Mondjuk arra én is kiváncsi lennék az én általam BE -Szopott NEOMÁT a világ meik sarkán hozták igy össze..!! És tényleg az a boszantó hogy a papir zsákokra alig fér rá a sok gyártói és tulajdonosi szöveg ha és amenyiben.. De amikor ök SZ-rt árúlnak jó drágán és beszopjuk akkor meg vagy B f ok voltunk vagy aszály volt vagy csak szimplán nem volt szerencsénk! Ja a syngenta a leg utóbbi levelében a termés eredményéhez akarja kötni a kártérités mértékét..Ja gondolom a siralmas országos átlagba azért csak bele férünk majd!! De miért ne lehetett volna egyszer egy norm napránk??!!
Most meglátszik a Magyar fajtáknál, hogy erre az éghajlatra lettek kitalálva!! Ha van eső akkor más éghajlati fajták is jók, de ha nincs akkor..........!!!!
2-od vetésben több bogarunk van mint 3-ad vetésben... sajnos az szerencsétlen helyen volt és muszáj volt újra kukoricázni benne. De egy másodvetésünk van ami olyan mint egy kaptár... eléggé ergya csövek is vannak rajta.
Kíváncsi vagyok hogy mennyi lesz a termés rajta... épp most néztük hogy a törőléceket le kell cserélni az asztalon, nehogy átcsússzon köztük a cső.
Az 7xség, hogy többet hozzám semmilyen keletről származó hulladékot nem fognak behozni/lerakni a kapun belül !!!!!!!!
Ott rohadjon meg a dekalb külföldi szarja ahol épp most van !!!!!!
Úgy átbaxtak minket ezekkel a külföldi szemetekkel, mint az állat ! Nálam meg lehet nézni a pio N01-esét HU v.s. RO, illetve a dkc4795 HU v.s. RO fémzárszámú magok szántóföldi állagát ugyan azon földben !!!!!!!!
Ezeken a szarokon rágódok már egy hete, mire előtúrtam a tavaszi vetési térképeimet, hogy mettől meddig milyen hibrid és milyen fémzárszám !!! Most már elhiszem, hogy a monsanto-t a nagyvilágban eléggé utálják !
Mi nem is álmodunk 2- 3 éves vissza vetésröl!!Mivel a talaj adotság sem teszi lehetövé..De már ennek ellenére is mutatkotzik a rovar kár tétel..A gyakorlatlan és naiv eberek még mindig a vihart okolják érte..Pedig.. Ez már rég nem az!!
Itt a július első hetében kínozta meg de nagyon jól bírta, a környéken az utolsók között adta meg magát. 2011 ben is nagyon bizonyított reméljük az idén is fog....
Válasz #6461. hozzászólásra
ilyen években értékelődik fel az elővetemény hatása, egy kalászos elővetemény utáni kukorica most kb + 100 ezret hoz mondjuk egy 3-ik éveshez képest. Itt van annyi bogár hogy kiverik az ember szemét ha bemegy a táblába.( a másod vagy harmadik évesben)
A naprák hogy bírják az aszályt ott ahol a kukorica ennyire kiszáradt? Itt nyugaton szerencsére sokkal jobb a helyzet. A virágzásig itt se volt eső de aratásra menetrend szerűen megjött.
nekem kalászos nem volt 10% se. a legszarabb földbe voltak 15q átlag. a napra ami nagyon pompás 30% az húz ki a szarból idén. a kuki az gyenge nagyon, sajnos egyiknél volt se kalászos elövetemény. nálam a 4t nagyon pompás lenne. nehéz becsülni, titkon remélek 3-at, de lehet az alatt lesz
Válasz #6440. hozzászólásra
Így legalább kapok egy kis aprót,mert ha bejön az a kb 2 hét eső nélkül,lehet,csak a kombájn árát adta volna. Így meg az is megmarad.
Nagyon kevés 0-10%, az idén 20% és mondhatom hogy "életet" mentett bár azokba a földekbe ahova vetettem a kuk is szebb jó lett volna.
Kuk termésed mennyinek látszik? Vegyük azt hogy 2 hétig most nem lesz eső.
Én 4 el nagyon meglennék elégedve.
A tanyára menet van egy kis darab kukorica. Nagyon szép, nem látszik rajta a kánikula jelei. Közepes minőségű lehet a föld. A lényeg: a bácsi loval szánt, vet és huzat.
Válasz #6437. hozzászólásra
Itt a legjobbakat ,amelyek szép nagyok voltak , csak a cső nem kötött , az is max. 250 q adott.Gondolom arra se lehet több-igaz?
Még nem tudok pontos súlyt,de kevesebb lett.
de 2 tonnáig pénzemnél leszek. (mondjuk ez függ a felvásárlási áraktól is).Attól több meg úgy sem jött volna le róla. De ezt már nem tudom meg.
24979 hozzászólás
..
a kép is itt
Az átlagos csőméret, 40e. tőszám
ez várhatóan mennyit terem?
Válasz #6475. hozzászólásra

Mi lett a neomáddal, hogy ennyire panaszkodsz rá????????????????????
Válasz #6470. hozzászólásra
Mondjuk arra én is kiváncsi lennék az én általam BE -Szopott NEOMÁT a világ meik sarkán hozták igy össze..!! És tényleg az a boszantó hogy a papir zsákokra alig fér rá a sok gyártói és tulajdonosi szöveg ha és amenyiben.. De amikor ök SZ-rt árúlnak jó drágán és beszopjuk akkor meg vagy B f ok voltunk vagy aszály volt vagy csak szimplán nem volt szerencsénk! Ja a syngenta a leg utóbbi levelében a termés eredményéhez akarja kötni a kártérités mértékét..Ja gondolom a siralmas országos átlagba azért csak bele férünk majd!! De miért ne lehetett volna egyszer egy norm napránk??!!
Válasz #6469. hozzászólásra
Nekem úgy tűnik, hogy 3. évben kisebb a lárvakár, mint a másodévesnél! De mi is max másodévre vetjük vissza.

Most meglátszik a Magyar fajtáknál, hogy erre az éghajlatra lettek kitalálva!! Ha van eső akkor más éghajlati fajták is jók, de ha nincs akkor..........!!!!
Ez egyszerűn megoldják, majd rá lesz írva származási hely EU.
Válasz #6466. hozzászólásra

2-od vetésben több bogarunk van mint 3-ad vetésben... sajnos az szerencsétlen helyen volt és muszáj volt újra kukoricázni benne. De egy másodvetésünk van ami olyan mint egy kaptár... eléggé ergya csövek is vannak rajta.
Kíváncsi vagyok hogy mennyi lesz a termés rajta... épp most néztük hogy a törőléceket le kell cserélni az asztalon, nehogy átcsússzon köztük a cső.
Válasz #6401. hozzászólásra

Az 7xség, hogy többet hozzám semmilyen keletről származó hulladékot nem fognak behozni/lerakni a kapun belül !!!!!!!!
Ott rohadjon meg a dekalb külföldi szarja ahol épp most van !!!!!!
Úgy átbaxtak minket ezekkel a külföldi szemetekkel, mint az állat ! Nálam meg lehet nézni a pio N01-esét HU v.s. RO, illetve a dkc4795 HU v.s. RO fémzárszámú magok szántóföldi állagát ugyan azon földben !!!!!!!!
Ezeken a szarokon rágódok már egy hete, mire előtúrtam a tavaszi vetési térképeimet, hogy mettől meddig milyen hibrid és milyen fémzárszám !!! Most már elhiszem, hogy a monsanto-t a nagyvilágban eléggé utálják !
Válasz #6468. hozzászólásra
mi is csak 2x tesszük, utána napra vagy búza jön, de a második évnél szigorúan megy ki a 10-11 kg santana.
Válasz #6466. hozzászólásra

Ez már rég nem az!!
Mi nem is álmodunk 2- 3 éves vissza vetésröl!!Mivel a talaj adotság sem teszi lehetövé..De már ennek ellenére is mutatkotzik a rovar kár tétel..A gyakorlatlan és naiv eberek még mindig a vihart okolják érte..Pedig..
Válasz #6396. hozzászólásra
Itt a július első hetében kínozta meg de nagyon jól bírta, a környéken az utolsók között adta meg magát. 2011 ben is nagyon bizonyított reméljük az idén is fog....
ilyen években értékelődik fel az elővetemény hatása, egy kalászos elővetemény utáni kukorica most kb + 100 ezret hoz mondjuk egy 3-ik éveshez képest. Itt van annyi bogár hogy kiverik az ember szemét ha bemegy a táblába.( a másod vagy harmadik évesben)

kis naív
Válasz #6462. hozzászólásra

Azok szépek. SZERENCSÉRE!
A napra itt is jó sajna az idén nincs egy ha sem.
Válasz #6458. hozzászólásra
A naprák hogy bírják az aszályt ott ahol a kukorica ennyire kiszáradt? Itt nyugaton szerencsére sokkal jobb a helyzet. A virágzásig itt se volt eső de aratásra menetrend szerűen megjött.
Válasz #6457. hozzászólásra
nekem kalászos nem volt 10% se. a legszarabb földbe voltak 15q átlag. a napra ami nagyon pompás 30% az húz ki a szarból idén. a kuki az gyenge nagyon, sajnos egyiknél volt se kalászos elövetemény. nálam a 4t nagyon pompás lenne. nehéz becsülni, titkon remélek 3-at, de lehet az alatt lesz
Válasz #6459. hozzászólásra
Holnap tudom meg a súlyt. a 9-ből 3,5 ilyen. a többi talán ad 5 tonnát. TALÁN:..................
Válasz #6456. hozzászólásra
És akkor ez mennyi ft/ha?
Hány ha volt ilyen?
Válasz #6440. hozzászólásra
Így legalább kapok egy kis aprót,mert ha bejön az a kb 2 hét eső nélkül,lehet,csak a kombájn árát adta volna. Így meg az is megmarad.
Válasz #6452. hozzászólásra
Nagyon kevés 0-10%, az idén 20% és mondhatom hogy "életet" mentett bár azokba a földekbe ahova vetettem a kuk is szebb jó lett volna.
Kuk termésed mennyinek látszik? Vegyük azt hogy 2 hétig most nem lesz eső.
Én 4 el nagyon meglennék elégedve.
Válasz #6438. hozzászólásra

180-körül.
Válasz #6454. hozzászólásra

enyhítés akinek van marhája és siloban tudja feletetni......de amugy elég nagy bukta!
Ma voltam Szolnok felé, a kukoricáknak a nagyja teljesen K.O....
Arra felé kemény bukta lesz.
Válasz #6450. hozzászólásra
De gyors voltál azt hittem berakod az életképekbe.
Válasz #6449. hozzászólásra
neked mennyi búza (kalászos) szokott lenni százalékban a teljes területhez képest?
Válasz #6445. hozzászólásra
Drága lesz a vetőmag. Azt mondják a románoknál minden elszállt. Nem lesz vetőmag.
Válasz #6449. hozzászólásra
Szerintem nem sokat.Drága vetőmag,visszavetettet se,szerintem azt meg eladták,kell a pénz.
Válasz #6448. hozzászólásra
Búzánál ha alacsony az ár a haszon marad el.
Bele se merek gondolni mennyi búzát fognak vetni az őszön .
lásd 2007-2008
Válasz #6447. hozzászólásra
Búzát a legkönnyebb termelni.A téli csapadékból,ha kevés is,van egy közepes termés.
Válasz #6446. hozzászólásra
Főleg ahol tavaly a jég, az idén az aszály...
Válasz #6445. hozzászólásra
Szerintem a vetési kedv is alábbhagy.
Jövőre kíváncsi leszek a kukorica vetőmag árakra, meg a kedvezményekre.
Válasz #6443. hozzászólásra
Dkc5007
van benne kb. 10% ilyen....
Válasz #6422. hozzászólásra
fingod nincs arról, hogy mi az aszály
Válasz #6415. hozzászólásra
ahogy kinéz öt évente van. A 2003-ba is zuztak felénk kukitáblákat aratás helyett és a 2007 is súrolta a mostanit
Válasz #6433. hozzászólásra
Hú ba+
A tanyára menet van egy kis darab kukorica. Nagyon szép, nem látszik rajta a kánikula jelei. Közepes minőségű lehet a föld. A lényeg: a bácsi loval szánt, vet és huzat.
Válasz #6437. hozzászólásra
Itt a legjobbakat ,amelyek szép nagyok voltak , csak a cső nem kötött , az is max. 250 q adott.Gondolom arra se lehet több-igaz?
Válasz #6435. hozzászólásra
Sajna nem sokat. De legalább nincs üres csutka a földemen.
Válasz #6434. hozzászólásra
De ezt már nem tudom meg.
Még nem tudok pontos súlyt,de kevesebb lett.
de 2 tonnáig pénzemnél leszek. (mondjuk ez függ a felvásárlási áraktól is).Attól több meg úgy sem jött volna le róla.
Így mennyit kapsz érte?

Hogy nyomta a sújt?? Meg lett a számitásod??
Én ma betakarítottam a kukorica egyharmadát.

Válasz #6429. hozzászólásra

Semmit, Az utolsó pillanatban mindíg kapott annyi esőt, hogy épp ne kezdjen furulyálni, az elmúlt két-három hétben meg tényleg rájárt, még a rúd is.
Amúgy van itten ilyen is. Ez 5km-rel arrébb van:
Válasz #6424. hozzászólásra

Asszon mit szól hozzá, jó a"cső"?????
Válasz #6421. hozzászólásra

Nyugtató elkészítve, vigyem???? Meséljél csak 2010-ről!!!! De jövőre megint az lesz möglátod!!!