Válasz JD 4630 #4647. hozzászólásáraMegegyezik. A Quag Range váltó alapja a Syncro Range, egy Hi-Low bolygóval kiegészítve. A 30-asban a 4 csoport ami síkidommal van jelölve, a 40-esben Betűvel Kör-A, Rombusz-B, Négyzet-C , Háromszög-B. A 30-asban a szinkron gyűrűvel kapcsolod a fokozatot, a 40-esben ugyanez a 2-3 közti váltás. Eddig egyezik, annyival változik, hogy előtte van egy Hi-Low bolygó fék/kuplunggal így lesz 1-2 vagy 3-4-ed.
Válasz Gepi #4643. hozzászólásáraEzt mondták, de maradjunk tömítésnél, lehet karmantyú ó gyűrű, látni nem láttam de lényeg, hogy tömítés javítással megoldódott.
Válasz Mf-es? #4641. hozzászólásáraSzia! Ha minden igaz szimering csere megoldja a problémád, itt nem messze ugyanez volt a jelenség egy cégnél és szimering csere után jó lett.
Válasz szoszizotya94 #4636. hozzászólásáraÜdv!
A főszivattyú felett átmegy jobb oldalra,és egyívben vissza balra a csatlakozásokhoz a hűtő aljára.
Mindez azért így van megoldva,mert kihúzható a kishűtő anélkül,hogy csöveket kelljen megbontani.
Szep napot ! Egy 4650 -es JD-t rakok épp össze amit nem én szedtem szét . Gyári klíma csövek vannak rajta , de nem tudom hogy a vîzhûtő alatti elvezetès után hogy van elvezetve a két cső a klíma hûtőig a az üzemanyag tartály és a fô szivattyú között. Fényképes segitsegeket szeretnék . Előre is köszönöm !
Válasz John Deere Power Shift #4628. hozzászólásáraSzia!
Nem kifogásolom a szemléletet,de nem ez volt a kérdésem.
Zárójelben megjegyzem,hogy valamikor cégénél nem a nagy szakértelemmel rendelkező tudósok által megadott módon,és értéken húztuk le a hengerfejet,mert akkor egy idő után a hátsó részen elkezdett taknyosodni,majd folyni,és ha nem lett tömítés cserélve,akkor rövid időn belül ki is "rugta"
Ha még tovább akarom fejtegetni,akkor volt nálam olyan gép,amire még a gyárban tették fel a hengerfejet,és ugyanezen problémával kűzdött.
Mi anno ezért találtunk ki más megoldást,és lám be is jött.
Persze ezzel nem azt mondom hogy hülye aki megtervezte bármelyik részét is a gépnek,de hogy más az elmélet,meg a gyakorlat az tuti!
Válasz Gépesített paraszt #4626. hozzászólásáraSzia.Engem csak a gyárban nagy szakértelemmel ,sok sok tesztelés által megadott paraméterek és ajánlások a mérvadók.Mindenkinek szíve joga mással kísérletezgetni vagy variálni.Én ha azt betartom ,nem kell felesleges köröket bejárnom és drága tanulópénzt kifizetnem .....
Válasz Gépesített paraszt #4626. hozzászólásáraüdv szerintem is egy kutya en mikor elhoztam a blokkot Taszárrol megmondták mennyivel huzzuk le +90 /nem emlékszem mennyit mondtak/le huztuk ugy azután nyomaték kulcsot addig tekertük ameddig le kattant ez olyan 280-300 körül mi is sokaltuk még egyszer meg néztük annyi öreg kitést kérdeztem ő is 280 köröl mondta
Válasz JD 4630 #4618. hozzászólására20-30 rá kell még húzni.50-60ig hallottam ismerőstől.
Gondolj csak bele mennyire más a két csavar "munka"körülményei.Más az anyag minőségük IS.Kifejezetten a fokolos módszert ajánlja a gyártó a forgattyús részen.
mindenesetre a 200 határeset.csak a gyári tömitéssel fogja bírni valameddig.
250-el 2000 üzemóra
Válasz JD 4630 #4606. hozzászólásáraSzia Árpi.
Nem tudom ,nem is emlékszem most a könyvre,de felejtsük már el ezt a 90 fokos húzgálást hengerfej csavaroknál ,mert ki ráz a hideg.A hajtókar illetve csapágyfedél esetén kell ezt az eljárást használni,mert azok más csavarok mint a hengerfejé.
És ne xaroz vele,vegyél egy /kingtony/ min.300 Nm nyomaták kulcsot,mert a 200-al már nem is szabadna huznod hiszen nem érzékeled vele
Ennyi szarvas mellett nem ismerek rád
5212 hozzászólás
Válasz John Deere Power Shift #4660. hozzászólásáraJa ilyen árra gondoltam, meglátjuk mi lesz holnap mepróbálok tárgyalni mindkét helyen 1 csak összejön.
Válasz John Deere Power Shift #4660. hozzászólásáraSzámolod a motorjavítást: főtengely -csapágysor,ha a blokk is rossz akkor már nem éri meg,hacsak nincs hozzá anyagod....
Válasz JD 4630 #4654. hozzászólására1-1.2 szerintem...
Válasz Mf-es? #4656. hozzászólásáraAzért nem adják akkor kiárulja darabokban.
Válasz Fsanyi88 #4655. hozzászólásáraVenném én is
Válasz Mf-es? #4656. hozzászólásáraHa beviszed a méhbe de ha ki akkor egy 1000res.
Válasz JD 4630 #4654. hozzászólásáraMax.100 ft/kg.
Válasz JD 4630 #4654. hozzászólásáraHa Pista nem ezt említette nekem valamelyik nap, lehet érdekelne engem is.
Mi a reális ára 4650-esnek kifeküdt motorral?
Gumik kopottak a fülke korának megfelelő és a főtengő kuka lehet a blokk is van rajta rendszám. Nem tudom mi befolyásolhatja az árat még?
Válasz Fsanyi88 #4652. hozzászólásáraMindig tanul az ember.
Válasz JD 4630 #4647. hozzászólásáraMegegyezik. A Quag Range váltó alapja a Syncro Range, egy Hi-Low bolygóval kiegészítve. A 30-asban a 4 csoport ami síkidommal van jelölve, a 40-esben Betűvel Kör-A, Rombusz-B, Négyzet-C , Háromszög-B. A 30-asban a szinkron gyűrűvel kapcsolod a fokozatot, a 40-esben ugyanez a 2-3 közti váltás. Eddig egyezik, annyival változik, hogy előtte van egy Hi-Low bolygó fék/kuplunggal így lesz 1-2 vagy 3-4-ed.

Válasz lakatos gabesz #4649. hozzászólására16.9r28
Válasz lakatos gabesz #4648. hozzászólására
Gumiméret átváltás azonos gördülésikerület szerint
20.8r38 hátsó gumiabroncsnál az első hajtáson mekkora méretü gumi abroncs van?
600/65r38 gumiabroncs hátulra a gyári 520/85r38 (20.8r38) helyett jó lenne?az első meghajtás miatt kérdezem
Válasz lakatos gabesz #4646. hozzászólásáraNem sztem.
De a 40-esekkel nem vagyok 100% képben.
Ami biztos ha a 40es quad range a 30as szinkon váltos akkor biztos, hogy nem stimmel.
4640es komplett kuplungszerkezetét a 4630-ba bele lehet rakni megegyezik a két gépben?
Válasz Gepi #4643. hozzászólásáraNem O gyűrű van ott.
Válasz Gepi #4643. hozzászólásáraEzt mondták, de maradjunk tömítésnél, lehet karmantyú ó gyűrű, látni nem láttam de lényeg, hogy tömítés javítással megoldódott.
Válasz shazi #4642. hozzászólásáraÉn nem tudom elhinni, hogy ott szimering van.
Nem lehet, hogy egy o gyűrű van hiszen gerotorról beszélünk?
Válasz Mf-es? #4641. hozzászólásáraSzia! Ha minden igaz szimering csere megoldja a problémád, itt nem messze ugyanez volt a jelenség egy cégnél és szimering csere után jó lett.
Válasz szoszircsi #4640. hozzászólásáraAkkor megjavíttatom.Lehet csak tömítés kellene.Az olaj,megjelenik fent a kormánykeréknél.
Válasz Mf-es? #4639. hozzászólásáravenni szeretnél?fél millió újonnan
ha érdekel használt hívjál......
4650 orbit cikkszámot tud valaki?
Válasz Gépesített paraszt #4637. hozzászólásáraÜdv !
Köszönöm a segítséget ! utana addig forgattam , hogy ugy állt be ahogy írtad is .
Válasz szoszizotya94 #4636. hozzászólásáraÜdv!
A főszivattyú felett átmegy jobb oldalra,és egyívben vissza balra a csatlakozásokhoz a hűtő aljára.
Mindez azért így van megoldva,mert kihúzható a kishűtő anélkül,hogy csöveket kelljen megbontani.
Szep napot ! Egy 4650 -es JD-t rakok épp össze amit nem én szedtem szét . Gyári klíma csövek vannak rajta , de nem tudom hogy a vîzhûtő alatti elvezetès után hogy van elvezetve a két cső a klíma hûtőig a az üzemanyag tartály és a fô szivattyú között. Fényképes segitsegeket szeretnék . Előre is köszönöm !
Válasz JD 4630 #4634. hozzászólásáraGyanítom hogy a volt gazdája sem nagyon ismerné fel
Válasz Gépesített paraszt #4632. hozzászólásáraUtoljára a gyárban volt ilyin jó börben
Üdv Kollégák!

Egy újabb gép készült el a portán
Válasz Gépesített paraszt #4629. hozzászólásáraAhány ház annyi szokás,tudod.Majd megbeszéljük ,nincs kedvem annyit gépelni....
Válasz Gépesített paraszt #4629. hozzászólásáraRáadásul a ti módszeretek nagyban klappol az 55-öshöz mocikhoz kiadott szervíz leìrással(180-ascsavarnál) és ez eredeti jenki leìrás.
Válasz John Deere Power Shift #4628. hozzászólásáraSzia!

Nem kifogásolom a szemléletet,de nem ez volt a kérdésem.
Zárójelben megjegyzem,hogy valamikor cégénél nem a nagy szakértelemmel rendelkező tudósok által megadott módon,és értéken húztuk le a hengerfejet,mert akkor egy idő után a hátsó részen elkezdett taknyosodni,majd folyni,és ha nem lett tömítés cserélve,akkor rövid időn belül ki is "rugta"
Ha még tovább akarom fejtegetni,akkor volt nálam olyan gép,amire még a gyárban tették fel a hengerfejet,és ugyanezen problémával kűzdött.
Mi anno ezért találtunk ki más megoldást,és lám be is jött.
Persze ezzel nem azt mondom hogy hülye aki megtervezte bármelyik részét is a gépnek,de hogy más az elmélet,meg a gyakorlat az tuti!
Válasz Gépesített paraszt #4626. hozzászólásáraSzia.Engem csak a gyárban nagy szakértelemmel ,sok sok tesztelés által megadott paraméterek és ajánlások a mérvadók.Mindenkinek szíve joga mással kísérletezgetni vagy variálni.Én ha azt betartom ,nem kell felesleges köröket bejárnom és drága tanulópénzt kifizetnem .....
Válasz Gépesített paraszt #4626. hozzászólásáraüdv szerintem is egy kutya en mikor elhoztam a blokkot Taszárrol megmondták mennyivel huzzuk le +90 /nem emlékszem mennyit mondtak/le huztuk ugy azután nyomaték kulcsot addig tekertük ameddig le kattant ez olyan 280-300 körül mi is sokaltuk még egyszer meg néztük annyi öreg kitést kérdeztem ő is 280 köröl mondta
Válasz John Deere Power Shift #4617. hozzászólásáraÜdv Kolléga!

Van egy kérdésem.
Mi a különbség egy fix nyomaték,vagy egy kiszámolt nyomaték+egy bizonyos szög között,ha a végeredmény ugyanaz???
Válasz JD 4630 #4624. hozzászólásáraLogika van,de mindent a maga helyén....
Válasz John Deere Power Shift #4623. hozzászólásáraVan azért logika a szögre húzásban is biztos, egyre több helyen úgy van előìrva a szerelése.
Válasz JD 4630 #4622. hozzászólásáraakkor az jó,csak ezért nem szeretem itt ezt mert nem tudod így mennyi az annyi ,,,,,,,
Válasz John Deere Power Shift #4620. hozzászólásáraTöbb mint 200 ra van húzva kb 45 foknal volt annyi még 45 fokkal túl lett húzva.
Válasz JD 4630 #4610. hozzászólására300-al semmiképpen nem húznám .a hőtágulással karöltve biztosan elpattan majd később!!
Válasz JD 4630 #4618. hozzászólására20-30 rá kell még húzni.50-60ig hallottam ismerőstől.

Gondolj csak bele mennyire más a két csavar "munka"körülményei.Más az anyag minőségük IS.Kifejezetten a fokolos módszert ajánlja a gyártó a forgattyús részen.
mindenesetre a 200 határeset.csak a gyári tömitéssel fogja bírni valameddig.
250-el 2000 üzemóra
Válasz John Deere Power Shift #4617. hozzászólásáraMitől más a nyugvócsavar?
Válasz John Deere Power Shift #4617. hozzászólásáraVan nagy nyomatékulcsunk, meg kicsi is a kicsi mér 200 ig, mivel a könyv szerint csináltam elég volt. Te mennyire húzod?
Teszrl különbséget a 2fajta csavar közt?
Válasz JD 4630 #4606. hozzászólásáraSzia Árpi.

Nem tudom ,nem is emlékszem most a könyvre,de felejtsük már el ezt a 90 fokos húzgálást hengerfej csavaroknál ,mert ki ráz a hideg.A hajtókar illetve csapágyfedél esetén kell ezt az eljárást használni,mert azok más csavarok mint a hengerfejé.
És ne xaroz vele,vegyél egy /kingtony/ min.300 Nm nyomaták kulcsot,mert a 200-al már nem is szabadna huznod hiszen nem érzékeled vele
Ennyi szarvas mellett nem ismerek rád
Válasz Gépesített paraszt #4613. hozzászólásáraSzia Cimbora!
Trélered megvan?Érdekelne a km ár...
Válasz Gépesített paraszt #4613. hozzászólásáraüdv kolléga köszönöm kérdésed mennek most a 4755-el tárcsázunk nagyon jól megy,hütőt levegő szürőt fullyuk minden nap birja a meleget
Válasz JD 4630 #4610. hozzászólásáraA válaszom rövid igen!!
Válasz 4755 #4608. hozzászólásáraÜdv!

Köszi az elismerő szavakat kolléga!
Minden rendben van a vasakkal?
Nincs melegük?