Válasz Adam19 #14360. hozzászólásáraIKR akció volt múlt héten. Akkor ha csomagban vetted kamion tételben a dolgokat, 199 volt a karbamid, mellé Cornstarter 275 ebben a kedvezményben.
Gondolom külön külön mindkettő drágább vagy 5-10 ezerrel.
Válasz medikus #14346. hozzászólásáraÉn csak azért írtam mert karácsonykor aktual műtrágya ára nincs,azért írtam Január 5 utant, Múlt hét szerdán hívtam az altoterra üzletkötőjèt és mondta hogy 12 hívjam mert leltaroznak
Válasz mtz1221 #14328. hozzászólásáraA plakát szerint nitrogén előállítás otthon a téma. Elég frissen alakult cég -2025 06 hó-, de lehet hogy elhozzák az olcsó házi nitrogén műtrágya korszakát.
Például ezt: Green Ligting
Válasz Gatti #14329. hozzászólására"Két apró genetikai módosítás elég lehet ahhoz, hogy a gabonafélék a jövőben műtrágya nélkül is megtermeljék a növekedésükhöz szükséges nitrogént. Dán kutatók áttörő felfedezése szerint a növények immunrendszere „átprogramozható”, így együttműködésbe léphet a nitrogénkötő baktériumokkal. A módszer hosszú távon gyökeresen átalakíthatja a globális élelmiszer-termelést és csökkentheti a mezőgazdaság klímaterhelését."
"Az aarhusi kutatócsoport most egy kulcsfontosságú molekuláris kapcsolót azonosított. A növények gyökérsejtjeiben található receptorfehérjék döntenek arról, hogy egy baktérium „ellenségnek” számít-e, amely ellen immunválaszt kell indítani, vagy „barátnak”, amelytől tápanyag érkezhet. A tudósok kimutatták: mindössze két aminosav megváltoztatása elegendő ahhoz, hogy ez a receptor az immunvédelem helyett a szimbiózist indítsa el.
A módosítást először egy modellnövényen, majd árpán is kipróbálták – sikerrel. A növények képesek lettek befogadni a nitrogénkötő baktériumokat, ami korábban elképzelhetetlen volt gabonaféléknél. A kutatók szerint ez azt bizonyítja, hogy viszonylag apró genetikai beavatkozásokkal alapvetően új működésmód alakítható ki."
Válasz mtz1221 #14328. hozzászólásáraElvileg már fejlesztettek olyan búzát is ami megköti a nitrogént a levegőből mint a hüvelyesek. Csak ugye ez génkezelt, így európába nem lesz.
Válasz Traktoros30 #14316. hozzászólásáraAz Agroker Holding Zrt.-nél most van kedvezmény NS-re. Telephelye van a közeledbe is, rajuk kérdeznék. Nem írják, hogy milyen gyártmány, de 114500Ft/t leszallitva nem olyan rossz ar. Mi sokkal tobbert vettuk a Bige fele 10q-sat, ami azert meg biztos okoz plusz melot…
Válasz Traktoros30 #14316. hozzászólására10 kamion felett van egyedi ár.
Amúgy eddig eladták az éves mennyiség cca 85%-át. Én csodálkoznék ha lenne akció arra a maradék 15%-ra, úgy, hogy az útdíj érezhetően drágul, jön valami új adó is plusszban de hát a remény hal meg utoljára….
14466 hozzászólás
Válasz Ganajos #14363. hozzászólásáraBige pétisó kamiontétel 135 kis tétel 144 big bag, kis zsákos 150
Válasz A.I. #14364. hozzászólásáraKöszönöm
Npk-t esetleg nem tudsz?
Válasz Ganajos #14363. hozzászólásáraMa Kite Linzi 133
Ikr agrár Duslo vagy Linzi 135
Borsod Agroker 136 (de ez csak a "polcon" lévő készletre)
Friss mas árat nem tud senki?
Köszi
Válasz szanberg #14361. hozzászólásáraKöszönöm , és Mas árról valami ?
Válasz Adam19 #14360. hozzászólásáraIKR akció volt múlt héten. Akkor ha csomagban vetted kamion tételben a dolgokat, 199 volt a karbamid, mellé Cornstarter 275 ebben a kedvezményben.
Gondolom külön külön mindkettő drágább vagy 5-10 ezerrel.
Üdv,
Friss nitrogén árakat tud valaki ? Köszönöm
Válasz János€ #14357. hozzászólásáraCsak NP gold microstartert vettünk, 715ft/kg. Többit nem is kérdeztem.
3x15 vagy valami hasonló Npk árat kérhetnék?
Válasz erni #14356. hozzászólásáraNPK akcióval tudsz küldeni egy listát mi mennyi volt
Válasz VMisi #14355. hozzászólásáraNem, ez listaár. Kedden NPK akció volt. Később állítólag lesz nitrogénre is.
Válasz erni #14353. hozzászólásáraEz akciós ár volt?
a corn starter kiállításos árát hallotta valaki?
Válasz Ganajos #14352. hozzászólásáraTegnap netto 13 600ft/q volt. Elvileg lesz még akció a tavasz folyamán.
Friss péti árat esetleg tud valaki? Köszi
karbamid friss árat tud valaki?
Válasz Lali05 #14349. hozzászólásáraRomán azomures pihenteti a gyártást ép most olvastam itt a hireknel.
Válasz medikus #14346. hozzászólásáraAmúgy Genezis nél 120 volt a petiso ,december 21 en
Válasz Lali05 #14347. hozzászólásáraVagyis ezen a héten kezdenek és a készleten lévő áru meg tavalyi áron indul,
Válasz medikus #14346. hozzászólásáraÉn csak azért írtam mert karácsonykor aktual műtrágya ára nincs,azért írtam Január 5 utant, Múlt hét szerdán hívtam az altoterra üzletkötőjèt és mondta hogy 12 hívjam mert leltaroznak
Válasz Lali05 #14344. hozzászólásáraJanuár 5 után vagyunk!
Válasz Lali05 #14344. hozzászólásárahttps://www.barchart.com/futures/quotes/TG*1
Válasz ural #14343. hozzászólásáraMajd január 5 utan
Sziasztok! Aktuális 27% Péti árakat tud valaki?
Válasz Lali05 #14339. hozzászólásáraMi ez a nagy áresés?Nemrég még 142 volt.
Válasz FERGA 5455 #14340. hozzászólásáraLehet hogy sziklakő azért ennyi
Válasz Lali05 #14339. hozzászólásáraJaja... Big Bag zsák...Ezt nem genezis hirdeti, valszinű még a 7q-s verzió, és az kerül ennyibe
Válasz Koczka József #14338. hozzászólásáraItt az agroinformon is hirdetik az akciót 112 helyett 102, keres rá
Válasz Lali05 #14336. hozzászólására4-24-24 230 ezer
27 pétiso 115 ezer
102 valós lehet a petisora?
Ma a rádióban hallottam a genezis karácsony akciót ,petiso plusz NPK csomag árát tudja valaki?
Válasz Gabi 07 #14334. hozzászólására27 plusz 3 nitrosolnak az árát esetleg nem tudod?
Pétisó genezis mai ár 121
Válasz Gatti #14331. hozzászólásáraLassan mi emberek is meg fogunk élni a levegőből
Válasz mtz1221 #14328. hozzászólásáraA plakát szerint nitrogén előállítás otthon a téma. Elég frissen alakult cég -2025 06 hó-, de lehet hogy elhozzák az olcsó házi nitrogén műtrágya korszakát.

Például ezt:
Green Ligting
Válasz Gatti #14329. hozzászólására"Két apró genetikai módosítás elég lehet ahhoz, hogy a gabonafélék a jövőben műtrágya nélkül is megtermeljék a növekedésükhöz szükséges nitrogént. Dán kutatók áttörő felfedezése szerint a növények immunrendszere „átprogramozható”, így együttműködésbe léphet a nitrogénkötő baktériumokkal. A módszer hosszú távon gyökeresen átalakíthatja a globális élelmiszer-termelést és csökkentheti a mezőgazdaság klímaterhelését."
"Az aarhusi kutatócsoport most egy kulcsfontosságú molekuláris kapcsolót azonosított. A növények gyökérsejtjeiben található receptorfehérjék döntenek arról, hogy egy baktérium „ellenségnek” számít-e, amely ellen immunválaszt kell indítani, vagy „barátnak”, amelytől tápanyag érkezhet. A tudósok kimutatták: mindössze két aminosav megváltoztatása elegendő ahhoz, hogy ez a receptor az immunvédelem helyett a szimbiózist indítsa el.
A módosítást először egy modellnövényen, majd árpán is kipróbálták – sikerrel. A növények képesek lettek befogadni a nitrogénkötő baktériumokat, ami korábban elképzelhetetlen volt gabonaféléknél. A kutatók szerint ez azt bizonyítja, hogy viszonylag apró genetikai beavatkozásokkal alapvetően új működésmód alakítható ki."
Válasz mtz1221 #14328. hozzászólásáraNitrogénstabilizàtor... karbamid és a nitrogén elpàrolgàs ellen termék "ismertető"
Válasz mtz1221 #14328. hozzászólásáraElvileg már fejlesztettek olyan búzát is ami megköti a nitrogént a levegőből mint a hüvelyesek. Csak ugye ez génkezelt, így európába nem lesz.
Ez mi akar majd lenni ? https://www.agroinform.hu/szantofold/hogyan-lehetseges-95-szazalekkal-olcsobban-megoldani-a-nitrogen-utanpotlast-88060-042
Agroker Holdingnàl!
Válasz Agrárkopó #14324. hozzászólásáraSzia
A kite tud.
Válasz Agrárkopó #14324. hozzászólására3x15 20600
Űdv
Valaki tud esetleg friss árat,NPK10x26x26 ára? Kamion tétel.
Válasz erni #14320. hozzászólásáraEz ám az üzletpolitika

Válasz MTZ1221.3 #14319. hozzászólására"Mi sokkal tobbert vettuk a Bige fele 10q-sat,"

Na jó, de az magyar.
Nem valami vacak kínai.
Válasz erni #14320. hozzászólásáraKöszi az infót.
Ma megint elmaradt az akció. Az üzletkötő is csak annyit tudott mondani hogy biztosan lesz még az idén, de nem tudja melyik nap.
Válasz Traktoros30 #14316. hozzászólásáraAz Agroker Holding Zrt.-nél most van kedvezmény NS-re. Telephelye van a közeledbe is, rajuk kérdeznék. Nem írják, hogy milyen gyártmány, de 114500Ft/t leszallitva nem olyan rossz ar. Mi sokkal tobbert vettuk a Bige fele 10q-sat, ami azert meg biztos okoz plusz melot…
Válasz Traktoros30 #14316. hozzászólására10 kamion felett van egyedi ár.
Amúgy eddig eladták az éves mennyiség cca 85%-át. Én csodálkoznék ha lenne akció arra a maradék 15%-ra, úgy, hogy az útdíj érezhetően drágul, jön valami új adó is plusszban de hát a remény hal meg utoljára….
Válasz Traktoros30 #14316. hozzászólásáraValamit nem hallottam, pedig rádió máskor nyomtak