Válasz Sanyee #9019. hozzászólásáraA legkímèletesebb nagy kukoricában a laudis.
Vagy a colombus, mustangforte (overdose)
Régebben a cambiót is használtuk.
Válasz Sanyee #9019. hozzászólására8 db galléros levele van a sziklevellel együtt? Hormonnak elrendezi, már kicsit hatareset, de rá lehet tenni, mondjuk dikamba tartalmút, például Banvel.
Van egy késői vetésű kukorica, ami.most 7-8 leveles.
Erre szeretnék szórni valami olcsó kétszikírtó szert.
Mit ajánlanátok? Már elég nagy a kétszikű is.
Engedélyokirat szerint a Callisto (mezotrion) és a Laudis, Tempo (tembotrion + antidótum) jöhet szóba, mint növényvédő szer (külön, nem tankkeverékben). A mezotrion gyengébben hat a parlagfűre, főleg ha túlfejlett.
Ha hormonnal lefújod azt a nagy kukoricát úgy megcsavarodik, hogy na. Lesz rajta termés, de kombájnos legyen a talpán, aki
felszedegeti majd a csöveket… Meg mínusz 20q a termésből persze. Valószínű a parlagfű nem okozott volna akkora kárt.
Válasz erik18 #9014. hozzászólásáraHát nem tudom mert a hatóanyaga a 2,4d és 5-6 leveles korig bátran mondanám de szerintem kérdezd meg az Adama üzletkötőjét.
Sziasztok! 8-10 leveles kukoricában lehet még valamit permetezni parlagfűre. Adengóval volt kezelve de sajnos sem bemosó nem volt, meg később is kelt ez a mocsok parlagfű. Válaszokat előre is köszönöm
Válasz Mtz..1221 #9002. hozzászólásáraMilyen fajta . Nekem a P9944 ami ilyen mindegy kb hogy milye. Talaj a ilyen lila szokott lenni. Egy kicsitt nagyobb volt de ugyan ugy megkapta az adengót semmi baja nem lett .
tarackot van ami viszi kukoricából ? Van 2 táblám ahol a szomszédnak már 15+ éve kukoricája van, 5 métert átjött az enyémbe, nem tudok vele mit csinálni. lefújnám az övét is 10 sort az én költségemre, mert meghülyülök tőle.
Válasz Mtz..1221 #9002. hozzászólásáraA gyomirtóhoz semmit, azt tedd későbbre.
Relatív foszforhiány.
Hidegvan, felmelegszik elmúlik.
Foszfor lombtrágya, amalgerol, de a melegben elmúlik.
Volt nekem is ilyen, 14t/ha lett.
A vetőmagosok mondtàk sokszor még segít a termésen mert a növény serkenti önmagàt, hogy kijöjjön a streszből!
3 nap alatt szarrá lilult az összes kukoricám, előveteménytől függetlenül, mi van ilyenkor ? Jövő héten gyomírtóznám, mit tegyek a gyomírtóhoz hogy vissza zöldítse ???
Válasz rtamas1976 #8993. hozzászólására Írtad hogy te az adengo+dikamba kombinációt használod. A banvel vagy kambánál úgy írja hogy 3 levéltől lehet használni. Nekem most lenne olyan ahol még csak eppen hogy kifigyel szögcsíra de menni kéne mert durván elnőtt az aszat. Nincs tapasztalod azzal hogy árthat e dikamba ilyenkor a kukoricának?
Válasz rtamas1976 #8993. hozzászólásáraÉrtem, egyebként szlovákiában van engedélye az arratnak a kukoricában. Ugyhogy ha külön menne jó lessz az is. Kukoricám valahol meg ki sem kelt de az aszat már van néhol 15+ cm is. Amiatt kell a dicamba, mert a maisternak gondot okozhat a nagyobb aszat.
Válasz szanditulok #8994. hozzászólásáraNem jártam még igy, de biztos nem vetnék ilyen esetben kukoricát. Sőt, az utóbbi években még egy napra után, forgatás nélküliben (ne is beszéljek egy min-till vagy no-till vetésről) elvetett kalászosban is visszabeszélhet ősszel…
Van még a pincében nekem is 25 liter belőle, kb. 10 éves, rakosgatom, pakolgatom, de nem igen jut eszembe, hogy kiszórjam. Erre “szerencsére” esély sincs pre gyomirtók kiszórására.
Válasz Gyurkesz1 #8992. hozzászólására1. Nincs engedélye kukoricában.
2. A másik hatóanyag nembiztos, hogy hasznàl a kukoricának.
3. A dascht sem szabad hozzátenni.
Vegyél olcsó dikambát bamvel480, kamba480 stb....
Ezekhez nemkell hatásfokozó.
Mi adengo+ kamba480al mentünk.
Nemtudom mekkora a kukoricád, lehet a dikambát vagy a colombust raknám először.
Aztán a másikat, ez a fejletségtől és gyomoktól függ!
Válasz rtamas1976 #8988. hozzászólásáraDicamba lehet hogy lenne arrat. A hatásfokozó ami kell az arrathoz nem okozhat gondot a maisternak (monsoon)? Nincs tapasztalatom a tank mixekkel ugyhogy neharagudj ha butaságot kérdezek.
Járt már úgy valaki, hogy a Racerrel kezelt napraforgó valamilyen oknál fogva nem kelt ki, és kukoricát vetettetek helyette? Sajnos a Racer engedélyokiratában semmilyen utóvetemény hatás nem található.
Válaszokat előre is köszönöm!
Válasz Ganajos #8981. hozzászólásáraszia, szerintem ez a legjobb kukorica gyomirtó, nálam mindent visz, legyen egy vagy kétszikű és évelő vagy magról kelő, esetleg rizómás. A 15 cm acat sem akadály neki.
Válasz Ganajos #8981. hozzászólásáraAhogy nézem, van benne dikamba, akkor viszi. Annak nem számoltam utána, hogy ez milyen mennyiség más, általam ismert szerekhez képest, de mivel kész csomagnak írja, így gyanítom, hogy elég ami benne van.
Diniro gold mennyire birkózik meg a kb 15 cm-es acattal? Van egy kis rész ahol nagyon feljött sajnos…
Vagy inkább tegyek melle valamit az a biztos?
Köszi
9028 hozzászólás
Válasz Radocz #9027. hozzászólásáraBocs, 5mm-t írtál.
Válasz Rabó001 #9025 hozzászólásár

Szerintem Én ilyet nem mondtam.
De ha mégis, akkor el tévesztettem.
Bocsi.
Válasz Rabó001 #9025. hozzászólásáraIgen a sziklevéllel 8. Lehet 9 néhol.

30 fokba még ok a 10mm, de két hétig 35-be...
Válasz Sanyee #9024. hozzászólásáraÉs a kérdésre nincs válasz?
Radoczunk szerint egy sorkozmuveles 10mm esővel ér fel.
Válasz Rabó001 #9020. hozzászólásáraCsak fogja vissza egy 2-3 hétig a zazat.
Sorközművelni 35 fokban már csak vízpazarlás lenne.
Válasz Sanyee #9019. hozzászólásáraA legkímèletesebb nagy kukoricában a laudis.
Vagy a colombus, mustangforte (overdose)
Régebben a cambiót is használtuk.
Válasz Sanyee #9019. hozzászólásáraColombus
Nem olcsó de kíméletes
Válasz Rabó001 #9020. hozzászólásáraVagy Laudis.
Válasz Sanyee #9019. hozzászólására8 db galléros levele van a sziklevellel együtt? Hormonnak elrendezi, már kicsit hatareset, de rá lehet tenni, mondjuk dikamba tartalmút, például Banvel.
Sziasztok.
Van egy késői vetésű kukorica, ami.most 7-8 leveles.
Erre szeretnék szórni valami olcsó kétszikírtó szert.
Mit ajánlanátok? Már elég nagy a kétszikű is.
Nicosh és rimszulforon kicsit csípte csak meg.
Válasz erik18 #9012. hozzászólásáraAz megvan, hogy permetezés szempontjából melyik levél számít levélnek?
Válasz erik18 #9014. hozzászólásáraHello
Azért ilyen tanácsot….
Engedélyokirat szerint a Callisto (mezotrion) és a Laudis, Tempo (tembotrion + antidótum) jöhet szóba, mint növényvédő szer (külön, nem tankkeverékben). A mezotrion gyengébben hat a parlagfűre, főleg ha túlfejlett.
Ha hormonnal lefújod azt a nagy kukoricát úgy megcsavarodik, hogy na. Lesz rajta termés, de kombájnos legyen a talpán, aki
felszedegeti majd a csöveket… Meg mínusz 20q a termésből persze. Valószínű a parlagfű nem okozott volna akkora kárt.
Sok sikert!
Válasz erik18 #9014. hozzászólásáraBarracuda 8 levélig biztosan mehet ez is Adamás.
Válasz erik18 #9014. hozzászólásáraHát nem tudom mert a hatóanyaga a 2,4d és 5-6 leveles korig bátran mondanám de szerintem kérdezd meg az Adama üzletkötőjét.
Válasz Koczka József #9013. hozzászólásáraEsetleg dikamin van itthon az is jó?
Válasz erik18 #9012. hozzászólásáraA legolcsóbb kétszikű irtót.
Sziasztok! 8-10 leveles kukoricában lehet még valamit permetezni parlagfűre. Adengóval volt kezelve de sajnos sem bemosó nem volt, meg később is kelt ez a mocsok parlagfű. Válaszokat előre is köszönöm
Válasz Mtz..1221 #9008. hozzászólásáraPrincipal Forte + Python

Válasz Mtz..1221 #9008. hozzászólásáraMonsoon aktív
Válasz Mtz..1221 #9002. hozzászólásáraMilyen fajta . Nekem a P9944 ami ilyen mindegy kb hogy milye. Talaj a ilyen lila szokott lenni. Egy kicsitt nagyobb volt de ugyan ugy megkapta az adengót semmi baja nem lett .
tarackot van ami viszi kukoricából ? Van 2 táblám ahol a szomszédnak már 15+ éve kukoricája van, 5 métert átjött az enyémbe, nem tudok vele mit csinálni.
lefújnám az övét is 10 sort az én költségemre, mert meghülyülök tőle. 
Válasz Mtz..1221 #9002. hozzászólásáraItt repce elővetemény után szoktak ilyenek lenni, megjön a jóidő, erőre kap majd.
Válasz Mtz..1221 #9002. hozzászólásáraA gyomirtóhoz semmit, azt tedd későbbre.
Relatív foszforhiány.
Hidegvan, felmelegszik elmúlik.
Foszfor lombtrágya, amalgerol, de a melegben elmúlik.
Volt nekem is ilyen, 14t/ha lett.
A vetőmagosok mondtàk sokszor még segít a termésen mert a növény serkenti önmagàt, hogy kijöjjön a streszből!
Válasz Mtz..1221 #9003. hozzászólásáraP tehetsz. De ha jön a megeg 1 hét kiheveri. Reggel 10 fokba fázik.
Válasz Mtz..1221 #9002. hozzászólásáraÜdv!
Fázik, azért lilult be!
Jártam Én is így, de aztán kinőtte magát.
De kicsi az még a gyomirtózáshoz, várjál még vele, majd 6-7 levélnél!
Válasz Mtz..1221 #9002. hozzászólására
3 nap alatt szarrá lilult az összes kukoricám, előveteménytől függetlenül, mi van ilyenkor ? Jövő héten gyomírtóznám, mit tegyek a gyomírtóhoz hogy vissza zöldítse ???
Válasz Gyurkesz1 #9000. hozzászólásáraMire kitudsz menni az eső után már nagyobb lessz.
Ademgo is 1-3levél, raktuk már 7re is semmi baja.
Válasz rtamas1976 #8999. hozzászólásáraKöszönöm.
Válasz Gyurkesz1 #8998. hozzászólásáraSemmi baja nemlessz.
Válasz rtamas1976 #8993. hozzászólására Írtad hogy te az adengo+dikamba kombinációt használod. A banvel vagy kambánál úgy írja hogy 3 levéltől lehet használni. Nekem most lenne olyan ahol még csak eppen hogy kifigyel szögcsíra de menni kéne mert durván elnőtt az aszat. Nincs tapasztalod azzal hogy árthat e dikamba ilyenkor a kukoricának?
Válasz rtamas1976 #8993. hozzászólásáraÉrtem, egyebként szlovákiában van engedélye az arratnak a kukoricában. Ugyhogy ha külön menne jó lessz az is. Kukoricám valahol meg ki sem kelt de az aszat már van néhol 15+ cm is. Amiatt kell a dicamba, mert a maisternak gondot okozhat a nagyobb aszat.
Válasz szanditulok #8990. hozzászólásáraNapraforgóval is felülvetheted még akkor és nem lesz szàritàsi költséged mint a kukoricával.
Válasz szanditulok #8994. hozzászólásáraNem jártam még igy, de biztos nem vetnék ilyen esetben kukoricát. Sőt, az utóbbi években még egy napra után, forgatás nélküliben (ne is beszéljek egy min-till vagy no-till vetésről) elvetett kalászosban is visszabeszélhet ősszel…
Van még a pincében nekem is 25 liter belőle, kb. 10 éves, rakosgatom, pakolgatom, de nem igen jut eszembe, hogy kiszórjam. Erre “szerencsére” esély sincs pre gyomirtók kiszórására.
Válasz Gyula., #8991. hozzászólására"Jelentős a hatása magról kelő egyszikű gyomokra" - ezért kérdeztem hogy van-e valakinek konkrét tapasztalata.
Válasz Gyurkesz1 #8992. hozzászólására1. Nincs engedélye kukoricában.
2. A másik hatóanyag nembiztos, hogy hasznàl a kukoricának.
3. A dascht sem szabad hozzátenni.
Vegyél olcsó dikambát bamvel480, kamba480 stb....
Ezekhez nemkell hatásfokozó.
Mi adengo+ kamba480al mentünk.
Nemtudom mekkora a kukoricád, lehet a dikambát vagy a colombust raknám először.
Aztán a másikat, ez a fejletségtől és gyomoktól függ!
Válasz rtamas1976 #8988. hozzászólásáraDicamba lehet hogy lenne arrat. A hatásfokozó ami kell az arrathoz nem okozhat gondot a maisternak (monsoon)? Nincs tapasztalatom a tank mixekkel ugyhogy neharagudj ha butaságot kérdezek.
Válasz szanditulok #8990. hozzászólásáraAz egyszikùt nem fogja a Racer így nincs akadàlya...
Sziasztok!
Járt már úgy valaki, hogy a Racerrel kezelt napraforgó valamilyen oknál fogva nem kelt ki, és kukoricát vetettetek helyette? Sajnos a Racer engedélyokiratában semmilyen utóvetemény hatás nem található.
Válaszokat előre is köszönöm!
Válasz Ganajos #8981. hozzászólásáraszia, szerintem ez a legjobb kukorica gyomirtó, nálam mindent visz, legyen egy vagy kétszikű és évelő vagy magról kelő, esetleg rizómás. A 15 cm acat sem akadály neki.
Válasz Gyurkesz1 #8986. hozzászólásáraNem véletlenül ajánlják hozza a kombinációs szert!
Minimum dikamba vagy colombus.
Válasz Ganajos #8981 hozzászólásár
A legjobb és végleges megoldás a colombus.
Szerintem nincs jobb!
Nem olcsó de jó.
Válasz Gyurkesz1 #8985. hozzászólásáraElnézést, most olvasom hogy magyarországon monsoon active a neve, Szlovákiában maister power.
Sziasztok, maister power mekkora aszattal birkózik még meg??
Válasz zsoltbohos74 #8983. hozzászólásáraVárj míg kikel, feltéve, ha megázott.
Amúgy dikamba, 2,4D lehet nyerő.
Üdv csak kétszíkűt szeretnék írtani kukoricából félig kikelt állomány mi a legocsobb szer??????
Válasz Ganajos #8981. hozzászólásáraAhogy nézem, van benne dikamba, akkor viszi. Annak nem számoltam utána, hogy ez milyen mennyiség más, általam ismert szerekhez képest, de mivel kész csomagnak írja, így gyanítom, hogy elég ami benne van.
Üdv!
Diniro gold mennyire birkózik meg a kb 15 cm-es acattal? Van egy kis rész ahol nagyon feljött sajnos…
Vagy inkább tegyek melle valamit az a biztos?
Köszi
Moderálási elveink miatt törölve: 2026-05-07 09:16:19
Moderálási elveink miatt törölve: 2026-05-07 09:16:29