Válasz GREVEN #4768. hozzászólására
Trigónál rendeltem. Én már kiszórtam egy részét repce alá, juli. végén rendeltem, de ezek szerint 5e-rel már lejjebb ment.
27-es 50e/t kiténél.
Válasz borda77 (Joe) #4760. hozzászólásáraKinél ennyi? Igaz hogy jelenleg nem érdeklődtem, de ha valóban ennyi, lehet a közeljövőben felhívom az IKR-t és veszek egy-két kamionnyit.
Válasz polej #4736. hozzászólásáraElővetemény burgonya, szántva volt mind a kettő és okt elején vetve. A Rizotec NPK 10-15-12, 150kg/ha búza GK Csillag, a Genezis műtrágyás úgy tudom Antóniusz 150 kg/ha. Tavasszal nitrogént kapott mind a kettő 150-200 kg között, MAS-t.
Válasz decsi #4749. hozzászólásáraVégülis kilóra ugyanannyi lesz és hogy most 1 négyzetméterre hány szem jut az nem annyira fontos a nirtogén esetében. A foszfornál már fontosabb.
Válasz GREVEN #4746. hozzászólásáraÉn ezt most nem értem. Ti Linzi helyett románt rendeletetek és most szerbet kaptok? A kettő között azért van különbség. Egyébként mi annó pont ezért mondtunk le a románról. Amikor kellett soha nem volt. AZ üzletkötő lökte a sódert és fizettük az előleget majd műtrágya nem volt. Én visszakértem az előleget és vettem linzit. Nem bántam meg. Neked is ezt javaslom. Előleg vissza és vegyél linzit, nehogy már valami szerbet elfogadj.
Tanácsotokat szeretném kérni.Adtatok már kukoricának folyékony műtrágyát permetezővel?Le szeretnénk vezetni a tőhöz.Mennyire viseli meg a permetezőt a műtrágya vagy mennyire nem?Hallottam 1-2 helyről hogy "kinyírja" a permetezőt a folyékony műtrágya.
Válasz decsi #4743. hozzászólásáraA linzi nekem is nagyon bevállt. Az miért lenne hátrány, hogy nagy a szemcséje? Szerintem az nagyban segítí az egyenletes szórást. Ami az összeállást illeti nekem a három elemes állt össze kicsit de kézzel morzsolható volt és nem kőszikla. De abból is csak egy fajta. Mi használunk 4-5 fajtát is a burgonyára már évek óta.
Válasz GREVEN #4741. hozzászólásáraA linzi nagyon jó minőségű műtrágya.Ami esetleg nem jó benne hogy nagy a szemcse méret.Nem tartom valószínűnek,hogy összeálljon,de majd kiderül én megvettem a jövő tavaszit is.
14182 hozzászólás
Válasz Gabesz 01 #4781. hozzászólásáraSzabolcs - Megye Nagyecsed Ez lemaradt
Múlt héten vettem 27% pétisót 8000ft /mázsa 25kg zsákban ha jól tudom Genesis Bige !
Válasz traktorajtóhajtogató #4779. hozzászólásáraArra gondolsz, hogy még olcsóbban?
Válasz Ares 826 #4778. hozzászólásáraKérdezz rá és meg fogsz lepődni.
Válasz vereszs #4776. hozzászólásáraSzerintem lehet venni kamionos tételben 5000+ áfa áron is.
Válasz vereszs #4776. hozzászólásáranekem 1 hete a 5200-at mondtak.
27% pétisó árat tud valaki?
P=12 Foszfor
K=23 Kálium
Ca=6 Kalcium
Mg=4 Magnézium
S=10 Kén
Milyen árba van a kombinált mütrágya 12-24-6-4-4?
Amit ősszel kell kiszórni?
Szabolcs megyében!
Igaz az hogy a 27% pétisó 8000ft Bruttó álfásan?
Válasz GREVEN #4770. hozzászólásáraRepce alá pl Timac 8:30-Káli 1:1-et raktunk.
Búza alá sokszor inkább MAP-Káli kevertet.
12:52.
Yara: 8:24:24, 16:27:7
Fertilia Rizotec-es téma: 12:18:12 8:20:24
Bármelyik jó.
Sokan repce alá is 3*15-öt adnak ki. A semminél persze jobb, de nem feltétlenül ez a legjobb választás.
Válasz GREVEN #4766. hozzászólásáraA kuki szárbontáshoz kell nitrogén az tuti, a kérdés mennyi tápanyag van a földedben és mi lesz a következő növény?
Válasz GREVEN #4770. hozzászólásáraTápanyagterv?
Válasz GREVEN #4766. hozzászólásáraSenki semmi ötlet vagy tanács? Esetleg ki mit szokott kirakni és mennyit?
Válasz GREVEN #4768. hozzászólására
Trigónál rendeltem. Én már kiszórtam egy részét repce alá, juli. végén rendeltem, de ezek szerint 5e-rel már lejjebb ment.
27-es 50e/t kiténél.
Válasz gergő07 #4767. hozzászólásáraKiténél?
3x15-öt +11S láttam 89.500-ért is hirdetve.
Válasz GREVEN #4766. hozzászólásáraLinzi 3x15+8s 94e/t körül mozog.
Válasz GREVEN #4765. hozzászólásáraKukorica előveteménnyel, visszaforgatott kukorica szártömeggel (grúber vagy tárcsa) mennyire érdemes avagy érdemes-e még ősszel nitrogén túlsúlyos mütrágyát kiszórni?
Mi lenne az ideális?
Eddig 3x15 vagy 7-20-30 ment ki (120-150 kg/ha)de most idén szeretnék valami olyat ami ténylegesen is jó lenne.
Gabona vetéshez tud valaki valami jó vegyes műtrágyát jó árral?
Kellene egy kamionnal.
Válasz Norbi6330 #4763. hozzászólásárahát nem 1 kamionnál az igaz...
Válasz borda77 (Joe) #4760. hozzászólásáraJa 4900/ mázsa 3 kamion tételnél meg 1 kamion komplex műtrágya mellé.
Válasz borda77 (Joe) #4760. hozzászólásáraEz a kifizethető ár a mostani olcsó terményáraknál a nitrogénért.

Válasz borda77 (Joe) #4760. hozzászólásáraKinél ennyi? Igaz hogy jelenleg nem érdeklődtem, de ha valóban ennyi, lehet a közeljövőben felhívom az IKR-t és veszek egy-két kamionnyit.
Válasz Jaffa13 #4759. hozzászólására4500 az ömlesztett és 4900 a bigbagos kamion tétel hívd a kéviselőt...
Ma 5400-èrt kínálták a pètisót nettó!! Ez jó àr????
Válasz Attikaa #4757. hozzászólásáraNem számít , mennyi a gabonaár... Betervezett profit van itt kérem.... több évre előre....
Válasz janihida #4756. hozzászólásáraIlyen terményárak mellett kíváncsi leszek mennyit fognak engedni...semmit
Tud valaki friss műtrágya árakat mondani?.....összetett (pl. 3x15-ös) érdekelne alapból de Nitrogént is írhattok!
Válasz Sanyee #4754. hozzászólásárakieserit néven
Létezik Keserűsó granulált műtrágya?
Válasz polej #4736. hozzászólásáraElővetemény burgonya, szántva volt mind a kettő és okt elején vetve. A Rizotec NPK 10-15-12, 150kg/ha búza GK Csillag, a Genezis műtrágyás úgy tudom Antóniusz 150 kg/ha. Tavasszal nitrogént kapott mind a kettő 150-200 kg között, MAS-t.
Válasz traktorajtóhajtogató #4747. hozzászólásáraMegjött. Frissnek tünik annyi ami biztos, hogy a hatóanyag megvan-e azt már nem tudni.
Ha a kamionos nem téved el és 10 percel hamarabb érkezik még le is tudtuk volna takarni, így helyette kapott 10 mm esőt fél óra alatt a nyakába :S
A linzit egy tizessel többre mondta az üzletkötő mint decsi ára így azért maradtunk a románnál.
De a közeljövőbe szerintem nem a Kite lesz a műtrágya beszállítónk. Sokkal jobb partnereink voltak eddig.
Válasz decsi #4749. hozzászólásáraVégülis kilóra ugyanannyi lesz és hogy most 1 négyzetméterre hány szem jut az nem annyira fontos a nirtogén esetében. A foszfornál már fontosabb.
Válasz celiranyossan #4745. hozzászólásáranem olyan mintha vizet szórnál az biztos
de hogy kinyírja a permetezőt az erős túlzás
szórjad nyugodtan
Válasz traktorajtóhajtogató #4744. hozzászólásáraAz apróbb szemcse jobban eloszlik(több darab jut ugyanannyi m2-re.
Válasz GREVEN #4746. hozzászólására Kíváncsi vagyok,ha esetleg nem fogadnád el, milyen hamar lenne meg a román nekik...
Válasz GREVEN #4746. hozzászólásáraÉn ezt most nem értem. Ti Linzi helyett románt rendeletetek és most szerbet kaptok? A kettő között azért van különbség. Egyébként mi annó pont ezért mondtunk le a románról. Amikor kellett soha nem volt. AZ üzletkötő lökte a sódert és fizettük az előleget majd műtrágya nem volt. Én visszakértem az előleget és vettem linzit. Nem bántam meg. Neked is ezt javaslom. Előleg vissza és vegyél linzit, nehogy már valami szerbet elfogadj.
Válasz GREVEN #4737. hozzászólásáraHát... most ahhoz képest, hogy románt rendeltünk, holnap reggel szerbet kapunk.
Ilyenkor mi a teendő?
Sziasztok!
Tanácsotokat szeretném kérni.Adtatok már kukoricának folyékony műtrágyát permetezővel?Le szeretnénk vezetni a tőhöz.Mennyire viseli meg a permetezőt a műtrágya vagy mennyire nem?Hallottam 1-2 helyről hogy "kinyírja" a permetezőt a folyékony műtrágya.
Előre is köszi!
Válasz decsi #4743. hozzászólásáraA linzi nekem is nagyon bevállt. Az miért lenne hátrány, hogy nagy a szemcséje? Szerintem az nagyban segítí az egyenletes szórást. Ami az összeállást illeti nekem a három elemes állt össze kicsit de kézzel morzsolható volt és nem kőszikla. De abból is csak egy fajta. Mi használunk 4-5 fajtát is a burgonyára már évek óta.
Válasz GREVEN #4741. hozzászólásáraA linzi nagyon jó minőségű műtrágya.Ami esetleg nem jó benne hogy nagy a szemcse méret.Nem tartom valószínűnek,hogy összeálljon,de majd kiderül én megvettem a jövő tavaszit is.
Válasz GREVEN #4741. hozzászólásáraSZIA CSAK AZERT MONDTA HOGY AZ ÖVÉT VEDD MEG A LINZIVEL SEMMI GOND
Válasz decsi #4740. hozzászólásáraPét-es üzletkötő rettentően mondta, hogy a linzi hajlamos arra hogy összeálljon. Mi az igazság ebbe?
Válasz GREVEN #4739. hozzászólásáraÉn csak linzit vettem.
Válasz decsi #4738. hozzászólásáraHát ez az, hogy ezt az árat kamion tételre mondták mind a kettő helyen.
Bár a Kite emlitett valami akciót, valami vegyeset is kell rendelni egy kamionnal és akkor 56 a linzi, de abol is venni kell egy kamionnal
Válasz GREVEN #4737. hozzászólásáralehet kicsi a tétel.Én kamion tételben vásároltam
augusztusi fizetéssel.55be
Válasz decsi #4730. hozzászólásáraHát nem tudom miért,de az Alföldi emberrel mindig másképp beszélnek ezek a Dunántúli emberek.
Pét 62-őt mondott és csak kamion tétel
Kite Linzi 65 és csak kamion tétel
Végül román lett 58-ba 10 tonna szállítással.
Hogy a p.csába lehetnek ekkora különbségek?
Válasz agromano76 #4729. hozzászólásáraA szomszéd is ugyanazt az agrotechnikát végezte mint te? Elővetemény? Fajta? Vetési idő?
Válasz GREVEN #4722. hozzászólásáraHa jól tudom akkor csak a Qrvának szoktak előre fizetni! Ne foglalkozz velük!

Válasz GREVEN #4733. hozzászólásáraIgen
Válasz decsi #4725. hozzászólásárapét 53e/t az miféle cég? Az a Nitrogénművek?