Válasz Netparaszt #13872. hozzászólásáraMennyit mertek kérni ezért a szar magért zsákonként 40.000-50.000 ft ?????? egyre többet látni ilyet a határban másfelé is!
Felén a nagy átlagok normál időjárásnál 8t\ha volt.A leg rosszabb átlaunk 6,8t\ha volt de másnak 3-5 t \ha volt.
De pl 2007 ben mi 7,2t zártunk amikor máshol 2-3t jöttek le hektáronként. De sok hibridet kipróbáltunk. melyik földben melyik a jó. Mikor mit adjunk nekik.
csak Abban reménykedem hogy idén is lesz olyan ár mint 2007 ben.
Válasz Muskátliszájú #13861. hozzászólásáraAszály kár az fizet! De ha volt 10ha 7 tonnás búzád és van 2ha 0 tonnás kukoricád akkor nem biztos! és ez nagyban is így műxik! nem a kukoricádat nézi, hanem egyben az egész idényedet!
Válasz bobo77 #13857. hozzászólásáraÜdv!
Úgy képzeld el ,hogy ez a katasztrófa súlytotta régió" nem fog ám aszálykárt kapni...miért?azért mert túl sok embernek van ilyen vagy ennél rosszabb kinézetű táblája..meg az " a-száj-kár" sem jár mindenkinek itt Hungarikumban..
Ilyenkor mindig nagyon gyorsan kiürül az a pézeszsák..meg elfogy a keret túligénylés miatt, nincs meg a kárszázalék...stb..miegymás..
Bocs a negatív hangvételért csak annyira mérgesít, hogy évről-évre ugyanaz a forgatókönyv az aszálykár fizetéssel kapcsolatban.+Azt nem tudom aki nagyba csinálja az hogy tudja az ilyen éveket kisakkozni?
Válasz bobo77 #13857. hozzászólásáraFigyuzzá... ha a 7 tonna aszály, akkor nekünk a falu valamelyik részén minden évben aszály lenne, mert kb egy jókor jövő eső dönti el a 7 v a 9 tonnát...
Válasz borda77 (Joe) #13854. hozzászólásáraIgen, láttam ott, már 10 napjai is ilyen borzalmakat. Esô nélkül ez van.
Kicsit nagyobbakat is látok, azok most zölden száradnak meg.
Válasz blsjela #13843. hozzászólásáraNálunk 2012 0-7q/ha volt, árnyékban is 46 fok volt, ráadásul csap. nélkül.Szénné égett minden. Ott kellett valaminek lennie, hogy ennyi legyen. Nálunk a szomszéd település 1ike kapott akkor zivatart jókór jó helyen 1-2 alkalommal, és lett 8-9t kuko, ennyi....
Válasz csoppika #13842. hozzászólásáraNálunk is nagy a meleg csak mindig az útólsó pillanatban kapott csapadékot.
ápr.-május 0mm juni egész hónapban 66mm Júli eddig 43mm 2 hete és azóta semmi. A 66mm is úgy jött ki hogy egyszer volt 40mm a többi meg 5-8 stb.
Válasz Mf-es? #13840. hozzászólásáraFel van írva.
2010 eső 11t akkor csak N01 volt
2011 10t
2012 8,5t
7t nem volt kevesebb aszájba.
Azóta kitoltuk a Fao-t 350 ről 420-510 ig.
Válasz mtz1221 #13838. hozzászólásáraHoltival akkor megyünk vele ha jó térdig ér. Mivel a töltőkapa a kicsit betemetné. Előtte felesleges szerintem mert az a jó ha minél jobban eloszlik a műtrágya felvétel.Amikor kb 90 cm a kukorica akkor belemegyek még lombtrágyával is 5l\ha Genezises kukorica lombtrágya.
Válasz mtz1221 #13838. hozzászólásáraVetéskor 200kg 27% péti SPc fs6. Kultivátorozáskor 200kg péti töltőkapával. Úgy nem marad a szabad levegőn a műtrágya.
Válasz blsjela #13837. hozzászólásáraÉs mikor mit és menyit szórsz sormellé.Én 2009 ben majd az összes kukimat kiégettem,a sorközművelős szórással.Azóta le vannak szedve a dobozok róla.
Én úgy vagyok vele hogy a sor közti területet nem szórom műtrágyával. Mert ugye ha kiszóród és belemunkálod ezt is csinálod. A másik ha netalántán kap egy nagy esőt akkor az szépen levándorol a talaj mélyére amire a nővény feltudja venni. Mi nagyon régóta sormellé rakjuk vetéskor. És kultiválórózáskor is. Be is töltöm hogy ne legyen szabadon a műtrágya.És az aszályos időkben is volt 7t átlag. Idén annyit váltóztattunk hogy kapot lombtrágyát. Mert ugye csapadék nem nagyon volt. Addig se szenvedjen.
Válasz mtz1221 #13835. hozzászólásáraNem mosta le az ureát,azért szebb,volt hozzá megfelelő csapadék,és fel tudta venni.
Ha nem lett volna özönvíz,valószínű a 3x15-ös,lenne a gyengébb.
Válasz TYLLA46 #13830. hozzászólásáraÉn pár parcellát megfeleztem.Fele kapott 300 kg ureát a másik fele 300 kg 3x16-ost.Elővetemény búza volt,a 3x16-os eddig 3x jobban néz ki.De az is megfordult már a fejemben hogy a húsvét előtti (előtte el lett szórva bemunkálva,és utána vetve)özönvizek az ureát lemosták túl mélyre.
24931 hozzászólás
Válasz Netparaszt #13878. hozzászólásáraLátszik rajta hogy madár eleség!!!!
Válasz Netparaszt #13872. hozzászólásáraMennyit mertek kérni ezért a szar magért zsákonként 40.000-50.000 ft ?????? egyre többet látni ilyet a határban másfelé is!

Válasz czferi #13874. hozzászólásáraElég ha egy cső van rajta, de az cső legyen.
Válasz zeli39 #13873. hozzászólására Ez aprószemű kukorica madáreleségnek, harmada biomasszája van, mint a többi kukoricának.
Válasz czferi #13876. hozzászólására 9911 elég sok három csöveset hozott, de ki tudja, hányat fog kinevelni.
Válasz .Richard. #13875. hozzászólásáraElvileg aszálytűrö p9915 lehet azért hoz egy csövet
Válasz czferi #13874. hozzászólásáraJa,rossz a mag. Nem bírja víz nèlkül. Mennyi legyen rajt? Ha most hozza,lehet,az is leszàrad.
Sziasztok! Az .mért van ,hogy egy száron csak egy cső van? Valohol látszik most indulna a második cső is. Rossz a mag??
Válasz Netparaszt #13872. hozzászólásáraEz valami nagyon komoly hibrid lehet :-)nem túl acélos ez a tábla
Nálunk már a címeren is kukorica nő, nem férnek a szárra a csövek!

Válasz F-A-R-M-E-R \ #13868. hozzászólásáraBiztos jó zsizsikes lehet már!!!

Válasz Ares 826 #13867 hozzászólásár
Somogy megye.Buzsák
Átlag 15 ak
van ben 4ka.
Válasz blsjela #13866. hozzászólásáraOlyan ár jó lenne mint 2007-ben
tavalyi készleteimet máris kiüriteném
Válasz blsjela #13866. hozzászólásáraAkkor nálatok nem 10 AK földek vannak, honnét írsz Hajdúságból vagy a Dunán-túlról vagy Tápióságból??

Felén a nagy átlagok normál időjárásnál 8t\ha volt.A leg rosszabb átlaunk 6,8t\ha volt de másnak 3-5 t \ha volt.
De pl 2007 ben mi 7,2t zártunk amikor máshol 2-3t jöttek le hektáronként. De sok hibridet kipróbáltunk. melyik földben melyik a jó. Mikor mit adjunk nekik.
csak Abban reménykedem hogy idén is lesz olyan ár mint 2007 ben.
Válasz Gox #13853. hozzászólásáraEz nagyon borzasztó ahogy kinéz az egész tábla!

Az a baj,h nemcsak a kukorica, hanem minden károsodott.
Kárenyhítés:
https://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1700016.TV×hift=fffffff4&txtreferer=00000001.TXT
Válasz bobo77 #13857. hozzászólásáraA pontos szöveg az akart lenni hogy a 7t / ha is lehet aszályos...
Válasz Muskátliszájú #13861. hozzászólásáraAszály kár az fizet! De ha volt 10ha 7 tonnás búzád és van 2ha 0 tonnás kukoricád akkor nem biztos! és ez nagyban is így műxik! nem a kukoricádat nézi, hanem egyben az egész idényedet!
Válasz bobo77 #13857. hozzászólásáraÜdv!

Úgy képzeld el ,hogy ez a katasztrófa súlytotta régió" nem fog ám aszálykárt kapni...miért?azért mert túl sok embernek van ilyen vagy ennél rosszabb kinézetű táblája..meg az " a-száj-kár" sem jár mindenkinek itt Hungarikumban..
Ilyenkor mindig nagyon gyorsan kiürül az a pézeszsák..meg elfogy a keret túligénylés miatt, nincs meg a kárszázalék...stb..miegymás..
Bocs a negatív hangvételért csak annyira mérgesít, hogy évről-évre ugyanaz a forgatókönyv az aszálykár fizetéssel kapcsolatban.+Azt nem tudom aki nagyba csinálja az hogy tudja az ilyen éveket kisakkozni?
Válasz bobo77 #13857. hozzászólásáraA "B" verzió, hogy te hozzá vagy szokva az általános 11-12 tonnához...
Válasz bobo77 #13857. hozzászólásáraFigyuzzá... ha a 7 tonna aszály, akkor nekünk a falu valamelyik részén minden évben aszály lenne, mert kb egy jókor jövő eső dönti el a 7 v a 9 tonnát...
Válasz bobo77 #13857. hozzászólására7 tonna az nem aszály!!!
Válasz Mf-es? #13856. hozzászólásáraA 7t/ ha az aszályos ez pedig katasztrófa súlytotta régió!!!
Válasz Gox #13853. hozzászólásáraEzt nevezik aszálynak,nem ahol 7 tonnát aratnak.
Válasz borda77 (Joe) #13854. hozzászólásáraIgen, láttam ott, már 10 napjai is ilyen borzalmakat. Esô nélkül ez van.
Kicsit nagyobbakat is látok, azok most zölden száradnak meg.
Válasz Gox #13853. hozzászólásáraNA ez már ismerős ilyen nagyon sok GYMS-ben is...
K--E megyében sok az ilyen.

Válasz mtz1221 #13850. hozzászólásáraEz a 3 éve hogy kukorica van a táblában. Vetés előtt kapott a homokosabb rész 4ha 100kg NPK.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #13848. hozzászólására
Válasz blsjela #13839. hozzászólásáraŐsszel alap van ?Mi szokott lenni az elővetemény ?
Felénk jelenleg ilyen , ahol nagyobb a kukorica de ahol csak derékig érő ott még nagyon kezdetleges a cső.

Válasz gjoni #13847. hozzászólásáraNálunk is a fazèkban most..

Meg fő minden
Válasz blsjela #13843. hozzászólásáraItt 2011-be,lett 7,5 tonna
2012-ben 0-1,2tonna a falu átlaga,nekem 0,4 tonna.
Szóval akiknél ilyen termések vannak,ne beszéljen aszályról.
Válasz blsjela #13843. hozzászólásáraNálunk 2012 0-7q/ha volt, árnyékban is 46 fok volt, ráadásul csap. nélkül.
Szénné égett minden. Ott kellett valaminek lennie, hogy ennyi legyen. Nálunk a szomszéd település 1ike kapott akkor zivatart jókór jó helyen 1-2 alkalommal, és lett 8-9t kuko, ennyi....
Válasz csoppika #13842. hozzászólásáraNálunk is nagy a meleg csak mindig az útólsó pillanatban kapott csapadékot.
ápr.-május 0mm juni egész hónapban 66mm Júli eddig 43mm 2 hete és azóta semmi. A 66mm is úgy jött ki hogy egyszer volt 40mm a többi meg 5-8 stb.
Válasz Mf-es? #13840. hozzászólásáraFel van írva.
2010 eső 11t akkor csak N01 volt
2011 10t
2012 8,5t
7t nem volt kevesebb aszájba.
Azóta kitoltuk a Fao-t 350 ről 420-510 ig.
Válasz Mf-es? #13840. hozzászólásáraAkkor ezek szerint nálunk rendszeres az aszály, mert sokszor csak 70q van hasonló tápanyaggal...
Válasz mtz1221 #13838. hozzászólásáraHoltival akkor megyünk vele ha jó térdig ér. Mivel a töltőkapa a kicsit betemetné. Előtte felesleges szerintem mert az a jó ha minél jobban eloszlik a műtrágya felvétel.Amikor kb 90 cm a kukorica akkor belemegyek még lombtrágyával is 5l\ha Genezises kukorica lombtrágya.
Válasz blsjela #13837. hozzászólásáraÉs ki,mit nevez aszálynak.2012-be,mit arattatok?
Válasz mtz1221 #13838. hozzászólásáraVetéskor 200kg 27% péti SPc fs6. Kultivátorozáskor 200kg péti töltőkapával. Úgy nem marad a szabad levegőn a műtrágya.
Válasz blsjela #13837. hozzászólásáraÉs mikor mit és menyit szórsz sormellé.Én 2009 ben majd az összes kukimat kiégettem,a sorközművelős szórással.Azóta le vannak szedve a dobozok róla.
Én úgy vagyok vele hogy a sor közti területet nem szórom műtrágyával. Mert ugye ha kiszóród és belemunkálod ezt is csinálod. A másik ha netalántán kap egy nagy esőt akkor az szépen levándorol a talaj mélyére amire a nővény feltudja venni. Mi nagyon régóta sormellé rakjuk vetéskor. És kultiválórózáskor is. Be is töltöm hogy ne legyen szabadon a műtrágya.És az aszályos időkben is volt 7t átlag. Idén annyit váltóztattunk hogy kapot lombtrágyát. Mert ugye csapadék nem nagyon volt. Addig se szenvedjen.
Válasz mtz1221 #13835. hozzászólásáraNem mosta le az ureát,azért szebb,volt hozzá megfelelő csapadék,és fel tudta venni.
Ha nem lett volna özönvíz,valószínű a 3x15-ös,lenne a gyengébb.
Válasz TYLLA46 #13830. hozzászólásáraÉn pár parcellát megfeleztem.Fele kapott 300 kg ureát a másik fele 300 kg 3x16-ost.Elővetemény búza volt,a 3x16-os eddig 3x jobban néz ki.De az is megfordult már a fejemben hogy a húsvét előtti (előtte el lett szórva bemunkálva,és utána vetve)özönvizek az ureát lemosták túl mélyre.
Válasz *** HM *** #13832. hozzászólásáraAzt meg berakod a mélyhűtőbe,és lesz mit enni jövő aratásig.
Válasz vén cigány #13831. hozzászólásáraMiért nem szabad a sor mellé rakni pétit?
Elég szarul néz ki a határ... 1 fénypont van csak az a pár sor 350es csemegekukk ami dagasztva van jobbrol balrol orrbaszájba