Válasz gyorfy10 #20962. hozzászólásáraCsapadékot tekintve, elég szép ez a kukorica ahhoz képest.
Nekem 0023 van. Küzd. Hála azért van pár mm eső a napokban.
Válasz Földönfuto #20964. hozzászólásáraa leggyengébb 5 hektáromba vetettem a 9903 fajtát, nem vagyok maradéktalanul elégedett velem mert rengeteg tápanyagot kapott, csak esőt nem :/
Válasz gyorfy10 #20961. hozzászólásáraAmi nekem feltünő,hogy nagyon messze el lehet látni a sor közt,gyenge a lombozat,a színe is nagyon világos.De végül is a csö a lényeg.
Válasz Földönfuto #20958. hozzászólásáraÉn már az 50q anak is örülök. A közelben van még másnak 3 kukorica tábla azokból egy olyan 1,6-1,8 méter a másik kettő jó ha van 1,3-1,4 méter.
Voltam Debrecen fél a 3as mellet elég szépek a kukoricák . Felénk idén nagy az aszány. A homokos talajban50-60 cm és vége a kukoricának . Volt 33 mm de ez a meleg kinyirja
Válasz TYLLA46 #20949. hozzászólásáraTényleg nagyon szép, milyen fajta?
Szabolcsban is jól néznek ki a kukoricák.
Nekem a No1 meg a 4555 hasonló,mint a tiéd de nincs még így kifejlődve
Válasz III.Gyula #20939. hozzászólásáraMíg eső van addig a forgatás nélküli királyul van :D És tényleg picivel több haszon van rajta mint a szántásoson a talajmüvelés miatt.
Viszont idén mikor kevés a csapadék, a szántásba vetett sokkal jobban bírja. A forgatás nélküliben iszonyatos nagy hasadások vannak már a kukorica kikelése óta.
Válasz medikus #20938. hozzászólásáraezt úgy gondoltam, hogy ha nem képes 7 tonnánál többet a kukorica teremni akkor ott nem kell erőltetni a kukoricát, felesleges vetni.
Válasz medikus #20938. hozzászólásáraNem értessz te hozzá,a minimál művelés nagyon drága, ahhoz nem elég a 7t.
Nekem a szántásoshoz elég!
Sőt még tudnék neki mutatni kukoricákat ami a szántásosba jól néz ki,nem messze a minimálba meg szenved!
Válasz horvath.agro #20928. hozzászólásáraAdengo ne menjen tùl későn! Én még nem szívtam miatta, de írtãk már itt, a fórumon. 11 hõnap vãrakozãs van napra előtt előírva.
Válasz horvath.agro #20925. hozzászólásáraSzerintem te vagy itt az egyetlen aki még nem vetett.Nyugodtan vetheted minden gond nélkül,egyedül gyomírtásnál kell figyelni az árvakelésre,de az sem probléma.
Válasz ...:::Pisti:::... #20923. hozzászólásáraSzia, köszönöm. Tavaly volt először, akkor 113 q/ha lett domboldalas földben. Kicsit vízes volt (18,5), de aratás előtt volt egy csomó eső, meg a köd is szitált aratáskor. Idén szerintem nem lesz baj a vízzel.
Válasz Aprógazda #20918. hozzászólásáraEz a tábla kézzel lett címerezve.Van olyan is ami géppel.Ott először pengével le van vágva a címer kezdemény,a felső levelet is kicsit meg nyesi,majd pár nap múlva,mikor erőteljesen tolná ki a címért,két kúpos gumihengerrel ki húzza a szárból.
24867 hozzászólás
Válasz gyorfy10 #20962. hozzászólásáraCsapadékot tekintve, elég szép ez a kukorica ahhoz képest.
Nekem 0023 van. Küzd. Hála azért van pár mm eső a napokban.
P9415
Válasz Földönfuto #20964. hozzászólásáraa leggyengébb 5 hektáromba vetettem a 9903 fajtát, nem vagyok maradéktalanul elégedett velem mert rengeteg tápanyagot kapott, csak esőt nem :/
Válasz gyorfy10 #20961. hozzászólásáraAmi nekem feltünő,hogy nagyon messze el lehet látni a sor közt,gyenge a lombozat,a színe is nagyon világos.De végül is a csö a lényeg.
Válasz 5465 #20960. hozzászólásáraÁprilis 17 vagy 18
9415. Szintén április 26 vetés. Csapadék ugyan annyi esett erre is. Annyi különbséggel hogy ez párás helyen van. 220-250 cm magas

Válasz Gatti #20955. hozzászólására9903. Április 26-i vetés. Június 0mm július 50mm ebből 40 mm az elmúlt 10 napban. 200-220 cm magas

Válasz Gatti #20955. hozzászólásáraMikori vetés ?
Válasz Földönfuto #20958. hozzászólásáraÉn már az 50q anak is örülök. A közelben van még másnak 3 kukorica tábla azokból egy olyan 1,6-1,8 méter a másik kettő jó ha van 1,3-1,4 méter.
Válasz Gatti #20955. hozzászólásáraJó évben nagyobb csövek vannak mint a palack?
Elüti ez a 9t-át.
Válasz blsjela #20954. hozzászólásáraHallod mióta van "fél a 3as" mellett??? Akkor most mitől fél a 3-as a négyestől vagy csak a kettestől????????

Válasz Gatti #20955. hozzászólásáraMajdnem pontosan ugyanilyen, Fejer megye.
Remelem meglesz azert a 7 tonna!
Jelenleg ilyen a 9903, nincsenek valami nagy csövek, de legalább van mindegyiken. Felétek milyen idén ez a hibrid?

Voltam Debrecen fél a 3as mellet elég szépek a kukoricák . Felénk idén nagy az aszány. A homokos talajban50-60 cm és vége a kukoricának . Volt 33 mm de ez a meleg kinyirja
Válasz B.Bali #20952. hozzászólásáraSzántott
Válasz TYLLA46 #20951. hozzászólására
Szántott, vagy valami más?
Válasz B.Bali #20950. hozzászólásáraSY Photon, relatíve korai vetés
Válasz TYLLA46 #20949. hozzászólásáraTényleg nagyon szép, milyen fajta?
Szabolcsban is jól néznek ki a kukoricák.
Nekem a No1 meg a 4555 hasonló,mint a tiéd de nincs még így kifejlődve
Válasz B.Bali #20948. hozzászólásáraAhhoz képest amennyi eső volt, őszintén szólva nem is igazán értem, hogy hogy lett ilyen...
Válasz TYLLA46 #20947. hozzászólásáraNa ebű se lessz semmi!
Válasz határjáró #20945. hozzászólásáraezzel még semmit, ez jó irány. gyenge a föld. de az kizárt hogy ezzel szemben a szántás nem repedezett...
Válasz horvath.agro #20942. hozzászólásáraBúza után egy rt, aztán gruber majd tavasszal vetés előtt egy kombinator. Ezzel mit lehet elrontani?
Egy ideig nagyon jól tartotta a nedvességet...utána viszont megjelentek a repedések...
Válasz horvath.agro #20942. hozzászólásáraLétezik olyan hogy talaj kötöttség! A homokban semmilyen repedés nincs,forgathatod bárhogyan!
Válasz horvath.agro #20940. hozzászólásáraIgen,ott bukfencet kell vetni!

Válasz határjáró #20941. hozzászólásáraakkor ott valaki nagyon rosszul csinálja a forgatás nélküli művelést, nálam érdekes módon nincs szinte repedés.
mondjuk én mintill művelek nem sima forgatás nélkül...
Válasz III.Gyula #20939. hozzászólásáraMíg eső van addig a forgatás nélküli királyul van :D És tényleg picivel több haszon van rajta mint a szántásoson a talajmüvelés miatt.
Viszont idén mikor kevés a csapadék, a szántásba vetett sokkal jobban bírja. A forgatás nélküliben iszonyatos nagy hasadások vannak már a kukorica kikelése óta.
Válasz medikus #20938. hozzászólásáraezt úgy gondoltam, hogy ha nem képes 7 tonnánál többet a kukorica teremni akkor ott nem kell erőltetni a kukoricát, felesleges vetni.
Válasz medikus #20938. hozzászólásáraNem értessz te hozzá,a minimál művelés nagyon drága, ahhoz nem elég a 7t.
Nekem a szántásoshoz elég!
Sőt még tudnék neki mutatni kukoricákat ami a szántásosba jól néz ki,nem messze a minimálba meg szenved!
Válasz horvath.agro #20934. hozzászólására" 7 tonnáért nem érdemes vetni!"
Szabolcsban van ilyen is.
Válasz VESZTES. :) #20931. hozzászólásárana, olyat sem láttam még
Válasz horvath.agro #20934. hozzászólásárarég volt már, hogy 70q-val arattam kukoricát, de idén szerintem annyinak is örülni fogok, a tavalyi felével(134q)
Válasz Gatti #20933. hozzászólásárarosszul, a szántottaknak kezd felsülni az alsó levele, nekem tartják még magukat de senyvednek.
van 1-3 cső de kb 90% van kitelve csak. amin 2-3 cső van az 1et fog kinevelni csak.
rekordra nem kell számítani de szerintem 70q van bennük még.
Válasz horvath.agro #20932. hozzászólásáraFelétek milyenek? Azért arra jó földek vannak, bár víz nélkül mindenhol nehéz de kíváncsi lennék ott hogy bírják.
Válasz VESZTES. :) #20931. hozzászólásáralegalább nem lesz annyi, lesz neki ára
Bács megyében elkezdték kaszálni a kukoricákat

Válasz Bárány #20929. hozzászólásáraOké, hülyeséget írtam . Megyek aludni...
Válasz horvath.agro #20928. hozzászólásáraAdengo ne menjen tùl későn! Én még nem szívtam miatta, de írtãk már itt, a fórumon. 11 hõnap vãrakozãs van napra előtt előírva.
Válasz Földönfuto #20926. hozzászólásárarendben, köszönöm.
Bárány neked is.
Válasz horvath.agro #20925. hozzászólásáraNálunk mindig így jön.
Válasz horvath.agro #20925. hozzászólásáraSzerintem te vagy itt az egyetlen aki még nem vetett.Nyugodtan vetheted minden gond nélkül,egyedül gyomírtásnál kell figyelni az árvakelésre,de az sem probléma.
lehet hülyeséget kérdezek, de napraforgó után lehet kukoricát vetni??
vetett már valaki? van bármi negatív hatása a kukoricára nézve?
Válasz ...:::Pisti:::... #20923. hozzászólásáraSzia, köszönöm. Tavaly volt először, akkor 113 q/ha lett domboldalas földben. Kicsit vízes volt (18,5), de aratás előtt volt egy csomó eső, meg a köd is szitált aratáskor. Idén szerintem nem lesz baj a vízzel.
Válasz jocika0502 #20922. hozzászólásáraSzia.
Szép! ! !
Máskor is vetetted már?
Milyen volt?
Nekem most van először.
Köszönöm
Alakul. DKC 4555.

Válasz Zsolesz83 #20919. hozzászólásáraCastrix? Ha igen, akkor nálatok nem csúszott meg a gumihenger? Nekünk folyamatosan rá kell húznunk.
Válasz Aprógazda #20918. hozzászólásáraEz a tábla kézzel lett címerezve.Van olyan is ami géppel.Ott először pengével le van vágva a címer kezdemény,a felső levelet is kicsit meg nyesi,majd pár nap múlva,mikor erőteljesen tolná ki a címért,két kúpos gumihengerrel ki húzza a szárból.
Válasz Zsolesz83 #20915. hozzászólásáraA cső felett az anyán nem sok levél van. Gépi címerezés? Ha gépi, akkor csak vágás, vagy vágás és tépés?