Válasz trikolor5 #27808. hozzászólásáraEz 8%os kompenzációs ár. Hogy rothadna meg itt is az összes 4 nagy felvásárló, meg akik a hátuk megett állnak, ők is.
Válasz mtz1221 #27805. hozzászólásáraJa,nem kombájnal vágták. Ment bálának vagy silóba. Ahogy egy itteni cég tulaja mondta, nem kapkodunk, hátha jön egy jó jégeső.
Válasz Koczka József #27799. hozzászólásáraEsö nem sok volt. Jan-feb hoval együtt kb
130mm
Már talán 20mm. Ápr semmi
Virágzás után jőtt meg az elsö komolyabb mennyiség .
6-6.5t már elégedett leszek. 200 kg npk/ha. Meg 2x100kg 27 es. Ugy hogy nem volt elkényesztetve .
Válasz t.romsics #27798. hozzászólásáraViszont felétek még szép zöldek, erre a 80% a tábláknak teljesen elszáradt, úgy néznek ki a búzák mint az árpák ilyenkor.
Válasz SzikiSzokeveny #27800. hozzászólásáraEzt már írtam ide, hogy nem mi leszünk a terméseredmények negatív rekorderei, de az átlagos várakozásainkat jelentősen alul fogják mutatni az aratási eredmények. Egyszóval ezek az átlagok is jelentősen fájni fognak.
Durum:
Még egy kiváló hektoliter súllyal (durumban a 85 feletti lazán teljesíthető, ha van az érésekor elég víz) sem lehet 5 tonna/ha. Ritka, mint a fehér holló…
Aestivum (hagyományos) búza:
6 tonna körüli termést várok, táblaátlagban rengeteg kalász nem termékenyült meg teljesen. Durumban ilyen kalászvégeket nem látni, de cserébe jó ritkán vannak. De most jön még a neheze, egy jó eső kellene a következő napokban, mert abból az utóbbi hetekben kimaradtunk (pár milik voltak csak, nagy jelentőségük nincsen).
Válasz Sk Laci #27795. hozzászólásáraNálunk igazából az volt a gebasz hogy már tavaly is aszály volt. A gabonák csak novemberbe tudtak kikelni akkor kaptak esőt, de akkor is 20cm alatt porszáraz volt a talaj.
Ahol tavaly még volt tartalék a talajban ott jobban bírták az idei szárazságot.
Válasz Gatti #27793. hozzászólásáraNálam csak 30 mm, március első napjaiban volt pár mm, utána szárazság, április totális szárazság, május közepéig. Levelek összesülve, kalászban van szem, de nagyon aprók és még zöldek. Ilyenkör még tömzsi nagy szemeknek kellene lennie tejes állapotban. Ez azt jelenti, hogy még kissebb lesz, mire beérik. Megvan az öröm.....
Válasz Gatti #27793. hozzászólásáranapokban voltam kecelen, előtte meg egerben, azért nem mindenhol szarok. de tény, hogy rossz termés lesz. nem azért szóltam, hogy máshol jobbak, vagy hogy nálam jobb, a szemek száma és az ezerszemtömeg, és ebből következőpen a mennyiség kutya szar lesz. és ugyan ezt mutatja ez a búza is, szar szemszám és szar ezerszemtömeg, és mellé még szerintem a kalászok száma sem látszik izmosnak a képen, márpedig akkor amikor az eldőlt, akkor még nem volt aszály, szóval annak technológiuai okai vannak.
Válasz Sanyiii70 #27777. hozzászólásáravicces kedvében van az öreg. Nem mi a Radócunk Ő ? szerencsén mullik az egész, nem a tudáson. Idén sok kis marhaságomon, nekem lesz a környéken a legjobb búzám. Mintha nem is én írányítanám a tetteim.
Válasz Sanyiii70 #27777. hozzászólásáraA tavasszal hamar gyorsan sokat neki mert nem lesz esö szerintem majdnem ugyan ezt jelenti. Nem baj,ha mások is rájönnek.
Válasz Mtz..1221 #27774. hozzászólásáraÉn nem kaszálnám. Azt nem valószínű, hogy kiheveri. Már most is az életéért küzd. Inkább zúzó, jó magasan, picivel a lucerna felett.
Válasz SzikiSzokeveny #27773. hozzászólásáraMOST TAVASZI VETÉSŰ. lE KÉNE LASSAN KASZÁLNI, CSAK NEM TUDOM UTÁNNA ME LESZ VELE, HA A NAP MÉG JOBBAN BESÜT MAJD A 50+ CENTI MÉLY REPEDÉSEKBE. 3-4 ÉVE VETETT NINCS MEREPEDEZVE.
Válasz mtz1221 #27772. hozzászólásáraHa nem őszi vagy tavaszi akkor majd kizöldül, nálunk ez gyakori.
Ma láttam olyan őszi borsót, ami teljes sárga, az egész növény az egész táblában
Válasz Gatti #27770. hozzászólásáraLucerna földem nem volt még úgy meg repedezve mint idén. Más szokott itt is, attól félek hogy mi lesz belőle ilyen M2es táblákban.
Válasz mtz1221 #27769. hozzászólásáraitt sajnos nem újdonság már 3 éve hogy így néz ki a talaj június elején. Pedig ez a legjobb földünk, 30+aranykoronás
Válasz Gatti #27767. hozzászólásáraNekem is ilyen az újvetésű lucernám.20 - 30 centire megnőtt, most kezdte ledobálni az alsó leveleit. De hogy mi lesz vele nyáron fél méter mély repedésekkel, el se tudom találni. Így még nem jártam soha.
Válasz SzikiSzokeveny #27764. hozzászólásáraNálam 7 db/ha, 150-es. De ez az arány jelentősen romlik, mert a jobb képességű felén vagyok túl. Most jönnek az igazi homokbányák. Holnap lecsapom a zöldugarokat, arra számítva, hogy a jövő héten barnára rohad mind, legalábbis ebben reménykedem…
27914 hozzászólás
Válasz apuci #27813. hozzászólásáraLehet, de kéne róla kép, mert 1x úgy jártunk itt, hogy kikindai pótkocsit, zmaj néven forgalmazták anno nálatok.
Válasz mtz1221 #27812. hozzászólásáraSzia,egy barátomnak szeretnék segíteni ezért kérek tőled segítséget,Zmaj pp 5.3 pótkocsiról kérdeznék tőled ha leget!

Válasz trikolor5 #27811. hozzászólásáraJa, úgy.
Válasz mtz1221 #27810. hozzászólásáraJa, hogy nálatok kompenzációs árral számolnak alapból? Akkor ebből -8. Nálunk alap ár van és plusz komp 12%
Válasz trikolor5 #27808. hozzászólásáraEz 8%os kompenzációs ár. Hogy rothadna meg itt is az összes 4 nagy felvásárló, meg akik a hátuk megett állnak, ők is.

Válasz mtz1221 #27807. hozzászólásáraItt mindenki abban bízik. Biztos, hogy jobb lenne a matek.
Válasz mtz1221 #27805. hozzászólásáraSzia. Az igaz, hogy 19dínár az árpa 21 a búza? Tehát olyan 57, 63 forint lehet. Nálatok van kompenzációs felár?
Válasz SzikiSzokeveny #27806. hozzászólásáraPont ez jutott eszembe, az kéne még ráadásnak.
Válasz mtz1221 #27805. hozzászólásáraJa,nem kombájnal vágták. Ment bálának vagy silóba. Ahogy egy itteni cég tulaja mondta, nem kapkodunk, hátha jön egy jó jégeső.
Válasz SzikiSzokeveny #27800. hozzászólásáraMost értünk haza a határnézésből, és meglepetésemre 1 kombájnt sem láttunk, pedig itt szerintem az árpák 70%öt vágni lehetne.
Válasz HektárHarcos #27803. hozzászólásáraÉn ugyanennyit rajtam ki csak eső nem volt. Ezért írtam hogy ha van víz akkor minden van.
Válasz Koczka József #27799. hozzászólásáraEsö nem sok volt. Jan-feb hoval együtt kb
130mm
Már talán 20mm. Ápr semmi
Virágzás után jőtt meg az elsö komolyabb mennyiség .
6-6.5t már elégedett leszek. 200 kg npk/ha. Meg 2x100kg 27 es. Ugy hogy nem volt elkényesztetve .
Válasz t.romsics #27798. hozzászólásáraViszont felétek még szép zöldek, erre a 80% a tábláknak teljesen elszáradt, úgy néznek ki a búzák mint az árpák ilyenkor.
Válasz SzikiSzokeveny #27800. hozzászólásáraEzt már írtam ide, hogy nem mi leszünk a terméseredmények negatív rekorderei, de az átlagos várakozásainkat jelentősen alul fogják mutatni az aratási eredmények. Egyszóval ezek az átlagok is jelentősen fájni fognak.
Válasz t.romsics #27798. hozzászólásáraItt mindenki 30q alatt vár. De van ahol már az árpa helye fel van tárcsázva, sőt mintha vetve lenne bele.
Válasz HektárHarcos #27788. hozzászólásáraMennyi mindent tesz ha van elég víz.
Durum:

Még egy kiváló hektoliter súllyal (durumban a 85 feletti lazán teljesíthető, ha van az érésekor elég víz) sem lehet 5 tonna/ha. Ritka, mint a fehér holló…
Aestivum (hagyományos) búza:
6 tonna körüli termést várok, táblaátlagban rengeteg kalász nem termékenyült meg teljesen. Durumban ilyen kalászvégeket nem látni, de cserébe jó ritkán vannak. De most jön még a neheze, egy jó eső kellene a következő napokban, mert abból az utóbbi hetekben kimaradtunk (pár milik voltak csak, nagy jelentőségük nincsen).
Válasz HektárHarcos #27789. hozzászólásáraÉvhez képest gyönyörű. Itt mindenki a facát verné örömében a csalánhoz, ha így néznének ki.
Válasz Sk Laci #27795. hozzászólásáraNálunk igazából az volt a gebasz hogy már tavaly is aszály volt. A gabonák csak novemberbe tudtak kikelni akkor kaptak esőt, de akkor is 20cm alatt porszáraz volt a talaj.
Ahol tavaly még volt tartalék a talajban ott jobban bírták az idei szárazságot.
Válasz Gatti #27793. hozzászólásáraNálam csak 30 mm, március első napjaiban volt pár mm, utána szárazság, április totális szárazság, május közepéig. Levelek összesülve, kalászban van szem, de nagyon aprók és még zöldek. Ilyenkör még tömzsi nagy szemeknek kellene lennie tejes állapotban. Ez azt jelenti, hogy még kissebb lesz, mire beérik. Megvan az öröm.....
Válasz Gatti #27793. hozzászólásáranapokban voltam kecelen, előtte meg egerben, azért nem mindenhol szarok. de tény, hogy rossz termés lesz. nem azért szóltam, hogy máshol jobbak, vagy hogy nálam jobb, a szemek száma és az ezerszemtömeg, és ebből következőpen a mennyiség kutya szar lesz. és ugyan ezt mutatja ez a búza is, szar szemszám és szar ezerszemtömeg, és mellé még szerintem a kalászok száma sem látszik izmosnak a képen, márpedig akkor amikor az eldőlt, akkor még nem volt aszály, szóval annak technológiuai okai vannak.
Válasz envagyok2 #27790. hozzászólásáraSajnos ennél csak rosszabbak van keleten. Én örülnék ha az enyém így nézne ki.
Itt az utóbbi 30 napban 42mm volt.
Válasz HektárHarcos #27791. hozzászólásáraesőt nem, a többi idén nem számít.
Válasz envagyok2 #27790. hozzászólásáraMajd a végén kiderül . A tiéd milyen . És mit kapott ?
Válasz HektárHarcos #27788. hozzászólásáramondjuk nem valami acélos, de legalább ölig gyönge
Itt egy kis videó a buzábol. https://youtu.be/0TcZq7c4BTk?is=xmIBr_YNaFxpJcxQ
Igy áll a KWS flexum

Válasz Gatti #27785. hozzászólásáraEz mindèg ilyen.
Ennél nincs kalászfehéredés!
Válasz Gatti #27785. hozzászólásáraEz mindèg ilyen.
Ennél nincs kalászfehéredés!
Válasz rtamas1976 #27782. hozzászólásáraKalász felső része oda van? Vagy ez a fajta mindig így fehéredik?
Na a repcétől sem vagyok elragadtatva.

Ebben a darabban soha nemvolt repce.
A többiek ha a 3tonnát megütik sokatmondok.
Válasz rtamas1976 #27782. hozzászólásáraAmi későbbi vetés szebb!
Ez az október elején vetett chewinon búza

Ez az október 25magasszágában vetett chawinon
Ez pedig nádor ami a gépben maradt
Válasz Sanyiii70 #27777. hozzászólásáraSzerintem ez egy igazán egyenetlenül nőtt búza.

Kapott 105 mm “esőt “
A képen István van de fiatal.
A határban ennél sokkal “ jobb” is van,
A fenti öntözött, alatta nem öntözött .
Válasz mtz1221 #27779. hozzászólásáraKezded megtanulni a rendszer működését. :D
Válasz Sanyiii70 #27777. hozzászólásáravicces kedvében van az öreg. Nem mi a Radócunk Ő ?

szerencsén mullik az egész, nem a tudáson. Idén sok kis marhaságomon, nekem lesz a környéken a legjobb búzám. Mintha nem is én írányítanám a tetteim. 
Válasz Sanyiii70 #27777. hozzászólásáraA tavasszal hamar gyorsan sokat neki mert nem lesz esö szerintem majdnem ugyan ezt jelenti. Nem baj,ha mások is rájönnek.
"A felmérések alapján a legkedvezőbb kondíciót az öntözött, bolygatás nélküli művelés és a magasabb tápanyagszint kombinációja nyújtotta."
Ezt szerintem egy értelmesebb ötödikes is megmondta volna.
Válasz Mtz..1221 #27774. hozzászólásáraÉn nem kaszálnám. Azt nem valószínű, hogy kiheveri. Már most is az életéért küzd. Inkább zúzó, jó magasan, picivel a lucerna felett.
https://www.agroinform.hu/szantofold/nem-a-fuzarium-pusztit-valami-sokkal-rosszabb-miert-feherednek-ki-tomegesen-a-buzakalaszok-94453-001
Válasz SzikiSzokeveny #27773. hozzászólásáraMOST TAVASZI VETÉSŰ. lE KÉNE LASSAN KASZÁLNI, CSAK NEM TUDOM UTÁNNA ME LESZ VELE, HA A NAP MÉG JOBBAN BESÜT MAJD A 50+ CENTI MÉLY REPEDÉSEKBE. 3-4 ÉVE VETETT NINCS MEREPEDEZVE.
Válasz mtz1221 #27772. hozzászólásáraHa nem őszi vagy tavaszi akkor majd kizöldül, nálunk ez gyakori.
Ma láttam olyan őszi borsót, ami teljes sárga, az egész növény az egész táblában
Válasz Gatti #27770. hozzászólásáraLucerna földem nem volt még úgy meg repedezve mint idén. Más szokott itt is, attól félek hogy mi lesz belőle ilyen M2es táblákban.
Válasz Sanyee #27758. hozzászólására105 mm öntözött búza!

Az első nem öntözött, csak a második.
Válasz mtz1221 #27769. hozzászólásáraitt sajnos nem újdonság már 3 éve hogy így néz ki a talaj június elején. Pedig ez a legjobb földünk, 30+aranykoronás
Válasz Gatti #27767. hozzászólásáraNekem is ilyen az újvetésű lucernám.20 - 30 centire megnőtt, most kezdte ledobálni az alsó leveleit. De hogy mi lesz vele nyáron fél méter mély repedésekkel, el se tudom találni. Így még nem jártam soha.
Válasz Gatti #27767. hozzászólásáraja ez egy 46 os bakancs
Moderálási elveink miatt törölve: 2026-06-01 13:25:42
Válasz SzikiSzokeveny #27764. hozzászólásáraNálam 7 db/ha, 150-es. De ez az arány jelentősen romlik, mert a jobb képességű felén vagyok túl. Most jönnek az igazi homokbányák. Holnap lecsapom a zöldugarokat, arra számítva, hogy a jövő héten barnára rohad mind, legalábbis ebben reménykedem…