Válasz rtamas1976 #14024. hozzászólásáraJelenlegi Case 2388 kaszameghajtására először Optibelt tettem. 2. szezon közepén megadta magát. Felhívtam az üzletet, nincsen e Tagex ékszíj, mert az Optibelen kívül mást is szeretnék kipróbálni a minőségi gyártmányokból. Tagex és SKF megerendelésre volt. 2 napot vártam a Tagexre/ami nem zavart, mert éppen esett aratás közben/, de nem bántam meg.
Válasz Sk Laci #14023. hozzászólásáraSzeckázót megvettem hozzá, a hàtulját rendbe kell tenni hozzá.
Hazajött lábán, a motorja jónaklátszik.
A többit meglátjuk, megcsináljuk.
Válasz Sk Laci #14023. hozzászólásáraKöszönöm!
Kb 10évet dolgoztunk egy 514el.
Igaz kb 20éve.
Az skf jó csapágy indokolatlanul drága.
Koyót használjuk az activához.
Ha nincs akkor ina vagy spéci nehezen javítható helyekre csak minőségi csapágyat rakunk.
A tagexról nem hallottam még, de köszi az iránymutatást
Rég ugye optibelt használtuk, igaz azis román lett.
Volt sava is menetvariátoron, bírta igaz mondom 20éve.
Válasz rtamas1976 #14022. hozzászólásáraGratulálok a géphez. Sok hibamentes órát kívánok!
Nekem régebben amikor még E kombájnjaim voltak ékszíjakból a Tagex-ek váltak be. Amit kicseréltem Tagexre, oda már nem kellett ékszíjat venni. Csapágyakból az SKF-et ajánlanám, ha netalán tán Timken lenne az kiválló. PFI amerikai csapágyakat kerüljed !!!!! Szereléskor volt már, hogy a kezemben szétszóródott, úgy, hogy meg se ütöttem kalapácsal. Meglepően sz@r minőség.
Casen a szalmaterítőn 100 - 150 óránként cserélem, mert szétszóródnak. Mihánt elfogy ez a gagyi márka a készletről, SKF-re váltok.
516os vízhűtője mehet E 514be? Széleség úgy tudom ugyanaz csak magasabb. Ronthat vagy árthat valami a víz cirkulációjának hogy magasabban lesz a felső hűtő kivezetés?
Válasz medikus #14013. hozzászólásáraTettem rá geringhoff utángyártott késeket a gyaritól hoszabb és vékonyabb, jobban aprít , a 12 tonnás kuki után 82cm váz magasságú wogel-noot , un 400 kormánylemezes ekével le lehetett szántani , nem azonnal ,és főleg párás ködös időben ment jobban.
Válasz R Sándor #14012. hozzászólásáraNekem is volt!Az miatt kellett ballonos kerekekre szerelni! Nehéz! Sok hajtómű,mind hiba ok! Feltekeri a fűfélét,és folyik ki az összes olaj a zúzóból!Lassabban lehet menni vele,mint az FKA-val A zúzott szárat ugyan úgy le kell tárcsázni szántás előtt,összekeverni földdel,mert az eke feldobja! Van olyan gaz, beléndek,amit az MFKA nem visz el!Az FKA nyeli! Nekem ez a véleményem!
Válasz medikus #14011. hozzászólásáraNem értem miért kell eladni zuzót?, Nekem 4 soros MFKA SA /hátsó zuzós/volt a 14 es hez semmi baj nem volt vele vitte rendesen.
Válasz Gyurkesz1 #13993. hozzászólásáraKimentem,megnéztem,a miénken a szett része lehetett/rudazatok-konzolok-felfogatások/ az ékszíjtárcsa is mert egyben van és a gyárit helyettesíti sőt még + ékszíjhely is van rajta.Ez a kombájn a helyi TSZ-é volt és fadobozban vették rá a szecskázót innen Szolnokról közvetlen a gyártól, majd a műhelyesek felszerelték rá.Nem méret számok voltak a nagy ékszíjon hanem valami CLAAS kód,erre emlékszem mikor hozzánk került 2008-ban.
Sziasztok, mezőgépes szecskázókkal mi a tapasztalat? Alkatrész ellátás stb? Asztal szálitó kocsit fel lehet tőle akasztani vagy kell azon is valamit variálni? Köszönöm.
Válasz rtamas1976 #13987. hozzászólásáraHát a gyári az gyári, viszont idehaza egy asztal nem hiszem, hogy nagy horror lenne.
Nem tudom, nem lehetne-e egy mechanikus Zürn-oldalkaszát ráilleszteni.
Szerintem nem lehetetlen, akkor meg nem is kellene másik asztal, az gyorsan le-fel szerelhető.Ezt tuti megnézném!
14037 hozzászólás
Válasz kajszi_71823 #14028. hozzászólásáraBaxhatod! Ezen a gépen szinte minden szíj nem jó irányba van spanolva! Eltörik egy szezonban!
Válasz rtamas1976 #14032. hozzászólásáraAz semmi!3-4 nap!
Válasz kajszi_71823 #14034. hozzászólásáraEzen is van 2, de nemműködik!

Válasz rtamas1976 #14033. hozzászólásáraHagyjadmán magad, az enyémen is két villogó van, és még hasznalom js rendeltetésszerűen!
Válasz kajszi_71823 #14029. hozzászólásáraNemakarlak porig alázni a sztárkombajnoddal!

Válasz Sk Laci #14027. hozzászólására50ből 40hektárt kell aratni általában.
Csak kibírja!?
Válasz Sk Laci #14030. hozzászólásáraPróba cseresznye.
Tomi haverja ajanlotta nekem is, állítása szerint a gyári cikkszamos szíjaktól 2-3x annyit bír.
Válasz kajszi_71823 #14028. hozzászólásáraEzzel a márkával még nem találkoztam.
Válasz Sk Laci #14027. hozzászólásáraNáluk annyira nincs, de leget, hogy feltéved hozzám egyszer.
Válasz Sk Laci #14026. hozzászólásáraNem rossz a Tagex sem, de ha tartósat akarsz, akkor Gates.
Válasz rtamas1976 #14025. hozzászólására4 hengeres IFA motor?
Ha igen, fogja érezni a szecskázót, főleg ha dombok is vannak.
Válasz rtamas1976 #14024. hozzászólásáraJelenlegi Case 2388 kaszameghajtására először Optibelt tettem. 2. szezon közepén megadta magát. Felhívtam az üzletet, nincsen e Tagex ékszíj, mert az Optibelen kívül mást is szeretnék kipróbálni a minőségi gyártmányokból. Tagex és SKF megerendelésre volt. 2 napot vártam a Tagexre/ami nem zavart, mert éppen esett aratás közben/, de nem bántam meg.
Válasz Sk Laci #14023. hozzászólásáraSzeckázót megvettem hozzá, a hàtulját rendbe kell tenni hozzá.
Hazajött lábán, a motorja jónaklátszik.
A többit meglátjuk, megcsináljuk.
Válasz Sk Laci #14023. hozzászólásáraKöszönöm!

Kb 10évet dolgoztunk egy 514el.
Igaz kb 20éve.
Az skf jó csapágy indokolatlanul drága.
Koyót használjuk az activához.
Ha nincs akkor ina vagy spéci nehezen javítható helyekre csak minőségi csapágyat rakunk.
A tagexról nem hallottam még, de köszi az iránymutatást
Rég ugye optibelt használtuk, igaz azis román lett.
Volt sava is menetvariátoron, bírta igaz mondom 20éve.
Válasz rtamas1976 #14022. hozzászólásáraGratulálok a géphez. Sok hibamentes órát kívánok!
Nekem régebben amikor még E kombájnjaim voltak ékszíjakból a Tagex-ek váltak be. Amit kicseréltem Tagexre, oda már nem kellett ékszíjat venni. Csapágyakból az SKF-et ajánlanám, ha netalán tán Timken lenne az kiválló. PFI amerikai csapágyakat kerüljed !!!!! Szereléskor volt már, hogy a kezemben szétszóródott, úgy, hogy meg se ütöttem kalapácsal. Meglepően sz@r minőség.
Casen a szalmaterítőn 100 - 150 óránként cserélem, mert szétszóródnak. Mihánt elfogy ez a gagyi márka a készletről, SKF-re váltok.
Vasárnap hazakerült a repcetoldat oldalkaszával, tegnap meg a gépsárkány!

Lesszrajta mit faragni!
Válasz mate0329farkas #14020. hozzászólásáraŐ is keresi,láthatod!
Válasz dracke #8718. hozzászólásáraMeg van még?
Megvenném.
Válasz mate0329farkas #14018. hozzászólásáraAzt én is keresek.
Jó estét kollégák nem tudtok valakit akinek lenne E-512-E-514 es szecskázója
Válasz Gyurkesz1 #14016. hozzászólásáraEnyémbe silózóé van! Az is magasabb,de a szívó oldalra csináltam rá méretes burkolatot,kívül meg forgó maszk van!
516os vízhűtője mehet E 514be? Széleség úgy tudom ugyanaz csak magasabb. Ronthat vagy árthat valami a víz cirkulációjának hogy magasabban lesz a felső hűtő kivezetés?
Válasz R Sándor #14014. hozzászólásáraAzt nem írtam,esetleg esőben ha megázott! De mi van ha nem?
Válasz medikus #14013. hozzászólásáraTettem rá geringhoff utángyártott késeket a gyaritól hoszabb és vékonyabb, jobban aprít , a 12 tonnás kuki után 82cm váz magasságú wogel-noot , un 400 kormánylemezes ekével le lehetett szántani , nem azonnal ,és főleg párás ködös időben ment jobban.
Válasz R Sándor #14012. hozzászólásáraNekem is volt!Az miatt kellett ballonos kerekekre szerelni! Nehéz! Sok hajtómű,mind hiba ok! Feltekeri a fűfélét,és folyik ki az összes olaj a zúzóból!Lassabban lehet menni vele,mint az FKA-val A zúzott szárat ugyan úgy le kell tárcsázni szántás előtt,összekeverni földdel,mert az eke feldobja! Van olyan gaz, beléndek,amit az MFKA nem visz el!Az FKA nyeli! Nekem ez a véleményem!
Válasz medikus #14011. hozzászólásáraNem értem miért kell eladni zuzót?, Nekem 4 soros MFKA SA /hátsó zuzós/volt a 14 es hez semmi baj nem volt vele vitte rendesen.
Válasz R Sándor #14010. hozzászólásáraA szárzúzót el kell adni! De azzal sem vagy előbb!
Válasz medikus #14008. hozzászólásáraAz mfka tol jobb és miért? Ezt mondjuk nem értem, akkor miért drágább az MFKA ha az fka a jobb?
Válasz rtamas1976 #14003. hozzászólásáraOK
Válasz R Sándor #14006. hozzászólásáraNem csinál az olyat,viszont sokkal jobb a szárlehúzásban az FKA!
Válasz R Sándor #14006. hozzászólásáraEngem az nemzavar.
25éve nemvolt gyomos kukoricám.
Ha csak ennyi, akkor mindegy.
De köszönöm!
Válasz medikus #14005. hozzászólásáraMert az orrán a csiga ha nagyon gyomos a kukorica fel tudja tekerni, tudom jól kell gyomírtózni de ...........
Válasz R Sándor #14004. hozzászólásáraMiért?
Nem elég nehéz?
Válasz rtamas1976 #13999. hozzászólásáraAz fka asztal nem a legjobb választás, inkább nézz szét hatha van MFKA, a felfogatás megegyezik.
Válasz Hús Futár #14000. hozzászólásáraHolnap hívlak.
Válasz medikus #14001. hozzászólásáraKöszi!
Lehet volna egy asztal magában.
Ferde nincs hozzá.
A kollégának van, számolunk.
Válasz rtamas1976 #13999. hozzászólásáraEgybe szoktuk adni,venni az asztallal! Nincs külön keret!
Válasz rtamas1976 #13999. hozzászólásáraMint korábban jeleztem nekem van kukorica ferdém 514-eshez ha érdekel .
4soros fka asztalnak van valami keret vagy felfogatás!
Vagy csak simán fellehet rakni a kukoricás ferdére?
Ilyen ferdéje nincs valakinek?
Válasz fekete9411 #13997. hozzászólásáraTegnap hirdettek egy asztalt!
Sziasztok.valakinek nincs e514 ferde felhordó+gabona adapter
Válasz Gyurkesz1 #13993. hozzászólásáraKimentem,megnéztem,a miénken a szett része lehetett/rudazatok-konzolok-felfogatások/ az ékszíjtárcsa is mert egyben van és a gyárit helyettesíti sőt még + ékszíjhely is van rajta.Ez a kombájn a helyi TSZ-é volt és fadobozban vették rá a szecskázót innen Szolnokról közvetlen a gyártól, majd a műhelyesek felszerelték rá.Nem méret számok voltak a nagy ékszíjon hanem valami CLAAS kód,erre emlékszem mikor hozzánk került 2008-ban.
Válasz Gyurkesz1 #13993. hozzászólásáraVagy külön.
Válasz Gyurkesz1 #13993. hozzászólásáraHa jól emlékszem egyben,alkalomadtán megnézem.
Sziasztok a mezőgépes szecskázó meghajtó szijtárcsája a motoron az egyben van a nagy szijtárcsával vagy külön??
Válasz Gyurkesz1 #13991. hozzászólásáraA vontató szerkezet ki van hosszabbítva.
Sziasztok, mezőgépes szecskázókkal mi a tapasztalat? Alkatrész ellátás stb? Asztal szálitó kocsit fel lehet tőle akasztani vagy kell azon is valamit variálni? Köszönöm.
Válasz Hús Futár #13989. hozzászólásáraOk
Válasz rtamas1976 #13987. hozzászólásáraBeszéljünk majd telón van repce oldal kaszám elektromos .
Válasz rtamas1976 #13987. hozzászólásáraHát a gyári az gyári, viszont idehaza egy asztal nem hiszem, hogy nagy horror lenne.
Nem tudom, nem lehetne-e egy mechanikus Zürn-oldalkaszát ráilleszteni.
Szerintem nem lehetetlen, akkor meg nem is kellene másik asztal, az gyorsan le-fel szerelhető.Ezt tuti megnézném!