Válasz Sk Laci #18057. hozzászólásáraEz egy kettős hasznú, siló/szemes. Amúgy beton száraz. Vékonykák lettek a csövek,ez aggaszt. Ha végén látom az eredményt akkor leközlöm. Amúgy versenyben van a saten sum 307 el.
Válasz blsjela #18054. hozzászólásáraFélreérthető voltam.Én a vetőmag előrendelésre értem a tavaszt.Szerintem elég kiábrándító ez az ár/termés arány.A Termést én eladom
Szerintemmost egy kicsit korai ezt berendelni...Tavaly az ara 45-46 volt és csont szaraz .Most meg 4 vagy alatti s szaritasi költség is van.Jómagam is kevesebb kukoricát vetek.Nem hiszek már benne hogy kevés van vetve szárazság volt ecetera ecetera.Beállt egy 4000xx ft körül és ráadásúl tetemes a szárítási költség.Én úgy gondolom az árajanlat megküldése utan a forgalmazóval beszelni kell , esetleg felvetetnina rendelést hogy mi kell és mennyi de az ár az még nagyon kétes...Sokan még most eszmélnek rá egy gyenge termés ,vacak ár nyers portéka sztorira.Igy én megvárom azt az árat tavasszal mikor majd vetni kell......
Válasz Sk Laci #18045. hozzászólásáraItt is hírdet, a keresőbe beírod, kidobja a hírdetéseit . ---- Vetőmag választék, és árlisták:
https://varganetunde.com/aloldalak/letoltnyomt.html
Válasz Gatti #18041. hozzászólásáraÉn jövőre is batangázok. Nekem bejött.
Lazítani én is az idén kezdtem, de csak napra után, gabona alá.
Tavasziak alá maradok a szántásnál.
Válasz atisgyulai #18040. hozzászólásáraigen, a korai vetés itt is bejött, szemmel látszódott hogy előnyben vannak a korai vetések. Jövőre is olyan fajta lesz ami birja a korai vetést és a hideget.
Válasz atisgyulai #18038. hozzászólásáraidén nekem lesz olyan tábla aminek a felét felszántottam mivel tavaly már lazítva volt, a másik felét lazítóztattam. Egymás mellett van kíváncsi leszek melyikben lesz jobb a kukorica.
Amúgy azért lazítottam meg minden területemet idén és tavaly mert még sose volt és valahogy muszáj volt áttörni az eketalpat.
Válasz Gatti #18037. hozzászólásáraBúza után, őszig 2-szer tárcsa, majd szántás, valamikor dec. közepén, mert addig beton volt a szárazságtól.
Március közepén egy nehéz borona, majd közvetlen vetés előtt kombinátor, és egy henger. Vetés márc. utolsó napján, szintén monosem, a már említett tőszámmal, és műkakival. Majd 2lityó laudis, és egy húzatás május 20. körül.
Aratáson kívül minden saját géppel, saját kézzel!
Válasz atisgyulai #18034. hozzászólásáraegyik tábla nyár végén búza után másik ősszel napraforgó után volt lazítva 50 cm mélyen.(ez bérbe volt mivel nincs ilyen nagy gépünk)
Amelyik nyáron lett lazítva az kapott ősszel szerves trágyát majd betárcsáztam. (mivel ismered a szórót tudod hogy szinte porrá aprítja így elég volt neki a tárcsa szépen beforgatta)
Tavasszal kombinátor, majd április 4. én vetés (bérbe monosemel)150kg/ha pétivel 66000 el
Májusba amikor engedte az eső kapott laudist (itt is még nagyon lágy volt a lazított eső áztatta talaj és igen csak belevágott a permetező, ha kiszálltál a gépbl még a lábad is süllyedt el pedig a föld teteje száraz volt)
Ezután már csak az aratás maradt ami ugye bérbe ment de én is hordtam a szemet, bár egyedül nem győztem így besegítettek.
Sajnos miután kicsövel a kukorica június 20.ra onnastól kezdve július 27. ig mindössze 15-19 mm volt a táblákon, rengeteg kukorica pipált és száradt abba az időbe. Bár mint írtam főleg az orpheus de a zephir is elég jól bírta.
Válasz atisgyulai #18032. hozzászólásáraViszont a hőhullámot és a csapadékmentes heteket igen jól tolerálta, valószínűleg a nagy levél felület miatt , mert hatalmas levelei voltak még egy hibridnél se láttam ekkorákat
Válasz Gatti #18033. hozzászólásáraMajd ha megyek zúzni, lefotózom én is a tarlót!
Kukoricában milyen munkamüveletek voltak, és abból melyeket csináltattad bérbe? A talajmunkát is beleértve.
Válasz atisgyulai #18032. hozzászólásárafőleg az orpheus után lett rengeteg, bár a zephir se volt kicsi majd kap nehéz tárcsát nagy géppel jó mélyen aztán megy bele a búza.
Válasz Gatti #18030. hozzászólásáraIgen azok!
Az egyik egy 8011 első kereke, a másik egy 3 tengős kamion pót hátsólya volt. Mindkettőn szép új fényes felniken.
Mondjuk meg voltak pakolva rendesen, az is biztos.
Válasz atisgyulai #18029. hozzászólásárakamion gumi? felénk sokan panaszkodnak rá hogy egyáltalán nem birják a kavicsokat, főleg földúton kanyarodáskor, hamar szét megy.
Válasz Gatti #18028. hozzászólásáraJaj!!! Kőutat ne említsd, mert sírva fakadok!
Pont a felvásárlási hely felé szétbombázták az utat!
Felmarták, majd 25-30cm vastagon meterítették öklömnyi kövekkel.
Nekem ma egy felni repedt szét!
A múlt héten kb. 5km-es szakaszon két megpakolt trakit láttam, letestelt póttal, meg a 2 között még az út szélén egy lefordult gumit.
Ez egy délelőtt!
De mindennaposak minden féle járműveknél a defektek, szélvédő törések, egyéb nyalánkságok.
Válasz atisgyulai #18027. hozzászólásáraItt helybe nem veszik, vagyis csak a Trigo a tenyői út mellett beszállítva de szerződés kell vele. A Don agro is csak Örményesen veszi mert itt jelenleg nincs helye, tele vannak napraforgóval. Kuncsorbára vittük a Praktika kft nek. Ott tegnap még 3900 at adtak, és mivel a 46 os mellett a csatorna környékén voltak a kukorica táblák így onnan csak 8 km re volt kőúton.
Válasz Gatti #18026. hozzászólásáraKöszi!
Neked is gratula!
Jó eredmény a tiéd is!
Miklóson mennyiért veszik?
A feldolgozó miatt magasabb esetleg az ár?
Én 3800-ért tudtam eladni.
Időjárás miatt félbeszakadt az aratás, így csak most végeztünk.
Batanga, 10,3T/ha kombájntisztán! 14-es vízzel!
A lentebbiekhez hozzáfűzném, 14000/zsák(50000szem) a vetőmag.
Tábla egyik fele 65000szem+2q péti, másik fele 69000szem+2,5q péti.
Kapott egy laudist, egy húzatást, meg most a kombájnt!
Ja meg 2m-es korában, térdig érő lett egy nagy viharban.
24924 hozzászólás
Válasz Földönfuto #18073. hozzászólásáraelég sok maradt a vize, drága a szárítás :/
főleg ilyen felvásárlási árak mellett
Válasz webtorp #18065. hozzászólásáraPioF73-as 10.0t víz 17-20%.
Válasz msanyi022 #18069. hozzászólásáraEz nettó elvileg bár ezt nem kérdeztem.
Válasz webtorp #18063. hozzászólásáraDKC 4943 9,5t/ha(fizető) 15-17%
Csongrád
DKC 4943 13.2 t/ha víz 15,8%
Pioneer 9903 10.5 t/ha víz 15,7%
Saaten Union Replik 11.0 t/ha víz 14,7%
Válasz Gumóka #18068. hozzászólásáraDe ott is van kompenzációs díj vagy nincs?
Pannonia Bio Dunaföldvár: 45350/t
Válasz 5465 #18066. hozzászólásáradkc 4943 12.5 tonna/ha víz 14,2%
dkc 4025 9.5 tonna/ha víz 13,9%
Válasz webtorp #18065. hozzászólásáraDKC4943 10,5 tonna, víz 15 - 16 %
Baranya
Válasz Földönfuto #18064. hozzászólásáraOk :), akkor aki már levágta...
Válasz webtorp #18063. hozzászólásáraVége fele?Itt még szinte senki sem vágott.Nekem holnap jön a kombájn mert én még kalászost akarok vetni utána.
Igy betakaritás vége felé leirnátok röviden mennyi volt az idei termésetek /ha?
fajta - termés - nedvesség
Válasz trobi930611 #18058. hozzászólásáraHomokos terület 2019 60 q körül 14,4-es vízzel
Válasz Sk Laci #18057. hozzászólásáraEz egy kettős hasznú, siló/szemes. Amúgy beton száraz. Vékonykák lettek a csövek,ez aggaszt. Ha végén látom az eredményt akkor leközlöm. Amúgy versenyben van a saten sum 307 el.
Válasz trobi930611 #18058. hozzászólására2018 10 tonna közepes föld 450kg mútrágya kb 15 viz
Válasz trobi930611 #18058. hozzászólásáraOlvass visszább! Csak egy hangyaf@szányit!
Sziasztok!
Syngenta Batanga fajtáról termés mennyiséget, illetve betakarításkori nedvességet tud-e valaki mondani.
Válaszokat előre is köszi.
Válasz Josku #18056. hozzászólásáraMi nem tetszik neked ezen a kukoricán?
Ránézésre kifejlett csövek vannak a képen.
Ma oda teszem a kést a nyakára. Azonban nem valami biztató a Maros, olcsó húsnak híg a leve!
Válasz blsjela #18054. hozzászólásáraFélreérthető voltam.Én a vetőmag előrendelésre értem a tavaszt.Szerintem elég kiábrándító ez az ár/termés arány.A Termést én eladom
Válasz szantofold22 #18053. hozzászólásáraTavaly nagy gazda 47e/t adta el a felét . A másik felével várt tavaszig azt lett belőle 43e/t . Úgy hogy nem mindig jön be.
Szerintemmost egy kicsit korai ezt berendelni...Tavaly az ara 45-46 volt és csont szaraz .Most meg 4 vagy alatti s szaritasi költség is van.Jómagam is kevesebb kukoricát vetek.Nem hiszek már benne hogy kevés van vetve szárazság volt ecetera ecetera.Beállt egy 4000xx ft körül és ráadásúl tetemes a szárítási költség.Én úgy gondolom az árajanlat megküldése utan a forgalmazóval beszelni kell , esetleg felvetetnina rendelést hogy mi kell és mennyi de az ár az még nagyon kétes...Sokan még most eszmélnek rá egy gyenge termés ,vacak ár nyers portéka sztorira.Igy én megvárom azt az árat tavasszal mikor majd vetni kell......
Válasz atisgyulai #18051. hozzászólásáraköszi! mondtam havernak is hogy szóljon, az IKR nél melózik, vele szoktam hozatni :)
Válasz Gatti #18048. hozzászólásáraTavaly már nov. elején kötötték az előszezoni kedvezményeket!
Szólok, ha jön a syngentás árlista.
Válasz Zoli 63 #18049. hozzászólásáraMeg az és octeon is egész olcsó de arról nincs infom hogy mit tudhat, csak hogy magasabb fao számú.
Válasz Gatti #18048. hozzászólásáraBatanga jó áron van .

Válasz Zoli 63 #18044. hozzászólásáraÚgy látom a syngentasokra megint jó kedvezmény lesz ha időben megrendelem
Válasz Zoli 63 #18046. hozzászólásáraKöszönöm
Válasz Sk Laci #18045. hozzászólásáraItt is hírdet, a keresőbe beírod, kidobja a hírdetéseit . ---- Vetőmag választék, és árlisták:
https://varganetunde.com/aloldalak/letoltnyomt.html
Válasz Zoli 63 #18044. hozzászólásáraweboldalt is elárulnád? Szivesen megnézném az árakat.
Válasz Gatti #18043. hozzászólásáraVargáné Tünde már feltette a DKC árakat, a 4025 hiányzik, lehet idén is 4014-et kell venni .
Válasz atisgyulai #18042. hozzászólásáraHátha lesz megint valami jó előrendelési akció
Válasz Gatti #18041. hozzászólásáraÉn jövőre is batangázok. Nekem bejött.
Lazítani én is az idén kezdtem, de csak napra után, gabona alá.
Tavasziak alá maradok a szántásnál.
Válasz atisgyulai #18040. hozzászólásáraigen, a korai vetés itt is bejött, szemmel látszódott hogy előnyben vannak a korai vetések. Jövőre is olyan fajta lesz ami birja a korai vetést és a hideget.
Válasz Gatti #18037. hozzászólásáraÉn most is esküszöm a vetés előtti hengerezésre, meg a korai vetésre.

Válasz atisgyulai #18038. hozzászólásáraidén nekem lesz olyan tábla aminek a felét felszántottam mivel tavaly már lazítva volt, a másik felét lazítóztattam. Egymás mellett van kíváncsi leszek melyikben lesz jobb a kukorica.
Amúgy azért lazítottam meg minden területemet idén és tavaly mert még sose volt és valahogy muszáj volt áttörni az eketalpat.
Válasz Gatti #18037. hozzászólásáraBúza után, őszig 2-szer tárcsa, majd szántás, valamikor dec. közepén, mert addig beton volt a szárazságtól.
Március közepén egy nehéz borona, majd közvetlen vetés előtt kombinátor, és egy henger. Vetés márc. utolsó napján, szintén monosem, a már említett tőszámmal, és műkakival. Majd 2lityó laudis, és egy húzatás május 20. körül.
Aratáson kívül minden saját géppel, saját kézzel!
Válasz atisgyulai #18034. hozzászólásáraneked?
Válasz atisgyulai #18034. hozzászólásáraegyik tábla nyár végén búza után másik ősszel napraforgó után volt lazítva 50 cm mélyen.(ez bérbe volt mivel nincs ilyen nagy gépünk)
)
Amelyik nyáron lett lazítva az kapott ősszel szerves trágyát majd betárcsáztam. (mivel ismered a szórót tudod hogy szinte porrá aprítja így elég volt neki a tárcsa szépen beforgatta)
Tavasszal kombinátor, majd április 4. én vetés (bérbe monosemel)150kg/ha pétivel 66000 el
Májusba amikor engedte az eső kapott laudist (itt is még nagyon lágy volt a lazított eső áztatta talaj és igen csak belevágott a permetező, ha kiszálltál a gépbl még a lábad is süllyedt el pedig a föld teteje száraz volt
Ezután már csak az aratás maradt ami ugye bérbe ment de én is hordtam a szemet, bár egyedül nem győztem így besegítettek.
Sajnos miután kicsövel a kukorica június 20.ra onnastól kezdve július 27. ig mindössze 15-19 mm volt a táblákon, rengeteg kukorica pipált és száradt abba az időbe. Bár mint írtam főleg az orpheus de a zephir is elég jól bírta.
Válasz atisgyulai #18032. hozzászólásáraViszont a hőhullámot és a csapadékmentes heteket igen jól tolerálta, valószínűleg a nagy levél felület miatt , mert hatalmas levelei voltak még egy hibridnél se láttam ekkorákat
Válasz Gatti #18033. hozzászólásáraMajd ha megyek zúzni, lefotózom én is a tarlót!
Kukoricában milyen munkamüveletek voltak, és abból melyeket csináltattad bérbe? A talajmunkát is beleértve.
Válasz atisgyulai #18032. hozzászólásárafőleg az orpheus után lett rengeteg, bár a zephir se volt kicsi majd kap nehéz tárcsát nagy géppel jó mélyen aztán megy bele a búza.
Válasz Gatti #18030. hozzászólásáraTémához visszatérve, láttam a képeiden hogy van szármaradvány rendesen!
Így ránézésre a batanga után nincs ennyi.
Válasz Gatti #18030. hozzászólásáraIgen azok!
Az egyik egy 8011 első kereke, a másik egy 3 tengős kamion pót hátsólya volt. Mindkettőn szép új fényes felniken.
Mondjuk meg voltak pakolva rendesen, az is biztos.
Válasz atisgyulai #18029. hozzászólásárakamion gumi? felénk sokan panaszkodnak rá hogy egyáltalán nem birják a kavicsokat, főleg földúton kanyarodáskor, hamar szét megy.
Válasz Gatti #18028. hozzászólásáraJaj!!! Kőutat ne említsd, mert sírva fakadok!

Pont a felvásárlási hely felé szétbombázták az utat!
Felmarták, majd 25-30cm vastagon meterítették öklömnyi kövekkel.
Nekem ma egy felni repedt szét!
A múlt héten kb. 5km-es szakaszon két megpakolt trakit láttam, letestelt póttal, meg a 2 között még az út szélén egy lefordult gumit.
Ez egy délelőtt!
De mindennaposak minden féle járműveknél a defektek, szélvédő törések, egyéb nyalánkságok.
Válasz atisgyulai #18027. hozzászólásáraItt helybe nem veszik, vagyis csak a Trigo a tenyői út mellett beszállítva de szerződés kell vele. A Don agro is csak Örményesen veszi mert itt jelenleg nincs helye, tele vannak napraforgóval. Kuncsorbára vittük a Praktika kft nek. Ott tegnap még 3900 at adtak, és mivel a 46 os mellett a csatorna környékén voltak a kukorica táblák így onnan csak 8 km re volt kőúton.
Válasz Gatti #18026. hozzászólásáraKöszi!

Neked is gratula!
Jó eredmény a tiéd is!
Miklóson mennyiért veszik?
A feldolgozó miatt magasabb esetleg az ár?
Én 3800-ért tudtam eladni.
Válasz atisgyulai #18025. hozzászólásáraszuper, gratulálok :) jövőre is sikeres kukoricázást kívánok!
Időjárás miatt félbeszakadt az aratás, így csak most végeztünk.
14-es vízzel!
Batanga, 10,3T/ha kombájntisztán!
A lentebbiekhez hozzáfűzném, 14000/zsák(50000szem) a vetőmag.
Tábla egyik fele 65000szem+2q péti, másik fele 69000szem+2,5q péti.
Kapott egy laudist, egy húzatást, meg most a kombájnt!
Ja meg 2m-es korában, térdig érő lett egy nagy viharban.