Válasz Gatti #25584. hozzászólásáraKb májusban szokott "elhallgatni", ahogy tapasztaltam sajnos.
Igazán hatékony szer ugye már nincs ellene. Vetés váltás, vagy esetleg éjszaka kapszulázott piretroidot gondolom, hogy érhet valamit(rapid cs).
Csak ugye cseszhetjük a vetésváltást, ha ugar, gyep, csatorna párt, füves út vagy kalászos volt a szomszédban, mert akkor is ilyen lehet a széle.
Válasz A.I. #25582. hozzászólásáraDurumbuza volt a szomszédban. Na majd megvizsgálom, köszi a tippet.
Egyébként ezek meddig tesznek kárt? Amíg ki nem fejlődnek futrinkának?
Válasz Gatti #25581. hozzászólásáraNem, az őz csipked, de szerintem nem így.
Ha szomszédban ott a pocok, akkor az lehet a megoldás. De a csócsárolót sem zárnám ki, főleg így mezsgyén, ha a szomszédban kalászos volt akkor pláne.
Válasz Bzs2 #25569. hozzászólásáraRemélem.
Viszont van egy tábla ahol már a pockok legelészik a szélét, jönnek át a szomszéd minimál művelésű találjáról. De másnál is láttam hasonlót, lehet megint pocok invázió lesz?
Válasz rtamas1976 #25568. hozzászólásáraSemmi gond
Én a jövő héten akarok bele menni a búzába.
Az esők előtt megkapta a 2x fejtrágyát, meg előtte 2l/ha Yaravita Gramitlert.
Jövő hét végén megkapja az első gombát, okszerű lesz belemenni, + kap 3-4 l / ha Yaravita Thiotracot+keserűsó, meg valami gyengébb rovart is.
Válasz mtzfanful1 #25566. hozzászólásáraBocsi nemválaszoltam
1l legado+2l baclk mg fulvic.
De ha az idő engedi holnap kirakok 160l dam30 at.
És ha lessz időm akkor a repcébe
tebsa+2l bór+black mg.
Már nagyon kívánja.
Vasárnap a damot megkapta.
Válasz Gumóka #25556. hozzászólásáraItt is még csak 3 éve lesz, de úgy látom kis embereknek az 50 centi lenne az igazi. 5-7 soros spcét bagóért lehet csinálni, kevesebb mag is kell, és a sorközművelést is megköszöni, főleg ha olyan az idő hogy be is lehet vele a műkakit dolgozni.
Válasz rtamas1976 #25561. hozzászólásáraEgyetértek teljes mértékben!
Régen, mikor még mehetett jó kis Don-Q ... 5 literes kiszerelésben , árban-hatásban tökéletes volt.
Válasz mtzfanful1 #25560. hozzászólásáraStrobit és az azollokat szoktam rakni.
Ha kell mindkettőt.
Kalászvédelemre csak azolt.
Eddig megfelelt, a költségeket is néznikell.
Ha mindent megadnánk, nemmaradna rajta semmi!
A lényeg a prevenció, mikor már látszik az késő!
Válasz rtamas1976 #25548. hozzászólásáraTeljesen jó !
Erre Zalában sokan sima tebukanazolt tesznek ki. /sokszor elég is/
Most az esők után valószínű , hogy belemegyünk. Volt már, hogy csúnyán megtréfált minket, szóval kap egyet most majd, meg zászlóslevélre, és egyet virágzásban. Falcon Pro lesz.
Válasz Gumóka #25556. hozzászólásáraA termőhelyi potenciál,
Technológia meglétte.
És legfőképp a tapasztalat.
Nálunk a duplagabona a legelterjettebb.
És a legjobb potenciál. Nálunk.
Válasz Gumóka #25556. hozzászólásáraNagy különbségek a termésben nincsenek egyik vetési rendszerben sem. 75-re felénk nem sokan vetnek. Inkább a kevésbé gépesített (sem vetőgép, sem kulti) termelők, akik maguknak szeretnék megoldani pl. bióban. Nekem annyira nem tetszik, hamarabb kiszáradhat, jobban gyomosodhat a fedés hiányában, a leghajlamosabb a megdőlésre. 45-50 a jól gépesített biósok sortávja. Itt a feljebb felsorolt gondok már nem annyira jelentkeznek. Dupla gabona a legelterjedtebb felénk is. Az esetek többségében erre vetem én is. Gabona sortáv a babona nálam. A legjobb repcéink gabona sortávra voltak vetve, és akkor, amikor a vetés előtt, nyáron nem tudtunk talajt csinálni. Olyan primőrt, amilyet repce elé illik. Az idei szezon is ilyen volt, ment gabona sortávra. Attól, hogy minél szélesebb a sortáv, annál kevesebb mag kell, tekintsünk el, lényegi különbséget nem jelent a költségszintben.
Válasz rtamas1976 #25548. hozzászólásáraHa nem muszály belenyúlni, nem adok semmit. Zászlóslevélnél lenne az első, oda “strobit” én is, majd virágzásban a második.
Válasz Sk Laci #25512. hozzászólásáraSzerintem azok az “öregebb” levelek, amiken látszik az az elváltozás. Fagyás, korábbról, kinövi. Persze a tévedés joga fenntartva!
26335 hozzászólás
Válasz Gatti #25584. hozzászólásáraKb májusban szokott "elhallgatni", ahogy tapasztaltam sajnos.
Igazán hatékony szer ugye már nincs ellene. Vetés váltás, vagy esetleg éjszaka kapszulázott piretroidot gondolom, hogy érhet valamit(rapid cs).
Csak ugye cseszhetjük a vetésváltást, ha ugar, gyep, csatorna párt, füves út vagy kalászos volt a szomszédban, mert akkor is ilyen lehet a széle.
Válasz A.I. #25582. hozzászólásáraDurumbuza volt a szomszédban. Na majd megvizsgálom, köszi a tippet.
Egyébként ezek meddig tesznek kárt? Amíg ki nem fejlődnek futrinkának?
Válasz mtzfanful1 #25580. hozzászólásáraGesztely
Válasz Gatti #25581. hozzászólásáraNem, az őz csipked, de szerintem nem így.
Ha szomszédban ott a pocok, akkor az lehet a megoldás. De a csócsárolót sem zárnám ki, főleg így mezsgyén, ha a szomszédban kalászos volt akkor pláne.
Válasz A.I. #25579. hozzászólásáraLyukak vannak a szomszéd területén.
Vagy esetleg az őz rágta volna le? Azok is szoktak lenni.
Válasz rtamas1976 #25578. hozzászólására
Merre vagy helyileg?
Válasz Gatti #25577. hozzászólásáraSzia.
Láttál pocok járatot?
Nekem a képről inkább csócsárolónak tűnik. Pocok nem pucolna le mindent(tyúkhúrt is)?
Válasz mtzfanful1 #25571. hozzászólásáraRepce
Mostnézem az időjárást, hétfő-7c⁰
Nemrakokrá semmit!
Drága takarónövény lehetbelőle!
Válasz Bzs2 #25569. hozzászólásáraRemélem.

Viszont van egy tábla ahol már a pockok legelészik a szélét, jönnek át a szomszéd minimál művelésű találjáról. De másnál is láttam hasonlót, lehet megint pocok invázió lesz?
Válasz mtz1221 #25573. hozzászólására76 cm-es sortáv.
Válasz VMisi #25570. hozzászólásáraÉn olyan helyen láttam hasonlót ahol ezekben a foltokban később kelt ki,a fagyos idő után meg így néznek ki.
Válasz VMisi #25570. hozzászólásáraTalaj, vetőgép!
Válasz kukaccsosz #25549. hozzászólására50 sortávolság ?
Válasz VMisi #25570. hozzászólásáraIgen, én arra tippelnék.
Válasz rtamas1976 #25568. hozzászólásáraSemmi gond
Én a jövő héten akarok bele menni a búzába.
Az esők előtt megkapta a 2x fejtrágyát, meg előtte 2l/ha Yaravita Gramitlert.
Jövő hét végén megkapja az első gombát, okszerű lesz belemenni, + kap 3-4 l / ha Yaravita Thiotracot+keserűsó, meg valami gyengébb rovart is.
Mitől lehetnek ezek a foltok? Vadak?

Válasz Gatti #25567. hozzászólásáraUtoléri szépen magát!
Válasz mtzfanful1 #25566. hozzászólásáraBocsi nemválaszoltam
1l legado+2l baclk mg fulvic.
De ha az idő engedi holnap kirakok 160l dam30 at.
És ha lessz időm akkor a repcébe
tebsa+2l bór+black mg.
Már nagyon kívánja.
Vasárnap a damot megkapta.
Második adag pétisó kiszórva

Válasz rtamas1976 #25564. hozzászólásáraÍgy van!
Milyen szert fogsz használni, és mekkora dózisban?
Válasz Gumóka #25556. hozzászólásáraItt is még csak 3 éve lesz, de úgy látom kis embereknek az 50 centi lenne az igazi. 5-7 soros spcét bagóért lehet csinálni, kevesebb mag is kell, és a sorközművelést is megköszöni, főleg ha olyan az idő hogy be is lehet vele a műkakit dolgozni.
Válasz mtzfanful1 #25563. hozzászólásáraLombvédelemre jóvolt.
De kalászra nemigazán.
Válasz rtamas1976 #25561. hozzászólásáraEgyetértek teljes mértékben!
Régen, mikor még mehetett jó kis Don-Q ... 5 literes kiszerelésben , árban-hatásban tökéletes volt.
Válasz farminghun #25551. hozzászólásáraTFSZ=Tudja a FaSZom
Válasz mtzfanful1 #25560. hozzászólásáraStrobit és az azollokat szoktam rakni.
Ha kell mindkettőt.
Kalászvédelemre csak azolt.
Eddig megfelelt, a költségeket is néznikell.
Ha mindent megadnánk, nemmaradna rajta semmi!
A lényeg a prevenció, mikor már látszik az késő!
Válasz rtamas1976 #25548. hozzászólásáraTeljesen jó !
Erre Zalában sokan sima tebukanazolt tesznek ki. /sokszor elég is/
Most az esők után valószínű , hogy belemegyünk. Volt már, hogy csúnyán megtréfált minket, szóval kap egyet most majd, meg zászlóslevélre, és egyet virágzásban. Falcon Pro lesz.
Válasz Gumóka #25556. hozzászólásáraA termőhelyi potenciál,
Technológia meglétte.
És legfőképp a tapasztalat.
Nálunk a duplagabona a legelterjettebb.
És a legjobb potenciál. Nálunk.
Válasz Gumóka #25556. hozzászólásáraNagy különbségek a termésben nincsenek egyik vetési rendszerben sem. 75-re felénk nem sokan vetnek. Inkább a kevésbé gépesített (sem vetőgép, sem kulti) termelők, akik maguknak szeretnék megoldani pl. bióban. Nekem annyira nem tetszik, hamarabb kiszáradhat, jobban gyomosodhat a fedés hiányában, a leghajlamosabb a megdőlésre. 45-50 a jól gépesített biósok sortávja. Itt a feljebb felsorolt gondok már nem annyira jelentkeznek. Dupla gabona a legelterjedtebb felénk is. Az esetek többségében erre vetem én is. Gabona sortáv a babona nálam. A legjobb repcéink gabona sortávra voltak vetve, és akkor, amikor a vetés előtt, nyáron nem tudtunk talajt csinálni. Olyan primőrt, amilyet repce elé illik. Az idei szezon is ilyen volt, ment gabona sortávra. Attól, hogy minél szélesebb a sortáv, annál kevesebb mag kell, tekintsünk el, lényegi különbséget nem jelent a költségszintben.
Válasz rtamas1976 #25548. hozzászólásáraHa nem muszály belenyúlni, nem adok semmit. Zászlóslevélnél lenne az első, oda “strobit” én is, majd virágzásban a második.
Apropó.
Én nem repcézek, ami szokott lenni is teljes bérművelésbe van, a szolgáltatóval szomszédok vagyunk.
Ez a vetés, gabona, dupla gabona, 75cm.
Mik az előnyök, hátrányok, mi alapján döntötök róla, milyen rendszerben vetitek?
Válasz Gyurkesz1 #25553. hozzászólásáraÁprilis közepe, gyomirtással együt.
Válasz kukaccsosz #25552. hozzászólásáraNálunk mát feladták.
Az50cm azt csinálják páran.
De a legtöbb duplagabona.
Fajta?
Válasz rtamas1976 #25548. hozzászólásáraSzia kb mikorra tervezed az első gombázást?
Válasz rtamas1976 #25550. hozzászólásáraIgen. Most van először!
Válasz glajos1990 #25517. hozzászólásáraÉs mi az a TFSZ? Eddig ezt még nem hallottam.
Válasz kukaccsosz #25549. hozzászólására75cmes vetés?
Válasz rtamas1976 #25547. hozzászólásáraHa ez kell hozza, tessék:

Ki milyen gombaölőt rak a búzára?
Én elsőnek 1 azoxistrobint.
Válasz kukaccsosz #25546. hozzászólásáraTeddfel a búzádat, vagy a repcédet.
Kérdezz valamit!
Kérlek ne offoljátok már tovább a topicok!
Moderálási elveink miatt törölve: 2025-04-01 08:26:09
Moderálási elveink miatt törölve: 2025-04-01 08:25:41
Moderálási elveink miatt törölve: 2025-04-01 08:25:18
Moderálási elveink miatt törölve: 2025-04-01 08:25:01
Moderálási elveink miatt törölve: 2025-04-01 08:24:24
Moderálási elveink miatt törölve: 2025-04-01 08:24:09
Moderálási elveink miatt törölve: 2025-04-01 08:23:31
Moderálási elveink miatt törölve: 2025-04-01 08:23:15
Válasz Sk Laci #25512. hozzászólásáraSzerintem azok az “öregebb” levelek, amiken látszik az az elváltozás. Fagyás, korábbról, kinövi. Persze a tévedés joga fenntartva!
Válasz rtamas1976 #25534. hozzászólásáraNagy szerencsèd volt!