Az a 2,9 t termés az most csúcs, ilyenről felénk senki nem álmodozik.
Én 04.15.-én vetettem, kapott összesen 92 mm esőt (tavaly ez 130 mm volt) , de már 08.25. én a vize 6,1-es volt, csak nem jött vissza az aszálykár visszaigazolás az MVH tól, addig nem akartam vágni.
Itt felénk volt a 5 q és 20 q között minden, de a jellemző a 13-14 q.
A földjeim városomtól délre vannak, viszont vetettem a barátomnak az északi településen 04.17-én, az övé még zöld és a vize is magas. Biztosan több esőt kapott.
Egyébként az összes földem 5 km-es sugarú körön belül van és mindenhol mérem az esőt, de ekkora területen is nagy különbségek vannak.
Van egy művelhetetlen földem 3 db olajkúttal és két nagy betonplaccal, de itt mindig több eső esik, mint máshol.
Válasz Ohaza63 #5752. hozzászólásáraKöszönöm. Tegnapi vágás 1.55t volt a mai 2.9 t. Legvonalban 4km. Nem értem ekkora különbség hogy lehet. A csapadék eloszlása a meghatározó. Ugyanaz volt minden a két táblán. Eddig bérvágás volt 4,2km/h menve mivel nem volt desszikálva zöld szárral vágva. Kész kínlódás egész nap 11 ha vagtunk, de szórás a leg minimálisabb volt a minőségi munka mindíg fontosabb mint a mennyiségi.
Válasz F. Bálint #5749. hozzászólásáraTavaly arataskor 156.000/T volt. Decemberben 220.000/T. Az iden lehet fordítva lesz lehet nem. Nem tudjuk a lottó számokat sem előre.
Válasz F. Bálint #5745. hozzászólásáraÚjabban ez a módi. Kb az országos betakarítás felénél lemegy. Túl sok a felajánlás ilyenkor. De elég vegyes az ajánlás még. Gondolom hogy vannak betelve a nagy kötések. Ho 212-218 volt tegnap is.
Válasz Alexandros #5743. hozzászólásáraEgy kicsit csökkent, de 185-190 körül van az lo. Szerintem simán beijesztés, mert nem kötnek az emberek. Mellesleg nem is tudják, hogy 10q vagy jobb esetben 20q termést várjanak.
Válasz eperkacs #5732. hozzászólásáraez hol, a holdon? 3 mázsa búzából, azt mégis hogy sikerült? ne szokjatok ehhez hozzá, hanem hagyjátok abba, adjátk el, majd másnak menni fog.
Válasz V.L. #5723. hozzászólásáraDehogynem lesz jövőre is kukorica. Egy hektár 40 ezer szemmel vetve. Kell a pocáknak szárnyasoknak. Több nem lesz és nem is kell. Mi lesz helyette ez itt a kérdés. Nagyjaink szóját javasolnak. Na itt hagyjuk abba...
Ilyen körülmények között aki 8000 Ft alatt kínál kukoricáért az elmehet a ..........ba, és nem kell csodálkozni ha jövőre a kukorica vetésterület a felére csökken.
Itt az alföldön jövőre csak öntözött terültre teszünk kukoricát, de ha nem lesz 9000 Ft az idén, azt is meg kell gondolni, mert ez alatt az öntözés sem megtérülő befektetés ennyi csapadéknál. Jelenleg az éves csapadék mennyiségünk 195mm!!!!!
Válasz wolfmk5 #5720. hozzászólásáraÉn ma beszéltem a területi képviselővel, bunge-s. 193 ezret mondott Lo napraforgó beszallitva. Nentudom a 200 ezres árat honnan veszed...
5809 hozzászólás
Válasz petoszabolcs99 #5758. hozzászólásáraNa azt nem is kérdeztem ismerőstől, Előszállásra adta el.
Válasz Gumóka #5753. hozzászólásáraEz pontosan hol?
HO vagy LO?
Válasz Sam88 #5756. hozzászólásáraÜdv!
Az a 2,9 t termés az most csúcs, ilyenről felénk senki nem álmodozik.
Én 04.15.-én vetettem, kapott összesen 92 mm esőt (tavaly ez 130 mm volt) , de már 08.25. én a vize 6,1-es volt, csak nem jött vissza az aszálykár visszaigazolás az MVH tól, addig nem akartam vágni.
Itt felénk volt a 5 q és 20 q között minden, de a jellemző a 13-14 q.
A földjeim városomtól délre vannak, viszont vetettem a barátomnak az északi településen 04.17-én, az övé még zöld és a vize is magas. Biztosan több esőt kapott.
Egyébként az összes földem 5 km-es sugarú körön belül van és mindenhol mérem az esőt, de ekkora területen is nagy különbségek vannak.
Van egy művelhetetlen földem 3 db olajkúttal és két nagy betonplaccal, de itt mindig több eső esik, mint máshol.
Sajnos itt csak szépek lehetünk és okosak nem.
Válasz Ohaza63 #5752. hozzászólásáraKöszönöm. Tegnapi vágás 1.55t volt a mai 2.9 t. Legvonalban 4km. Nem értem ekkora különbség hogy lehet. A csapadék eloszlása a meghatározó. Ugyanaz volt minden a két táblán. Eddig bérvágás volt 4,2km/h menve mivel nem volt desszikálva zöld szárral vágva. Kész kínlódás egész nap 11 ha vagtunk, de szórás a leg minimálisabb volt a minőségi munka mindíg fontosabb mint a mennyiségi.
Válasz Gumóka #5753. hozzászólására
Az LO annyi?
Válasz Ohaza63 #5752. hozzászólásáraMit/milyet akartál venni?
210 nálunk most
Válasz Sam88 #5750. hozzászólásáraÜdv!

Pontos az árad!
Levágva, eladva annyiért, lealkudva a szemét és tisztítás, de a mennyiség gyalázatos.
Nem veszünk új gépet már megint.
Válasz F. Bálint #5749. hozzászólásáraTavaly arataskor 156.000/T volt. Decemberben 220.000/T. Az iden lehet fordítva lesz lehet nem. Nem tudjuk a lottó számokat sem előre.
190.000/T Lo. Del bekes
Válasz JDFERI #5748. hozzászólásáraCsak ezen áron érdemes kötni vagy lesz ennél még jobb is ?
Válasz F. Bálint #5745. hozzászólásáraÚjabban ez a módi. Kb az országos betakarítás felénél lemegy. Túl sok a felajánlás ilyenkor. De elég vegyes az ajánlás még. Gondolom hogy vannak betelve a nagy kötések. Ho 212-218 volt tegnap is.
Lehet, hogy szeptember 30-ig erősödni fog a Ft, és ezért is csökkenhetnek a terményárak. Szept. 30-i árfolyamon lesz elszámolva a támogatás.
Válasz Alexandros #5743. hozzászólásáraEgy kicsit csökkent, de 185-190 körül van az lo. Szerintem simán beijesztés, mert nem kötnek az emberek. Mellesleg nem is tudják, hogy 10q vagy jobb esetben 20q termést várjanak.
Kite HO 216+komp csökken
Válasz Alexandros #5743. hozzászólásáraJászság 18500+ komp.
Nálatok hogy áll a n apraforgó felvásárlási ára? Békésben 16 ezer? valóság ez?
Válasz envagyok2 #5735. hozzászólásáranézd meg még egyszer, szeintem tonnát akartál írni, és nem mázsát, legalábbis gabonákra.
Válasz mocsencsi1 #5740. hozzászólására Ja 220
Akkor lefele vette az irányt, volt tán 120 is itt délen.
Tolna HO 215 000ft/T +Boni+áfa....
Sajnos nagyon gyenge....
Válasz Ohaza63 #5737. hozzászólására" Igen igaz"...
ad van...
Moderálási elveink miatt törölve: 2025-09-17 08:06:33
Válasz envagyok2 #5735. hozzászólásáraSenki másnak sem megy ahol az itthoni alföld felén a nulltermést zúzták!
Ukrajna egész Krím térségében na meg Bulgária nagy része de Románia is letérdelt SOKK helyen...
Itthon idén igen megindult kisgazdaságok eladása stb
Válasz eperkacs #5732. hozzászólásáraez hol, a holdon? 3 mázsa búzából, azt mégis hogy sikerült? ne szokjatok ehhez hozzá, hanem hagyjátok abba, adjátk el, majd másnak menni fog.
Válasz Rumán László #5733. hozzászólásáraGenezis Tárházon keresztül az Agroforte Grain vette meg. Nagyatád. Nulla hat 30 350 8264
Válasz gyorfy10 #5724. hozzászólására Kinek sikerült eladni, telefonszámot tudsz küldeni?
Krimi mostani adatok napraforg9 termés 8 q a búza 3!!-8q mázsa termés!! Árpa 7 q per hektár és ez az egész környék átlaga...
Kezhetünk ehhez hozászokni itthon is!?
Szerbia korlátozza a kivitelt stb
Olajtartalmakat tudtok e már esetleg LO-s napráknál, aki már aratott?
Válasz kukaccsosz #5728. hozzászólásáraalap
Válasz V.L. #5723. hozzászólásáraDehogynem lesz jövőre is kukorica. Egy hektár 40 ezer szemmel vetve. Kell a pocáknak szárnyasoknak. Több nem lesz és nem is kell. Mi lesz helyette ez itt a kérdés. Nagyjaink szóját javasolnak. Na itt hagyjuk abba...
Válasz wolfmk5 #5725. hozzászólásáraEbben már benne van a boni vagy ez az alap ár?
Válasz V.L. #5726. hozzászólásáraTelephelyi ár
Válasz wolfmk5 #5725. hozzászólásáraEz telephelyi ár vagy beszállítva ennyi?
Válasz atixon #5721. hozzászólásáraOnnan hogy eladtam nekik 380to-át ennyiért jövő hét hétfőn szállítják!
Ma adtuk el az ideit. 220+boni. Ho
Ilyen körülmények között aki 8000 Ft alatt kínál kukoricáért az elmehet a ..........ba, és nem kell csodálkozni ha jövőre a kukorica vetésterület a felére csökken.

Itt az alföldön jövőre csak öntözött terültre teszünk kukoricát, de ha nem lesz 9000 Ft az idén, azt is meg kell gondolni, mert ez alatt az öntözés sem megtérülő befektetés ennyi csapadéknál. Jelenleg az éves csapadék mennyiségünk 195mm!!!!!
Cegléd Praktika mai felvásárlási ár: LO 190.000ft/tonna.
Így a Bunges 200.000ft/tonnás ár teljesen valós lehet.
Válasz wolfmk5 #5720. hozzászólásáraÉn ma beszéltem a területi képviselővel, bunge-s. 193 ezret mondott Lo napraforgó beszallitva. Nentudom a 200 ezres árat honnan veszed...
Válasz HektárHarcos #5696. hozzászólásáraBunge Martfű Lo 200/to ma jövő hét elejei szállítással..
Válasz Gyula., #5718. hozzászólásáraMegyek utánad!

Válasz rtamas1976 #5717. hozzászólására
Megyek vissza az offba mert amúgy nem értek semmihez, itt diszkomfort érzésem van
Válasz Gyula., #5716. hozzászólásáraÉn vidámvagyok mindég!
Látod nemismersz.
Válasz rtamas1976 #5715. hozzászólásáraÉn örülök, hogy hozzàjàrulhatok a még jobb közérzetedhez... nem szeretném ,hogy mindig bosszús legyél
Válasz Gyula., #5714. hozzászólásáraTöbbmint 1hete itthonvagyok
Azértvan időm basztatni.
Válasz rtamas1976 #5713. hozzászólására
Otthon hagytál valamit?
Válasz Gyula., #5712. hozzászólására
Válasz Ohaza63 #5711. hozzászólására

Segítsünk egymàson
---------------
A többit most inkàbb kihagyom
Válasz Gyula., #5710. hozzászólásáraLátod Gyulám, az úttörő ott segít ahol tud!!!

Te nem voltál az és mégis pajzsra akarod emelni Petyádat, hogy mindenkit megfingasson!!!!
Válasz Ohaza63 #5709. hozzászólására

Köszönjük a tàsadalmi munkàdat