Gázolaj árak 594 Ft Benzin árak 584 Ft EUR 395.41 Ft USD 337.84 Ft CHF 418.76 Ft GBP 458.09 Ft

Fórum

Massey Ferguson kombájnok

Létrehozta: , 2009-02-20 20:25:50

Kedvencekhez Segítség

2643 hozzászólás
Nincs profilkép
#243 Szabi.
2011-06-29 21:47:41

Válasz #240. hozzászólásra

Az okés, csak a 7,5-es asztal és ha max a 4-edel számolunk és csak folyamatosan vág, megy előre nincs dűlő, forgó, ürítés, no meg a 7,5-es asztal fullra ki van használva az a 3 heki/óra..........smile biggrin

#242 szanberg
2011-06-29 21:47:39

Válasz #236. hozzászólásra

Nem értem mit akarsz ezzel mondani...

#241 szanberg
2011-06-29 21:46:26

Válasz #240. hozzászólásra

Az akkoris "csak" 3 meg szűken mert ürítést forgót nem is számoltunk rá.

A Fortia 7-el megy 100mázsás búzában, dehát azért van az a 460lovaskocsi benne...smile whistling

Nincs profilkép
#240 paso
2011-06-29 21:43:40

Válasz #239. hozzászólásra
Hát , h nagyobb az asztal (7.5 m) !smile confused

Nincs profilkép
#239 Szabi.
2011-06-29 21:42:11

Válasz #238. hozzászólásra

Na ez hogy jött ki ???smile scaredsmile scaredsmile scared

Nincs profilkép
#238 paso
2011-06-29 21:38:21

Válasz #235. hozzászólásra
Itt a Class Lexion 560 persze 7.5 m-es asztallal az is olyan 9-10 t-ás búzába azért megyeget olyan 3-4-el és óránként így is min 3-5 hekit ledurrrrrrrrr!:))smile thumbup

Nincs profilkép
#237 Szabi.
2011-06-29 21:33:25

Óránként 1 hektárt alig vágott le a 218-as a hybridben az is volt 10 t-s. Óránként nem hiszem, hogy 24-el beéri............smile tonguep

Nincs profilkép
#236 Dinnyés Laci
2011-06-29 21:33:03

Ja az 50 mázsásba meg 2-2.5 megysmile nonono

#235 szanberg
2011-06-29 21:18:45

Számoljunk utána!
Egy ládás kombájn is falna rendesen 10tonnás búzában szerintem.
Feco mesélte, hogy egyszer volt 10tonnás anyaguk amiben a 204-es Mega 1-1,5-el bírt botorkálni amit nem is csodálok.
Számold ki, 5méteres asztal, óránként 0,5-hektárt bírt levágni. Nemtudom mennyit fogyaszt az a gép egy óra alatt, de nem 10 litert. Szerintem a 20-at az is bevette.
Akkor már nem is sok a Fortia 24litere, főleg hogy ilyenben 7-el is megy ugye. Persze lehet a 24 is több ha kicsit nedvesebb a szalma, de amint írtad, 10tonnás búzánál bánná a fenesmile cowboy

Nincs profilkép
#234 Szabi.
2011-06-29 21:06:30

Válasz #233. hozzászólásra

Szerintem nem hiszem, hogy jelentősen le tudnák húzni a fogyasztást.
Nagyon sok tényező adott: LE, Dob átmérője/súlya, gép tömege, benne lévő anyag térfogata/áramlata, ezeken nem lehet variálni, valamit-valamiért !
De szerintem hasonlókat mondanának más rotoros gazdák is. Akikkel én eddig összefutottam senki sem a fogyasztásával dicsekedett, de még senki nem mondta, hogy valaha is vesz újra ládásat..............smile wink

#233 szanberg
2011-06-29 21:02:48

Válasz #232. hozzászólásra

Én is ezt mondom, de azt is hogy lesz ez még alacsonyabb is majd javítanak rajta. Sajnos a nagy Cater motor ilyen, sokat zabál kicsit, de ha tudsz menni vele folyamatosan üríteni menetközben akkor hatékonyabb.
Ha 100mázsás búzáink lennének folyamatosan akkor kető ilyet vennék

Nincs profilkép
#232 Szabi.
2011-06-29 21:00:33

Válasz #231. hozzászólásra

Bánja faxom, hogy ha 24 liter bevág a 10 t-s búzában !!!!!!smile thumbupsmile thumbupsmile thumbupsmile thumbup

#231 szanberg
2011-06-29 20:56:58

Meg beszéltem egy uriemberrel akinek egy MF9895-ös Fortia kombájnja van. Ez az amerikai ferga kombájn, 3,55 méteres axiál dob, hatalmas rostafelületek, 460-as C-12es motor és óránként 80liter gázolajfogyasztássmile lol
A lényeg, hogy azt mondja kegyetlen jó, hatalmas teljesítménye van, igaz nála a többször szár erősített kemény búzában ami 8-10tonna/ha ott azért meglehet szorítani, nagyon nagy a dobja és ugye végigkell tekertetni magában az összes anyagot, de szárazban az ilyen búzában is megy rendesen a 7,7-es asztallal, viszont elmondása alapján a 9,2-es nagy lene ilyen feltételek között, külföldön nincsenek ilyen búzák (amerika ausztrália...ésatöbbi)
Kukoricában a 12soros adapterrel tizen tonnás anyagban 100vagon anyagot lebír vágni ha bírja a kiszolgáló brigád, úgy mesélte, hogy az asztal nembírja enni már az anyagot a gép még akkor is megy rendíthetetlenűl.
Vetőmagban aleg kíméleesebb a cséplése, olajretek meg ilyesmi nem ellenfél semmi sem marad csépeletlenűl, gyakorlatilag nincsen szemtörés.
Viszont fogyaszt! Ezekben a nagy búzákban 24litereket bevág, igaz valami javítóprogram folyamaban van mert ezt még lejjebb ígérték.
Mondjuk nálunk a 40mázsás búzában nem fogyasztana közel sem ennyit és a 9,2-es asztallal is repűlne biztosan

#230 Heccmaster
2011-06-29 14:44:52

Válasz #209. hozzászólásra

figyeltem ám
írjál ám nefogd vissza magad mégha nem is kérdezek......ahogy szokod érted.....smile lolsmile lolsmile aikido

Nincs profilkép
#229 Szacsi
2011-06-28 22:47:18

Válasz #228. hozzászólásra

Tudnál adni egy mail címet? Egy pár technikai kérdésem lenne, mint tapasztalt "öreg" rókához! Tervezem ezt a kombájnosdit, és ahhoz kellene!

Előre is köszönöm

#228 szanberg
2011-06-28 22:38:45

no itt látszik hogy szalad a Centorra:

#227 szanberg
2011-06-28 22:37:50

Válasz #226. hozzászólásra

245lovas az az MF Activa nevezetű gépezet, 5,5-ös vágóasztala van, 5 szalmarázó ládás, fain szecskázója van, lehet vele naprát kukoricát is zúzni ésatöbbi.
Egyszerű kezelésű-műszerezettségű masína, de mindent visszajelez mutat -ahogy kell.
Erős a hidrosztatikája, itt a nagy partokon is kényelmesen mászik fel, pedig több hasonló gép nembír mindenhol felmenni aratás közben ám.

6soros HSA előlzúzós oros kukorica adapterrel is repülve arat, magtartálya sem kicsi.
Egy ékszíjja szakadt el egyébként ezen még csavarkulcs nemvolt sehol, bontatlan stabil kombájn.

Nekem is jólenne, de ha már drága gép volna véve akkor a 6-800 hektárra nagyobbat választanék mindenképpen aztán még mellette bérmunkára is jutna több idő.

Nincs profilkép
#226 Szacsi
2011-06-28 22:22:18

Válasz #225. hozzászólásra

Hány lovas a gép? Nekem is nagyon tetszik, de sajna mire összejönne hogy belevágjak tuti elkel :(

#225 szanberg
2011-06-28 22:12:28

Válasz #218. hozzászólásra

Szia.
Ez egyik ismerősömé volt, csak elbaxta és elvitték tőle, bebukta a dolgot...
Naggyon jó az a gép, totál újszerű! Ügyes masína és karban is volt tartva, normálisan elrakva télire, zsírozva fújatva mosva ésatöbbi.
Aki ilyen kategóriát keres annak egyik legjobb választás!

#224 .Man
2011-06-28 21:53:49

Válasz #223. hozzászólásra

Rokonnak van valami hasonló ferga, de az azt hiszem kisebb. Jó gép, mert úgy szegeli az ember ahogy nem szégyenli. Ő legalább is folyamatosan javítgatja.
Nálunk valahogy mindig a kukorica jön be a legjobban. Árpa csak azért van, hogy legyen forgó, bár most jó lett az árpa viszonylag, de naprával akarjuk váltani.
Mi szeretnénk majd az 514-est leváltani valamire, de maaaaaaaaajd. smile biggrin Ha lesz aki megveszi az újat smile biggrin

#223 Zoli 63
2011-06-28 21:40:50

Válasz #222. hozzászólásra

Kezdetekben volt ilyen MF 510-es is ,360cm-es belvilágú asztallal,hátul szecskázóval. Ha fülkés lett volna lehet h még meglenne ,csak 98-ban a 6 soros kukivetőgéphez,és kultivátorhoz ,lecseréltük 106-os domingóra . De a 2007-es gyenge kuki miatt eladom a kukorica gépsort,nehogy eszembe jusson vetni hamár úgyis van hozzá gépsor .

#222 .Man
2011-06-28 21:26:31

Válasz #221. hozzászólásra

Igen. Hasonló technikával a szellőzésre, bár nekem most csukva volt az ajtó. Évi 100 hektár van neki. Egyszerű de nagyszerű és persze mindig lehet rajta valamit csinálni. Hiába 25 év már meglátszik rajta.

#221 BNC
2011-06-28 21:23:40

Válasz #220. hozzászólásra
Te is ilyet hajtasz?

#219 Zoli 63
2011-06-28 21:20:54

Válasz #217. hozzászólásra

E-514 nyitott ajtó+ventillátor smile biggrin45-50ha-t ,a többi 50ha lucerna .

Nincs profilkép
#218 Szacsi
2011-06-28 21:18:06

Hm! Ez éri a pénzt? Lombardos cimbi mondta hogy banki visszavett! Elvileg licitálni lehetne rá, csakhát a rávalóó! Sok a 30% önerő most!

http://www.mascus.hu/Mezogazdasag/Hasznalt-Kombajnok/Massey-Ferguson-7245/kn9ycsjp.html

#216 Zoli 63
2011-06-28 20:34:48

Válasz #215. hozzászólásra

Kéne ha valaki kifizetné smile thumbup, csak ezzel 2-3 nap alatt végeznék a gabonámmal,és azután csak unatkozzak a jó kis szauna helyett ?? smile lol

#215 BNC
2011-06-28 20:22:55

Ebben a videóban látható az új MF kombájn is, kéne ez valakinek?

#214 ermike
2011-06-28 20:19:20

Hi!!!

Szanbi képeket!!!! Remélem csináltál!

Nagyon sok a meló utat tervezek, építek - ünk fát adunk el, stb. Ba meg 14000 to követ kell bepíteni mozgatni smile scared

NA de ma voltam Piós barátunkkal megnéztük a kukit hát nem lesz rekord de valami csak lesz belőle persze ha a vadak is akarják!

Kombájn téma most háttérbe szorult mert nem volt idő foglalkozni vele, 1188 sztornó!!!!
De az mf 34-et megnézzük ha odaérünk a Szanberg komával!

#213 szanberg
2011-06-28 18:13:17

Válasz #211. hozzászólásra

ngy kárt, láthattad a képen de azt mondja a közepe nagyrészben megmaradt és még kialakul egy kis aratnivaló belőle.
Nemtudom hogyan áll kombájntémában, szerintem ha idő adja azért megnézzük a 34-est biztosan.

Enyémen nem volna már sok munka, csak nekem mindig mennem kell és esténként tudok haladni vele kis léptekben, igaz most az egyik félig rossz csapágyat kicseréli Józsibácsi, meg ha közben végeznek a fiúk a nyuszival akkor a ferdeláncot átszerelik nekem illetvea dobkosarat kicserélik, közben az apróságokat még folytatnám. Sajnos egymagam kevés vagyok egy kombájnra főleg úgy, hogy közbenminden mást is kell csináln és mindegyik más emberre-gépre dolgozni kell, olaj kell alkatrész kell tanács kell minden kell...

De jó lesz és mindenen végigszeretnék menni, még a kényemi funkciókon is, kitakarítani pompásan meg ilyesmi.
Holnap délelőtt még elmegyek Szerencsre ikr-hez nyuszi cuccokért de aztán semmitsem mert tényleg ketyeg az óra, jövőhét második felében már lehet tudunk csipegetni majd

#212 szanberg
2011-06-28 18:07:31

Válasz #210. hozzászólásra

Hát koma éppen mentem MFPistához mert hozta a ferdeláncokat, kicserélem őket télen el is szakadt meg amúgyis nyúlottak voltak a régiek.

Tgnap délután megrendeltem, ma meg jött így nemkellett postázni, elszaladtam érte nem volt túl messze.

Ja és az első aratott métert én tettem meg az új géppelsmile cowboy
Nekem ez hatalmas élmény, sosem ültem még új kombájnban így, aztán meg kedvenc a gép issmile whistling

de hidd el, odabax a masína! Még az én régi csoroszlyám a "vén csótány" is jól berreg de ezmeg valami kuuvajó!

Igaz a zöld szármaradványokat nem sikerült tökéletesen kiszedni belőle, 6%-ot vontak le az átvevőhelyen a kocsi terményből.

tudtam én hogy nemjobb egyik ződ semsmile pimp

Nincs profilkép
#211 .grün
2011-06-28 18:02:13

Ermikével mi a helyzet, nagyon nagy kárt csinált a jég, kombájnvásárlás milyen fázisban van?

Nincs profilkép
#210 .grün
2011-06-28 17:59:58

.... a helyett,hogy a sajátodat szerelgetted volnasmile tonguepsmile tonguep

#209 szanberg
2011-06-28 17:57:45

No heccikém mit mondok én neked!

Ma részt vettem egy új Centora 7280 beüzemelésén!
380lóerő 8láda 3dob 6,7powerflow vágóasztal.

Repcében kezdett, jó zöld állományban, de megy mint a távírat! Minden bentről állítható nagyon kényelmes és pontos.

Igaz gyengén adta a repce, idén nemsok jó anyag van, de másodikba kitolt hidrokarral repűlt a gép. Ez 11-12 km/h-t jelent, kegyetlen faxa területteljesítménnyel.
Elértük a domboldalt és ott sem bánkódott a süsü benne, egyszerűen kemény és nemtudom melyik gép tudta volna tartani a lépéstsmile whistling

#208 Heccmaster
2011-06-26 21:26:14

Válasz #206. hozzászólásra

Mi lenne ha idén a 4 5 ember inkább esszetákolna 1 hodályt ahova be lehet parkolni, enyhén fütöttet?

Ekkora cégnél már nehogy jégcsákányozzatok BM.
Mi még elcsákányozunk mert kicsik vagyunk és ütődöttek mint az alja barack.
Decsak addig míg meg nem világosodunk má végre..... hehehehhehehe

Nincs profilkép
#207 ano
2011-06-26 18:17:12

Válasz #206. hozzászólásra

semmi különös, csak minden aratás kezdetén előjön ez a saját gép/bérgép dolog, és mindig ide lyukadok ki, hogy egy új gép valszeg a világ végéig nem térül meg, egy elfogadható papírokkal rendelkező használt kistrilla, egy már a papírjai szerint is erősen lestrapálthoz meg ugyan hozzá lehet jutni, dehogy aztán ha nem is értek hozzá, akkor meg szívás kajakra.
ennyi, semmi különös.
a kombájn, ahogy gondolom, mindig is a nagygazdaságok gépei voltak, pláne a nagyobb teljesítményű, saját korukba vezető gépek, azt nem vette meg olyan, aki évente csak a telephelyen húzkodja meg, innen kezdve minden gép ment mint állat, ritka lehet az olyan, amit maga a tulaj hajtott, aki esetleg kicsivel jobban figyel(hetett) rá, mint egy alkalmazott gépész, aki csak az órát lesi.
ugyan ezen logika mentén, használt kombájnt valszeg a kisebb teljesítményűek között lehet találni jobb, megkímélt állapotút, a kisebb, jobbára tulajdonos által működtetett gazdaságok talán jobbára ilyet vehettek, és talán jobban is vigyáztak ezekre.
tehát ha használt, akkor kisebb gép, saját korában inkább második vonalas, vagyis nem a legnagyobb, legkorszerűbb gépet lenne érdemes megkeresni.
(persze ha mindenki racionálisan gondolkodik és döntött, aki kombájnt vett az elmúlt 20 évben.)

#206 szanberg
2011-06-26 09:15:18

Válasz #205. hozzászólásra

Figyelj elég sok minden, de ezek mondjuk 10éves korától voltak folyamatban elosztva, ha megnézed mindegyik kopó alkatrész ami a zöld kombájnon is ugyanígy kopik.
Az a 4nap az tett be az egésznek, egyébként nem kellett volna szétszedni, maximum ha öreg szilent van benne kicserélni, ezek kis dolgok párezer Ft-ból megvannak, munkára sem sok. Claas Megán is cserélték ezeket 4-5000óra körül, az volt, hogy kiköpte a rstaszekrény felét rostástól meg ilyenek...

Tavaly télen hóban arattunk úgy, hogy minden ürítésnél kikelett verni a rostákból a jeget, minden reggel -10 -15-ben 4-5-ember véste vágóval kalapáccsal a jeget mindenhonnan ami mozog mert mindene befagyott, csigák, felhordók mozgó alkatrészek, de menni kellett nyomni kellett. Ezek sem rendeltetésszerű használatok és nem először.
Én csak annyit akarok mondani, hogy igen nem kis üzemben arat, megy rendesen, nyúzzuk is sokat ilyen helyzetekben, de azt nem értem Te mit akarsz azzal kifejezni, amit írsz, illetve hová akarsz kilyukadni.

Nincs profilkép
#205 ano
2011-06-26 09:01:33

Válasz #204. hozzászólásra

azért elég sok mindent fölsoroltál, hogy mi lett, és mit kéne javítani, persze értem, hogy volt 4 olyan napja a gépnek, ami nem üzemszerű.
de ugye használt gép esetében ezt senki sem mondja meg, hogy mennyire volt feszítve, hogy mi a helyzet.
de ha belegondolsz, még így kisebb méretben is megérné egy ilyen 8-10 éves masina, ha menne még egy ugyan ennyi évet, és ezt 2-3 száz hektárt le lehetne vele rágni anélkül, hogy a belsejét ki kéne borítani.
én azt látom, hogy aki évente 500-800-1000 ha-t le tud vágni egy géppel, az már nagyüzem, és persze kíméli, mert miért ne kímélné, de az már akkor sem kevés. ez már a teteje annak, amit fizikailag le lehet vágni egy 5-6 m -es asztallal, vagyis a gép teljes kapacitásán megy 10 évet.
nah mindegy.

#204 szanberg
2011-06-26 08:46:04

Válasz #203. hozzászólásra

Nem.
Kb 8-10éves korában vagy 7-8-10ezer hektárok után hullik szét. De ezt olyan értelemben kell érteni, hogy ekkorra kezdenek kiperegne a gyári nem zsírozható csapágyak, amiből azért van sok sajnos, igaz az új kombájnok mindegyikén meg mégkevesebb van...
Szóval amikor eléri a kamaszkort akkor kezd problémássá vállni, és ilyenkor kell rá odafigyelni.
Ja meg a szilentek a csapágyakon kívül...
Egyébként maga a gép nemtud széthullani, vasai mindene kemény cucc, ezen nemkell még mostsem csigát cserélni sehol a belében pedig nagyon sokat levágott már. Elektronikájával is olyan van, hogy egykét kontakt hiba, vagy egy relé cserés volt valamikor mert egyik nem gyári benne hanem valami ford-é. Ennyi.

Az én kombájnom meg egy speciális eset. Első új gazdűja aratott vele vagy 6évig kb hiba nélkül, beszéltem a kombájnosával meg a tulajjal is. Aztán egy maszek ürgéhez került akinek a külcsíny volt a mindene, matricát csináltatott rá meg ilyesmi de egy normális kombájnost nemtudott szerezni rá. Így 4-ember hajtotta úgy hogy egyik sem értett hozzá, azt sem tudták hol vannak a zsírzógombok rajta, vagy hogyan kell kezelni a monitort benne...

Utólag tudtam meg, hogy kiment egy csapágy a rángatóban ami az egész belét rángatja, de olyanszinten, hogy ez az egy oldal le is esett, mármint a rángató mert széttörött a csapágya. 4napon keresztül arattak vele úgy, hogy szimplán egy oldalon volt rángatás és a gép segge félméteres oldalirányú kilengéssel bírt egésznap, egy jó 100hektárt learattak így bakker...Ezt meg egyik szomszédja mondta aki valamikor apám kolegája volt egyik cégnél.

Aztán persze megcsinálták ezt de másra nem néztek.
Kiverte a szilenteket, eltörte a szarvakat amik a rostaszekrényből állnak ki és ezeken hinázik az egész ugye, széttörött a rosta az ütéstől, a szalmarázók alatti kis rázóasztal ami a leválasztott anyagot csúzdázza vissza a rosta elejére annak is meghajtó kis gömbfejei szétmentek...
De ígyis simán járt a kombájn, nomeg ami látszott kívülről azt kicserélték hagy vigyék. Akkor nem látszott semmi baja, nem ismertem a gépet működött mindene, marha jól nézett ki beleszerelmesedtem és ugye nem láttam bele mint senki más sem.

Aztán jöttek a gondok ebből adódóan, és következő esztendőben kivettem az egész belsejét, kicseréltem mindent benne, szilenteket gömbfejet, szarvakat, rángatókat felújítottam, nomeg mindent spécin csapágyrögztővel, menetrögzítővel raktam össze. Azóta jó is, ilyenek vannak, hogy csapágyak ugye, dörzskuplungokban dörzsbetét, meg minden ilyen kopó alkatrészek cseréje, variátor motorok mechanikája megkorrodált, szétszedni őket kipucolni polírozni bezsírozni, visszaforgatót ha nem használom akkor az is megszokott ragadni 24volttal megindítom aztán megint viszi jól, de ezt is szétkéne még szedni, néhány kisebb ékszíj cseréje, most olyan van, hogy maga a szíjjtárcsa a főtengely végén, meg a feszítő tárcsa evan kopva gödrösre és egy szezon alatt megeszi a szíjjat, spt tavaly cserélni is kellett télen kukoricában egyet, ezeket a tárcsákat kell levenni egyesével és esztergánkijavítani, egyel nagyobb szíjjat felrakni rá, olajakat cserélni véglehajtásban, ferdefelhordóban lánc megvan nyúlva, vágóasztalban egy hajtóláncot kellene cserélni, nomeg az egyik powerflow szallagomon van egy lyuk, ami kétéve rajtavan, igaz kicsit nőtt, de ezt is kikellene rakni bal szélre és vagy 40-50centit elhagyni aratás közben hogy ne kapjon anyagot, hátha nem szakadna el továbbra sem, elég drága cucc (150ezer). Aztán defekt, hátul könyöktengelyekben mindkettő csapszeg eltörött már tavaly szétnyúztuk a sok huzigálással meg ilyenek.

Ja meg még olyan volt,hogy a szecskázója is ütött, a kések elvoltak töredezve, de nem vibrált én nem éreztem amikor megvettük, de azért rázta a farát, hátul csavarok szakadztak el a lemezeknél, így amikor ezek kijöttek akkor a szecskázót késeztem fel teljesen illetve centíroztuk ki a tengelyét, új csapágyakat kapott ilyenek...
Csak ez a vibrálás előtte megrepesztette a hidraulika olaj tartályát, szivárgott az olaj olajsaras volt a gép pedig sok nem ment el belőle, de ködölt. Ezt kijavítottam már egyenlőre semmi csepp sincsen alatta eddig úgy látom állja a hegesztést.

Szóval ezek vannak az évek alatt. Ha nem lett volna szétnyúzatva sokkal kevesebb javítani valóm lett volna rajta, akkor csak a természetesen használatból eredően kopó alkatrészek cseréje, szelepállítás amit most csináltam meg valamelyik nap, 15évig ezen kulcs nemjárt sehol, a festéket most nyaltam le a csvarokról, de jól tettem mert voltak elváltozások azért.

Nincs profilkép
#203 ano
2011-06-25 22:00:14

Válasz #202. hozzászólásra

félretéve mindent, mennyire hullik szét 5-8000 hektár után?
mennyi mindent cserélsz rajta újra, vagy ami sokkal fontosabb, jól gondolom, hogy eddig még csak-csak elmegy, de itt kezd el széthullani, és innen jön az, hogy szép lassan évről-évre a vonószegen kívül mindent újra cserélsz rajta?

#202 szanberg
2011-06-25 13:26:27

Válasz #201. hozzászólásra

A mostani régebbi Ferguson kombájn a 15.évét tapossa és két éve 800hektárt vágtam vele amiből 200 vagy 220 volt csak a saját kukoricasmile whistling meg 200napraforgó és a többi...
Ha ketten mennek a másikkal akkoris 400-500-at aratok, attól függ mennyi maszekot sikerült levágni.
Ha csak a saját akkor 400-at sem, mert a nuszi is leszed 250-et simán ilyenkor.

Nincs profilkép
#201 ano
2011-06-24 20:05:28

Válasz #200. hozzászólásra

nem értek hozzá, de ez egy kombájnak már sok, nem?
vagy legalábbis nem kevés, vagy rosszul gondolom?
ez évi 500-800 hektárt levágott, az azért nem kevés, nem?

#200 szanberg
2011-06-24 18:55:25

Válasz #196. hozzászólásra

hidd el szemem a pályán!smile thumbupcool

de ilyen nem nagyon van itthon, viszont az újabb fajtája ennek az már igen!
9695 330le, 9795 370le, 9895 460le.

Ezek a ferga axiáldobos gépei és ezek közűl választanék hiddel.

rotor, ferga...ahogy mondodsmile thumbup

#199 Heccmaster
2011-06-24 16:57:37

Válasz #197. hozzászólásra

3mpenként villám az azért parasztfingató akció
fekszik a gabona dinnye csontig lemarva.......megmég amit csak elképzelsz
ilyen hírek futottak be.......smile bored

#198 Heccmaster
2011-06-24 16:50:34

Válasz #197. hozzászólásra

akkor gyorsan föl köll szedni a jeget és bárt nyitnismile pimp
szombat jó nyitási időpont
a csürhe péntek szombaton imádja költeni a léjét
bele a koktélba...... és mehet is a partysmile aikidosmile lolsmile lol

#197 regös bendeguz
2011-06-24 16:48:21

Válasz #195. hozzászólásra

Inkább aról beszélj nekem hogy vészeltétek át a tegnapi nagy viharos idöjárást?? Mert pl ha pehetek van és kaptatok belölle vagy talán a következöböl akkor sajn semilyen gépre nem lesz szükség ami öszeszedje akár a maradékot is..smile tonguepsmile tonguepsmile tonguep

Nincs profilkép
#196 .grün
2011-06-24 16:43:45

Válasz #195. hozzászólásra

egyILYETvegyél smile tonguepsmile tonguepsmile tonguep rotor, ferga , kell ennél több?? ja igen 50kiló juró smile lolsmile lolsmile lol

#195 szanberg
2011-06-23 23:52:13

No ma sikerült kicsit ügyködni a kombájnnal végre.
Véglehajtásban olajcsere, szelelő variátor motorja volt megragadva ,illetve az áttételezésénél, ez kijavítva, magfelhordó csiga alsó csapágyából kivolt esve tavaly napraforgó óta a porvédő de vissza nem lehetett pattintani, így a csapágy még nem rossz de már haldokolni fog cserebere, végül a motorján szelepet állítottam.
Volt ahol sok volt a hézag, több helyen pedig kevés! 0,35helyett 0,10-et is mértem ittott.
Holnap még kijönnek a porlasztók is, bemérem őket és ha kell rendbeteszem.
Aztán hátul a szalmarázó tengely középső csapágyából is kivan esve a porvédő, ezt kell még cserélni, egy gömbfejet ami a szalmarázók alatti tálcát kis rázóaszalt mozgatja, itt lefagyott a kukorica dzsamiszkával aztán egyik indításkor -15-ben elszakadt egyik gömbfej, plusz ezáltal hogy csak egy oldalon volt rángatva ennek szilentjeit cserélem bár nem rosszak de üsse kő nem hagyom benne a régieket.
Ilyenek vannak, nomeg átszerelni gabonára, klímát töltetni, vágóasztalon a konzolcsigát hajtó lánc is nyúlott azt is ledobom róla.
Szóval vannak még dolgok, de mostmár ráállt a pályára a történet, jövőhéten megkell lennie mindennek

#194 szanberg
2011-06-21 22:44:27

Válasz #193. hozzászólásra

5,5-ös van de az a 40centi már semmit sem jelent.
Hozd el a gépet, szerezz egy kisebbet rá nekem meg jólesz az 5,5-ös az enyémresmile cowboy
de jó volna, alig kellene asztalkocsiznom azzal a xar kocsival...

Azért eresztett azon a kis lyukon, de remélem jól befódtátok, plusz megnéztétek a külsőt rendesen, mert különben viszem vissza garanciás javításra.

Bazzeg ez egy új kombájn lehet, mert garancia is van rajta látod...smile lol

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Mozgolódik a világpiac: új esélyek a magyar gabonatermelőknek
Mozgolódik a világpiac: új esélyek a magyar gabonatermelőknek
Az IGC gabonaár-indexének friss növekedése új lehetőségeket és kihívásokat...
Csodát tesz a kukoricával ez a forradalmi megoldás
Csodát tesz a kukoricával ez a forradalmi megoldás
A mesterséges intelligencia pontosan felismeri a tápanyaghiányos leveleket, így...
Saválló tartálykocsi 18000l, nitrosol tartály, viz szállító tartálykocsi, saválló tartály
Saválló tartálykocsi 18000l, nitrosol...

9.900.000 Ft

Sasform vontatható V-tárcsa
Sasform vontatható V-tárcsa

960.000 Ft

Székely anya nyúl és keverék süldő nyulak eladók
Székely anya nyúl és keverék süldő...

3.000 Ft

Vogel Noot 4 fejes váltvaforgató eke
Vogel Noot 4 fejes váltvaforgató eke

1.800.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.