Felénk is változatos a kuki helyzet sok szinte teljesen megsemmisült.Van ami szenved még kis satnya csövek is rajta.Meg van olyan ami szinte hibátlan sez pár kilométreren belül.Itt ami bejön dkc 3511 pio m34 meg a furio azok elég jok.Az aszáj lovag dkc4590 eléggé leszerepelt sajnos nekem is van 10ha belöle.De viszont a naprák szépek a neoma jol kötött tele van szemmel.
igy van...... akinek jóhelyen vannak a ---------legtöbbször sikkasztott födjei---------------- az kussol
mindig igyvolt
decsak mig ránem lesz lépve a .......ukra
mert akkor vonyitani fognak ------
Én is láttam a héten több fele szép kukoricát. Itt a fórumon szinte csak azt hallom, hogy milyen sz*r és még beszántani se jó lassan.
Ebből két dologra tudok gondolni: 1, akinek szép az is azt írja, hogy sz*r. 2, akinek szép kukorica van az nem ír ide és mélyen hallgat.
A 33as út mentén Debrecen/Nagyhegyes között láttam olyan 3 méter magas kukoricákat a hétvégén, amiknek semmi baja nem volt, alattuk nedves, puha, erdőillatú föld, minden öntözés nélkül.
Azt hiszem mindenkinek ilyen 40 AK-ás föld kellene...
Ne bánkódj,és főleg ne add fel.
Nekem még nem ment ki az egész de semmin nem lepődnék meg.Amit nm visz ki a fagy azt kiviszi a szárazság,amit meg az se azt majd a jég.
Nálam ahol kiszáradt ott még gaz sincs benne.
Mondjuk volt vetés utáni gyomirtás de az a ciroknak meg se kottyant,gondoltam hogy majd kelés utáni gyomirtás,de mivel permetezőm még nincs szóltam maszeknak nem is egynek de nem tudták elvállalni mert a sajátjukat nyomatták mert akkor még egyfojtába esett,így hát a felülkezelés elmaradt.Nem ijedtem meg 2x srmüvelőztem nem is lett rossz.De most.....
Én fotót nem merek csinálni olyan sz*r a kukoricánk. Idén csak 12,5 ha kukorica lett vetve (DKC3511 és PIO Styra), de ebből egy 6 ha-os táblánk a május 18. napi Pápa közeli -2/3 fokos fagy miatt teljesen lebarnult, lefeküdt, elszáradt. Utána csodával határos módon (számomra hihetetlenül) kezdte lassan nagy nehezen kiheverni, újra tolta a leveleket, aztán jött az extrém szárazság és hőhullám a tavalyi aszály után (0 tartalék a földekben). Néhány mm-es adagokban, ami szinte mindig azonnal fel is száradt összesen: Május 57 mm, Június 43 mm, Július 51 mm. A 12,5 ha-ból kb. 7,5 ha-on alig térdig érő vagy alig nagyobb 60-100 százalékig elszáradt növények, a többi szemmagasságig és egy nagyon kevés fej fölé ér. Csövek nincsnek vagy kicsik vagy rosszul termékenyültek, talán átlagba lesz 10q/ha A gaz is felverte, mert a Jumbo Turbo kezelés után nem nőtt meg a kukorica, nem tudott árnyékolni, így a gyom is elvitte még azt a kevés csapadékot is
Felénk sok hasonlót látni, van amit már lekaszáltak vagy silóztak, sz*r érzés
Tudod az árfolyam az kormány független valamennyire, ha nyalod a seggét a tőkéseknek lent van, ha meg nem cumiztatnak, nehéz eltalálni a normális középutat, nagy a felelőség rajtuk, de te zet nem érted szerintem!!! Mert csak te számítasz semmi és senki más én ezt látom!!
Jó éjt!!
Az sem jó mert a krumpli kirohad a földben a földeken a tavacskákban nem terem semmi a gabonákat gomba támadja majd ha csapadékosabb lesz az időjárás.
Felénk rengetegen panaszkodtak hogy már most bajok vannak a vízszintekkel a kutakban. Több kutban leapadt a vizszint több métert .
Az ásott kuta is kiszáradtak több helyen.
És mifelénk még volt is csapadék néha néha.
Ha mégegy ilyen év jön akkor vége mindennek!
nem lesz miből locsolni mert még a tisza is ki fog száradni!
Hát milyen kukoricátok van nektek?
Hogy tonnákról beszéltek.
Én az 50q/ha nak is nagyon nagyon örülnék de attól tartok hogy még ezt se éri el.
Pedig sokat vártam tőle mikor még ilyen volt mint a képen.
De már beletörődtem hogy nem az én hibám,max nem adunk el egy szemet sem.
De az tuti hogy mikor eljönnek az aratás napjai akkor meg esős idők lesznek hogy még ezt a keveset is szárítani keljen.
Ma jártam SZENTES és környékén!! Arra fele lassan lehet zsirozni és olajozni a kukorica adaptereket!! Szerintem az országba még ilyen korán soha sem kezdödött meg a kukorica betakaritása mint most!!
Max 4 t
Vannak külömbségek,föld, vetésidő,elővetemény és hibrid függvényében elég heterogén a határ, de végső konzekvenciát majd csak betakarítás után tudunk levonni
A fajtasor kukorica elővetemény után jó földben, elég jó.
20-25% az már biztos 0 termés azt már lehetne zúzni,olyan mint a képen , marha nagyra nőtt de cső az semmi
24993 hozzászólás
Válasz #6385. hozzászólásra
Nekem a Nagyhegyes-Szoboszló út melletti kukim mellett valamelyik nap majdnem elakadtam a LandCruiserrel... Lefenképezzem?
(nem volt öntözve ;-)
Válasz #6389. hozzászólásra
(38AK az anyag alatta)
igen, nálunk is dobott egy hátast a 4590, találkozik is a zúzóval
Válasz #6390. hozzászólásra
nagyon vigyorogsz
teli vagy sikkasztottakkal mi?
vonyitani foxxxxx heheehheheee
Válasz #6388. hozzászólásra
tán tapasztalat heci?? he
Felénk is változatos a kuki helyzet sok szinte teljesen megsemmisült.Van ami szenved még kis satnya csövek is rajta.Meg van olyan ami szinte hibátlan sez pár kilométreren belül.Itt ami bejön dkc 3511 pio m34 meg a furio azok elég jok.Az aszáj lovag dkc4590 eléggé leszerepelt sajnos nekem is van 10ha belöle.De viszont a naprák szépek a neoma jol kötött tele van szemmel.
Válasz #6386. hozzászólásra

igy van...... akinek jóhelyen vannak a ---------legtöbbször sikkasztott födjei---------------- az kussol
mindig igyvolt
decsak mig ránem lesz lépve a .......ukra
mert akkor vonyitani fognak ------
Válasz #6386. hozzászólásra

Ez nagyon jó írás!! Kezdenek az emberek kiokosodni!!!
Én is láttam a héten több fele szép kukoricát. Itt a fórumon szinte csak azt hallom, hogy milyen sz*r és még beszántani se jó lassan.
Ebből két dologra tudok gondolni: 1, akinek szép az is azt írja, hogy sz*r. 2, akinek szép kukorica van az nem ír ide és mélyen hallgat.
A 33as út mentén Debrecen/Nagyhegyes között láttam olyan 3 méter magas kukoricákat a hétvégén, amiknek semmi baja nem volt, alattuk nedves, puha, erdőillatú föld, minden öntözés nélkül.
Azt hiszem mindenkinek ilyen 40 AK-ás föld kellene...
Válasz #6383. hozzászólásra
dettó! - a gaz is kiszáradt, döbbenet!
Válasz #6382. hozzászólásra
Ne bánkódj,és főleg ne add fel.
Nekem még nem ment ki az egész de semmin nem lepődnék meg.Amit nm visz ki a fagy azt kiviszi a szárazság,amit meg az se azt majd a jég.
Nálam ahol kiszáradt ott még gaz sincs benne.
Mondjuk volt vetés utáni gyomirtás de az a ciroknak meg se kottyant,gondoltam hogy majd kelés utáni gyomirtás,de mivel permetezőm még nincs szóltam maszeknak nem is egynek de nem tudták elvállalni mert a sajátjukat nyomatták mert akkor még egyfojtába esett,így hát a felülkezelés elmaradt.Nem ijedtem meg 2x srmüvelőztem nem is lett rossz.De most.....
Én fotót nem merek csinálni olyan sz*r a kukoricánk. Idén csak 12,5 ha kukorica lett vetve (DKC3511 és PIO Styra), de ebből egy 6 ha-os táblánk a május 18. napi Pápa közeli -2/3 fokos fagy miatt teljesen lebarnult, lefeküdt, elszáradt. Utána csodával határos módon (számomra hihetetlenül) kezdte lassan nagy nehezen kiheverni, újra tolta a leveleket, aztán jött az extrém szárazság és hőhullám a tavalyi aszály után (0 tartalék a földekben). Néhány mm-es adagokban, ami szinte mindig azonnal fel is száradt összesen: Május 57 mm, Június 43 mm, Július 51 mm. A 12,5 ha-ból kb. 7,5 ha-on alig térdig érő vagy alig nagyobb 60-100 százalékig elszáradt növények, a többi szemmagasságig és egy nagyon kevés fej fölé ér. Csövek nincsnek vagy kicsik vagy rosszul termékenyültek, talán átlagba lesz 10q/ha

A gaz is felverte, mert a Jumbo Turbo kezelés után nem nőtt meg a kukorica, nem tudott árnyékolni, így a gyom is elvitte még azt a kevés csapadékot is 

Felénk sok hasonlót látni, van amit már lekaszáltak vagy silóztak, sz*r érzés
Tegnapelőtti kép 4-es főút mellett. Intezíven locsolják.

Válasz #6378. hozzászólásra

Tudod az árfolyam az kormány független valamennyire, ha nyalod a seggét a tőkéseknek lent van, ha meg nem cumiztatnak, nehéz eltalálni a normális középutat, nagy a felelőség rajtuk, de te zet nem érted szerintem!!! Mert csak te számítasz semmi és senki más én ezt látom!!
Jó éjt!!
Válasz #6338. hozzászólásra

sajnos igen
még jó h. csak a fél...
Válasz #6373. hozzászólásra

na miért is gondolkozz,és utána megint 300fölé
Válasz #6374. hozzászólásra

Súgog, deviza közép!!
Válasz #6357. hozzászólásra
Az sem jó mert a krumpli kirohad a földben a földeken a tavacskákban nem terem semmi a gabonákat gomba támadja majd ha csapadékosabb lesz az időjárás.
Felénk rengetegen panaszkodtak hogy már most bajok vannak a vízszintekkel a kutakban. Több kutban leapadt a vizszint több métert .
Az ásott kuta is kiszáradtak több helyen.
És mifelénk még volt is csapadék néha néha.
Ha mégegy ilyen év jön akkor vége mindennek!
nem lesz miből locsolni mert még a tisza is ki fog száradni!
Válasz #6372. hozzászólásra

Olyanokat mondanak, hogy forrósodik a levegő?
Válasz #6373. hozzászólásra
Ez a vételi nem az eladási.
Válasz #6371. hozzászólásra

278 vegyé baxki, lesz még 270 is!!!
Válasz #6371. hozzászólásra

kósa tudja a tutit
különben meg erről a szárazságról is a fidesz tehet
Válasz #6370. hozzászólásra

Ha beszélt akkor gyorsan veszek €-t !!!!!!!!!
Válasz #6369. hozzászólásra

mer aviktor megmondta
Válasz #6368. hozzászólásra

)
Talán már meteorológus is lettél ??????
(mindig hazudnak azok is...........
Válasz #6366. hozzászólásra

Jövőre igazi jó év lesz, meglátod!!!
Válasz #6354. hozzászólásra
Kaszálás, silózás, a többi gyenge közepes talán.

Inkább ússzunk a sok esőtől, mert akkor legalább aratunk, nem úgy mint az idén.
Válasz #6361. hozzászólásra

Hú de jó hogy írod!
De ezt én is tudom
Ennyire nem vagyok hűűűűűű,de itt van ki ilyen 15t ről beszélnek.
Válasz #6362. hozzászólásra

Pedig az jön, meglátod!!!
Válasz #6358. hozzászólásra

Kezdhetet keresni a helyi csoportot, a belépési papír miatt, vagy küldjek van kinyomtatva?????

Ha ismétlődnének az évek, akkor most egy 2008-hoz hasonló évnek kéne következni. De ez nem egészen így működik. Majd jövőre megmondjuki
Válasz #6355. hozzászólásra

50q=5to
Akkor lehet hogy az spc-t el kéne kezdenem átalakítani rizs vető gépre?
Válasz #6356. hozzászólásra
Nem sült ki az egész csak van benne egy csík a közepébe.

ha jövőre úszunk, akkor a fideszre szavazok

Az idén nem, de jövőre úszni fogunk meglátod!!! Az évek ismétlődnek, jövőre rengeteg lesz a csapadék!!
Ez sütemény...
Hát milyen kukoricátok van nektek?
Hogy tonnákról beszéltek.
Én az 50q/ha nak is nagyon nagyon örülnék de attól tartok hogy még ezt se éri el.
Pedig sokat vártam tőle mikor még ilyen volt mint a képen.
De már beletörődtem hogy nem az én hibám,max nem adunk el egy szemet sem.
De az tuti hogy mikor eljönnek az aratás napjai akkor meg esős idők lesznek hogy még ezt a keveset is szárítani keljen.
Válasz #6353. hozzászólásra

Nálatok mi a pálya kukorica fronton, nagy az "opás" ?????
Válasz #6352. hozzászólásra

Látom van miből!
Sziasztok!

Ma délutáni felvétel, az én kukoricám az idén még nem furolyázott, igaz, öntözöm! DKC-3511
Válasz #6346. hozzászólásra

én már a 2-nek is
Válasz #6347. hozzászólásra

Én is jártam, hogy nem találkoztunk.
Válasz #6343. hozzászólásra
Nem baj ezért szeretem ezt a fórumot mert mindenki megoszthatja tapasztalatait tudását a gazdatársaival.
És ez jó!
Ma jártam SZENTES és környékén!! Arra fele lassan lehet zsirozni és olajozni a kukorica adaptereket!! Szerintem az országba még ilyen korán soha sem kezdödött meg a kukorica betakaritása mint most!!

Válasz #6344. hozzászólásra

dettó ,3t-nak nagyon örülnénk
Válasz #6338. hozzászólásra
Nálunk is ilyen a határ 90%-a. szerintem nem lesz ezeken semmi
Válasz #6341. hozzászólásra

Max 4 t
Vannak külömbségek,föld, vetésidő,elővetemény és hibrid függvényében elég heterogén a határ, de végső konzekvenciát majd csak betakarítás után tudunk levonni
A fajtasor kukorica elővetemény után jó földben, elég jó.
20-25% az már biztos 0 termés azt már lehetne zúzni,olyan mint a képen , marha nagyra nőtt de cső az semmi