Válasz gjoni #12475. hozzászólására
Összese van 2,7h ?
Hova szórtál el 10 mázsa komplexet és mikor. Meg 8 mázsa péti. ha rosszkor rossz időbe szórod akkor felesleges dolog.
Válasz Kisvuk #12476. hozzászólásáraHát én feladtam így kicsiben nem éri meg .A kupeckodással több pénzt kerestem öt év alatt ,mint a termő földel 20 év alatt
Válasz gjoni #12475. hozzászólásáraNe add fel ,egyik év ilyen a másik olyan majd jobb lesz jövőre.Nem hittem volna hogy a búzámon több termés lesz mint a kukin (15 év alatt soha nem fordult elő) Felénk 100 plusszos kukoricához vagyunk szokva ezért idén
elég rosszul esett az 50 mázsa körüli tengeri de hát ez van.
Válasz GREVEN #12473. hozzászólásáraNa ma levágtuk mi is 43 mázsa 1.3 hektáron 17.6-s vízzel .Most jött el az az idő,hogy befejeztem 2.7 hektár a saját területem komplex műtrágya 10 mázsa pétisó 8 mázsa eső ugye nuku 50 mm talán meg volt így kicsiben azt hiszem nem éri meg , inkább sörözök a haverokkal ,mint a pénzt dobálom kifelé az ablakon Az idei év brutális bukás ,hát eggyel kevesebb őstermelő !!!
Ahová mi leadtuk, ott is tele volt minden tároló árpával, búzával meg naprával. Kukit csak óvatosan veszegették, (a kicsiktől,) sajátjuk sem nagyon fért. Pedig nem kis kapacitással rendelkeznek.Kemény 40.000-t adtak érte.
Óvatosak a kereskedők, ezen kis kukin is nagyot akarnak szakítani.
Válasz Bárány #12467. hozzászólásáraraktárak helyzetét nem ismerhetem de ez a nevetséges termés a sarokban is elférhet.egyébként kis és nagytételben is vásárolnának felénk.sajnos a 40 fok minimum a felét de inkább kétharmadát elvitte.
Nagy ugrásban nemlehet bízni, de most 45000körül kéne lennie aratáskor, aztán 50forint környékére kéne beállnia ahhoz, hogy korrekt legyen mindkét piaci szereplő részére.
Sajnos ezzel sem jön ki nullára sem a legtöbb helyen ami nagy baj, de túl sokat álmodni itt nemlehet.
Az is egyértelmű, hogy annyira kevés kukorica van hogy ihajj. Eleve itt a zöldítés, országos szinten több %-ot elvehet a kukorica hektárjából. Aztán igensok tengeri sőt napraforgó lábon maradt az országban melyeket májusban kombájnoltak le. Aki utána vetett abból kilehet gondolni mi lett idén ebben az időben... semmi sem.
Sokat lesílóztak mert nemvolt rajta érdemben mérhető cső mennyiség. Igensokat már levágtak bőven szezon előtt. Most kéne, hogy legyen a dömping de üresek a tárolók, hiába dolgozik nehhány szárító, abból ne induljon ki senki sem, azoknak az a dolguk, nyílván dolgozni is fognak mert kell szárítani ezt a gyenge kukoricát is.
Szóval ez a nagy helyzet. Persze van némi tétel betárolva még ittott igen nagy helyeken de az megváltani nemfogja a világot, meglehet nyugodni.
Válasz blsjela #12463. hozzászólásáraGYMS-ben 4500-at mondtak a kereskedők úgy hogy ők keresnek meg és nem is alkudtam velük felfelé.. természetesen nem adom oda..
Tisztelt Fórumtársak!Tegnapi napon a hirdetések között találtam egy hirdetést ami felkeltette a figyelmem,terményfelvásárlás...Kérdésem a következő:Ismeri e valaki a GABOSUN KFT nevű céget,Békéscsabán hirdet Kétegyházi beszállítással .Jelentősen magasabb árat kínál mint a környéken bárki ez egy kicsit elgondolkodtató.Ha valaki tud valamit róluk szivesen veszem az infót.Köszönöm.
Két fajtát levágtunk.
Dkc 4025: 86q/ha
Dkc 4014: 91q/ha
16-17-es vizzel.
Kellemes meglepetés, úgy gondolom a visszalévő későbbi éréscsoportú kukoricák még jobbak lesznek, csak most esik az eső, eddig 30 mm.
Válasz blsjela #12450. hozzászólásáraPontos dátumot már nem tudok mondani, de valamikor április közepén vetettük, kb 6 hektáros tábla volt, tavasszal kapott csak valamilyen timac alapot (már nem tudom h milyet de P-K volt) 200 kg/h és 250 kg karbamid, eső nem túl sok volt, de ez inkább alacsony mélyfekvésű fekete föld. Az N01 és a 9721 valamiért rosszul kelt és ez az eredményen is nagyon jól látszik. A többi területen viszont a 9911-el vagyok legjobban megelégedve (tavaly és idén is), stabilan hozza a vártat, 412 még nem volt, de jövőre az és a 9911 lesz a nagyrésze a területnek.
Válasz tibi16 #12448. hozzászólására6 fajta van nálunk is. Még nem szedtük le a kísérletet. Mikor vetettétek a 0412 mert látom a vize elég jó ahhoz képes hogy 500-as kategória. És mit kapott. Mekkora terület volt a kísérlet?
Válasz Pici #12436. hozzászólásáraelhiszem.nem jártunk mostanában ott.a termés bizony sokszor beárazza a jószágot legalábbis a hirdetési oldalak ezt mutatják.
Válasz Cafi #12378. hozzászólására "milliokban merheto amit elégettem 80 ha kalaszoson es kukorican. hihetetlen." Ha elkezdesz egy talajjavító technológiát, ne nézz vissza, mit szórsz el most még az alapprogramban is feleslegesen, mert megőrülsz helyben
Válasz ozon #12432. hozzászólásáraÉn azt mondom, hogy lesz itt árrobbanás, főleg úgy hogy látom az olaj ára is már 50 USD felett van....
Ilyen sem volt mostanában de felhívott egy nagy kereskedő hogy 4500-ért ha learatom elviszi a kukit... ez már azért valamit előrejelez... szóval jövőre lesz ára sztem.
24919 hozzászólás
Felénk is 4350.
Friss árat tud valaki?Trigó 4350
Válasz gjoni #12475. hozzászólására
Összese van 2,7h ?
Hova szórtál el 10 mázsa komplexet és mikor. Meg 8 mázsa péti. ha rosszkor rossz időbe szórod akkor felesleges dolog.
Válasz decsi #12478. hozzászólásáraNa ilyet felénk nem látsz gratulálok hozzá
Olyan a csutka ,mint a szőnyeg
92q lett.
Válasz Kisvuk #12476. hozzászólásáraHát én feladtam így kicsiben nem éri meg .A kupeckodással több pénzt kerestem öt év alatt ,mint a termő földel 20 év alatt
Válasz gjoni #12475. hozzászólásáraNe add fel ,egyik év ilyen a másik olyan majd jobb lesz jövőre.Nem hittem volna hogy a búzámon több termés lesz mint a kukin (15 év alatt soha nem fordult elő) Felénk 100 plusszos kukoricához vagyunk szokva ezért idén
elég rosszul esett az 50 mázsa körüli tengeri de hát ez van.
Válasz GREVEN #12473. hozzászólásáraNa ma levágtuk mi is 43 mázsa 1.3 hektáron 17.6-s vízzel .Most jött el az az idő,hogy befejeztem 2.7 hektár a saját területem komplex műtrágya 10 mázsa pétisó 8 mázsa eső ugye nuku 50 mm talán meg volt így kicsiben azt hiszem nem éri meg , inkább sörözök a haverokkal ,mint a pénzt dobálom kifelé az ablakon
Az idei év brutális bukás ,hát eggyel kevesebb őstermelő !!!
Kicsit megtréfált az eső
,de a léyneg, hogy kis segítséggel könnyen kijött 

Ma mi is belevágtunk kicsit a sültebbekbe.
2 tábla, kb 7,5 ha és lett róla szük 250q 18-as vízzel.
Foltokba teljesen kipusztult a növény, csak szártépőztünk. Nagy foltokba cső egy darab se.
Egy része meg kb 1 honapja kelhetett ki.
Ettől remélhetőleg csak jobbak jönnek.
Válasz atisgyulai #12471. hozzászólásáraitt előrevették a kukoricaaratást mert nagyobb az igény rá mint a naprára.
Ahová mi leadtuk, ott is tele volt minden tároló árpával, búzával meg naprával. Kukit csak óvatosan veszegették, (a kicsiktől,) sajátjuk sem nagyon fért. Pedig nem kis kapacitással rendelkeznek.Kemény 40.000-t adtak érte.
Óvatosak a kereskedők, ezen kis kukin is nagyot akarnak szakítani.
Válasz Bárány #12467. hozzászólásáraraktárak helyzetét nem ismerhetem de ez a nevetséges termés a sarokban is elférhet.egyébként kis és nagytételben is vásárolnának felénk.sajnos a 40 fok minimum a felét de inkább kétharmadát elvitte.
Válasz ewtoto #12465. hozzászólásáraKöszönöm szépen.
Válasz Bárány #12467. hozzászólásáraPersze mert lekötöttek egy csomót külföldre.
Válasz szanberg #12466. hozzászólásáraUszályba és vonatba hordják a kereskedők, mert a raktárakban nincs hely.
Nagy ugrásban nemlehet bízni, de most 45000körül kéne lennie aratáskor, aztán 50forint környékére kéne beállnia ahhoz, hogy korrekt legyen mindkét piaci szereplő részére.
Sajnos ezzel sem jön ki nullára sem a legtöbb helyen ami nagy baj, de túl sokat álmodni itt nemlehet.
Az is egyértelmű, hogy annyira kevés kukorica van hogy ihajj. Eleve itt a zöldítés, országos szinten több %-ot elvehet a kukorica hektárjából. Aztán igensok tengeri sőt napraforgó lábon maradt az országban melyeket májusban kombájnoltak le. Aki utána vetett abból kilehet gondolni mi lett idén ebben az időben... semmi sem.
Sokat lesílóztak mert nemvolt rajta érdemben mérhető cső mennyiség. Igensokat már levágtak bőven szezon előtt. Most kéne, hogy legyen a dömping de üresek a tárolók, hiába dolgozik nehhány szárító, abból ne induljon ki senki sem, azoknak az a dolguk, nyílván dolgozni is fognak mert kell szárítani ezt a gyenge kukoricát is.
Szóval ez a nagy helyzet. Persze van némi tétel betárolva még ittott igen nagy helyeken de az megváltani nemfogja a világot, meglehet nyugodni.
A győri 45ezer már kezd tecceni
Moderátor által módosítva: 2015-10-27 15:18:07
Válasz jegenye #12461. hozzászólásáraHatár út 12.
Újlengyel 2724
Alaptőke: 3 000 000 HUF
Nettó árbevétel: 1 398 546 000 HUF
Főtevékenység: Mezőgazdasági termék ügynöki nagykereskedelme
Nincs Felszámolás Alatt
Válasz blsjela #12463. hozzászólásáraGYMS-ben 4500-at mondtak a kereskedők úgy hogy ők keresnek meg és nem is alkudtam velük felfelé.. természetesen nem adom oda..
Nekünk a kereskedő 41000 e mondott azt mondta megy le az ár. Hát mondtam magamba nem tudom hol megy le .
Még nem hallottam rólla,de az emelkedő áron nem csodálkozom.
Tisztelt Fórumtársak!Tegnapi napon a hirdetések között találtam egy hirdetést ami felkeltette a figyelmem,terményfelvásárlás...Kérdésem a következő:Ismeri e valaki a GABOSUN KFT nevű céget,Békéscsabán hirdet Kétegyházi beszállítással .Jelentősen magasabb árat kínál mint a környéken bárki ez egy kicsit elgondolkodtató.Ha valaki tud valamit róluk szivesen veszem az infót.Köszönöm.
Leggyengébb földembe 8ak homok hajduban, 240kg péti vetéskor, p9915 35q 18-as viz. Csapadék minimális volt... de nem panaszkodom, vágtak erre 20q-t is.
Válasz gazda001 #12457. hozzászólásáraVíz nélkűl ezek se tudnak zoxigént csinàlni :-)
pioneer is!!!!!!!!!
Válasz subee82 #12456. hozzászólásáradekalbok idén megbuktak az EXTRA ASZÁLYOS területeken. (Homok+erős aszály, légaszály)
6,3ha levágva dk440 17q/ha
Moderálási elveink miatt törölve: 2015-10-27 15:15:45
sajnos nem vágtunk eleget,az igény nagy rá.
Két fajtát levágtunk.

Dkc 4025: 86q/ha
Dkc 4014: 91q/ha
16-17-es vizzel.
Kellemes meglepetés, úgy gondolom a visszalévő későbbi éréscsoportú kukoricák még jobbak lesznek, csak most esik az eső, eddig 30 mm.
Válasz blsjela #12450. hozzászólásáraPontos dátumot már nem tudok mondani, de valamikor április közepén vetettük, kb 6 hektáros tábla volt, tavasszal kapott csak valamilyen timac alapot (már nem tudom h milyet de P-K volt) 200 kg/h és 250 kg karbamid, eső nem túl sok volt, de ez inkább alacsony mélyfekvésű fekete föld. Az N01 és a 9721 valamiért rosszul kelt és ez az eredményen is nagyon jól látszik. A többi területen viszont a 9911-el vagyok legjobban megelégedve (tavaly és idén is), stabilan hozza a vártat, 412 még nem volt, de jövőre az és a 9911 lesz a nagyrésze a területnek.
Válasz ewtoto #12449. hozzászólására9911 ha jól emlékszem
Válasz tibi16 #12448. hozzászólására6 fajta van nálunk is. Még nem szedtük le a kísérletet. Mikor vetettétek a 0412 mert látom a vize elég jó ahhoz képes hogy 500-as kategória. És mit kapott. Mekkora terület volt a kísérlet?
Válasz tibi16 #12448. hozzászólásáraA képen melyik van, lehet tudni?:D
Pio fajtasor, mai szedés, még eső előtt. Elég változatos a hozam, de végülis kevesebbre számítottam.

Válasz gjoni #12446. hozzászólásáraNekem 5 ha lett még csak levágva, homokon 2,5 t körül jött le.
Válasz kis Zombi #12444. hozzászólásáraItt a csúcs nálunk 2-3 tonna per heki
Válasz kis Zombi #12444. hozzászólására Összesen kapott 50 mm körűl ,de az aszály alatt semmit.
Válasz gjoni #12442. hozzászólására1,5 tonna / ha ? Az nagyon gyenge.
Moderátor által módosítva: 2015-10-27 15:13:09
Válasz gjoni #12442. hozzászólásárarészvétem...ismerős az érzés ,nekem 2012-ben, az "aszálylovag" brilirozott 18q/ha.
most az idén, philleax van 6.2-8/ha volt ,a héten vágták 15.5-17,1 %
Válasz lgabor007 #12440. hozzászólásáraAz jó itt 3 hektáron 47 volt 18.9 vízzel
olvasásra érdemes:
https://www.aki.gov.hu/publikaciok/dokumentum/f:67465/2015.+19.+sz%C3%A1m
Vasárnap Nk Thermo levagva. 95q/ha 14-es vízzel.
Nem számítottunk ennyire. Ár 3700+komp.
Válasz Pici #12436. hozzászólásáraelhiszem.nem jártunk mostanában ott.a termés bizony sokszor beárazza a jószágot legalábbis a hirdetési oldalak ezt mutatják.
Válasz Traktoros Jani #12437. hozzászólásáraAz jó lenne szabolcsban 4200+komp
Válasz borda77 (Joe) #12433. hozzászólására4500+ komp?
Válasz szelindi sandor #12431. hozzászólásáraVasarba azt mondtak hogy 4 e ft volt a malac csak vigyèk ...
Válasz Cafi #12378. hozzászólására "milliokban merheto amit elégettem 80 ha kalaszoson es kukorican. hihetetlen."
Ha elkezdesz egy talajjavító technológiát, ne nézz vissza, mit szórsz el most még az alapprogramban is feleslegesen, mert megőrülsz helyben 
Válasz borda77 (Joe) #12433. hozzászólásáraAz csak 40+komp!!Persze hogy elviszi!
Válasz ozon #12432. hozzászólásáraÉn azt mondom, hogy lesz itt árrobbanás, főleg úgy hogy látom az olaj ára is már 50 USD felett van....
Ilyen sem volt mostanában de felhívott egy nagy kereskedő hogy 4500-ért ha learatom elviszi a kukit... ez már azért valamit előrejelez... szóval jövőre lesz ára sztem.