lehetne beszerezni illetve mi az osztása a gyárin és tud e valaki cikkszámot!?
Továbbá jó lenne tudni egy tàrcsára juttó gépsúlyt ha valaki ráérne ilyenre most...
Köszönöm!
Válasz szanberg #7616. hozzászólásáravontatott
Válasz termelo #7612. hozzászólásáraMilyen tárcsát húztál az őszön?
Válasz mtz1221 #7614. hozzászólásáranem tértem vissza, uff kérdezett a legelőről ezt meg korábban kérdezte valaki milyen lett és most jártam arra.
Lettek új területek+gépek azzal foglalkoztam, dolgoztam...
Válasz termelo #7608. hozzászólásáraElfogyott a cucc, hogy visszatértél közénk ?
Válasz termelo #7612. hozzászólásáraA fajta egyébként véletlenszerűen egyezhet de nem tudom melyikbe mi van nekik
Válasz Radocz #7611. hozzászólásáraNem, én nem szántok sőt októberben kapott 1 tárcsát 10 cm-en.
Nagy cég a szomszéd.
Annyit tudok, hogy tárcsázott-szántott-simítózott-kompaktorozott sok műtrágyával Tempoval vetve+full növényvédelem seggekinyalva...
Válasz termelo #7609. hozzászólásáraA fajta, a vetés idő egyezik?

Válasz termelo #7609. hozzászólására

Válasz termelo #7608. hozzászólásáraszarabb terület:

jobb oldal szántott full-full-full technológiás,
bal oldal "saját márkás" gomba-lombtrágya kutyafaxa nélkül eddig 100 pár ezer költséggel
a következő 3 kép összeér, látszik, hogy eltűnik a repedés ahogy átmegyek a szántottból a sajátomba:
Válasz mtz1221 #7607. hozzászólásáraErről a területről raktam fel képet tavasszal:

https://youtu.be/T4EEEhA8wuA