Nyerj Volkswagen Amarokot vagy iPadet! Regisztrálj és indulj a nyereményjátékon!
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Fokhagyma termesztés új
- Milyen körbálázót? új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- John Deere 4630-4650 traktorok új
- Kiskocka bálázók betegségei új
- Búza termény felvásárlási árak új
Cikkajánló

Így előzheted meg a legveszélyesebb növényi fertőzéseket
A növények egészsége nemcsak a termelők, hanem mindannyiunk jövője szempontjából..._fill_540x300_0.jpg)
124 hozzászólás
Válasz JDFERI #122. hozzászólásáraDe valszeg tudom is miért nem vettem a hw helyett másikat mert az üzemi nyomást 5.3 bárra írta a dokument és attól tartottam nem fogja bírni benne valami az mtz 7-8 at.
Válasz JDFERI #122. hozzászólásáraRákérdezek a Habinál az elsőre, meg nézelődök még. Legalább műszaki vizsgára legyen jó.
Válasz JDFERI #120. hozzászólásáraAz első mondjuk lehet pont 2 vezetékes.
Egyszer én is fontolgattam az egyik pótra. Aztán maradt a hw. De kamionos boltokat is érdemes megkérdezni mert kétvezetékesben Wbco koppintást 30ért vettem.
Válasz mtz1221 #119. hozzászólásáraAzt írja, hogy nincs készleten. Meg a Pronar fékszelep 80000Ft ( nem sokkal volt több a pótkocsi).
Válasz Jakabjóska #118. hozzászólásáraEz vagy Emez esetleg a
Haldex elérhető a Habiban is.
Válasz Jakabjóska #118. hozzászólásáraDorker-ban nem lehet pronarra való ? régebben prva petoletkás volt rajtuk, azok nagyon bírták a strapát.
Válasz Jakabjóska #117. hozzászólásáraEzt néztem a helyére, csak nekem ez tartályra szerelősnek tűnik.
Válasz JDFERI #115. hozzászólásáraHa levelem a csatlakozót, akkor befékezi a pótkocsit, és tartja. Nyilván idővel elszökik a levegő, de nem a kutyafejen engedi el.
A darazsak munkáját ellenőriztem, a kutyafejen van szűrő, oda nem tudnak bemenni.
Válasz JDFERI #115. hozzászólásáraVannak még azok a molyok , darazsak amik bele költözteti a szaporulatot az üregekbe . Sarat meg vatta szerű dugacsot képezve és ha azt egyszer elküldi a rendszernyomás valahová egy furatba az is csinálhat galibát.
Válasz Jakabjóska #114. hozzászólásáraAzon gondolkozok , hogy valószínűleg engem is szivatootár egyszer így. Ha lassan engedtem rá kézifékkel a levegőt akkor át adta ha gyorsan akkor nem. Szerintem az a hw szelep összerakási hiba volt. De olyanba is belefutottam már hogy valamelyik közcsavarnál volt egy laposszűrő berakva és az eldugult emiat nem volt megfelelő áramlás. Ha feltöltődik a pótkocsi tartálya és leveszed a csatlakozó fejet akkor befékez és tartja a levegőt ? Vagy ugyan úgy reagál mint a traktor szelepére ?
Válasz JDFERI #113. hozzászólásáraIgen. MBP is, és az EB is normálisan működik vele .
Válasz Jakabjóska #112. hozzászólásáraMásik pótkocsival meg tökéletes a traktor ?
Válasz JDFERI #111. hozzászólásáraSzia.
A szétszedem- kitakarítom, bezsírzom már megvolt.
Két bajom van vele: ha a traktor légtartálya nyomáson van, és úgy csatlakoztatom a féktömlőt, akkor nem engedi a pótkocsi tartályába a levegőt. Ha viszont nulláról indul a töltés, akkor átmegy, és feltölti. Fékezni meg csak teljes pedál lenyomással lehet, csak satufék van, lassítani nem lehet. A fékpedál kisebb lenyomásával folyamatosan engedi a levegőt. A kar minden állásában ezt csinálja.
Válasz Jakabjóska #110. hozzászólásáraÜdv. Haldexnek pl van egyvezetékes szelepe. De biztos,hogy cserélni kell. ?? Olyan egyszerű az ifa szelepe . Egy zégergyűrű fogó , két 13mas kulcs, egy féktisztító spray mosni , rongy ,egy tubus szilikon zsír. Évente egyszer szétszed kitakarít , beken , összerak. "Szisszen , prettyen " és múkodik tökéletesen. Esetleg egy vonalszűrőt be lehet rakni a szelep elé.
Üdv mindenkinek.
IFA E5 pótkocsi fékszelep helyettesítésére van valamilyen megfizethető alternatíva? Nem szeretnék 50000 Ft-ot kiadni egy olyan szelepre, ami egy hónap állás után nem hajlandó működni.
Válasz fexco #108. hozzászólásáranem, kamionnal 5 tengelyen van 40+ tonna, és a csapán megellik a traktor, namost ha ez 4 tengelyen gurul, ráadásul ugye a pót kamion kerekein kétszer akkora súly, mint a nyergesnél, akkor az után mi lenne? ehhh nem, remélem nem kell kamionnal többet bemenni földre.
amiről itt szó volt, ez egy konténerszállító tandem pót, ebből bálaszállító lesz, ha nagy lesz. ha nem, akkro meg rosszvas, hahahaha
Válasz envagyok2 #107. hozzászólásáraomg!!!csak azért érdeklődtem,mert azthittem,hogy kéttengelyes forgózsámolyosat veszel.
de ne offojjunk már jobban!!!hahahahaah
Válasz fexco #106. hozzászólásáravalami ilyesmi aszem: https://www.landwirt.com/ez/index.php/kleinanzeigen/anfrage/1555504
brantner 23061 a stabilátor oldalfallal, égig magasítva, ponyva, + izébizé, meg ilyenlyan erősített váz, meg izéhozé...
papíron 25 t, valóságban remélem 30 fölött, hahahah, 45tausend
Válasz envagyok2 #105. hozzászólásáracsak ha publikus,tipus,vagy össztömeg és vifííl geld??
Válasz fexco #100. hozzászólásáraaz brantner lesz. az nem baj, ha nincs piros rendszám, akkor innen kezdve kívülről nem lesz feltűnő két összekapcsolt "piros" rendszámos pót...
Válasz Gumóka #103. hozzászólásárabízunk benne!!mongyuk a jövőhéten is lejön egy 40 mili körűl,azért lassan elmondhatjuk,hogy legalább jól indul a tavasz.
az mtzédre már kezdek kiváncsi lenni a végeredményre.fótó kötelező!!!
Válasz fexco #102. hozzászólásáraVan jó rendszámos pótkocsid, az a lényeg, mostmár csak termés legyen rá bőven
Válasz Gumóka #101. hozzászólásáraén ugynéztem totál ugyanaz minden.amikor megjött a rendszám(a pótkocsit p-s rendszámmal huzta haza a gyártó)még fel is hivtama gyártót,hogy valami tévedés van,mert piros rendszámosat kértem.Ő mondta,hogymi a hányás.... minden ugyanaz totál.csak a forgalmiba van bent az R3kód.
Válasz fexco #100. hozzászólásáraNincs már, mióta ezek az új rendszámok vannak, de a lassújármű tán más betűszínű, élőben még nem láttam.
Válasz envagyok2 #99. hozzászólásáramelyik cégtől veszed?a mienk lassú jármű,de nem piroros rendszámos.állitólag már nincs is piros rendszám...
Válasz Gumóka #89. hozzászólásáraerről meg lecsúszok, feb 10-re igazolták vissza az új kocsit, ez meg ugye nem mgi, bár lehet behalna a rendszer, ha piros rendszámos kamion pótról küldenék képet, hahahah
Válasz envagyok2 #96. hozzászólásáraAz y a pilács, a másik 7 vagy 5 pólusú az abs.

A hátsó munkalámpa +tolatólámpa lesz.
A fékköcsögnél azt nem tudom, lehet gyári is, meg gondolom lassújármű lesz belőle, nem hiszem, hogy ezen rugóznának.
A mostaniakon már mindenhol műanyagtömlős a légrendszer, az meg olyan csatlakozós, amit előtte fényképeztél.
De ha tüvös volt, akkor valszeg ez így volt vizsgán. Bár a hazai közlekedésrendészetben egy érvényes tüvös honosítás se garancia mindenre
Válasz Gumóka #94. hozzászólásárajut eszembe, fékköcsögre az a cső bilincsezés, az szabályos? így átmegy? mert mintha valahol valami olyasmit olvastam volna, hogy ezek nem azok...
Válasz Gumóka #94. hozzászólásáranem, 3 dugó van rajta összesen, ebből kettő a lámpáé, egy meg az abs. látok ilyen y kábelt, ami 2*7 pólusról 15-re alakítja át, de még ezzel se vagyok beljebb. akkor átvezetékezés lesz ebből? meg van hátsó munkalámpa is, mondjuk nagy szükségem nem lesz rá, lehet fölrakom ruszkira, úgy is neki kell állnom szártépőznöm legelőket, legalább lesz mit leveretnem róla, hahah
Válasz envagyok2 #86. hozzászólásáraIgen. Úgy látom van rajta festék vastagon.
Válasz envagyok2 #93. hozzászólásáraAz egyik az absé lesz szerintem.

Nem ereszt, ne piszkáld, felesleges pénzköltés, azok a csatlakozók jó drágák.
A fékköcsögöt meg vedd le, csiszold meg, fesd le, ha nem ereszt nem lyukas a membrán, aztán jóidő.
Nézz meg egy nemzetközis szerelvényt, ami mondjuk 5 éves, az se szebb
abba tudtok segíteni, hogy ezen 2 villany dugó van, megnemszámoltam mennyi pöccsel. erre van valami átlakító 7 pólusra? vagy át kell vezetékeznem?
ilyen köcsögöt hogy találok?

annyit látok rajta, hogy type 24.
meg érdemes hozzányúlni?
esztétikailag elég ramaty, ahogy látni is, de 6 év után fel lett töltve levegővel, és elsőre megmozdultak a kerekek.
hatósági vizsgán ilyen rozsdás izé átmegy?
de még egy kérdés. ez a csap mi a csöcsöt csinálhat? a tartályból jön a csöve, és ki tudja hova megy, viszont ez a tömszelencénél kifúj, ki kell cserélnem, de egyébként minek van itt vajon?

Válasz Gumóka #89. hozzászólásárahihihihi

hahahah
nem cseréltem ki ezeket a csatlakozókat, leteketrtem, föltekertem, egyelőre nem fúj ki mellette. mondjuk venni fogok mindent, mert hatósági vizsgára kell vinnem, és nem akarom, hogy bukta legyen, lehet átcsövezem.
de egyelőre megy.
Válasz envagyok2 #86. hozzászólásárahttps://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0nnkCBrMnCzHE7nWwEFPzndS6cdAqGiCWSuQRK3w33FgyPyVCiX8KZ4WiqaPr6oqkl&id=100063639486947&sfnsn=mo
Válasz envagyok2 #86. hozzászólásáraTekerd bele az új alkatrészbe, ha nem ereszt, ne piszkáld, felesleges.
Ha jól emlékszem, teherautónál nekünk egybe volt a 4 utas szeleppel, amit azért sűrűn cserélgettünk, ezekkel a csatlakozókkal sose volt probléma
Válasz envagyok2 #86. hozzászólásáraNekem nem sikerült megbontanom, cső tőben elvág, komolyabb pneumatikaboltban tartanak mindenféle ilyen idomot.
Válasz kis Zombi #85. hozzászólásáraerre gondolsz, hogy ezt a kis részt kell befelé nyomjam? olyan, mintha egybe lenne öntve a többivel, de megnézem. 20 éves cucc...

Válasz envagyok2 #83. hozzászólásáraA csatlakozóból elég keveset látni, szerintem mekman csatlakozók. Cső felől nyomjad a kis peremet egyik kézzel, másik kézzel húzzad a csövet és ki kell jönnie. Cső végéből levágsz 5 mm t merőlegesen, egyszerűen bele dugod és jó lesz.
Válasz envagyok2 #83. hozzászólásáraJa igen, nem erre gondoltam épp, de többszörhasználható.
Válasz Gumóka #82. hozzászólásáralehajtottam, ilyen. a csövön elpörgött ez a menetes csatlakoó rész, gondolom ez ilyen egyszer beledughatós lesz. meg ki is fog fújni rendesen.

Válasz Gumóka #81. hozzászólásáraNa, ilyen. A réz megy a csőbe a másik gyűrű a csőre, a hollander meg összehúzza, mikor a helyére húzod.
Szerelhető.https://www.kamionfelszereles.hu/spd/LFTX0038/Mechanikus-toldo-hollander-10mm
Válasz envagyok2 #80. hozzászólásáraIlyesmi roppantóhüvelyes lesz. Letekered a hollandert aztán kijön.
https://www.kamionfelszereles.hu/spd/LFTX0136/Fekcso-toldo-hollanderes-14-mm
Válasz Gumóka #79. hozzászólásáraa könyökekről a tömlőcsatlakozást le tudom hajtani, azokat az új szelepre vissza tudom tenni, tömítenek másodjára is, vagy nem kell rájuk vigyázni, nem lesz jó, új csatlakozás kell?

vagy kicsit vágjak le a tömlőből, és oda tegyem vissza? ez vajon roppantógyűrűs, vagy ilyen egyszer beledugod, és kész?
Válasz envagyok2 #78. hozzászólásáraVan az a wabco is a habinál, amit betettél, csak nincs ára.

Ez mondjuk 8,5baros, jónak kell lennie.
Egyébként nem lehetetlen, de én mindenképp azt csinálnám, hogy próbára összeraknám valahogy, a kutyafejekbe meg kell önteni denaturált szeszt, lehet kapni kimondottan légfékekhez. Aztán feltölteni, meg fékezgetni.
De ha van teherszerelő ismerős az a legjobb, Ő legalább ért is hozzá.
Igaz mbp, de az enyém is 5 évet állt, 1 munkahengert kellett javítani, denszesdzel kimostam, aztán azon is van fék szerencsére, igaz lényegesen egyszerűbb rendszer.
A pótkocsi típusa alapján is tudsz alkatrészt keresni elvileg. De itt még sok minden játszik a műszakira, fékdobok-betétek, fékköcsögök stb. Azért mondom, így, ahogy van teszt, hol szivárog, hol nem, fék old e, köcsögök rendesen működnek stb. Gondolom hatósági vizsgás, oda azért nem lehet tákolni, de nem biztos, hogy minden cserés.
Válasz Gumóka #76. hozzászólásárajah, igaz, elvileg ez is az, vagy ezt inkább ne?
https://webaruhaz.habi.hu/termekek/41046/Potkocsi_fekszelep_2_vezetekes_leereszto_szeleppel_ProVia.html
nem tudom megküldeni, mert ez a fékszelep csak lóg rajta, meg kutyafejek sincsenek, de ezt mindenképp cserélni kell, szóval elekzdem összerakni.
20 éves pót, 6 éve még volt német műszakija, de azóta egy métert se gurult, összejöhet ez még, vagy végeláthatatlan cumi a műszaki vizsgán átrugdosni?
Válasz Gumóka #76. hozzászólásáraFékszelep
Válasz envagyok2 #75. hozzászólásáraKell, hogy működtesse, elvileg 6-bar az alsó határ. Többszöri fékezésre is esik a nyomás egy teherautón.
Egyébként 6-nál már oldja a vestinget, legalábbis ott már be tudom mozdítani a teherautót, 8-nál szoktam indulni.
Egyébként ránézésre az, megtaláltam a habi oldalán is, autodocról inkább ne, ha szart küldenek, megunod az életed, mire elsikálod.
De az öntvényen is vannak számok, az alapján is tudsz keresni, de ha nem pont ugyanilyen kerül fel, se a világvége, csak ugyanezt a feladatot lássa el.
Első nekifutásra ahogy van, én megküldenémmlevegővel, mit mutat, fékpróba, aztán a többi.
Válasz Gumóka #74. hozzászólásáraamit linkeltem fékszelepet, az szerinted egyezik ezzel? megrendelhetem, kicserélhetem? ott azt rják, hogy max 10 bar üzemi nyomás, ezt egy traktor 7,5+8 baron tudja működtetni, tudja fékezni, legalább műszaki vizsgáig? bálaszállító lesz belőle, nyilván nem akarok meghalni, de nem 40 tonnás pót lesz...