Segitsetek már,normális az ha az újj menetvariátor házban forog a külső csapágy?? éppen csak hogy szorul benne,tudom hogy az öntvényt nemcsinálják szorosra de akkor is,jó ez igy?? Vagy megszorul az ha hozzá huzatom az agyat??
Válasz medikus #9907. hozzászólására
Hogy olyan széles legyen mint a zéger?? ,mert megvan az eredeti is csak elvan kopva,annak a kétoldalán van perem is ,akkor elég ha csinálok oda egy sima távtartot mint a külső csapágy elé??
Másik dolog,az normális ha az újj öntvény csapágyházba elég könyen belemegy a csapágy,alig kellet ütni,a külső csapágy külseje meg meg meg is fordult a házban,minden újj ugyhogy nem értem
Válasz medikus #9908. hozzászólásáraSzerintem megtolta az új éket, befeszült és azért nem megy.
Belereszeltem az agyba 14es reteszhornyot.
Üresen pont színel.
Köszönöm.
Lenne egy ékszíjas kérdésem.
Szóval lenne egy 32-es ékszíj, aminek a külsején 443, 446 cm-öt mértünk. Ahogy épp sikerült.
Ennek szerintetek mi lehet a mai ékszíj mérete?
A szíj nem 514-és de valami NDK gyártmány.
Válasz Gyurkesz1 #9890. hozzászólásáraMint mondom!!!!!Hiába mérsz,meg hézagolsz!A csapágyházat nem tudod visszatenni az eredeti helyére!A lényeg hogy a csapágyház össze legyen húzva a távtartó,és a variátor agy közé!!Azt mérheted!
Válasz Gyurkesz1 #9887. hozzászólásáraHa nem teszel távtartót,a variátor akkor is kintebb lesz!!Gondolkozz!A variátor agy,a tengelyen a csapágyig felmegy! Annak fekszik neki! Ha a tengelyt ide-oda tologatod a csapágyban,attól meg az agy nem megy jobban balra!
Válasz Gyurkesz1 #9885. hozzászólásáraAkkor nem volt felütve a csapágyház a helyére!Vállig megy a tengelyen a távtartóval!
Ebből is látszik hogy távtartó kell!A másik oldalon meg csak összerakod,ahova adja a méretet a szíj vonala!
Jó reggelt,meglett minden alkatrész és ráknám össze a menetvariátort. Medikus bá írtad nekem hogy 7vagy8mm es távtartó megy a tengelyre a csapágy elé. Az lenne a kerdés hogy bisztos nem e kell változtatni a távtartó méretén hogy ha az oldal lemez amihez fogatom a csapágyházat 7mm-vel kiljeb van az eredetitől.Vagy hogy kell azt beálitani kimérni hogy minden jo legyen.
Nekem ott nemvolt távtartó de mielőt szétszedtem megmértem a hézagot ami kivolt hagyva a távtartó helyén,14-15mm volt.
Válasz medikus #9878. hozzászólásáraa felső lánckereket cseréltem , az alsót nem , lánc is maradt a régi , elképzelhető hogy már nem olyan mint újkorában . okoz az valami problémát , ha hozzáér azon kívül hogy jobban kopik ?
Válasz lovasnorbi #9875. hozzászólásáraElektromos az óra abban is ugye? Adót esetleg kicserélni, meg megvan adva hogy mekkora távolságra kell lennie a szíjtárcsatol.
Sziasztok !
Új gumilapátokat tettem a magfelhordóba , de eléggé csattog amikor megy , lánc nem laza , viszont a lapátok aljai hozzáérnek az alsó és a felső tengelyhez is , az úgy normális ? illetve a dob fordulatszámmérő óra folyamatosan csak ugrál , nem áll be egy azonos fordulatra , óra hülyülhetett meg ?
Sziasztok!
Görgős láncok kereskedelmével foglalkozom, többek között, "E" kombájnok ferde-felhordó, gumilapátos, és hajtás láncaival, valamint kukorica (Oros, ZMAJ) és napraforgó (NAS)kanalas láncokkal. Ha segíthetek a szezonra való felkészülésben, az elérhetőségek:
Fenyvesi Zsolt +36(36)516-120;
email: agria@agrialanc.hu
Válasz Gyurkesz1 #9864. hozzászólásáraHàt meg kellett indítani, kb egy centit beljebb lett ütve a tengelyen az ékszíjtàrcsa akkor meglazult az orros ék, utàna betudtam ütni az ék kiszedőt, lekopogom könnyen lejöttek, igaz 3-4 éve levoltak szedve akkor megmelegítettem, úgy indultak meg.
Üdvözlök mindenkit!Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok,hogy az 512es asztalának meghajtó lánckerekét,egy az egyben kilehet e cserélni az 514es szíjtárcsájára,azaz a meghajtó tengelyük végének mérete megegyezik e?válaszokat előre is köszönöm.
13812 hozzászólás
Válasz Gyurkesz1 #9912. hozzászólásáraÜdv
Szerintem ha a csapágy is új, akkor nem lenne baj ha szorulna jobban
Segitsetek már,normális az ha az újj menetvariátor házban forog a külső csapágy?? éppen csak hogy szorul benne,tudom hogy az öntvényt nemcsinálják szorosra de akkor is,jó ez igy?? Vagy megszorul az ha hozzá huzatom az agyat??
Csak visszavettem, befeszült az ék, de most felment szépen, kis finomítás után.

Már a kasza készül
Válasz medikus #9907. hozzászólására
Hogy olyan széles legyen mint a zéger?? ,mert megvan az eredeti is csak elvan kopva,annak a kétoldalán van perem is ,akkor elég ha csinálok oda egy sima távtartot mint a külső csapágy elé??
Másik dolog,az normális ha az újj öntvény csapágyházba elég könyen belemegy a csapágy,alig kellet ütni,a külső csapágy külseje meg meg meg is fordult a házban,minden újj ugyhogy nem értem
Válasz medikus #9908. hozzászólásáraSzerintem megtolta az új éket, befeszült és azért nem megy.

Belereszeltem az agyba 14es reteszhornyot.
Üresen pont színel.
Köszönöm.
Válasz ...:::Pisti:::... #9906. hozzászólásáraRakd össze és indulj vágni az árpát!Nem ezen fog múlni!!!!!!
Válasz Gyurkesz1 #9904. hozzászólásáraMinimum zéger! Vagy +0,5mm!
6mm kéne még
Üdv.

Nagy baj ha az agy csak eddig megy fel?
Szinelnie kell?
Nem akarom szétverni.
Köszönöm előre is
A menet variátor házban a két csapágy közt milyen széles a hézagoló nemtudja valaki?? Nekem azt is megrágta a tengely
Válasz Sanyee #9902. hozzászólásáraMiért?Nincs spanoló?Az 1cm!!!

Válasz medikus #9901. hozzászólásáraJa azt kihagytam, hogy 20 éves használt szíj.
Lehetett-e 440-és vagy inkább vegyem a 445-öst.
Válasz Sanyee #9900. hozzászólásáraLi belső,Lp közép,La külső méretet jelöl!Akkor 4430vagy 4460La a mérete!
Sziasztok!
Lenne egy ékszíjas kérdésem.
Szóval lenne egy 32-es ékszíj, aminek a külsején 443, 446 cm-öt mértünk. Ahogy épp sikerült.
Ennek szerintetek mi lehet a mai ékszíj mérete?
A szíj nem 514-és de valami NDK gyártmány.
Válasz atisgyulai #9898. hozzászólásáraFag-ot kapott, és csodálkoztam, volt benne zsír.
Válasz ...:::Pisti:::... #9892. hozzászólásáraJajj!
Az se látott mostanában zsírt!
Valai jó minőségűt neki.
Az új csapágyba is érdemes belenézni, mert nem viszik túlzásba a kenésüket.
Válasz ...:::Pisti:::... #9896. hozzászólásárahogyan tudom legegyszerűbben kikeresni hol szív farsot ?
Válasz lovasnorbi #9895. hozzászólásáraNekem a vastag gumicső mellett szívott, magasnyomású bilincs megoldotta
Válasz ...:::Pisti:::... #9894. hozzászólásáraNem tudom , szerintem nem . Vagy a fene tudja , az is okozhatja ?
Válasz lovasnorbi #9893. hozzászólásáraNem szív farsot?
tettem fel egy 517-esről lebontott szervó szivattyút a 14-esre , de néha nehezen , szinte rágósan lehet tekerni a kormányt , mi lehet a probléma ?
Ismerkedünk a géppel

Mai program
Válasz Gyurkesz1 #9890. hozzászólásáraMint mondom!!!!!Hiába mérsz,meg hézagolsz!A csapágyházat nem tudod visszatenni az eredeti helyére!A lényeg hogy a csapágyház össze legyen húzva a távtartó,és a variátor agy közé!!Azt mérheted!
Válasz medikus #9888. hozzászólásáraRemélem jól értem,akkor rakhatom össze a 7mm es távtartóval?? Nemkell semit méregetni az oldal lemez miatt??
Válasz medikus #9888. hozzászólásáraA variátor agy nem megy jobban balra,mert a csapágyház nem engedi!!!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz Gyurkesz1 #9887. hozzászólásáraHa nem teszel távtartót,a variátor akkor is kintebb lesz!!Gondolkozz!A variátor agy,a tengelyen a csapágyig felmegy! Annak fekszik neki! Ha a tengelyt ide-oda tologatod a csapágyban,attól meg az agy nem megy jobban balra!
Válasz medikus #9886. hozzászólásáraÉn tudom hogy kell a távtartó,csak az oldal lemez miatt kérdezem,hogy nem e gond az hogy 7mm-el kiljeb van.
Válasz Gyurkesz1 #9885. hozzászólásáraAkkor nem volt felütve a csapágyház a helyére!Vállig megy a tengelyen a távtartóval!
Ebből is látszik hogy távtartó kell!A másik oldalon meg csak összerakod,ahova adja a méretet a szíj vonala!
Jó reggelt,meglett minden alkatrész és ráknám össze a menetvariátort. Medikus bá írtad nekem hogy 7vagy8mm es távtartó megy a tengelyre a csapágy elé. Az lenne a kerdés hogy bisztos nem e kell változtatni a távtartó méretén hogy ha az oldal lemez amihez fogatom a csapágyházat 7mm-vel kiljeb van az eredetitől.Vagy hogy kell azt beálitani kimérni hogy minden jo legyen.
Nekem ott nemvolt távtartó de mielőt szétszedtem megmértem a hézagot ami kivolt hagyva a távtartó helyén,14-15mm volt.
Válasz kori01 #9876. hozzászólásáraRövidebb. Amúgy gyártanak hozzá. Mi tavaly cseréltük.
Válasz lovasnorbi #9881. hozzászólásáraAkkor bocs.
Válasz lovasnorbi #9880. hozzászólásáraEgyütt cserélünk!!!!!!!!Ha nyúlott a lánc,nincs hozzákopva a kerék,vagy fordítva!!
Válasz Rabó001 #9879. hozzászólásáramechanikus az óra , a dobtengelyről kap hajtást a spirál egy gömbszíjjal
Válasz medikus #9878. hozzászólásáraa felső lánckereket cseréltem , az alsót nem , lánc is maradt a régi , elképzelhető hogy már nem olyan mint újkorában . okoz az valami problémát , ha hozzáér azon kívül hogy jobban kopik ?
Válasz lovasnorbi #9875. hozzászólásáraElektromos az óra abban is ugye? Adót esetleg kicserélni, meg megvan adva hogy mekkora távolságra kell lennie a szíjtárcsatol.
Válasz lovasnorbi #9875. hozzászólásáraKopott lán,kopott lánckerék! Spirál,törik,szorul!
Válasz kori01 #9876. hozzászólásáraTeljesen más,nem is úgy van meghajtva!
Az 524es gyűjtőasztal olyan mint a 514esé vagy rövidebb?
Sziasztok !
Új gumilapátokat tettem a magfelhordóba , de eléggé csattog amikor megy , lánc nem laza , viszont a lapátok aljai hozzáérnek az alsó és a felső tengelyhez is , az úgy normális ? illetve a dob fordulatszámmérő óra folyamatosan csak ugrál , nem áll be egy azonos fordulatra , óra hülyülhetett meg ?
Válasz medikus #9873. hozzászólásáraSzia,
p=41,3 2/2 (középső)83+1+1 tag ára: 15561 Ft/db + ÁFA
p=41,3 2/4 (szélső)83+1+1 tag ára: 13489 Ft/db + ÁFA
szállítás: raktárról (1 nap)
szállítási költség: 1733 Ft + ÁFA + utánvét
A láncok alapláncok, léc nélkül.
Ha rendelni szeretnél, kérlek küldj egy rövid rendelést az agria@agrialanc.hu -ra
Üdv: Fenyvesi Zsolt
Válasz agria #9872. hozzászólásáraValami árat tudsz mondani a 3 sor ferdefelhordó láncra?Vagy komplett!
Sziasztok!
Görgős láncok kereskedelmével foglalkozom, többek között, "E" kombájnok ferde-felhordó, gumilapátos, és hajtás láncaival, valamint kukorica (Oros, ZMAJ) és napraforgó (NAS)kanalas láncokkal. Ha segíthetek a szezonra való felkészülésben, az elérhetőségek:
Fenyvesi Zsolt +36(36)516-120;
email: agria@agrialanc.hu
Válasz medikus #9870. hozzászólásáraIgen annyi, közben én is megtaláltam, de azért köszönöm.
Válasz traktorklíma #9869. hozzászólására12,5x1500La?
Tudnátok segíteni generátor ékszíj méretbe?
Válasz Gyurkesz1 #9864. hozzászólásáraHàt meg kellett indítani, kb egy centit beljebb lett ütve a tengelyen az ékszíjtàrcsa akkor meglazult az orros ék, utàna betudtam ütni az ék kiszedőt, lekopogom könnyen lejöttek, igaz 3-4 éve levoltak szedve akkor megmelegítettem, úgy indultak meg.
Válasz Buvargabi #9866. hozzászólásáraKöszönöm,a gyors segítséget!
Válasz 1114 #9865. hozzászólásáraKilehet,megegyezik!
Üdvözlök mindenkit!Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok,hogy az 512es asztalának meghajtó lánckerekét,egy az egyben kilehet e cserélni az 514es szíjtárcsájára,azaz a meghajtó tengelyük végének mérete megegyezik e?válaszokat előre is köszönöm.
Válasz Kovika84 #9857. hozzászólásáraA másik oldalt lejöttek könyen a szijtarcsák??