Fórum
- Milyen pótkocsit vegyek? új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Talajközpontú művelés új
- Kiskocka bálázók betegségei új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Direktvetés, no-till. új
- Epertermelés új
- Minden ami aprítóhenger. új
Cikkajánló

Milliárdos haszon a háború árnyékában – kié lesz Ukrajna földje?
A földek a globális tőkepiacokon cserélnek gazdát.
706 hozzászólás
Amúgy az egész történetben egy volt a nagyon bosszantó számomra: a forgó asztal alig olcsóbb, mint egy kukorica asztal, pedig fele anyag, csapágy, tengely, fogaskerék sincs benne. Most kelendő a forgóaszat,. ezért az égbe nyomják az árát.
Válasz VTR-es #453. hozzászólásáraSzerintem attól veszélyesebb a forgószár, minél rövidebb. Én jobban félek a 15 centistől, mint a 30-astól. A száraz szár nem túl erős, a zöld vastag a gond. Még nincs személyes tapasztatlatom, de így szemre azt gondolom, h. a gumi védelmében tarlóhántásnál a JD tolni fogja maga előtt a simítót, és a kombájn kereke elé is fogok tenni valamit.
Válasz VTR-es #453. hozzászólásáraItt max 2m a napra, teljesen lent megy.
De ha ilyen 20-30 centis szárakat kell néha elhagyni nem bassza nagyon a gumikat?
Válasz Szeni #451. hozzászólásáraEzt az állítást megerősítem én is.
Válasz Drisa #450. hozzászólásáraNem hagy el 60-80 centi szárat. Azt mondtam, h. ha jól felemeled az asztalt, akkor se hagy 30 centinél nagyobb szárat. Az meg nekem tökéletes.
Válasz #449. hozzászólásáraDe felemeled és elhagysz 60-80 szárat akkor mi értelme a zúzónak? Ha leteszed akkor meg sok szárat visz be...
Válasz DENIS #444. hozzászólásáraSzerintem is ez a minimum, h. aki ebben (bármilyen) a műfajban nyomja, az ne lepődjön meg, ha újítani kell.
Válasz Drisa #445. hozzászólásáraEszembe sem jutott, h. a zúzáshoz igazítsam a cséplést, sőt, még ezért veszteséget is bevállaljak. A zöld szár magkivitelét nem értem
. ....A sok gázolajos átdolgozást sem értem 
Válasz » #440 Mf-es?
Én is az OROS SUN irányába indultam volna először a jobb szártépő miatt, de valami olyan hír futott be, h. talán újítani akarnak valamit, mert talán nem volt minden százas a tesztek során......nem tudom , mi igaz belőle, így a NAS feljavulása át is fordított abba az irányba.
Válasz DENIS #444. hozzászólásáraFasza
Válasz DENIS #444. hozzászólásáraNagyon fasza!

Válasz Szeni #441. hozzászólásáraÉn attól félnék hogy 1 méteres szárral kellene néhol dolgozni hogy tuti legyen a zúzás. Ha pedig zöld a szár kivisz sok magot... meg gázolajban is sokat jelent a vastag szárat átdolgozni...
Válasz VTR-es #443. hozzászólásáraItt a szállító kocsi közelebbről.

Válasz DENIS #440. hozzászólására Az ors SA-t sem volt egyszerű, nekünk
, ettől függetlenül elhiszem hogy neked az volt ,de nem biztos hogy az lett volna JD-hez is.
Válasz DENIS #434. hozzászólásáraÚgy látom, az én megérzésemet igazolod. Nekem is ajánlották.... mikor néztem róla videókat, egyből felmerült bennem a kétség. Mondtam a kereskedőnek, h. szerintem ez nem jó....nem nagyon tetszett neki, ő agyondícsérte
Válasz Drisa #433. hozzászólásáraErre én sem kaptam pontos választ, azt mondták, kombájnfüggő. Amit én láttam, kb 75-80 centivel volt a kés az asztal hátsó sarka alatt, úgyhogy, ha jól felemeled az asztalt, szerintem akkor se vág nagyobb tarlót 30 centinél. Ez csak saccolás.
Válasz VTR-es #430. hozzászólásáraLehet kocsizni egyszerűen.

Válasz Szeni #437. hozzászólásáraKéső jelentkezett a kereskedő. 6-ért,az oros sun is megkapható.
Válasz VTR-es #436. hozzászólásáraBocsi, erre még nem válaszoltam....2 M val több, de állítólag ugyanennyiért külön is meg lehet venni a szártépőt, és alá lehet tenni a régebbi asztaloknak is.
Válasz Mf-es? #432. hozzászólásáraAz enyém egy kicsit egyedi eset volt, mert valaki megrendelt két asztalt, és nem kellett neki valami miatt, és így ezeket kicsit nagyobb kedvezménnyel adták, de 6 M fölött egy-két százezressel már bárki kaphat.
Válasz Szeni #435. hozzászólására De mennyivel több az ára mint a simának??
Válasz VTR-es #430. hozzászólásáraAzt mondják, "akinek a kása egyszer megégette a száját, az az aludttejet is megfújja". Én már láttam forgókórót kitörni az MTZ hűtő alsó csapját, láttam, hogy szúrta át a hűtőt, láttam fékcsövet letörni a kombájnról, és az idén ledobta az asztalhajtó szíjamat, aminek annyi is lett, úgyhogy az utolsó 3 napot egy szíjjal csináltam meg, és eltörte az asztal vas hidraulikacsövét....... pedig aki nálam jobban vigyáz a kombájnjára, az már festi magát. Na....mindenki azt mond, amit akar, én úgy fujom a kását, mint annak a rendje....
Válasz Claaastra #424. hozzászólásáraEz a sorfüggetlen itt nem vált be. 1 databot adott el a capello kereskedő de szezon közben vissza kellett vennie és egy Nas adaptert kellett adnia a gazdának. Nagyon nagy veszteséggel dolgozott, ez jó körülmények között jó de a Nas féle adapterek meg minden körülmény között jók szerintem.
Válasz Szeni #428. hozzászólásáraNa de a 2,5 méter magad LE25 ben mennyi szárral kell dolgoznod hogy a zúzó leérjen?
Na szóval annyit telefonálgattam... mert tőletek hiába kérdeztem

, hogy csak kiderült, h. a NAS zúzósnak nem 1 méter a minumum vágási magassága, csak a NEW HOLLAND kombájnoknál, mert ott a ferdefelhordó alatt van valamilyen hajtás, és attól nem fér a szártépő. Ugyanez a probléma a CLAAS-nál már nincs meg, úgyhogy ott már csak 70 centi az az 1 méter, szóval ez már nem olyan veszélyes, úgyhogy én be is neveztem egyre. Az ára sem volt olyan magas, mint amiket itt hallottunk. Év végén jobban lehet alkudozni......
Válasz Szeni #427. hozzászólásáraÉs mennyi a felára zúzósnak?Van igazság amit írsz, csak ,, érdemes e ezzel bonyolítani a napra aratást,túl alacsony vagy túl magas állományban hogy boldogul, kocsizni hogy lehet(szerintem nem egyszerű)
Nekem még kombájnba nem okozott kárt a kóró, a taraktorosok meg amúgy is jobban szeretnek a dűlőn beszélgetni minthogy bejárnának a kombájn után.
Válasz Szeni #427. hozzászólásáraNem írtad,miért nem boto sun.800ezerrel olcsóbb.
Válasz Claaastra #424. hozzászólásáraAz lehet, csak nem ezé a konstrukcióé. 1 méteres állományba videózzák állandóan, de képzeld el az idei 2,5-2,7 méteres LE-25 ösben, mikor azt a fixen rátett pörgetőt nekinyomod az óriás forgó derekának. Ha nem roppan el azonnal a szára, akkor eldől előrefelé, de mivel az asztalt nem tudod kb 1,3 métertől magasabbra emelni, ezért mire odáig hajlik szerencsétlen forgó, addig a pogácsája simán nekiütközik legalább 10, előtte lévő szárnak. Na, gondolhatod, hogy mi marad belőle. Próbáltuk eleget ezt a fajta aratást az átszerelt tárcás gabonaasztallal, pedig annak a motolláját fel tudtam emelni majdnem 3 méterre, mégis olyan veszteséggel vágtam az idén is, h. elegem lett belőle.
Válasz VTR-es #422. hozzászólásáraAzért mert csak szerencsétlenkedik az ember a kombájnnal, mikor a dűlőn forog, meg kiáll üríteni, nehogy felszúrja a kóró. Én a dűlőt külön le szoktam vágni második sorral, ahol ürítek. A traktorosoknak is égnek áll a haja, legalábbis annak biztos, amelyik szereti a gépet. A cukrász, v. pék végzettségüeket persze ez nem zavarja egy cseppet sem, sőt nem is tudnak erről a problémáról. A kombájnnal jobbra forgunk a vágóasztal miatt, legalább is az átszerelt gabonaasztalnál, a nehéztárcsával meg balra kellene..... de a tarló miatt nem tudok, csak jobbra. Első sor tárcsa nem nagyon vágja össze a kórót. Majd a második sor már tűrhetően csinálja, de még messze nem tökéletes. Zúzós asztal után a második sor tárcsa után szinte egyáltalán nem lehet zavaró mennyiségű kórót látni. Az idén ebben az esős időben rákényszerültünk a műtrágyaszórós vetésre, de a két sor tárcsa után a borona 10 métert se tudott menni. A bedolgozást is a nagytárcsával kellett megcsinálni.Na, gondolhatod, milyen lett..... Mondtam olyanokat, h. majdnem lemondott a Pápa

. Na szóval annyi a lényeg, h. én már ki is fizettem a zúzós NAS-t.
Válasz Claaastra #423. hozzászólásáraKb., erre akartam kilyukadni
Válasz Claaastra #423. hozzászólásáraRt.nem kell,ha zúzós az asztal.1 menettel kevesebb,és nem szaggatja le a traki alját,a napraforgó szár.
Válasz Claaastra #423. hozzászólására
a sorfüggetlen asztalé a jövő,Bolognában vagy 10 márka volt jelen,de mind sorfüggetlen volt
Válasz VTR-es #422. hozzászólásáramert egy rt úgy is kell utána,hülyeség szerintem,kap egy tárcsát,grúbert és mehet a vetés,
Válasz Szeni #421. hozzászólásáraMiért?
Válasz halihó #420. hozzászólásáraCsak olyat érdemes.
sziasztok! zúzós napraforgó asztalról mi a véleményetek?? megéri venni?
Moderálási elveink miatt törölve: 2016-12-08 06:48:52
Válasz Szeni #415. hozzászólásáraBoto sun miért nem jó?
Válasz jozef19 #416. hozzászólásáraegy kicsit ráz a hideg attól az egy métertől, + még az a pár 10 centi, mikor döccen a gép, vagy az egyik kereke a barázdában megy
Válasz Szeni #415. hozzászólásáraNAS-t vegyél az az eredeti...
Kellene nekem egy Oros Sun szártépős forgóadapter. Nem tud valaki valahol egyet?
Válasz 4964 #413. hozzászólásáraNégy éve sok gép kigyulladt a szecskázó miatt,akkor száraz meleg volt a szeptember...
Válasz Mf-es? #412. hozzászólásáraOros sun mennyiért lenne?
Én arattattam zúzós nas-sal de nekem nem kellene zúzós adapter. A lelógó meg a belógó tányérok közül sokat elhagy mert nem lehet eléggé letenni.
Szép munkát végez de mi a napra tarlót tárcsázni szoktuk ezért nincs sok értelme a zúzónak.
Én nem menetem a szecskázót sem a napránál mert így jobban látom mi jön ki hátul a gépből.
Még jobb is szokott lenni a gabona ott ahol a rend van.
. Az ajánlat vonatkozik:
- 1 db. NAS-676 Z típusú 6 soros napraforgó betakarító adapterre szárzúzóval + elektromos forgásjelzővel, műanyag orral.
VTSZ SZÁMA: 8433 59 85 09 Egyedi azonosító száma: 2461-0101
- 1 db. PSM-676 típusú 6 soros fix napraforgó betakarító adapterre szárzúzóval, műanyag orral.
VTSZ SZÁMA: 8433 59 85 09. Egyedi azonosító száma: 2461-0124
2. Főbb műszaki adatok:
- Egy menetben betakarítható sorok száma: 6
- Betakarítható sorok távolsága 76 cm.
- Kombájn típusa: …………………………………..
- Az adapter tömege: 1810 kg. (NAS-676 Z), 2200 kg. (PSM-676).
- A NAS típusú adapter a gabonakombájn vágóasztala helyére szerelhető. Soronként 1 db behúzó füles lánccal, csillagkéses vágószerkezettel, a sorok közötti rezgőasztallal szerelve készül.
- NAS-676 Z: mechanikus hajtású zúzóegységgel szerelve készül.
- PSM-676: hidraulikus meghajtású zúzóegységekkel szerelve készül.
3. A gyártmány az OPTIGÉP Kft. érvényes dokumentációja szerint készül.
4. Szállítási határidő: 2017. 06. 10.
5. Átvétel helye: A gyártó telephelye.
6. Garancia 2 szezon az eladástól számítva, melyet a gyártó lát el. Nem vállalunk garanciát a nem rendeltetésszerű használatból, működési előírások be nem tartásából, a nem megfelelő üzembe helyezésből eredő hibákért, valamint a szándékos rongálás és az elemi csapás okozta károkért.
7. Értékesítési ár: NAS-676 Z: 6.800.000.- Ft.+Áfa.
PSM-676: 8.300.000.- Ft.+Áfa.
Válasz Mf-es? #410. hozzászólásáraAz nagyon jó ár! Nézegettem én is, legjobban a NAS Z-hez hasonlít. Mi a legalacsonyabb magasság amit le tud szedni? Ha jól láttam nekik van csukható zúzós is.
Válasz DENIS #408. hozzászólásáraBotosun 6 soros zuzos 19600 eur.
Válasz DENIS #408. hozzászólásáraKöszi
Az OrosSun ez évi listaár 26000€ volt. Nekünk személyesen a NAS PSM hidraulikus megoldása nem tetszett, a NAS Z-vek pedig az volt a bajunk hogy legalább 1m magas napraforgó szükséges és nálunk nagyon hullámos szok lenni. Sok a homokos rész, van ahol megnő 2 méteresre van ahol csak 60cm. Az oros sunnal le tudtam vágni 60cm-t is. A PSM-re mondtak 30000€, a NAS Z-re 24000€. Persze ezek januári lista árak, az orosból tudtam szépen alkudni. Zúzósból januárban nem volt a kínálatban összecsukós az egyik gyártónál sem. 6soros adapterekről beszélek.
Válasz Drisa #402. hozzászólásáraIgen, kb ott van a határ, bár nem ismerem személyesen, csak benne ültem, mikor dolgozott az Oros Sun. Eddig nem nagyon nézegettem ezeket az adaptereket, de szerintem a 2 méter fölötti állományban ha a pogácsa alá emeled az orrát, mire a szár a késhez ér, jó, ha csak fél méter lesz.