Válasz B.Bali #1578. hozzászólásáraAz elején én is jobbra számítottam, de már megszoktam és tetszik is. Csak rá kell jönni melyiket, mikor, hogy kell váltani.
Végülis aki nyugatiból beleül egy 892-be annak fogalma nincs, hogy lehet azzal reccsenés nélkül fel és le váltani akár kuplunggal, akár kuplung nélkül. Annak valószínű törni fog a fogaskerék, szakad szét a kulissza, etc. De ez nem a gép hibája, csak a hozzáértés hiánya és testi erővel való visszaélés .
Válasz B.Bali #1576. hozzászólásáraA csoport váltót meg kell tanulni kezelni. Nekem is gond volt vele az elején.
A szinkronos az tök jó, azzal nem volt bajom még :D
Válasz dnsv #1575. hozzászólásáraTiéd veszi könnyen a sebességet?
Próbáltam együtt tavaly tavasszal, majdnem úgy recsegett mint a tolófogaskerekes váltó.
A 892-től sokkal erősebb, ha .3-ban gondolkodsz.
Ha újonnan veszel akkor adagolót mindenképp be kell állítani, ha használtban akkor nagyon nézd meg, hogy füstöl e hirtelen gázadásra. Mert ha oda van neki téve az anyag akkor azt vallatták szépen. Az enyém nem füstöl, de 150 lóerő megvan benne, szóval az jó viszinyítás.
Erejével nem lesz gondod, bármely nyugati ilyen lóerős gép mellett megállja a helyét.
MTZ szóval nyűgje biztos lesz, de kis pénzből otthon javítható, mint a 892.
Motorját ha sikerül megfőzni onnantól viszont nyűgös lehet. Akkor sajnos a hosszú blokk el tud vetemedni, azokkal mindig gond van. De ez mind mind kezelői hiba miatt van.
Használtan én Motorpal adagolósat vennék, a Jazda az erősebb, de abból több is a megfőzött motoros, mivel azt könnyebb felhúzni 200 ló köré.
Válasz Géza15 #1573. hozzászólásáraKolléga jól irta.Nekem Pronar 1221A van az a 1221.1-nek felel meg.Jazda adagolós régi fajta porlasztós a motorja.3 fejes ekét 3x35 fogással,4.2 kombinátort 2 késes lazitót,3m nehéztárcsát.4m-es rövid tárcsát függesztett UNia,11 késes grubert viszi bátrabban mint a 1025-ös vagy a 892-es.Van mindkettö van tapasztalat.Kényelmetlen,hangos,igazi mtz minden nyügjével de használható.
Válasz jocó22 #1572. hozzászólásáraSzia!
Nekünk volt, nagyon szerettük, csak lecseréltük nagyobb gépre. Közel 5 méteres kombinátort és boronát vitte, 3 fejes ekével szántott. Összességében jó és olcsó fenntartani, de mtz.
Sziasztok
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy akinek van ilyen típusú MTZ1221.3 as gépe vagy ül rajta mint pilóta véleményeteket írjátok már le! Minden érdekel a gépről főként talajmunkára venném MTZ892.2 es mellé az maradna szállítani.
Köszönöm előre is mindenkinek!
Válasz mtz1221 #1569. hozzászólására szuper.Pont ilyen beteges izgalom miatt vettem egy samurait tavasszal. Nem volt összeesve de sok minden cserés volt. . Kb. annyit költöttem rá amennyibe került. Igaz pár dolog egyedi. pl. lökháritó + belseje. De majdnem kész. Már. Üzemképes volt minvégig. De ami nem tetszik az repül róla. Sajnos a Nissan Patrolok elég nagyok. meg a társai korabeli nagy dögök. Fordok, jeepek, . Az Uaz is kérdés volt de tényleg max 80kmes sebeségért 10littó felett felejtős. Ezzel vegyesben 7.8 volt a leg kevesebb. 2 felnőtt 2 gyerekkel. És kb 100al!!!Szóval másikak Fogyasztásban meg alkatrészben is vagy sok vagy elérhetetlen. . Sok minden nincs is hozzá. Samurai élhetőbb volt, de mindent kapni hozzá.. A videoban szereplő sem éppen napi használatra való.
Válasz Gabi 07 #1558. hozzászólásáraÉn is gondolkodtam és egyre azon jár az eszem hogy, valamelyik mtz-s innen a fórumról meghergelte valamikor a babáját.
Nemrég írtad, hogy ami volt mtz-d is messziről kerülted, 'rgo felhasználói tapasztalatod minimális. Láttál ezt-azt, oké, azért mégis volt, nem tetszett. Ezért nem ültél bele. De simán leszaroztad az új .7-et is, amiből még alig láttunk képen is, meg még a tulajnak is megmagyarázod, hogy az Ő traktirjának mi baja volt szerinted.
Én megmondtam, veled kár ebben a márkában vitába szállni, mert szívből utálod még azt is, aki megemlíti. Egyébként ez nem Steyer topik, nem is értem, mit vártál...
Örülök, hogy a steyer überfasza, de van akinek az mtz is elhúzza a szekerét...
Mondjuk vagy már 3x elköszöntél ebből a topikból, mégis visszajössz hülyének nézni mindenkit, akinek mtzje van...
Sajnálom ha hihetetlen, hogy üzem biztosan lehet termelni az MTZ vel.
Ez az én tapasztalatom.
Lassan mondom T A P A S Z T A L A T.
Nálam ez valóság, azt meg már had tudjam én, hogy mi a valóságom. Hiszen nem tudhatod mi van nálam, mert én téged itt még nem láttalak!
Mert már komolyan elgondolkodtam rajta, hogy te valószínűleg valami kélyes örömet érezhetsz arra, hogy itt traktáld az embereket.
Mert épeszű ember ilyet nem csinál amit te, már ne haragudj!
Otthon elbirnak viselni?
Válasz Gandhy #1547. hozzászólásáraPénteken jöttem hazafelé már vagy párszáz métert amikor észrevettem,hogy a kalapács a gerendelyen van.Nem tudom,hogy nem esett le.
Válasz Gumóka #1548. hozzászólásáraEgy időben otthon hajlítottam de elvesztek. Most a kényes helyen a lazitón kötődrót van átdugva áttekerve. Erős meg kézzel nyitható a záró oldala. Az nem veszik el.
Válasz bandigh #1546. hozzászólásáraén be sem ülök, ha nincs bent egy frencskulcs, egyszer a régészek minimum 3 franciakulcsot feltárnak majd a szántómon és megállapítják, hogy itt egy váltvaforgató eke beállítása történhetett pár ezer éve
azt eddig még nem tudtam megindokolni magamnak sem, hogy indulás előtt miért az eke gerendelyére teszem a szerszámokat
Válasz horvath.agro #1541. hozzászólásáraakkor fogsz majd sírni, amikor kapunk egy EMP-s támadást és amiben chip van, az kicsit kevesebbet ér majd, mint egy törött fejszenyél
az MTZ-k meg vígan pöfögnek a határban, kivétel a .7-ek
Különben én nem krossz motorozok, nem járok sielni.
Ha adrenalinra vágyok elmegyek MTZ-zni kolegához. Aminek se keze se lába. :D szitál kóvájog recseg a váltó, fék mint a mesében. Csörög csattog, de legalább gép érzed, hogy működik és él. :D Néha az is kell. :)
Válasz horesz #1537. hozzászólásárapreciz ember is vagyok, erre nem tudok mit mondani, nem nekem volt valo ennyire egyszeru, azota miota elment hibatlanul mukodik minden, ez ilyen.
el lehet jonni megnezni a gepparkom, minden hibatlan es ujszeru az evek ellenere.
Válasz horvath.agro #1535. hozzászólásáraÉn ilyet le se mertem volna írni a helyedbe...(hiszen maximálisan precíznek tartod magadat) Egy gép műszaki állapota a gép gazdáját minősíti. Félsz, hogy nem tudsz megállni!? Bármilyen márkánál felléphet műszaki hiba (Steyrnél is!!!). Nekem is van mtz-m, de ismerem a képességeit, tudom mit tud és mi már sok neki, ennek fényében használom. És mivel én tartom karban, az enyém, 99%-ban én használom, maximálisan oda is figyelek rá, mint amúgy bármilyen más márkánál ugyan így lenne.
Válasz Gandhy #1534. hozzászólásáraAnno a kiskerekű 82 es kiskabinos első kerekéről mindig a friss tehénszr szag jut eszembe meg ahogy lépeget a borda külsején az első gumi miközben kicsit csuszik. A hid meg remeg. Meg a tlt mindig menetirányos volt. Szoval hajtotta a válto. Ezek maradtak meg bennem a téesz időböl. De visszagondolva basztak kikapcsolni az elejét azért basztatta az első gumit. Szoval ott nyirták a gépeket ahol tudták. Aztán meg aratáskor cső vastagságban nyomja padloig teljes fordulatig 8ban még megkapta a 9et igy kb 800métert boritott az utcában feketébe. Egy szer az Eb vonoszeme kicsuszott a likbol teli kukuval. Lebökött az árokba fél métert. Zt 323? a nagy Ifa motoros darálta az aszfaltot mire kicibálta.
Válasz B.Bali #1533. hozzászólásáranem tőle, benne. egyszeruen nem ereztem uzembiztosnak, hogy pl meg tudok e allni egy adott szituban, vagy ilyesmi. nem tudom elmondani. a steyrben sose ereztem ilyet.
Válasz B.Bali #1533. hozzászólásáramár kisgyerekként elvált a többitől. Nem félt a bohócoktól úgy, mint a többiek. Viszont, ha elpöfögött egy Super, vagy egy Dutra az ovi előtt, a többiek a kerítésen lógva nézték a traktort, addig Ő keresett magának egy árnyékos zugot és ott vészelte át a félelmetes gép okozta turbulenciát
de hát az vesse rá ez első követ, akinek nincs semmilyen hóbortja
Válasz MrPoke #1531. hozzászólásáranem az enyem volt, csak segitett hordani a tragyat ki az olakbol, es nem is en voltam a sofor. de en meg ennel is rosszabbul kezeltem, es sose ereztem benne magam biztonsagban, ezert bele se ultem csak ha nagyon muszaly volt, ez nem titok
Válasz horvath.agro #1530. hozzászólásáraHát a kék az MTZ ben nem jó választás. Meg nem 170ha ra való. Oda kellet volna még egy 1221 és tökéletesen kidolgoz mindent. Gondolom látta az mtz kezelésén, hogy nem igen vagy toppon. :D mi a végzetséged?
4329 hozzászólás
Válasz B.Bali #1578. hozzászólásáraAz elején én is jobbra számítottam, de már megszoktam és tetszik is. Csak rá kell jönni melyiket, mikor, hogy kell váltani.
.
Végülis aki nyugatiból beleül egy 892-be annak fogalma nincs, hogy lehet azzal reccsenés nélkül fel és le váltani akár kuplunggal, akár kuplung nélkül. Annak valószínű törni fog a fogaskerék, szakad szét a kulissza, etc. De ez nem a gép hibája, csak a hozzáértés hiánya és testi erővel való visszaélés
Válasz dnsv #1577. hozzászólásáraNagyon szokatlan és furcsa volt az biztos!
Válasz B.Bali #1576. hozzászólásáraA csoport váltót meg kell tanulni kezelni. Nekem is gond volt vele az elején.
A szinkronos az tök jó, azzal nem volt bajom még :D
Válasz dnsv #1575. hozzászólásáraTiéd veszi könnyen a sebességet?
Próbáltam együtt tavaly tavasszal, majdnem úgy recsegett mint a tolófogaskerekes váltó.
Válasz jocó22 #1572. hozzászólásáraHelló
A 892-től sokkal erősebb, ha .3-ban gondolkodsz.
Ha újonnan veszel akkor adagolót mindenképp be kell állítani, ha használtban akkor nagyon nézd meg, hogy füstöl e hirtelen gázadásra. Mert ha oda van neki téve az anyag akkor azt vallatták szépen. Az enyém nem füstöl, de 150 lóerő megvan benne, szóval az jó viszinyítás.
Erejével nem lesz gondod, bármely nyugati ilyen lóerős gép mellett megállja a helyét.
MTZ szóval nyűgje biztos lesz, de kis pénzből otthon javítható, mint a 892.
Motorját ha sikerül megfőzni onnantól viszont nyűgös lehet. Akkor sajnos a hosszú blokk el tud vetemedni, azokkal mindig gond van. De ez mind mind kezelői hiba miatt van.
Használtan én Motorpal adagolósat vennék, a Jazda az erősebb, de abból több is a megfőzött motoros, mivel azt könnyebb felhúzni 200 ló köré.
Válasz Géza15 #1573. hozzászólásáraKolléga jól irta.Nekem Pronar 1221A van az a 1221.1-nek felel meg.Jazda adagolós régi fajta porlasztós a motorja.3 fejes ekét 3x35 fogással,4.2 kombinátort 2 késes lazitót,3m nehéztárcsát.4m-es rövid tárcsát függesztett UNia,11 késes grubert viszi bátrabban mint a 1025-ös vagy a 892-es.Van mindkettö van tapasztalat.Kényelmetlen,hangos,igazi mtz minden nyügjével de használható.
Válasz jocó22 #1572. hozzászólásáraSzia!
Nekünk volt, nagyon szerettük, csak lecseréltük nagyobb gépre. Közel 5 méteres kombinátort és boronát vitte, 3 fejes ekével szántott. Összességében jó és olcsó fenntartani, de mtz.
Sziasztok
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy akinek van ilyen típusú MTZ1221.3 as gépe vagy ül rajta mint pilóta véleményeteket írjátok már le! Minden érdekel a gépről főként talajmunkára venném MTZ892.2 es mellé az maradna szállítani.
Köszönöm előre is mindenkinek!
Válasz mtz1221 #1569. hozzászólására
szuper.Pont ilyen beteges izgalom miatt vettem egy samurait tavasszal. Nem volt összeesve de sok minden cserés volt. . Kb. annyit költöttem rá amennyibe került. Igaz pár dolog egyedi. pl. lökháritó + belseje. De majdnem kész. Már. Üzemképes volt minvégig. De ami nem tetszik az repül róla. Sajnos a Nissan Patrolok elég nagyok. meg a társai korabeli nagy dögök. Fordok, jeepek, . Az Uaz is kérdés volt de tényleg max 80kmes sebeségért 10littó felett felejtős. Ezzel vegyesben 7.8 volt a leg kevesebb. 2 felnőtt 2 gyerekkel. És kb 100al!!!
Szóval másikak Fogyasztásban meg alkatrészben is vagy sok vagy elérhetetlen. . Sok minden nincs is hozzá. Samurai élhetőbb volt, de mindent kapni hozzá.. A videoban szereplő sem éppen napi használatra való.
Válasz Garfield #1568. hozzászólásáraSzerintem Fábiánhàzi,de nem ír.
Válasz .Richard. #1567. hozzászólásáraNekem 12-sek azok is a 94 meg 2010-es nél is. De találtam valamit, szerintem neked is tetszeni fog. Ezt még emberek tervezték.
DANA 30
A Pátrohai szürke gyerek szokott még írogatni???
Válasz mtz1221 #1563. hozzászólásáraMűszerfal alsó burkolatai.
Válasz mtz1221 #1564. hozzászólására

Válasz mtz1221 #1563. hozzászólásáraA finomszűrő tetején a légtelenítő nekünk már az volt, de gyárilag ha jól emlékszem 14.
Válasz Gabi 07 #1558. hozzászólásáraÉn is gondolkodtam és egyre azon jár az eszem hogy, valamelyik mtz-s innen a fórumról meghergelte valamikor a babáját.
Válasz Gumóka #1545. hozzászólásáraÉn még mtz-n nem láttam 13 as kulcsnyílású csavart nem még hogy az üzemanyag rendszer körül.
Válasz horvath.agro #1559. hozzászólásáraMi vagyunk elvakultak egy mtz-s topikban? Ez vicces.

Nemrég írtad, hogy ami volt mtz-d is messziről kerülted, 'rgo felhasználói tapasztalatod minimális. Láttál ezt-azt, oké, azért mégis volt, nem tetszett. Ezért nem ültél bele. De simán leszaroztad az új .7-et is, amiből még alig láttunk képen is, meg még a tulajnak is megmagyarázod, hogy az Ő traktirjának mi baja volt szerinted.
Én megmondtam, veled kár ebben a márkában vitába szállni, mert szívből utálod még azt is, aki megemlíti. Egyébként ez nem Steyer topik, nem is értem, mit vártál...
Örülök, hogy a steyer überfasza, de van akinek az mtz is elhúzza a szekerét...
Mondjuk vagy már 3x elköszöntél ebből a topikból, mégis visszajössz hülyének nézni mindenkit, akinek mtzje van...
Válasz horvath.agro #1559. hozzászólására"ne csak az elvakult oldalat a dolognak."
Sajnálom ha hihetetlen, hogy üzem biztosan lehet termelni az MTZ vel.
Ez az én tapasztalatom.
Lassan mondom T A P A S Z T A L A T.
Nálam ez valóság, azt meg már had tudjam én, hogy mi a valóságom. Hiszen nem tudhatod mi van nálam, mert én téged itt még nem láttalak!
Válasz Gandhy #1547. hozzászólásáraA gerendelyre rakjál egy frankó horgászmágnest, az megtartja a cuccokat
Válasz Gabi 07 #1558. hozzászólásáraen csak a sajat tapasztalataim irtam le, hogy a valosagot is lassatok, ne csak az elvakult oldalat a dolognak.
Válasz horvath.agro #1538. hozzászólásáraPedig találhatnál valami bütykölni valót, vagy valami más elfoglaltságot, addig sem itt hergelnéd a jó népet.
rajta, hogy te valószínűleg valami kélyes
örömet érezhetsz arra, hogy itt traktáld az embereket.
csinál amit te, már ne haragudj!

Mert már komolyan elgondolkodtam
Mert épeszű ember ilyet nem
Otthon elbirnak viselni?
Hidd el ez szomorú mint vicces.
Válasz Gandhy #1547. hozzászólásáraPénteken jöttem hazafelé már vagy párszáz métert amikor észrevettem,hogy a kalapács a gerendelyen van.Nem tudom,hogy nem esett le.
Válasz Gumóka #1548. hozzászólásáraLe szoktam drótozni,de még akkor is vész el.
Válasz Gumóka #1545. hozzászólásáraMeg szigetelőszalag,és nincs ellenfél.
Válasz horvath.agro #1541. hozzászólásáraBiztos Romániába rakták össze kínai alkazrészekből!
úgy mondják.
Azok bevált gépek voltak,
Válasz gcastle #1552. hozzászólásáraIgazad van irta is! Ha a föld végén boritja. Ott mindeneg talál. Van fedeles szűrő is.
Válasz .Richard. #1549. hozzászólásáraVáltvaforgatóra nem lesz jó, mert amikor átfordítja...
Válasz horvath.agro #1535. hozzászólásáraTe az MTZ - vel nem vagy kompatibilis!
Válasz Gumóka #1548. hozzászólásáraEgy időben otthon hajlítottam de elvesztek. Most a kényes helyen a lazitón kötődrót van átdugva áttekerve. Erős meg kézzel nyitható a záró oldala.
Az nem veszik el.
Válasz Gandhy #1547. hozzászólásáraoda rakj egy tésztaszűrőt! Akkor abba rakod meg a víz is kifolyik belőle. épen megmarad a kulcs.
Válasz Gandhy #1547. hozzászólásáraEzen ne akadj ki, nálam ha biztosítók és csapszegek kikelnének, már gazdag lennék.

Mikor vettem a trakit, vettem egy nápolyisvödörnyi biztosítót és csapszeget mindenféléből, az ősszel már tölteni kellett a készletet
Válasz bandigh #1546. hozzászólásáraén be sem ülök, ha nincs bent egy frencskulcs, egyszer a régészek minimum 3 franciakulcsot feltárnak majd a szántómon és megállapítják, hogy itt egy váltvaforgató eke beállítása történhetett pár ezer éve
azt eddig még nem tudtam megindokolni magamnak sem, hogy indulás előtt miért az eke gerendelyére teszem a szerszámokat
Válasz Gumóka #1545. hozzászólásáraMeg szög!
Válasz Gandhy #1544. hozzászólásáraKalapács, drót meg fogó legyen, nagyfater megmondta!

Ja meg 13-as kulcs, mert nálunk divat volt gázolaj nélkül traktorozni
mert az MTZ-ben még az E-bomba sem tud kárt tenni
Válasz horvath.agro #1541. hozzászólásáraakkor fogsz majd sírni, amikor kapunk egy EMP-s támadást és amiben chip van, az kicsit kevesebbet ér majd, mint egy törött fejszenyél

az MTZ-k meg vígan pöfögnek a határban, kivétel a .7-ek
Válasz horvath.agro #1541. hozzászólásáraSajnos úgysem birod ki, hogy ne gyere vissza. :D Szeretsz minket. Meg MTZ re vágysz titkon.
Válasz MrPoke #1540. hozzászólásárahat en megagyok enelkul is, uj 892.2 volt amugy. de halistennek csak volt.
szevasztok.
Válasz horvath.agro #1538. hozzászólásáraRendsodró? :D
Különben én nem krossz motorozok, nem járok sielni.
Ha adrenalinra vágyok elmegyek MTZ-zni kolegához. Aminek se keze se lába. :D szitál kóvájog recseg a váltó, fék mint a mesében. Csörög csattog, de legalább gép érzed, hogy működik és él. :D Néha az is kell. :)
Válasz horvath.agro #1530. hozzászólásáraCsak is az volt a szándékom.

Válasz horesz #1537. hozzászólásárapreciz ember is vagyok, erre nem tudok mit mondani, nem nekem volt valo ennyire egyszeru, azota miota elment hibatlanul mukodik minden, ez ilyen.
el lehet jonni megnezni a gepparkom, minden hibatlan es ujszeru az evek ellenere.
Válasz horvath.agro #1535. hozzászólásáraÉn ilyet le se mertem volna írni a helyedbe...(hiszen maximálisan precíznek tartod magadat) Egy gép műszaki állapota a gép gazdáját minősíti. Félsz, hogy nem tudsz megállni!? Bármilyen márkánál felléphet műszaki hiba (Steyrnél is!!!). Nekem is van mtz-m, de ismerem a képességeit, tudom mit tud és mi már sok neki, ennek fényében használom. És mivel én tartom karban, az enyém, 99%-ban én használom, maximálisan oda is figyelek rá, mint amúgy bármilyen más márkánál ugyan így lenne.
Válasz Gandhy #1534. hozzászólásáraAnno a kiskerekű 82 es kiskabinos első kerekéről mindig a friss tehénszr szag jut eszembe meg ahogy lépeget a borda külsején az első gumi miközben kicsit csuszik. A hid meg remeg. Meg a tlt mindig menetirányos volt. Szoval hajtotta a válto. Ezek maradtak meg bennem a téesz időböl.
De visszagondolva basztak kikapcsolni az elejét azért basztatta az első gumit. Szoval ott nyirták a gépeket ahol tudták. Aztán meg aratáskor cső vastagságban nyomja padloig teljes fordulatig 8ban még megkapta a 9et igy kb 800métert boritott az utcában feketébe. Egy szer az Eb vonoszeme kicsuszott a likbol teli kukuval. Lebökött az árokba fél métert. Zt 323? a nagy Ifa motoros darálta az aszfaltot mire kicibálta. 

Válasz B.Bali #1533. hozzászólásáranem tőle, benne. egyszeruen nem ereztem uzembiztosnak, hogy pl meg tudok e allni egy adott szituban, vagy ilyesmi. nem tudom elmondani. a steyrben sose ereztem ilyet.
Válasz B.Bali #1533. hozzászólásáramár kisgyerekként elvált a többitől. Nem félt a bohócoktól úgy, mint a többiek. Viszont, ha elpöfögött egy Super, vagy egy Dutra az ovi előtt, a többiek a kerítésen lógva nézték a traktort, addig Ő keresett magának egy árnyékos zugot és ott vészelte át a félelmetes gép okozta turbulenciát
de hát az vesse rá ez első követ, akinek nincs semmilyen hóbortja
Válasz horvath.agro #1532. hozzászólásáraNe haragudj, de mi az, hogy fél valaki egy bármilyen traktortól?
Válasz MrPoke #1531. hozzászólásáranem az enyem volt, csak segitett hordani a tragyat ki az olakbol, es nem is en voltam a sofor. de en meg ennel is rosszabbul kezeltem, es sose ereztem benne magam biztonsagban, ezert bele se ultem csak ha nagyon muszaly volt, ez nem titok
Válasz horvath.agro #1530. hozzászólásáraHát a kék az MTZ ben nem jó választás. Meg nem 170ha ra való. Oda kellet volna még egy 1221 és tökéletesen kidolgoz mindent. Gondolom látta az mtz kezelésén, hogy nem igen vagy toppon. :D mi a végzetséged?
Válasz mtz1221 #1528. hozzászólásáraezt azért linkelted hogy legyen normális gép is a csoportban? vagy milyen szándékkal???