Válasz Nyomasek Bobo #5193. hozzászólásáraSzerintem nem turnáössze a földet. Hacsak nem szecskázás nélküli szalmarenden huzod. Nem lehet uj likat ráfurni? Ahhoz meg a kapaszárra is ujat.
Válasz envagyok2 #5192. hozzászólásáraA bökkenő a mivel...nem áll itthon hegyekben a mágnestalpas fúrógép... Mert ugye korona fúró kéne ahhoz is, mivel a régi ovál furat elviszi a telifúrót...
Srácok. Vettem egy lepusztult grúbert. A késtartó táskák 7ből 6nak ki van szopósodva a nyirocsap furatának a belső éle.
Nomost arra gondoltam, hogy esetleg új taskakat tennék fel. És hogy ne legyen egy helyen sokat hegesztgetve, a hátsó negy kapa jönne előre, az első meg hátra. Viszont van egy pici bibi. A közepső 2 kapa a vonószárak vonalába esne. A váz kb 70cm magas. A vonórész alsó 15cm+traki vonólap, tehát 20-22cm belóg a képbe. Mondjuk ha 30-35cm melyen huzom, szerintetek bedúrna?(5cm szeles hegyekkel, mintha lazító féle lenne) Ja és nem tudom, a kapák szögén erdemes lenne-e kicsit valtoztatni?
valaki próbálta már a német grubberek elmunkálóját helyettesíteni valami ésszerűbb dologgal, mint a jelenlegi kaparó/ egyengető vasak? nem ékgyűrűs elmunkálóra gondolok.
Válasz Blahoncio #5162. hozzászólásáraCsináltatni tudsz bármelyik fémmel dolgozó kisiparosnál.
De itt a fórumozók közül is ráírhatsz valamelyik kollégára Josey, Noran /Norbira/,... szerintem szivesen segítenek.
Válasz JOSEY #5156. hozzászólásáraSzia. Engem is érdekelne egy 7keses 33as osztású mtzhez.
Árát priviben megirnad, illetve azt, hogy milyen henger opcióval lehet választani. Esetleg 1-2 kép.
Koszi
Válasz jakabsandor1106 #5149. hozzászólásáraSzia!
Hamarosan válaszolok, mèg dolgozunk (nem számit, hogy vasarnap) .Annyit mèg, hogy sürü 30cm, vagy ritka 45 cm kapa osztással es milyen rögtőrő hengerrel lenne èrdekes.
Válasz Sk Laci #5143. hozzászólásáraMint írtam szárnyak nélkül húzom a 7 kést 20 cm mélyen,bár tavaly egy kéthektáros darabban a 15 cm is nehezen ment.A kötöttség 59.
7444 hozzászólás
Válasz Nyomasek Bobo #5193. hozzászólásáraSzerintem nem turnáössze a földet. Hacsak nem szecskázás nélküli szalmarenden huzod. Nem lehet uj likat ráfurni? Ahhoz meg a kapaszárra is ujat.
Válasz envagyok2 #5192. hozzászólásáraA bökkenő a mivel...nem áll itthon hegyekben a mágnestalpas fúrógép... Mert ugye korona fúró kéne ahhoz is, mivel a régi ovál furat elviszi a telifúrót...
Válasz Nyomasek Bobo #5191. hozzászólásáramekkora, milyen csavar most a nyírócsapja, és mennyire van kiszopósodva, mekkora futratot lehetne belőle csinálni?
Srácok. Vettem egy lepusztult grúbert. A késtartó táskák 7ből 6nak ki van szopósodva a nyirocsap furatának a belső éle.

Nomost arra gondoltam, hogy esetleg új taskakat tennék fel. És hogy ne legyen egy helyen sokat hegesztgetve, a hátsó negy kapa jönne előre, az első meg hátra. Viszont van egy pici bibi. A közepső 2 kapa a vonószárak vonalába esne. A váz kb 70cm magas. A vonórész alsó 15cm+traki vonólap, tehát 20-22cm belóg a képbe. Mondjuk ha 30-35cm melyen huzom, szerintetek bedúrna?(5cm szeles hegyekkel, mintha lazító féle lenne) Ja és nem tudom, a kapák szögén erdemes lenne-e kicsit valtoztatni?
Ba meg... na és vetéshez e ből melyiket?? Sávoshoz!
Válasz Pilátus" #5188. hozzászólásárahttps://www.kramp.com/shop-hu/hu/c/universal--web5-4092749
Ne csak.nézd linkelj is ide!
Estleg olyant tud valaki ami lúdtalp és vetésre sávosra bevált vagy nagyobb hiresebb gyártó használja???
Válasz VMisi #5186. hozzászólásáraEz lesz az,csak így 2 év után rosszul emlékeztem a pontos méreteire.
Válasz mtz1221 #5185. hozzászólásáraNézem-nézem! :)
Válasz VMisi #5184. hozzászólásáraKrampon néz szét,nekem egyik fórumtársunk onnan rendezett és jók.60 széles 400 hosszú 16 vastag.
Ki milyen keskeny kapát használ a hagyományos szívkapa helyére? 60 mm széles, 45 mm furatközép. Esetleg csak külön orr részt?
Válasz Sk Laci #5181. hozzászólására3 méteres, 15 kés, én 230le- vel huzom, de még egy 50 kellene
Válasz envagyok2 #5179. hozzászólásáraez "perctalaj", vagy most húzom meg, vagy nem kell belevetni az idén
Válasz motros #5178. hozzászólására3 M-es?
Mennyi kapa van rajta, és mennyi lovat kér?
Válasz envagyok2 #5179. hozzászólásáraNekem is vannak ilyen nyers földek, és örülhetek ha csak ennyire nyers.
Válasz motros #5178. hozzászólásáraajajajajajjjj, micsoda nyers.
mi lesz belevetve?
grúberezés
Válasz zsozsi51 #5175. hozzászólásáraSzia! A fejlődès során elmunkálotarcakat alkalmaztak, illetve csillag tarcsakat.
Válasz zsozsi51 #5175. hozzászólásáraAz enyémre egy ásóborona tagot tett valamelyik korábbi gazdája, jó dolognak tűnik.
Sziasztok,

valaki próbálta már a német grubberek elmunkálóját helyettesíteni valami ésszerűbb dologgal, mint a jelenlegi kaparó/ egyengető vasak? nem ékgyűrűs elmunkálóra gondolok.
Válasz rcsabi1988 #5173. hozzászólásáramér érdekes, h melyik tömörít kevésbé? olyan hengert akarsz venni, ami nem tömörít?
Üdv! Henger témában érdeklődnék hogy kinek melyik vált be jobban az ék gyűrűs vagy az u profilú? Melyik ragad be hamarabb? Melyik tömörít kevésbé?
Válasz JOSEY #5171. hozzászólásárahorsch
Válasz jakabsandor1106 #5170. hozzászólásáramajdnem ugyanolyanok mint a mi kinálatunkban lévők, vagy lemken vagy horsgh alapon
Szép estét mindenkinek!
Az Omikron gruberekről kinek mi a véleménye?
Van olyan köztünk aki próbált már, esetleg használ ilyen tipusu gépet?
Válasz envagyok2 #5164. hozzászólására
Háát nem teljesen. De a munkahenger sem a legjobb. Henger nélkül igen.
Válasz ND #5167. hozzászólásáraKöszönöm!
Bambaságom határtalan
Válasz jakabsandor1106 #5166. hozzászólásárakattints rá a nevére, és feldobja a hirdetéseinél
Válasz Adam91 #5165. hozzászólásáraSzia!
Helyileg hol vagy?
Munkaszélessége mennyi?
Fényképet, elérhetőséget kérhetnék?
Üdv. Nekem van 1db 9 kapás VogelNoot eurogrubber eladó.

Van hozzá plusz 1 db kapaszár, és ajándék 5 db új kapa.
Iá : 450 e !
Válasz Blahoncio #5162. hozzászólásáraaztán az mtz föl is emeli?
Válasz Blahoncio #5162. hozzászólásáraCsináltatni tudsz bármelyik fémmel dolgozó kisiparosnál.
De itt a fórumozók közül is ráírhatsz valamelyik kollégára Josey, Noran /Norbira/,... szerintem szivesen segítenek.
Üdv Mindenkinek!

Érdeklődnék hogy erre a grúberre hol tudnék elmunkáló hengert venni vagy csináltatni?
Válasz VMisi #5160. hozzászólásáraKöszönöm.
Válasz Blahoncio #5159. hozzászólásáraElfogyasztott petró x 1000-1200.
Üdv Mindenkinek!
Érdeklődnék hogy mennyiért grúbereznek egy hektárt kötött földön?
Válasz tamás820 #5157. hozzászólásárae-mail elment
Válasz JOSEY #5156. hozzászólásáraSzia. Engem is érdekelne egy 7keses 33as osztású mtzhez.
Árát priviben megirnad, illetve azt, hogy milyen henger opcióval lehet választani. Esetleg 1-2 kép.
Koszi
Válasz 44claasgarantos #5155. hozzászólásáraszia!
mtz 82---- 5 késes, mtz 100----6 késes 45 cm-es távolsággal, mtz 82 7 késes 33 cm
mikorára lenne fontos??
Az mtz 82 es az őt késest vagy a hetest is elviszi Menyi idő mig legyártod
Válasz jakabsandor1106 #5151. hozzászólásáraÜdv! Irtam privatban ajanlatot, hogy melyik felszereltsègü lenne a legmegfelelőbb.
Válasz Ká01 #5152. hozzászólásáraaz fincsi, van olyan időszak, hogy dolgozhatsz rejta 2-3 órát és vége a munkanapnak
Válasz JOSEY #5148. hozzászólásáraValóban Tisza menti réti öntéstalaj.
Válasz JOSEY #5150. hozzászólásáraMindkét kapaosztás szóba jöhet, de a henger mindenképp ékgyűrűs kellene, hogy legyen.
Válasz jakabsandor1106 #5149. hozzászólásáraSzia!
Hamarosan válaszolok, mèg dolgozunk (nem számit, hogy vasarnap) .Annyit mèg, hogy sürü 30cm, vagy ritka 45 cm kapa osztással es milyen rögtőrő hengerrel lenne èrdekes.
Válasz JOSEY #5145 hozzászó
Milyen árban van egy ilyen?
Bővebb információt kérhetnék róla?
Válasz Ká01 #5147. hozzászólásáraott perc talajok vannak? gondolom, hogy a tisza nyomvonala mellett.
Válasz Sk Laci #5143. hozzászólásáraMint írtam szárnyak nélkül húzom a 7 kést 20 cm mélyen,bár tavaly egy kéthektáros darabban a 15 cm is nehezen ment.A kötöttség 59.
Válasz jakabsandor1106 #5140. hozzászólásáraKétsoros Rabe,és 20-25 cm között szoktam használni.
Válasz Sk Laci #5144. hozzászólásáranem csőpálcás, fogazott