baxus.
35.000-es áron számolva 3,85MFt-ot vontak le Tőled munkabérként, mert 110tonna kukoricát hagytál ott ennek fejében.
No én megcsináltam volna neked 57-58tonna kukoricáért cserében, vagyis kb 2millióért. Igaz nem kerestem volna túl sokat rajtad, de ennyiből rosszul sem jártam volna...
Kicsit reklamálnék helyedben mert dupla áron dolgoznak, rablók
hát mire a kombájn ideér addigra bezár a szárító
rövidre fogva a szót 3 hekit letörünk, de a többit 19es vízzel 40 centin szétteritve színben lehetne vajon tárolni?
Mi ma vegeztunk,de meglepodtunk a vegeredmenyen 157q jott ki! Igaz a nedvesseg az 22-24 kozott volt,ez az eddigi rekordom,mar csak valami jo ar kellene!
Kb. azért mert itt 2 hete minden reggel akkora köd van hogy az orromig nem látok, van úgy hogy még 11 körül is nedves a levele, tegnap pl. igazán fel sem szállt a köd... úgy hogy szerintem 2-3 fok biztosan csak felületi nedvesség volt, de belemérték, úgyhogy mindegy
Ha csak az lenne...........Ma tudom nem sima vasárnap...de ez van...Nyomni kell-kellene. Belemásztam egy valami földkupacba...tehát egy csőrike az oros csapásmérő vason.......mi ezen speciel műanyag. Meg makkant Természetesen a nagy országos...És helyileg is közel lévő bróker. Logisztikai központjában az ügyelet ellenére elhajtanak...Majd gyere holnap címszóval..
Menni kéne vágni, csak tele a placc nyers anyaggal, tegnap nem dolgoztunk, ünnep volt.
Lehet csúsztatok máról holnapra és inkább elkaparjukmég azt a kis búzát ami hátravan
ez így éppen 50 ft/tkm.
ez kurva sok, éppen duplája annak, mint amennyiért mondjuk más tömegárut visznek.
100 ft/induló km + 30 ft/km-be megalkudnék, plusz ha fél óránál többet kell várnia valahol, akkor ezen fölüli várakozásra 8000/óra állásidő.
ez így korrekt?
Itt 21-23 közti vizekkel jön az n01 , 10 tonna környéke lesz a vége , még kicsi kint van belőle. Pár aranykoronás domboldal, persze szinte alig van benne vadkár ( 5 százalék max) , majd a cégnek , ugyan ebbe a földbe csak más részen jó ha a fele lesz olyan vadkár van. Vizét sokallom, ez volt a legkésőbb vetve az időjárás miatt, mellette ami előbb lett vetve szebb is volt és szárazabb is 18-19 környéke , ára meg majd idővel reméljük alakul
Tegnap vágtunk 4,4 ha .A Pr 9915 igazi homok talaj 5% volt kötött, 19-20,5 között volt a vize. 58,65 t lett rejt 133 mázsa\ha nem rossz. De amire kíváncsi vagyok N01 most 20.3 a vize. És ami Nagyon jónak ígérkezik a 0216- abból lehet rekord. Már csak a toxinokat kell beméretni. Felénk 35000\ha a toxin mentes 32000\ha a toxinos. Nevetséges.
Én gondolkodtam mégegyben, de kettővel dupla macera lenne, egy embernek két tornyot figyelni és méregetni kemény meló főleg, hogy más-más a hajtóanyag más a rendszer...
Szóval én letettem róla, bár láttam olyan helyet ahol kettő üzemel egymással szemben.
Nekem egy olyan rendszer kellene amivel előtudom készíteni a folyamatos nagy toronynak a helyét, tehát fogadóplacc, tetőszín, garat rédler és serleges felhordó, tranzit tartály. Nos ez önmagában bitang költség. Ebbe oltanám bele a tisztítót meg párhuzamosan a szárítót is. Útváltóval nyáron csak a tisztító menne illetve mégegy útváltóval a tisztító után mehetne a szárítóba is vagy a tranzitba az anyag attól függően kell e szárítani. Namost amíg nincsen folyamatos nagy torony addig nem akarok szárítani nyáron de volt már, hogy kellett. Szóval sehogy sem jó ehehe
Az útváltó másik oldala, hogy kikerülve menne az anyag a szárítóba. Ősszel a saját kukoricám, mert az arany tiszta vágás, nem is akarnám tisztítani ehhez a toronyhoz. A kilépő anyag meg szintén menne a tranzitba, de ehhez kellene mégegy felhordó.
Aztán ebbe egyszer belekéne ótani egy rendes nagy tornyot.
Nem egyszerű de mivel egyszerre sosem fog menni a mutatvány, így elkell kezdeni valahol úgyis
Ugyan az baxi...jővőhéten jönnek délről az egyik Szerb a másik Horvát és mivel szeretem őket (idéntől csakis a Dalmáciában töltöm a teleimet és síelés sincs onnan messze ,valamint Budapest sem érdekel többé mert Zágrább és Belgrád is közelebb van) akár patronálom is őket készpénzzel a telepkialakításba...igen szerintem így a kapcsolati tőke sokkal többet hoz majd nekem mint az itthoni "bátortalan" gazdák félpénze...nem is kapja meg itthon senki,helyes...
24914 hozzászólás
Válasz #11321. hozzászólásra
baxus.
35.000-es áron számolva 3,85MFt-ot vontak le Tőled munkabérként, mert 110tonna kukoricát hagytál ott ennek fejében.
No én megcsináltam volna neked 57-58tonna kukoricáért cserében, vagyis kb 2millióért. Igaz nem kerestem volna túl sokat rajtad, de ennyiből rosszul sem jártam volna...
Kicsit reklamálnék helyedben mert dupla áron dolgoznak, rablók
Válasz #11319. hozzászólásra
30ha 17-18 víz.
Válasz #11319 hozzászól
Mi vetettünk 3811-et magas kötöttségű vízmegtartó fekete talajon 90-100 körül jött 16-os vízzel.
Válasz #11316. hozzászólásra
Hány hektár is volt milyen vízzel???
Hali!

DKC 3623 vagy 3811 volt-e idén vetve valakinek? Ezek korai, 300 eleji anyagok. Érdekelne mit tudtak!
szia ot menyi a kukorica ára
294t kukoricát bér aratással,szállítással,tisztítás,száritás stb stb
(1 cég csinálta komplett)kukoricával lett fizetve
184t maradt
náluk 10t per heki kukoricábol csak baj30ezer___tonája
Moderálási elveink miatt törölve.
Mf-es (3146)
2014-11-12 18:55:55
Válasz #11306. hozzászólásra
én 16 koronás földön rádobtam 2 q npk-t meg 1 q karbamidot oszt örülök ha van 35-40 mázsa rajta
hát mire a kombájn ideér addigra bezár a szárító

rövidre fogva a szót 3 hekit letörünk, de a többit 19es vízzel 40 centin szétteritve színben lehetne vajon tárolni?
4717

Válasz #11308. hozzászólásra
én örülném igy is ami neked van nekünk 35mázsa átlag ennyi árral.szerinted?
Mi ma vegeztunk,de meglepodtunk a vegeredmenyen 157q jott ki! Igaz a nedvesseg az 22-24 kozott volt,ez az eddigi rekordom,mar csak valami jo ar kellene!
Válasz #11304. hozzászólásra
milyen fajta az? 
20-40q kötött földön?
Válasz #11305. hozzászólásra

WTF!!! "eggyel"?? :)
igaz, az 2 a jó!
Válasz #11303. hozzászólásra

Kettővel.
itt debrecen mellett nem soká végzünk átlag 20-40mázsa kötött földek.
eshetne rá egy hónapig egyfolytába,szárazság van.
Válasz #11296. hozzászólásra
Pula mellett eggyel északnak.
Kukorica letudva.....9 tonna/ha lett az átlag minden területet figyelembe véve
Válasz #11300. hozzászólásra

Ezt talán nem itt kellene...
Moderálási elveink miatt törölve.
Pintér Zoltán (575)
2014-11-06 13:55:30
Válasz #11298. hozzászólásra
2-3 hónapot kibír, párszor megforgatva. Többet nem.
Már próbáltam.
Sziasztok szerintetek 17-18 vízzel 100 q kukit szárítás nélkül tudnák tárolni marháknak darálnám
Válasz #11295. hozzászólásra
A pulaia nem ilyen dicsekvőek, ez attalai mentalitás.
Kikérem magunknak!
cofi tolna melyik részén gazdalkóc?
Válasz #11294. hozzászólásra

Pula? Ott persze
Tolnában nettó 12-14 tonna közötti termésekből is akad bőven.
Persze a nagy többség 10-12 közötti.
Válasz #11285. hozzászólásra
Miért nem hívtál fel ,mert az enyémről leveheted kölcsönbe amíg nem veszel egy újat...nekem
Válasz #11291. hozzászólásra
Igen ebben igazad van, bár a harmattal köddel nem szivosodik vissza. azért elég jó idők voltak délután.
Válasz #11290. hozzászólásra

Kb. azért mert itt 2 hete minden reggel akkora köd van hogy az orromig nem látok, van úgy hogy még 11 körül is nedves a levele, tegnap pl. igazán fel sem szállt a köd... úgy hogy szerintem 2-3 fok biztosan csak felületi nedvesség volt, de belemérték, úgyhogy mindegy
Kiemelkedően jól hozott, de hogy a vizet miért nem dobta el azt nem értem.
Válasz #11287. hozzászólásra

Itt 119q lett a vége 10ha 3 darabba,17-18 közötti vizekkel.Ugyanaz a fajta 4590.
DKC 4490 123 q/ha 19-20% vízzel, ezt sokallom kicsit
4590 127q/ha 21.7-es vízzel. :S Kíváncsi leszek hogy tavaszra mozdul -e az ára valahova.
Válasz #11283. hozzászólásra
mitől volt az ilyen vizes?
Válasz #11282. hozzászólásra
Természetesen a nagy országos...És helyileg is közel lévő bróker. Logisztikai központjában az ügyelet ellenére elhajtanak...Majd gyere holnap címszóval.. 
Ha csak az lenne...........Ma tudom nem sima vasárnap...de ez van...Nyomni kell-kellene. Belemásztam egy valami földkupacba...tehát egy csőrike az oros csapásmérő vason.......mi ezen speciel műanyag. Meg makkant
NK Columbiát vágott már valaki?
Meg a kombájnon is olajat kell cserélni, belefutott az óra.
Menni kéne vágni, csak tele a placc nyers anyaggal, tegnap nem dolgoztunk, ünnep volt.
Lehet csúsztatok máról holnapra és inkább elkaparjukmég azt a kis búzát ami hátravan
Válasz #11279. hozzászólásra

nemtudom, kérdezz egy kamionost
Válasz #11278. hozzászólásra
ez így éppen 50 ft/tkm.
ez kurva sok, éppen duplája annak, mint amennyiért mondjuk más tömegárut visznek.
100 ft/induló km + 30 ft/km-be megalkudnék, plusz ha fél óránál többet kell várnia valahol, akkor ezen fölüli várakozásra 8000/óra állásidő.
ez így korrekt?
Válasz #11277. hozzászólásra
felénk 50ezer egy ilyen kanyar.
kamionok hol milyen árban fuvaroznak föld széléről mondjuk 40 km-re telephelyre?
Itt 21-23 közti vizekkel jön az n01 , 10 tonna környéke lesz a vége , még kicsi kint van belőle. Pár aranykoronás domboldal, persze szinte alig van benne vadkár ( 5 százalék max) , majd a cégnek , ugyan ebbe a földbe csak más részen jó ha a fele lesz olyan vadkár van. Vizét sokallom, ez volt a legkésőbb vetve az időjárás miatt, mellette ami előbb lett vetve szebb is volt és szárazabb is 18-19 környéke , ára meg majd idővel reméljük alakul
Tegnap vágtunk 4,4 ha .A Pr 9915 igazi homok talaj 5% volt kötött, 19-20,5 között volt a vize. 58,65 t lett rejt 133 mázsa\ha nem rossz. De amire kíváncsi vagyok N01 most 20.3 a vize. És ami Nagyon jónak ígérkezik a 0216- abból lehet rekord. Már csak a toxinokat kell beméretni. Felénk 35000\ha a toxin mentes 32000\ha a toxinos. Nevetséges.
Válasz #11273. hozzászólásra
Én gondolkodtam mégegyben, de kettővel dupla macera lenne, egy embernek két tornyot figyelni és méregetni kemény meló főleg, hogy más-más a hajtóanyag más a rendszer...
Szóval én letettem róla, bár láttam olyan helyet ahol kettő üzemel egymással szemben.
Nekem egy olyan rendszer kellene amivel előtudom készíteni a folyamatos nagy toronynak a helyét, tehát fogadóplacc, tetőszín, garat rédler és serleges felhordó, tranzit tartály. Nos ez önmagában bitang költség. Ebbe oltanám bele a tisztítót meg párhuzamosan a szárítót is. Útváltóval nyáron csak a tisztító menne illetve mégegy útváltóval a tisztító után mehetne a szárítóba is vagy a tranzitba az anyag attól függően kell e szárítani. Namost amíg nincsen folyamatos nagy torony addig nem akarok szárítani nyáron de volt már, hogy kellett. Szóval sehogy sem jó ehehe
Az útváltó másik oldala, hogy kikerülve menne az anyag a szárítóba. Ősszel a saját kukoricám, mert az arany tiszta vágás, nem is akarnám tisztítani ehhez a toronyhoz. A kilépő anyag meg szintén menne a tranzitba, de ehhez kellene mégegy felhordó.
Aztán ebbe egyszer belekéne ótani egy rendes nagy tornyot.
Nem egyszerű de mivel egyszerre sosem fog menni a mutatvány, így elkell kezdeni valahol úgyis
Ugyan az baxi...jővőhéten jönnek délről az egyik Szerb a másik Horvát és mivel szeretem őket (idéntől csakis a Dalmáciában töltöm a teleimet és síelés sincs onnan messze ,valamint Budapest sem érdekel többé mert Zágrább és Belgrád is közelebb van) akár patronálom is őket készpénzzel a telepkialakításba...igen szerintem így a kapcsolati tőke sokkal többet hoz majd nekem mint az itthoni "bátortalan" gazdák félpénze...nem is kapja meg itthon senki,helyes...
Válasz #11271. hozzászólásra
Fotňzd le azzal hírdetsd ne netröl leszedett képpel