Válasz Mézga #3131. hozzászólásáraDupla tartály, eggyik magnak másik műtrágyának. De ugyanaz a kettő csak más a vetőelem, így lehet kétfajta vetőmagot vetni egyszerre.
Gumi mélységtartó kerék ami állítható. Az én acélkerekemmel csak cserével lehet ezt megoldani.
Keskenyebb csoroszlya. Bár azt én szúrtam el mikor az enyémre rendeltem csoroszlyákat. Sajnos későn vettem észre, hogy létezik keskeny csoroszlya (15mm es) így az enyémre 400eFt értékben ment fel a széles. (25mm es) de sebaj ha megmarad akkor cserélem egyszer.
Igazából nem számít hogy 12, 16, 18 , 20 cm re vannake a sorok.
Ez még közpkategóriának mondható, JD750 sortáva még nagyobb.
Ez kb 170kg al van vetve.
A direkt vetett kukoricáról nincs friss képem. Mire odaértem lement a nap :(
Úgy meg nem lehet ilyen csalós látványos képet csinálni ;)
Válasz Mézga #3116. hozzászólásáraTeljesen meg. Amire lett véve tudja. Ha csak gabona, takaró növényre lenne használva nem is kellene más.
Ha összejön a terület növelés akkor valószínű ugyanez lesz csak újban és más kivitelben.
Mondjuk ez: https://www.agriaffaires.com/neuf/semoir-direct/32197453/maschio-dp-pronta-300-17.html
Inkább nem csinálok más fejlesztést de ezt jövőre kitermelem :)
Válasz Szabi. #3118. hozzászólásáraEzek mostan a klaszikus zsírok, amikel a csapágyakat vagy csapokat kennek.
Vagy tévedek?
Ha nem tévedek, akor ezek miért folyékony zsírok? Azt hittem, hogy folynak mint az olaj, csak sürübb anyag a klaszikus olajhoz képest.
Válasz RkTomi,bandigh, Sanyee, horesz #3115. hozzászólására Mindenkinek köszönöm az útbaigazítást.
Még egy kérdés: milyen a folyékony zsír? Esetleg MOL termékben tudnátok mondani valami nevet, aminek utána tudnák nézni? Edig nem találkoztam vele, vagy minálunk másnak hívják.
Válasz Sk Laci #3110. hozzászólásáraÉn is használtan vettem, gépkönyv minden nélkül. Az előttem amit leírtak is jó lehet. Mondjuk mi is az előző tulaj javaslatára 00-ás folyékony zsírral töltöttük fel,(miután pár csapágyat cseréltünk, volt is benn egy kevés meg egy 10kg csont nélkül belement) fogaskerekeket ellepve, plusz van rajta egy nívópálca arra hagyatkoztunk. A hajtóműbe meg ahogy előttem írták sűrűbb hajtómű olaj.
Válasz Sk Laci #3110. hozzászólásáraMi szintetikus folyékony zsírt teszünk bele. A gyári is ilyesmi benne. 1000h-ként csere. Annyira, hogy ellepje a fogaskerekeket.
A szöghajtásnál meg hajtómű olajat.
Válasz horesz #3109. hozzászólásáraNem a témához tartozó kérdés.
Mennyi olaj megy a 3 m.es forgóboronába?
Az enyémhez /Maschio Aquila 6000/ nincsen semilyen könyv, mivel használtan vettem. Szeretném kicserélni benne az olajat, csak nem tudom mennyit vegyek. Ha más gyártmány is lenne a tiéd, mégis lenne egy "olyan-amilyen kiinduló adatom. Nekem csak 2-vel kell szoroznom.
Válasz Sk Laci #3108. hozzászólására6m-nél el is hiszem, de annak ellenére abszolút nem erős a fogyasztás. Én a 718-ra 3 méteres vetőgépest használok igen a 180 paci kicsit sok is neki, de megrakodva 2,5 tonna miatt biztosabb, főleg a dombokon. Neked is nem lenne előnyösebb egy forgóboronás vetőgép kombó, mint hogy önmagába húzod?
Válasz horesz #3107. hozzászólásáraCsak magában. 6m-es munkaszélességel a 180+ pacinak nagyon is elege volt. Powerbost müködött rendesen. Néha olyat "belelőtt" a kipufogóba nagyobb terhelésnél...., megmutatta magát a 230 ló tlt-én keresztül.
Válasz Sk Laci #3102. hozzászólásáraFendt is hasonlóra jött ki egyáltalán nem szenvedett vele. Vetőgéppel együtt használtad v csak a forgóborona részét?
Válasz Sanyee #3090. hozzászólásáraMár 130-140 LE-től vannak ásógépek.
A videókon nagyon tetszenek, de az áruk nekem horror, plusz a szomszéd faluban demózásra kaptak egyet, de visszaküldték, nekik nem tetszett.
Válasz kori01 #3104. hozzászólásáraBontócsúcs és terelőszárny valamelyik oldalra való tereléssel. Lehtőleg előre nyúljon a bontócsúcs. Vannak elég meredek kapaállásu grúberek, amik emiatt kötött talajon nehezebben vontathatók.
Válasz bandigh #3098. hozzászólásáraNekem nem fogyasztott sokat forgóboronával a traktor. Nagyobb területeknél átszámolva 8 L/ha szerintem nem rossz fogyasztás úttal együtt.
Válasz Sanyee #3094. hozzászólásáraÚgy látom a videón ezen már robosztusabb kapák vannak. Amit először láttunk bemutatón, szerintem 1 hektár után amarra álltak volna a kapák rajta egy jól kiszáradt tarlónál.
A szántástól tényleg szebb munkája van, de szerintem még mindig fölöslegesen túlművel, konkrétan feketére műveli a földet. Meghát ugye, majd hány liter/ha lesz a vége. Itt van aki forgóboronál, az ugye nem megy ilyen mélyen, de a trakit is nyaggatja, meg a tankot is jól megszívja, hát akkor ez?
Akit nagyon zavar a kukoricatarló, az vegyen bátran ilyet, az tuti hogy eltünteti.
Válasz Sanyee #3094. hozzászólására2 éves használt 10 millio forint??? és még plussz a felujitás???? Én biztosan nem venném meg ilyen feltételeknél, ha csak nincsenek kritikusan müvelhető talajaid /vízborította/ amit csak ez a gép tudna megcsinálni.
Válasz Sk Laci #3091. hozzászólására1000-es kardánfordulattal biztos 100x annyira kopnak az alkatrészek rajta, mint egy grúber kapán. Megtett út/ha alapján.
2 éves használtba 10+áfa lenne.
Újrakapázássalmég pluszba.
Válasz Sanyee #3088. hozzászólásáraMegint az a lényeg mitől van ott a víz. Ha a talajvíz ilyen magas akkor, felesleges bármi, ha a tömörödöttség nem engedi el a vizet, akkor meg 60-70 cm mély lazítás, de akkor elég gáz, hogy idáig fajult a dolog, hogy jeget kell törni...
Válasz Sanyee #3090. hozzászólásáraNálam a lovak meglennének, csak akad kő is. Ha telibe találja hát nem tudom. Másik dolog a kopóalkatrészek élettartama és ára.
Mennyibe is kerülhet egy ilyen 3 m-es munkaszélességgel?
A köves helyen nem hinném, hogy használható.
Nagyobb táblákba se ilyennel állnék be.
Ez a vízborításos fellazítás elég megnyerő a videón.
Ez egyébként nem úgy néz ki mint egy forgatás nélkúli művelés pedig úgy reklámozzák. Bár ... a kapák lehet nem keverik annyira össze az alsó és felső réteget, mint az eke csak meglazítják.
Válasz Sanyee #3088. hozzászólásáraA videókon jól mutat az ásógép munkája. Szerkezetileg nem tudom megmondani, hogyan van megoldva a kőbiztosítás, ami fontos szempont.
A videón is szépen lehet látni, mit csinál a vízzelborított területen, ami a grúbernél vagy a Cultusnál felejtős.
Van ilyen ásógép elé traktorod?
Válasz Szabi. #3085. hozzászólásáraValakinek mindig van valami érdeke a piac belekavarásába. Napelem gyárosok, alapanyag bánya tulajok...stb. Igaz az előállításhoz zömében még mindíg olajat-szenet pöfékelnek a gépek. Ez ilyen. Egyszer ez is elmúlik.
7485 hozzászólás
Válasz MrPoke #3133. hozzászólásáraa műtrágyát a magra rakja közvetlen?
Válasz SCHLEPPER #3132. hozzászólásáraSehogy, nem adok PK.
Én a Liebig-féle elvet követem. És az jelenleg nálam a Ca, S, B.
És talajélettel tárok fel PK. Ha minden igaz. De jövő héten már készül az első levélminta, és minden kiderül.
Válasz Mézga #3131. hozzászólásáraDupla tartály, eggyik magnak másik műtrágyának. De ugyanaz a kettő csak más a vetőelem, így lehet kétfajta vetőmagot vetni egyszerre.
Gumi mélységtartó kerék ami állítható. Az én acélkerekemmel csak cserével lehet ezt megoldani.
Keskenyebb csoroszlya. Bár azt én szúrtam el mikor az enyémre rendeltem csoroszlyákat. Sajnos későn vettem észre, hogy létezik keskeny csoroszlya (15mm es) így az enyémre 400eFt értékben ment fel a széles. (25mm es) de sebaj ha megmarad akkor cserélem egyszer.
Válasz MrPoke #3129. hozzászólásáraTápanyagot hogy oldod meg P,K?
Válasz MrPoke #3129. hozzászólására3125?
Válasz MrPoke #3127. hozzászólásáraSzerinted mi az a sortáv amit még a búza elbír?
Válasz Mézga #3128. hozzászólásáraEz árpa. GK Judy, Su Ellen picit lassabban indul.
Búzát 180kg al vetettem. GK Csillag, Nádor
De még ez is bőven sok. Simán le mehetnék 150-re csak nem lehet.
Képesek lennének belekötni egy AKG ellenőrzéskor, hogy csalok a vetőmaggal, és nem is mind fémzárolt. A szaktanácsadóm így is már azt hiszi.....
Válasz MrPoke #3127. hozzászólásáraelég géniusból a 170 kg?
Válasz Mézga #3126. hozzászólásáraEz napraforgó :)
Igazából nem számít hogy 12, 16, 18 , 20 cm re vannake a sorok.
Ez még közpkategóriának mondható, JD750 sortáva még nagyobb.
Ez kb 170kg al van vetve.
A direkt vetett kukoricáról nincs friss képem. Mire odaértem lement a nap :(
Úgy meg nem lehet ilyen csalós látványos képet csinálni ;)
Válasz MrPoke #3124. hozzászólásáralátványos, de 1,5szeres mag van egy sorban, mint a sűrűbb soros gépnél. a kukiszárat közben lehordtad?
Válasz MrPoke #3123. hozzászólásáraazon kívül, hogy új és félfüggesztett mennyire másabb?
Válasz MrPoke #3123. hozzászólására
Válasz Mézga #3116. hozzászólásáraTeljesen meg. Amire lett véve tudja. Ha csak gabona, takaró növényre lenne használva nem is kellene más.
Ha összejön a terület növelés akkor valószínű ugyanez lesz csak újban és más kivitelben.
Mondjuk ez: https://www.agriaffaires.com/neuf/semoir-direct/32197453/maschio-dp-pronta-300-17.html
Inkább nem csinálok más fejlesztést de ezt jövőre kitermelem :)
Sokáig ezt használtam, fehér műanyag vödrös
Válasz Sk Laci #3117. hozzászólásáraÉn ilyet vettem bele az axiáltól:
Axiál 00 zsír
Válasz Sk Laci #3119. hozzászólásáraFolyik az !!
NLGI 00/000
Válasz Szabi. #3118. hozzászólásáraEzek mostan a klaszikus zsírok, amikel a csapágyakat vagy csapokat kennek.
Vagy tévedek?
Ha nem tévedek, akor ezek miért folyékony zsírok? Azt hittem, hogy folynak mint az olaj, csak sürübb anyag a klaszikus olajhoz képest.
Válasz Sk Laci #3117. hozzászólásárahttps://olajshop.hu/NLGI-00-000-kenozsir
Válasz RkTomi,bandigh, Sanyee, horesz #3115. hozzászólására Mindenkinek köszönöm az útbaigazítást.
Még egy kérdés: milyen a folyékony zsír? Esetleg MOL termékben tudnátok mondani valami nevet, aminek utána tudnák nézni? Edig nem találkoztam vele, vagy minálunk másnak hívják.
Válasz MrPoke #3101. hozzászólásáraa gabonavetőgéppel meg vagy elégedve? milyen lesz a következő?
Válasz Sk Laci #3110. hozzászólásáraÉn is használtan vettem, gépkönyv minden nélkül. Az előttem amit leírtak is jó lehet. Mondjuk mi is az előző tulaj javaslatára 00-ás folyékony zsírral töltöttük fel,(miután pár csapágyat cseréltünk, volt is benn egy kevés meg egy 10kg csont nélkül belement) fogaskerekeket ellepve, plusz van rajta egy nívópálca arra hagyatkoztunk. A hajtóműbe meg ahogy előttem írták sűrűbb hajtómű olaj.
Válasz Sk Laci #3110. hozzászólásáraMi szintetikus folyékony zsírt teszünk bele. A gyári is ilyesmi benne. 1000h-ként csere. Annyira, hogy ellepje a fogaskerekeket.
A szöghajtásnál meg hajtómű olajat.
Válasz bandigh #3112. hozzászólásáraÉn is azt írtam volna............

Vegyen 2-3db 20-as kannát oszt jó napot !
Nem elfér !!
Válasz Sk Laci #3110. hozzászólásáraHa leengedted egy kannába, megtudod

De elvileg:
Válasz Sk Laci #3110. hozzászólásáraTöltsd le a gépkönyvet.
letöltések
Válasz horesz #3109. hozzászólásáraNem a témához tartozó kérdés.
Mennyi olaj megy a 3 m.es forgóboronába?
Az enyémhez /Maschio Aquila 6000/ nincsen semilyen könyv, mivel használtan vettem. Szeretném kicserélni benne az olajat, csak nem tudom mennyit vegyek. Ha más gyártmány is lenne a tiéd, mégis lenne egy "olyan-amilyen kiinduló adatom. Nekem csak 2-vel kell szoroznom.
Válasz Sk Laci #3108. hozzászólására6m-nél el is hiszem, de annak ellenére abszolút nem erős a fogyasztás. Én a 718-ra 3 méteres vetőgépest használok igen a 180 paci kicsit sok is neki, de megrakodva 2,5 tonna miatt biztosabb, főleg a dombokon. Neked is nem lenne előnyösebb egy forgóboronás vetőgép kombó, mint hogy önmagába húzod?
Válasz horesz #3107. hozzászólásáraCsak magában. 6m-es munkaszélességel a 180+ pacinak nagyon is elege volt. Powerbost müködött rendesen. Néha olyat "belelőtt" a kipufogóba nagyobb terhelésnél...., megmutatta magát a 230 ló tlt-én keresztül.
Válasz Sk Laci #3102. hozzászólásáraFendt is hasonlóra jött ki egyáltalán nem szenvedett vele. Vetőgéppel együtt használtad v csak a forgóborona részét?
Válasz Sanyee #3090. hozzászólásáraMár 130-140 LE-től vannak ásógépek.
A videókon nagyon tetszenek, de az áruk nekem horror, plusz a szomszéd faluban demózásra kaptak egyet, de visszaküldték, nekik nem tetszett.
Válasz kori01 #3104. hozzászólásáraBontócsúcs és terelőszárny valamelyik oldalra való tereléssel. Lehtőleg előre nyúljon a bontócsúcs. Vannak elég meredek kapaállásu grúberek, amik emiatt kötött talajon nehezebben vontathatók.
Válasz Sk Laci #3102. hozzászólásáraGrúberból melyik a jobbik kapás?
Válasz Sk Laci #3102. hozzászólásáraDombokon nincsen kerékcsúszás, ami nagyobb emelkedőknél nagy előny.
Válasz bandigh #3098. hozzászólásáraNekem nem fogyasztott sokat forgóboronával a traktor. Nagyobb területeknél átszámolva 8 L/ha szerintem nem rossz fogyasztás úttal együtt.
Válasz Mézga #3100. hozzászólásáraPár éve nem, meg még jövőre azt kell (AKG).
De régen csávázás nélkül vetettem mindig.
Igen az is át lesz, jó eredményt mutatott az idei év, sokkal egyenletesebb volt az állomány.
Válasz MrPoke #3099. hozzászólásárasaját magból nem szoktál visszavetni? kukorica ill. napra vetőmagot is átcsávázod?
Válasz Mézga #3097. hozzászólásáraPrimSeed -el csáváztam.
A mag pedig gyári csávázást kapott mert mind fémzárolt, csávázott mag volt.
Búza kapott még egy kevés Trifendert kb 100g/t
Válasz Sanyee #3094. hozzászólásáraÚgy látom a videón ezen már robosztusabb kapák vannak. Amit először láttunk bemutatón, szerintem 1 hektár után amarra álltak volna a kapák rajta egy jól kiszáradt tarlónál.
A szántástól tényleg szebb munkája van, de szerintem még mindig fölöslegesen túlművel, konkrétan feketére műveli a földet. Meghát ugye, majd hány liter/ha lesz a vége. Itt van aki forgóboronál, az ugye nem megy ilyen mélyen, de a trakit is nyaggatja, meg a tankot is jól megszívja, hát akkor ez?
Akit nagyon zavar a kukoricatarló, az vegyen bátran ilyet, az tuti hogy eltünteti.
Válasz MrPoke #3096. hozzászólásáraemlékeim szerint a búzát becsáváztad valami műkakival, gombaölőt is kapott?
Válasz Tom250 #3087. hozzászólásáraAkkor már inkább hagyd így, és tavasszal időben totális. És mehet bele bármi. Ezen csak rontani tudsz.
Válasz Sanyee #3094. hozzászólására2 éves használt 10 millio forint???
és még plussz a felujitás???? Én biztosan nem venném meg ilyen feltételeknél, ha csak nincsenek kritikusan müvelhető talajaid /vízborította/ amit csak ez a gép tudna megcsinálni.
Válasz Sk Laci #3091. hozzászólására1000-es kardánfordulattal biztos 100x annyira kopnak az alkatrészek rajta, mint egy grúber kapán. Megtett út/ha alapján.
2 éves használtba 10+áfa lenne.
Újrakapázássalmég pluszba.
Válasz Sanyee #3088. hozzászólásáraMegint az a lényeg mitől van ott a víz. Ha a talajvíz ilyen magas akkor, felesleges bármi, ha a tömörödöttség nem engedi el a vizet, akkor meg 60-70 cm mély lazítás, de akkor elég gáz, hogy idáig fajult a dolog, hogy jeget kell törni...
Válasz Sanyee #3090. hozzászólásáraNálam a lovak meglennének, csak akad kő is. Ha telibe találja hát nem tudom. Másik dolog a kopóalkatrészek élettartama és ára.
Mennyibe is kerülhet egy ilyen 3 m-es munkaszélességgel?
Válasz Sk Laci #3089. hozzászólására180 Le felett kell hozzá.
Max. kisebbeket néznék.
A köves helyen nem hinném, hogy használható.
Nagyobb táblákba se ilyennel állnék be.
Ez a vízborításos fellazítás elég megnyerő a videón.
Ez egyébként nem úgy néz ki mint egy forgatás nélkúli művelés pedig úgy reklámozzák. Bár ... a kapák lehet nem keverik annyira össze az alsó és felső réteget, mint az eke csak meglazítják.
Válasz Sanyee #3088. hozzászólásáraA videókon jól mutat az ásógép munkája. Szerkezetileg nem tudom megmondani, hogyan van megoldva a kőbiztosítás, ami fontos szempont.
A videón is szépen lehet látni, mit csinál a vízzelborított területen, ami a grúbernél vagy a Cultusnál felejtős.
Van ilyen ásógép elé traktorod?
Sziasztok!
Egy kérdés:
Grúber, cultus vagy ásógép csinálna-e jobb talajt?
ÁSÓGÉPRŐL vélemények?
https://m.youtube.com/watch?v=jiMRGZ6s_Yc
Ezzel a tarlóval ki mit csinálna? elég könnyen beleszalad az ásó, jövőre szója menne bele.

Arra gondoltam hogy egészen sekélyen (10cm) átszaladnék rajta grúberrel, már csak az árvakelés miatt.
Válasz Szabi. #3085. hozzászólásáraValakinek mindig van valami érdeke a piac belekavarásába. Napelem gyárosok, alapanyag bánya tulajok...stb. Igaz az előállításhoz zömében még mindíg olajat-szenet pöfékelnek a gépek. Ez ilyen. Egyszer ez is elmúlik.