Válasz mtz1221 #7862. hozzászólására Gyomosodástól függő.
Ha van évelő kétszikű, akkor lehet, hogy nem elég, ha alapvetően magról kelők vannak, akkor jó lehet.
Kaptam egy tank kombinációt, fél adag mezotrion dózis és fél adag dikamba dózis van benne. Nagyon dicsérik, csak nekem érdekes a fél/fél dózis. Működhet rendesen ?
Válasz Bárány #7859. hozzászólásáraAnnak örülök akkor.
Szántás nélküli technológia, szóval van mit takarítani neki. 0,44-el ment ki pont egy hete.
Remélem nem kell felülkezelni.
Válasz Devyd #7858. hozzászólásáraNekem kb. 4 hét után is elkezdett dolgozni. Szép tiszták a kukiföldek, egyedül a napraforgó árvakeléssel nem dőlt el még a meccs.
Bár a szotyiról is ilyeneket írhatnék...
Válasz B.Bali #7855. hozzászólásáraaz eggyik forgó rosszul kelt rá lett vetve direktbe,meg le is van gyomirtva a többi része jó inkább a viz folt miatt tettem fel,k-icsit meglepődtem mikor megláttam.
Válasz Gabro #7831. hozzászólásáraLehet,hogy megfogja,de aztán kineveti.
Volt már vele tapasztalatom,hogy 1x 3liter Siran-t (Nikosulfuron 40 g/l) kifujtunk 0.9 ha-ra (25kv) és semmi baja nem lett a taracknak!
Sudánra jó,azt eléggé jól viszi.
Válasz mtz1221 #7830. hozzászólásáraJa meg minusz 3 hét.
De nem sok a tarack csak elvétve találni a széleken,de azért jó lenne,ha a kukoricában is lehetne valami költséghatékony vegyszerrel védekezni.
Válasz Praetor #7827. hozzászólásáraA nikoszulfuron hatóanyagu jó a sudánra,mert az szépen viszi,de a tarackot az nem bántja sajnos.
Szóval tarackra nincs valami olcsó megolás kukoricában?
Válasz Apáé #7826. hozzászólásáraHa olcsóbb kell, akkor valami nikoszulfuron hatóanyagút néznék (pl nic-it), hátha megteszi. De lehet, hogy lesz jobb javaslat is.
Válasz Apáé #7823. hozzászólásáraPrincipal meg a Monsoon viszi. A Monsoon brutálisan jól takarít és tisztán is tartja a területet ha kiszórás után 1-2 napon belül kap csapadékot. Bár én az aszatos területeket vetés után egyből lefújtam totális gyomirtóval.
Válasz Mihály #7820. hozzászólásáraHa vetés után lehuzod Lumaxszal, és kellő időben megkapja a bemosó csapadékot, akkor hatásosan tisztán tartja a területet. Az acatot meg a szulakot csak fogja, meg ezek kukoricavetesre már nagyok, az acatot a kombinator se húzza ki.
Elvileg korai posztban is lehet használni, és a kicsi kikeltre is hat.
Válasz S Robi #7815. hozzászólására szerintem jó lesz a csapadék 2 óra múlva érkezet a dezormon meg addig felszívódott az adengó meg talajból gyökéren keresztűl hat inkább
Válasz Josku #7816. hozzászólására a Syrius az a perjéek semmi nem viszi a fornet igen de a kakaslábfű az csak a gyökérváltásig mert utánna hiába fehéredik ki újraéled
8967 hozzászólás
Válasz mocsencsi1 #7866. hozzászólására
Ki tudod szedni belőle a hatóanyagokat, ha megakadsz szólj.
Válasz mtz1221 #7862. hozzászólásáraHogy én miért nem kapok ilyet?Fogad el, jó.
Válasz Sz_Pisti #7863. hozzászólásáraGondolod jobb lenne dikamba teljes dózisban ?
Válasz schmidtkrisztina36 #7861. hozzászólásáraNem egy időben kijuttatandó,ez az előnye,ezért vetettél toleráns kukoricát.
Válasz mtz1221 #7862. hozzászólására Gyomosodástól függő.
Ha van évelő kétszikű, akkor lehet, hogy nem elég, ha alapvetően magról kelők vannak, akkor jó lehet.
Kaptam egy tank kombinációt, fél adag mezotrion dózis és fél adag dikamba dózis van benne. Nagyon dicsérik, csak nekem érdekes a fél/fél dózis. Működhet rendesen ?
Sziasztok!
Focus Ultrat próbált valaki Dezormonnal egy tankkeverékben kijuttatni? Mi lett belőle?
Válasz Bárány #7859. hozzászólásáraAnnak örülök akkor.
Szántás nélküli technológia, szóval van mit takarítani neki. 0,44-el ment ki pont egy hete.
Remélem nem kell felülkezelni.
Válasz Devyd #7858. hozzászólásáraNekem kb. 4 hét után is elkezdett dolgozni. Szép tiszták a kukiföldek, egyedül a napraforgó árvakeléssel nem dőlt el még a meccs.
Bár a szotyiról is ilyeneket írhatnék...
Válasz ZZ #7852. hozzászólásáraAdengo lassan 50 mm bemosó felett van.
Lesz hatása?
Válasz agrogal #7856. hozzászólásáraKaptatok rendesen, mi csak 20mm-t, holnap lehetne gyomírtózni ha nem esne
Válasz B.Bali #7855. hozzászólásáraaz eggyik forgó rosszul kelt rá lett vetve direktbe,meg le is van gyomirtva a többi része jó inkább a viz folt miatt tettem fel,k-icsit meglepődtem mikor megláttam.
Válasz agrogal #7854. hozzászólásáraElég ritka,vagy csak szerintem?
Azért itt is szaporodnak a gondok
Üdv! Samson extra 6od keverhető Dezormonnal? Válaszokat előre is köszönöm!
Válasz Devyd #7851. hozzászólásáraPrincipal 90gr
Válasz ZZ #7846. hozzászólásáraMilyen egyszikűirtó lesz?
Válasz ZZ #7849. hozzászólásáraHa a héten már lesz 5 leveles kukoricád, fújjad rá nyugodtan, megérdemli
Válasz bandigh #7847. hozzászólásáraDe mindegyik lombtrágyás cég ilyen 5 levél körül ajánlja a szórást
Tudom hogy a lombtrágya java szinte a talajra kerül és nem az 5-7 leveles kukira
ikr poszt gold csomag..vélemények?
Válasz ZZ #7846. hozzászólásáraSzerintem akkor fújd rá amikor lesz lomb is
Kuki a héten kapja az egyszikű gyomirtót.
Lehet a gyomirtó mellé rakni mikroelemes lombtrágyát??
Válasz kis Zombi #7844. hozzászólásáraPróbáltam már 2 évben is, nekem a PPG jobban bejött, és olcsóbb is.
Laudis 1 l + Calaris 1,3 l tannkeverékbe mi a véleményetek ?
Válasz Gepi #7840. hozzászólására A magról kelőt jól viszi, a rizomás egyedeket csak megkínozza
Mester packot érdemes kombinálni valamivel erős vadkender nyomás mellett?
Válasz Gepi #7840. hozzászólásáraLátványosan kifehéredik, aztán egy hét múlva nő tovább....
Az adengo mennyire dolgozza meg a fenyércirkot?
Válasz Apáé #7836. hozzászólásáraMont/terbis/total majd skaut vagy banvel + niko/rimo sulforon.
Ez is hatásos....
Válasz Apáé #7836. hozzászólásáranekem a principal gold plus elvitte, a Diniro Gold is megfogta, de nem szárította le annyira
Válasz mtz1221 #7830. hozzászólásáraTe milyen vegyszereket használsz kukoricában?
Válasz Apáé #7834. hozzászólásáraAkkor foramszulfuron, tarackot az üti ki legjobban.
Válasz Gabro #7831. hozzászólásáraLehet,hogy megfogja,de aztán kineveti.
Volt már vele tapasztalatom,hogy 1x 3liter Siran-t (Nikosulfuron 40 g/l) kifujtunk 0.9 ha-ra (25kv) és semmi baja nem lett a taracknak!
Sudánra jó,azt eléggé jól viszi.
Válasz mtz1221 #7830. hozzászólásáraJa meg minusz 3 hét.
De nem sok a tarack csak elvétve találni a széleken,de azért jó lenne,ha a kukoricában is lehetne valami költséghatékony vegyszerrel védekezni.
Válasz mtz1221 #7830. hozzászólásáraújraültetni a tarackot?

Válasz Apáé #7829. hozzászólásáraA nikoszulfuronnak 50 g/hektár dózissal fognia kell a tarackot is.
Válasz Apáé #7826. hozzászólásáraTotál neki és újra ültetni.

Válasz Praetor #7827. hozzászólásáraA nikoszulfuron hatóanyagu jó a sudánra,mert az szépen viszi,de a tarackot az nem bántja sajnos.
Szóval tarackra nincs valami olcsó megolás kukoricában?
Válasz erik18 #7814. hozzászólásáraTitus
Ha jól emlékszem 2-3 leveles kukoricától mehet.
Válasz Apáé #7826. hozzászólásáraHa olcsóbb kell, akkor valami nikoszulfuron hatóanyagút néznék (pl nic-it), hátha megteszi. De lehet, hogy lesz jobb javaslat is.
Válasz Gazdász93 #7825. hozzászólásáraSzia! Olcsóbb nincs? 3 leves kukoricár kellene!
Válasz Apáé #7823. hozzászólásáraPrincipal meg a Monsoon viszi. A Monsoon brutálisan jól takarít és tisztán is tartja a területet ha kiszórás után 1-2 napon belül kap csapadékot. Bár én az aszatos területeket vetés után egyből lefújtam totális gyomirtóval.
Válasz S Robi #7815. hozzászólásáraHibátlan lesz, bonts egy sört, és úgy kell mondani, hogy eleve így is tervezted.

Üdv!
3 leveles a kukorica és van benne sudán és tarack is! Tudtok valamilyen szereket amik kiviszik a tarackot is a kukorica közül?
Válasz Mihály #7819. hozzászólásáraKöszönöm a választ
Válasz Mihály #7820. hozzászólásáraHa vetés után lehuzod Lumaxszal, és kellő időben megkapja a bemosó csapadékot, akkor hatásosan tisztán tartja a területet. Az acatot meg a szulakot csak fogja, meg ezek kukoricavetesre már nagyok, az acatot a kombinator se húzza ki.
Elvileg korai posztban is lehet használni, és a kicsi kikeltre is hat.
Válasz mocsencsi1 #7812. hozzászólásáraa Lumax úgy tudom akkor jobb ha még nincs látszatja a gyomoknak késsőbb sok feléled a kezelés után

Válasz S Robi #7815. hozzászólására szerintem jó lesz a csapadék 2 óra múlva érkezet a dezormon meg addig felszívódott az adengó meg talajból gyökéren keresztűl hat inkább

Válasz Josku #7816. hozzászólására a Syrius az a perjéek semmi nem viszi a fornet igen de a kakaslábfű az csak a gyökérváltásig mert utánna hiába fehéredik ki újraéled