Válasz Nyomasek Bobo #20556. hozzászólásáraJó lesz az! Lehet jobb mint a DelPiero-jé a képen, bár az durván jól néz ki! Egyébként sokat alszik még kinn! Rátesszük mindent és lehet mégsem olyan lesz mint várnánk vagy szeretnénk.
Válasz Sk Laci #20557. hozzászólásáraA kép tetején az a forgó, duplan vetve... Ott mindig gyurma, ha legyurom nemigen szokott kikelni, ezért a vegen rávetettem.
Kb nitrót fujok.
Válasz Nyomasek Bobo #20547. hozzászólásáraTavasszal dobjad szét a mütrágyát, majd hengerezzed be, ha szárazság lessz.
Az első kép szerint, nagyon is jó ez a búza.
Kicsit felmelegszik, és beindul.
Válasz A.I. #20553. hozzászólásáraVetőgeppel nyomattam... 240-245 körül. Az előző jobb magágyast 258al vetettem, de ide nem jutott több mag.
Lehet mégse kombival kellett volna 2.szor lejárnom a szántást, hanem újra rövidtárcsával. Azt hittem a kombi szetveri a hantot, de túl gyurmas volt.
Hengerezni se tudtam, mert utána 3 nap is ragadt meg csöpörészett az eső.
Válasz A.I. #20548. hozzászólásáraígy van, a miénk is hétvégén került a földbe, igaz prontoval sikerült elvetni, persze a tárcsát nem engedtük le mert egyből beragadt volna. Az őszi árpát már nem is erőltettük, inkább felszántottam és megy majd napraforgó.
Válasz Nyomasek Bobo #20552. hozzászólásáraLehet kel még a mélyebbre került szemekből! Egyébként mennyivel szórtad? Mi 280-300 kgvel szoktuk, pláne ha meg van késve! Bár vagy 15 éve biztos van már, hogy nem vetettünk szóróval, pláne nem ilyen nagy arányban!
Válasz Nyomasek Bobo #20549. hozzászólásáraJó lesz az nem kell megijedni. Tavasszal amint tudod hengerezd meg. A rögöket szépen szét fogja nyomni. Én holnap vetem a búzát, hasonló magágyba, tavaszon sima hengerrel végig megyek rajta aztán annyi.
Válasz Nyomasek Bobo #20549. hozzászólásáraNem akarok okoska lenni, azért nem is írtam, hogy én tavasszal simán hengerezném! A miénkre is az vár, csak amit szóróval vetettünk (10 napja), az még ki sem kelt! De tavasszal, mihelyst megbírja a hengert és nem ragad azonnal!
Válasz Bobo77 #20539. hozzászólásáraKezdésnél miért nem vet rendesen?
Csak nem ez is pneus prontó mert ott sok helyen nem jól indítják vetés kezdést és többször látszik is...
mi a helyzet Urak?
az első keresztkérdésre szétfuttok?
hol a tartás?
ettől még a borsodi cigányokba is több szorult, ők legalább kiállták, mikor kukorica lopás közben jött a dzsipós paraszt...
Válasz envagyok2 #20532. hozzászólására20529re gondoltam....gondolkozz el rajta, azon Bárkinek fel megy a vérnyomása, meg elfogy a türelme s egyre durvább lenne tovább.
Válasz Bárány #20523. hozzászólásáramilyen hobát találtzam a posztodban?
hogy megkérdeztem, hogy miért 2000es fordulaton tekered a géped? ez hiba?
vagy megkérdeztem, hogy milyen terhelésnél enged a rugó? ez hiba?
ezt nem lehet?
Válasz JDFERI #20526. hozzászólásáraKettő vagy három keréken cseréltünk csapágyat az utolsó évben, mikor nálam ment, előtte nem volt velük gond.
Ennél úgy működik, hogy amíg el nem éred az 5 km/h-t, addig aszerint forog, aztán amint elkerüli átáll a radar jelre. Amúgy én úgy szoktam, hogy elindítom, aztán amikor a vetés-ellenörző becsippan, akkor van indulás, mire meglódul a gép addigra pont lent van a mag a földben.
Válasz Pilátus" #20517. hozzászólásáraIdőjárás és területfüggő, milyen lessz a termés. Vadkáros helyen 7.8 tonnás búzatermés kilőve. Jó esetekben ezeken a vadkáros helyeken 5-6 tonna között van /de volt már 3 t/ha is/. Ahol nincsen vadkár és az időjárás is kedvező, reális a 7-8 T/ha, de kell nyomni a táplálékot a növényvédő szerekkel eggyütt.
Válasz Batka #20525. hozzászólásáraA csapágy problémával már kellet szembesülnöm . De jövőre előrébb fogom tenni a második tárcsasort ,amennyire észerű korlátok közt engedi. Mert szerintem enyhülnek a problémák a csapágyakkal ha nem veri oda földet olyan tömegben a tengelyhez.
Az u drill kellő sebességgel szinkronizálja a manuális magadagoló funkció és a sebességjel közti eltérést ? Sok helyen látni a tábla sarkán ,hogy ott a 6méter széles "bokor" ahol megnyomták a gombot ( nem tudom milyen vetőgépnél) aztán az első 3-4 méterben alig van kikelt mag + még 2-3 méter mire a beállított magszám sorol. Bár gondolom ebben kezelői hiba is van , nyilván ha kisprintelnek a saroktól akkor lassabb az "átállás" a motornál .
Válasz Pilátus" #20517. hozzászólásáraBiztos előfordul de ott sem standard az.
Illetve Laci délebbre van tőlünk amúgy. De nem hiszem hogy ezen múlik, viszont nem tudom mitől.
Idén kiraktam a 400l vulkán npk-t, úgy hogy a lencsében volt nitrosol nem is kevés, magyarul több nitró ment ki mint a gyári alap oldatban van, illetve a bőséges vinasz és hozzá adott p és k ottvan a gyökér zónában.
Szilárd műtrágya minden formáját és fajtáját próbáltam már, gondoltam most ez hátha...
26417 hozzászólás
Válasz DelPiero #20565. hozzászólásáraJó korán...
Válasz Nyomasek Bobo #20561. hozzászólásáraOktóber 8-án vetettem
Válasz Nyomasek Bobo #20561. hozzászólásáraOktóber 8-án vetettem
Válasz Nyomasek Bobo #20556. hozzászólásáraJó lesz az! Lehet jobb mint a DelPiero-jé a képen, bár az durván jól néz ki! Egyébként sokat alszik még kinn! Rátesszük mindent és lehet mégsem olyan lesz mint várnánk vagy szeretnénk.
Láttom máshol is még megy a meló és mi is hajnalig(aztán tovább méég)
Ami most mindenkinél kérdés!!!
Hétvégén gyomírtozni Allianz Agility vel ami most van a földbe vaaaagy azt is ami most bújik!!???????,
Ki mit mond?? Mert itt a tavasz 13 "pillanata" 13 fokkal!
Illl biztos sokan megvettég Legatót Alianzt és nem tudtak vele mit kezdeni...
Ezekkel mi lesz tavasszal vagy visszaviszitek??
Szerinten a finis előtt Ez most a legaktuálisabb kérdés...
Válasz fendt309 #20558. hozzászólásáraLehet szeptember közepén elnyomta.
Válasz fendt309 #20558. hozzászólásáraNem, ez mai kép
Válasz Sk Laci #20557. hozzászólásáraA kép tetején az a forgó, duplan vetve... Ott mindig gyurma, ha legyurom nemigen szokott kikelni, ezért a vegen rávetettem.
Kb nitrót fujok.
Válasz DelPiero #20555. hozzászólásáraEz még a tavaszi kép?
Válasz Nyomasek Bobo #20547. hozzászólásáraTavasszal dobjad szét a mütrágyát, majd hengerezzed be, ha szárazság lessz.
Az első kép szerint, nagyon is jó ez a búza.
Kicsit felmelegszik, és beindul.
Válasz A.I. #20553. hozzászólásáraVetőgeppel nyomattam... 240-245 körül. Az előző jobb magágyast 258al vetettem, de ide nem jutott több mag.
Lehet mégse kombival kellett volna 2.szor lejárnom a szántást, hanem újra rövidtárcsával. Azt hittem a kombi szetveri a hantot, de túl gyurmas volt.
Hengerezni se tudtam, mert utána 3 nap is ragadt meg csöpörészett az eső.
Az én búzám ilyen
Válasz A.I. #20548. hozzászólásáraígy van, a miénk is hétvégén került a földbe, igaz prontoval sikerült elvetni, persze a tárcsát nem engedtük le mert egyből beragadt volna. Az őszi árpát már nem is erőltettük, inkább felszántottam és megy majd napraforgó.
Válasz Nyomasek Bobo #20552. hozzászólásáraLehet kel még a mélyebbre került szemekből! Egyébként mennyivel szórtad? Mi 280-300 kgvel szoktuk, pláne ha meg van késve! Bár vagy 15 éve biztos van már, hogy nem vetettünk szóróval, pláne nem ilyen nagy arányban!
Válasz Gazdász93 #20551. hozzászólásáraKicsit ritkállom
Válasz Nyomasek Bobo #20549. hozzászólásáraJó lesz az nem kell megijedni. Tavasszal amint tudod hengerezd meg. A rögöket szépen szét fogja nyomni. Én holnap vetem a búzát, hasonló magágyba, tavaszon sima hengerrel végig megyek rajta aztán annyi.
Válasz Nyomasek Bobo #20549. hozzászólásáraNem akarok okoska lenni, azért nem is írtam, hogy én tavasszal simán hengerezném! A miénkre is az vár, csak amit szóróval vetettünk (10 napja), az még ki sem kelt! De tavasszal, mihelyst megbírja a hengert és nem ragad azonnal!
Válasz Nyomasek Bobo #20547. hozzászólásáraSrácok. Mi lesz ezzel ha tavasszal lehengerezem? Eltünik a fele?
Válasz Nyomasek Bobo #20547. hozzászólásáraKi van kelve, nem pedig zsákban punnyad a mag, mint itt a környékünkön sokaknak, meg ahogy hallom a jelenség országos!
Válasz Nyomasek Bobo #20536. hozzászólásáraMár kicsit kevésbé ronda...

Genius

Az első két kép homokosabb föld, a második kettő kicsit kötöttebb.
Október 24.-i vetés. 240 kg/ha kb.
Válasz Pilátus" #20544. hozzászólásáraJól vet az csak nem jól látod
Nem pronto... (egyébként az előtérben van rávetés)
Válasz Bobo77 #20539. hozzászólásáraKezdésnél miért nem vet rendesen?
Csak nem ez is pneus prontó mert ott sok helyen nem jól indítják vetés kezdést és többször látszik is...
Válasz Bobo77 #20539. hozzászólására

Azok a jó somogyi földek!
Válasz Bárány #20541. hozzászólásáraAz az honnét jöttél rá?A stadiont már elbontották
Válasz Bobo77 #20539. hozzászólásáraFocipálya?
Válasz Bobo77 #20539. hozzászólásáraHa jól sejtem ez jó magágyba került...
Válasz Nyomasek Bobo #20537. hozzászólásáraOkt 23. 200kg

Nov 2. 200kg
Válasz Nyomasek Bobo #20537. hozzászólásáraOktóber 28. Vetés.
Válasz Nyomasek Bobo #20536. hozzászólásáraMásik placc, homokosabb. Normális magágy. És itt bem a zöldítés után szenvedtem. Ménrót. 255kg/ha...

Ménrót 240-250kg/ha. Október 29. Hantos, vizes, gyurmás placc. Reform semo 88. Csöpögős időben befejezve. Nincs hengerezve. Majd kiderül.

mi a helyzet Urak?
az első keresztkérdésre szétfuttok?
hol a tartás?
ettől még a borsodi cigányokba is több szorult, ők legalább kiállták, mikor kukorica lopás közben jött a dzsipós paraszt...
Válasz Czanik Sanyi #20533. hozzászólásáranem válaszoltál
Válasz envagyok2 #20532. hozzászólására20529re gondoltam....gondolkozz el rajta, azon Bárkinek fel megy a vérnyomása, meg elfogy a türelme s egyre durvább lenne tovább.
Válasz Czanik Sanyi #20531. hozzászólásáramást nem találsz annak?
Válasz envagyok2 #20530. hozzászólásáraAZ ELŐZŐ POSZTOD NAGYON DURVA VOLT !!!!!!
Válasz Bárány #20523. hozzászólásáramilyen hobát találtzam a posztodban?
hogy megkérdeztem, hogy miért 2000es fordulaton tekered a géped? ez hiba?
vagy megkérdeztem, hogy milyen terhelésnél enged a rugó? ez hiba?
ezt nem lehet?
Moderálási elveink miatt törölve: 2020-11-22 20:16:46
Válasz JDFERI #20526. hozzászólásáraKettő vagy három keréken cseréltünk csapágyat az utolsó évben, mikor nálam ment, előtte nem volt velük gond.
Ennél úgy működik, hogy amíg el nem éred az 5 km/h-t, addig aszerint forog, aztán amint elkerüli átáll a radar jelre. Amúgy én úgy szoktam, hogy elindítom, aztán amikor a vetés-ellenörző becsippan, akkor van indulás, mire meglódul a gép addigra pont lent van a mag a földben.
Válasz Pilátus" #20517. hozzászólásáraIdőjárás és területfüggő, milyen lessz a termés. Vadkáros helyen 7.8 tonnás búzatermés kilőve. Jó esetekben ezeken a vadkáros helyeken 5-6 tonna között van /de volt már 3 t/ha is/. Ahol nincsen vadkár és az időjárás is kedvező, reális a 7-8 T/ha, de kell nyomni a táplálékot a növényvédő szerekkel eggyütt.
Válasz Batka #20525. hozzászólásáraA csapágy problémával már kellet szembesülnöm . De jövőre előrébb fogom tenni a második tárcsasort ,amennyire észerű korlátok közt engedi. Mert szerintem enyhülnek a problémák a csapágyakkal ha nem veri oda földet olyan tömegben a tengelyhez.
Az u drill kellő sebességgel szinkronizálja a manuális magadagoló funkció és a sebességjel közti eltérést ? Sok helyen látni a tábla sarkán ,hogy ott a 6méter széles "bokor" ahol megnyomták a gombot ( nem tudom milyen vetőgépnél) aztán az első 3-4 méterben alig van kikelt mag + még 2-3 méter mire a beállított magszám sorol. Bár gondolom ebben kezelői hiba is van , nyilván ha kisprintelnek a saroktól akkor lassabb az "átállás" a motornál .
Válasz JDFERI #20524. hozzászólásáramaradtam a gyártónál, Udrill 6000.
Válasz Batka #20508. hozzászólásáraÜdv . Végül mi lett az MSC helyett ?
Válasz szanberg #20511. hozzászólásáraEngedd el, ez ilyen!

Én is bármit posztolok, ez megpróbál valami hibát találni benne.
Súlytalan, lépj tovább!
Válasz Rabó001 #20518. hozzászólásáraÜdv!
A pici fehér csíra ami a föld tetején van az hajt majd tovább?? Akkor oké!
250 már a mai norma...
Válasz Wilde #20520. hozzászólásáraEgy évben nagyon jó volt, de azt meg a télen ide verődő több 100 gím bika gyalázza nullára.
Azt hanyagolni kell.
Válasz szanberg #20516. hozzászólásáragondolom akkor a repce sem tud teremni.
Válasz Pilátus" #20517. hozzászólásáraBiztos előfordul de ott sem standard az.
Illetve Laci délebbre van tőlünk amúgy. De nem hiszem hogy ezen múlik, viszont nem tudom mitől.
Idén kiraktam a 400l vulkán npk-t, úgy hogy a lencsében volt nitrosol nem is kevés, magyarul több nitró ment ki mint a gyári alap oldatban van, illetve a bőséges vinasz és hozzá adott p és k ottvan a gyökér zónában.
Szilárd műtrágya minden formáját és fajtáját próbáltam már, gondoltam most ez hátha...
Válasz Pilátus" #20514. hozzászólásáraLefagy a hajtás, aztán majd újrahajt.