Fórum
- AÖP-Agrár Ökológiai Program új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Aszály új
- Berthoud Racer 2500/18 új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Kukorica terményárak új
- Családban marad? Gazdaságátadás a mezőgazdaságban új
- Mezőgazdasági kenőolajok új
- Bérmunka tarifák szántóföldön! új
- Szántóföldi permetezőgépek új
Cikkajánló
Hirdetés
_fill_540x300_0.jpg)
Milyen szerepe van a vetésidőnek és tőszámnak a búzatermesztés sikerében? + VIDEÓ
Akár 3 tonnát is nyerhetsz, ha jól időzíted a vetést – kísérleti eredmények...
409 hozzászólás
Mi a rotátorhoz ásógéphez burgonyarázóhoz-kombájnhoz kizárólag kuplungos kardánt használunk.Megjön az ára mikor valamiért bemedvézik a technika.
Válasz .Richard. #157. hozzászólásáranemrosz ötlet. ha mást nem elvenni az üzemanyagot hogy leálljon a masina. azt elvileg egy bowdennel könnyen meglehet oldani.
Válasz kis Zombi #155. hozzászólásáraSzerintem ha sokat dolgozol így,a tlt kart hátra kène valamilyen uton módon vinni h, elèrd lekapcsolni. Vagy,ep szelep munkahengerrel. Vagy csak levegő váltóval.
Válasz kis Zombi #155. hozzászólásáraNekem még sose füstölt el, igaz, 2-3 mp-nél hosszabban sosem csúszott. (Szárzúzó mikor egyenetlen talajon földbe harap.)
Az a 15-20 mp azért már esélyes lehet...
A kuplungos kardánoknál mennyi idő alatt "füstöl el" a ferrodol ?
Ágaprítóhoz jó lenne, mert jelen állás szerint, ha sikerül beledobni egy vastagabb ágat, eltöri a csapágyházat, lehet szerelni órákat. ( nem nagy költség, Kínai csapágy 4000 Ft ) De mivel munka közben senki nem ül a gépben, legalább 15 - 20 másodperc, mire bemászok a gépbe, és kikapcsolom a TLT -t.
Válasz Carlos Fosco Gonzáles Dua #152. hozzászólásáraa kuplungos drágább viszont állítható és ha eléri a csúszáshatárt úgy ahogy a kolléga írta nem kell csapot cserélni, kiemeled és mehet tovább az élet.
tehát ha a kérdés az hogy talajmaróhoz melyik volna jobb, akkor a fenti szempontok alapján a kuplungosat ajánlanám.
Válasz Carlos Fosco Gonzáles Dua #152. hozzászólásáraMindegyik biztos, a megfelelő nyomatékhatár a fontos.
A nyírócsapos - gondolom - olcsóbb, a kuplungos viszont kényelmesebb, mert nem kell csapot cserélni, elég kiemelni és mehetsz tovább.
Úgy látom kissé el lett a dolog poénkodva, de a kérdés komoly lenne abból a szempontól, hogy talajmaróhoz kuplungos, vagy nyírócsapos kardán kellene valamelyik.... Aztán az a dilemma, hogy melyik lenne a biztosabb.
Válasz .Richard. #150. hozzászólásáranekem kuplung van fent a zúzóhoz, van igazság abban amit mondasz mert a 2 méteres gazban véletlen egy elektromos biciklit lezúztam vele.
aztán pár órára rá jött a tulaj hogy most mi legyen. kérdeztem is mit keresett a fiatalos ültetvényben a bringa?
azt mondta nekem lement pecázni, a bringát meg eldugta a gazban nehogy valaki észrevegye.
mit mondhattam volna mást:
SIKERÜLT.
:D
Válasz a2457 #149. hozzászólásáraNe tessék megtèveszteni az illető játékost! pl. Az öregasszony szoknyàjàt,meg a sanyibàcsi sörösüveg tatyòjàt sem kène,pl. Egy zùzònak megenni,mert Hàtha benne van a gazdàja ,vagy a keze. Akkor sem nyìròdik a nyìrôdò! Csak a hajtàsban,meg a szerkezeti elemekben,alkatrészekben kàrt tevőtől nyìròdik!
Bàr,manapsàg lehet,vannak pregàs zùzòk,amik felismerik az akadèkot,azt felhivjàk az ürgét telefonon. Vagy a traktorost,vagy a gèp alatt lèvőt.

Válasz Carlos Fosco Gonzáles Dua #147. hozzászólásárana hiába, aki egy jó kérdést fel tud tenni az már közelebb jár a megoldáshoz.
jelen esetben fején találtad a szeget,
a nyírócsap dolga, ha valami olyasmit fog a gép amit nem kéne akkor elnyíródik. ez egy fajtája a nyomaték határolásnak, önfeláldozó módon a masinád helyett a nyírócsap lesz kinyírva.
Válasz Carlos Fosco Gonzáles Dua #147. hozzászólására
A nyírócsapos kardán az mit takar pontosan? Ha fog valamit az adott gép akkor elnyír valamit?
Ezekből a kuplungosból elvileg elég kell lennie a 900Nm-es kivitelnek, mert látom, hogy van 1500Nm-es is a habinál?
Nem tudom, hogy jól számolom de 2200ford/perc osztva 540 tlt ford/perc= 4,07 szorzó x 280 Nm morornyomaték= 1140Nm-nél többet nem tud leadni a gép. Így talán felesleges lenne egy 1500-ös?
MZ a szabadonfutóba igazad van.
Válasz Sanyee #141. hozzászólásáraHabiban kapsz olcsóbban is, csak a ezt dobta fel a google.
Rotoros rendképzőn használunk ilyen fajta szabadonfutót, így ha megfog valamit nem fogazza le a tányérkereket.
Kuplung szétold ha nagyot fog, de mtz-hez kell a szabadonfutó különben előbb-utóbb valami nyekkenni fog, vagy lazábbra kell hagyni a fékszalagot.
Válasz Sanyee #142. hozzászólásáraez teljesen tökéletes, ilyet használok énis.
Válasz Sanyee #142. hozzászólásáraSzártépőn nekem ilyen van. Sikerül a földbe meríteni, rögtön megcsúszik.
Viccet félretéve köszönöm a válaszokat!
Ez a kardán kuplung is tud annyit mint egy nyomatékhatároló? Árban jobb.
http://agroman.hu/termekek/725
Válasz ..MZ/X.. #135. hozzászólásáraDrágább megoldás nincs?
Ezt gagyinak érzem, ha ilyen olcsón adják! De akkor teszek még egyet a másik végére biztos ami biztos!
http://agroshop.hu/kardantengely-comer-megcsuszo-tengelykapcsolo-n32-1-3-8-t50-6-reszes.html
Válasz Sanyee #131. hozzászólásáranemtudom mihez akarod használni a lényeg hogy kardánon egyik felén szabadonfutó, másikon nyomatékhatároló kuplung legyen.
és akkor minden szép és jó.
Válasz ..MZ/X.. #138. hozzászólásáraAz elég gond..egy kis figyelmetlenség és kész a baj.....
Én a t16 kormánytengelx végén lévő kart görbítettem meg.., mert billentettem a trágyát és az első ajtó rányíllott...nem vettem elösször észre...,hogy miért nem nyílik teljesen a plató..
Válasz Magister #137. hozzászólásáraMűganét nyomjuk 2. napja, nem volt rá időm felhívni. Majd hétfőn, amúgy sem sürgős mert ez a bálázó kardánja. Tavaly rá lett emelve a vonópaddal.
Válasz ..MZ/X.. #136. hozzászólásáraSzia! Mire jutottál velük?
Válasz Magister #133. hozzászólásáraKöszönöm, felhívom őket!
Válasz Sanyee #131. hozzászólásáraEZ a fajta nyomatékhatárolt. Ha megakad a munkagép akkor megcsúszik.
Válasz Sanyee #131. hozzászólásáraEz nem old szét, csak az egyik irányba visz át nyomatékot.
Szárzúzóhoz, fűnyíróhoz használhatod. Amikor a hajtást leállítod, az nem hat vissza a traktorra, azaz szabadon fut, terhelés nem ad át a kardántengelyre.
Olyan mint a versenybringa, amikor nem hajtod, üresen kerreg.
Nyomatékhatároláshoz kuplungosat válassz.
Válasz ..MZ/X.. #132. hozzászólásáraPróbáld meg Tamásiban Hidropressz Kft.-nél..
Urak!
Bondioli kardánhoz hol lehet alkatrészt kapni emberi áron? Profilcső, elfordítós zár felújító készlet kellene meg burkolatok. Nagy hajlásszögű, kuplungos kardánról van szó.
Sziasztok!

Ezek a szabadonfutók csak akkor oldanak ki ha forog a munkagép, vagy akkor is képesek szétoldani, ha nagyobb a megadott terhelés?
http://webshop.keletagro.hu/kardantengely-villa-26kw--35le-szabadonfutos-z6-27x82_id3849?visit_source=search
Válasz #129. hozzászólásra
Én is mindig azt hangsúlyozom, hogy a munkavédelmi szabályok nagyon fontosak, értünk vannak és azokat be kell tartani.
Gépüzemeltetési gyakorlaton mesélte az oktató, hogy megtörtént az az eset, hogy a traktorosnak elkapta az ingjét,és úgy feltekerte, hogy az MTZ-t lefolytotta.
Azóta ingujj összegombolva, nadrágba minden bedugva van.
no ezért kell betartani a szabályokat...
...
Sziasztok! Ilyen profilú kardánt keresek MTZ-re szárzúzóhoz, amely összetolva 1 m. Régi Mezőgépes. Aki tud eladót kérem szóljon. Fontos. Köszönöm
Szia!
Egy telefonszámot vagy egy e-mail címet kérnék és megbeszéljük.
Válasz #123. hozzászólásra
üdv a berthoud vegyszerezőnek mennyi az ára?
Válasz #122. hozzászólásra
Csak a videót nem tette bele valamiért, de itt a linkje:
http://youtu.be/br2m1RPZpPg
Egy kis kardántengelyes szórakozás....
És amiről a dal szól, megnézhető itt:
www.rapidagro.hu/kardantengelyek
Ha szükségetek lenne kardántengelyre, akár egyedi méretben, keressetek minket nyugodtan: http://www.rapidagro.hu/kapcsolat
Mi a különbség a szabadonfutós és a racsnis kardántengelyek között?
Az melyik, amelyik jobbra és balra is tud oldani, ha nagyobb a terhelés? Nem csak egyirányba.
Válasz #119. hozzászólásra
)
( ilyeneket biztos csak az őfajta megszállottak állnak neki, vagy állnának ......
Üdv!

Ilyet javított már valaki? Egyáltalán lehet vagy komplett cserés?
Válasz #117. hozzászólásra

Köszi a fáradozásod előre is!
Válasz #116. hozzászólásra

oké, utánanézek
Válasz #115. hozzászólásra

Csak kuplungra gondolok, mint a kpen.
Válasz #114. hozzászólásra
hello!
kuplungos szabadonfutóra gondolsz?
Válasz #113. hozzászólásra
Szia!
Engem külön kuplung adapter rdekelne olyan mint a szabadonfuto csak kuplung. Forgalmazol ilyet is? 30-40 lovas gphez kellene, talajmart hajtank vele
Kardántengely, szabadonfutós kardántengely, és nyomatékhatárolós kardántengely AKCIÓ!!!

érdeklődni privátban!:)
Köszönöm!!!
Válasz #111. hozzászólásra
én sajna nem debrecenben lakom, de helyben könnyebb eladni mint az ország másik feléből, a szállítás miatt, helyben én is tudtam volna adni neked ennyiért, vagy még lehet ha visszajáró vásárlóm lennél, még olcsóbban is
Válasz #110. hozzászólásra
nem jó ismerős csak kaptam egy címet itt a fórumokon hogy baráti árak meg normális eladó.
Válasz #109. hozzászólásra
akinek megvan a kapcsolata, ott van ilyen vásárlásokra lehetőség, de mindenkinek nincsen ilyen jóóóó ismerőse:)