Válasz rtamas1976 #5316. hozzászólására4 nap volt nekem addig nemszabad kimenni .???? Viszont még sincs olyan stressz hatása a levelekre mint más gyomirtószereknek .
Válasz rtamas1976 #5309. hozzászólásáraAmint nézem a tiédet rendesen megtekerte. Nekem is Bacardi van, viszont nagyobb volt a napraforgó permetezéskor. Kb duplája a kiédnek. Ahogyan lejjebb is írtam, csak az alsó levelek lankadtak meg, de nagyon gyorsan helyre ált a napraforgóm.
Válasz rtamas1976 #5305. hozzászólásáraPulsar plus elfogyott, kimaradt 6 m szélesség kb 100 m-en.
Ezt próbáltam a Vibalával helyrerakni, meg a parlagfüves részeket.
Szégyenfolt-csík a napraforgómban
Válasz csferri #5306. hozzászólásáraKöszi!
Így legalább megmerem fújni a mezsgyét.
Nemmarad gazfészeknek.
A pulsart nemmertem ráengedni, őkmeg a napraforgómra a laudist.
Válasz Sk Laci #5303. hozzászólásáraNekem a spectrum jobban bevált mint a wing.
Viszont a szerbtövisre nekem a pulsar 1.5
6phval vitte, pedig néhol20cm is volt.
Válasz szanberg #5292. hozzászólásáraSzia.
Aznap amikor beszéltünk telefonon a Vibaláról, kitettem /igaz foltokban/ de a parlagfüvel szemben nagyon jól müködik.
A leveleken a lankadás csak az alsó leveleken vettem észre, az is 2-3 nap után helyre ált.
Nagyobb 25 cm-es szerbtövissel szemben viszon nagyon gyenge a hatása.
Igazat adok neked abban, amit mondtál. Tényleg át kell értékelni a napraforgó gyomirtást.
Egy biztos, hogy az életben többet Racer nem használok. Kár volt ilyen gyomirtót vennem, hiába dicsérték ki sokan, tapasztalotom szerint nem sokat ér. Nagyon csalódtam a Racerben. Inkább maradhattam volna a Wing mellett, amit a megjelenése óta használtam.
Válasz Praetor #5298. hozzászólásáraJó lesz az nekem is volt Sumikó jó fajta.
40g-->egysziku -->Viballa?
Napra bírja a legjobban az aszàlyt, kukorica itt is fonnyadt a dülő mellett..
Egyébként ma kitettem hajnalban. A mai 26 fok csúcshőmérséklet valamivel alacsonyabb, mint a hétvégi 30 valahány. Ha pedig eső nincs, akkor a stressz csak fokozódni fog, így szerintem rosszabb lenne később fújni. Úgy rémlik, hogy 3 vagy 4 éve az egyik táblán viszonylag szorosan volt kiadva az expressz után, és úgy rémlik, hogy a sumikónak nem lett baja. A Corsicában nem vagyok biztos, mert az jobban észrevette az expresszt, de ez most csak 2.5ha körül volt, úgyhogy talán sokat nem számít.
Válasz szanberg #5292. hozzászólásáralefújtam már tegnap vele, mert a parlagfüvet kiröhögte. Kletodim 240 g/l hatóanyag van itthon, csak a leírásában nem találtam semmit se az egyszikűkről.
Válasz mtz1221 #5291. hozzászólásáraHa viballa és biloxa, vagyis kereskedelmi néven Viboxa megy ki, akkor mehet egyszerre!
Ez az új egyszikű irtója cortevának,mármint a biloxa.
Egyes forrásokból hallom, hogy Pantherával is simán mehet ki a viballa, de nekem is csak mondta egy kolléga, aki fújta már így és tökéletesen működött.
Válasz Attikaa #5289. hozzászólásáraHa parlagfű van, csak a viballát fújd!
A zsurló nem okoz gondot, szemnek csúnya de teljesen más mélységekből gyökerezik, és igazából nincsen allelopatikus hatással a kultúr növényekre. Nem tudom megmondani,hogy mit kezd vele a viballa, biztosan volt itt is már fujva rá, de nem figyeltem meg. Azt is eltudom képzelni, hogy letekeri, meg azt is, hogy nem fogja bántani. A hormonok egyébként adnak neki, 2.4D jó hatással van rá mondjuk kukoricában, és bár teljesen más a viballa, a hatás mechanizmusa mégis hasonló. Majd számolj már be róla, de mondom, ne a zsurló legyen a szemed előtt, hanem a parlagfű. Arra pedig csakis az említett cucc a fasza!!!
Válasz szanberg #5283. hozzászólásáraVéletlenül mezei zsurlóval nincs tapasztalatod? Mi foghatja meg esetleg? Kifújtam már az egyszikű írtót, most jönne az express, de nálam is főleg parlagfű és mezei zsurló van(+egyéb szokásos magrólkelők) de akkor kihagynám az expresst és már csak viballát kapna.
Válasz MTZ1221.3 #5287. hozzászólásáraItt bitangul nagy aszály van. De azért még talán növöget, és jó lenne, ha nem takarná a muhart. Az expresszt elég jól tűrte a napraforgó.
Válasz Praetor #5286. hozzászólásáraHello
En ugy szoktam eldonteni, hogy ha stresszes a noveny, akkor nem fujom. Ha nincs nagy aszaly vagy viznyomas akkor a 3 nap eleg szokott lenni.
Válasz szanberg #5283. hozzászólásáraNálad a pont,nem haragszom.
Ez volt otthon elérhető nagy "mennyiségben",aztán tudod milyen az ember: "hátha jó" , hát nem jó, de mostmár elfogadom egy életre. Lefújom viballával aztán majd leírom kibirta-e.
Válasz Agrárman #5260. hozzászólásáraNe haragudj meg, de mi a túrónak fújkálod az expresszt parlagfűre????
Főleg másodszor is, amikor látod, hogy nem működött elsőnek sem...
Csak a viballát kell fújni! Ha sok az acat akkor kell express.
Mióta van viballa én nem is fújtam semmi mást, nyilván mert zömében parlagfű és selyemmájva szokott előfordulni tömegesen, de ha más is van, majdnem mindent leteker. Még a térdig érő acatot is úgy megfogja, hogy nem okoz utána már problémát, szóval néhány tő ha akad egy táblán én biztosan nem fújnám mással.
Válasz mtz1221 #5274. hozzászólásáraNehéz ügy, szerintem kb. semmi, bár a napraforgo nem az én témám. Viballat nem tudom mire jó. Ami kukoricaban viszi, az egyik se mehet napraforgó, mivel ugye 2 szikű a napraforgó is.
Voltam az urologósomnál. Előző nap a tököt a gépészem meghuzatta.
Azt mondták, hogy jól karbantartott a tököm.
Javaslom, hogy amíg bele tudsz menni a naprába, addig 10 naponta járd át.
Ez jelent 5 mm esőt.
Ez hatvan évvel ezelőtt is így volt, és most sincs másképp.
Válasz mtz1221 #5273. hozzászólásáraMi fogja naprában a folyófüvet ? Eddigi életem folyamán alig találkoztam vele, most meg ez a tárcsázott alig látszik ki belőle. Kapott Terbutilazin 500 g/l + S-metolahlor 960 g/l kombinációt, ami be is ázott facán. 2 hete megfújtam egyszíkűre, de majdnem csak azért mert már megvettem. Csak ezzel a qrva tárcsázottal mit kellett volna tenni ?
Válasz termelo #5271. hozzászólásáraEz az, a két kép 1 táblában van. Szerintem a tárcsa feltalpalt, eddig mindig esett, két hete meg 30+van, szárad ki,
A tárcsázottba vetett a kicsit lassabban fejlődik és kicsit kisebb is lesz de engem ez nem aggaszt ettől nem lesz kevesebb de a tiédnek a színe az árva gáz !
Válasz termelo #5266. hozzászólásáraMelyik hatóanyagúból/koncentrációból ment a 2x45 ? Bebacik a csak tarcsázott.Eddig nem nagy különbség volt táblán belül, most meg a 35 centin gruberozott dupla akkora. Meg a csak tárcsázottban annyi folyó fű volt, hogy el sem hiszem, miért nem fogta a gyomírtó.
Válasz MTZ1221.3 #5268. hozzászólásáraRendben. Soha nem volt még szükségem a viballára mindig gyommentesen tudtam tartani a forgót, csak most ebben a hűvös időben nem akart nőni a forgó. Bezzeg a parlagfű vigan nőt és mostmár kezelhetetlen.
5318 hozzászólás
Válasz rtamas1976 #5316. hozzászólásáraSzép
Én is idén használtam először Vibalát.
Válasz rtamas1976 #5316. hozzászólására4 nap volt nekem addig nemszabad kimenni .???? Viszont még sincs olyan stressz hatása a levelekre mint más gyomirtószereknek .
Válasz Sk Laci #5315. hozzászólásáraHelyrejött!

Mostvolt a próba, először használtam a viballát.
Válasz rtamas1976 #5309. hozzászólásáraAmint nézem a tiédet rendesen megtekerte. Nekem is Bacardi van, viszont nagyobb volt a napraforgó permetezéskor. Kb duplája a kiédnek. Ahogyan lejjebb is írtam, csak az alsó levelek lankadtak meg, de nagyon gyorsan helyre ált a napraforgóm.
Válasz megyeizsolt #5313. hozzászólásáraHát köszi, de már túlvagyok rajta

Megpróbáltam nem nagyon átfújni.
Ahol lőnek, halnak is!
Válasz rtamas1976 #5304. hozzászólásáraSzia! Neked írtam az előző posztot. A viballát nagyon nem bírja a kukorica!
Kis kifehéredést okoz, a fő probléma akkor jön amikor kezd érni a kukorica! Kipotyognak a csövek a földre!
Válasz termelo #5310. hozzászólásáraBacardi
Válasz rtamas1976 #5309. hozzászólásáraLáttam már ezt azt életembe de ez elég cudarul néz ki. A Pio nem ilyen ez nem az ugye?
Válasz Sk Laci #5308. hozzászólásáraNapraforgó 38órával a viballázás után.

Ez a rávetett ami elfelejtett kikelni először.
Válasz rtamas1976 #5305. hozzászólásáraPulsar plus elfogyott, kimaradt 6 m szélesség kb 100 m-en.
Ezt próbáltam a Vibalával helyrerakni, meg a parlagfüves részeket.
Szégyenfolt-csík a napraforgómban
Válasz csferri #5306. hozzászólásáraKöszi!
Így legalább megmerem fújni a mezsgyét.
Nemmarad gazfészeknek.
A pulsart nemmertem ráengedni, őkmeg a napraforgómra a laudist.
Válasz rtamas1976 #5304. hozzászólásáraNem.
Válasz Sk Laci #5303. hozzászólásáraNekem a spectrum jobban bevált mint a wing.
Viszont a szerbtövisre nekem a pulsar 1.5
6phval vitte, pedig néhol20cm is volt.
Kérdés!
A viballa ha átsodródik (átfújom) a szomszéd kukoricájára, megbaszarintja?
Válasz szanberg #5292. hozzászólásáraSzia.
Aznap amikor beszéltünk telefonon a Vibaláról, kitettem /igaz foltokban/ de a parlagfüvel szemben nagyon jól müködik.
A leveleken a lankadás csak az alsó leveleken vettem észre, az is 2-3 nap után helyre ált.
Nagyobb 25 cm-es szerbtövissel szemben viszon nagyon gyenge a hatása.
Igazat adok neked abban, amit mondtál. Tényleg át kell értékelni a napraforgó gyomirtást.
Egy biztos, hogy az életben többet Racer nem használok. Kár volt ilyen gyomirtót vennem, hiába dicsérték ki sokan, tapasztalotom szerint nem sokat ér. Nagyon csalódtam a Racerben. Inkább maradhattam volna a Wing mellett, amit a megjelenése óta használtam.
Válasz MTZ1221.3 #5301. hozzászólásáraA Biloxa is FOP is ráadásul jó erős, majdnem 1.5x annyira mint a sima
Válasz termelo #5300. hozzászólásáraA gyari megoldasba bizok. Sima foppal nem merem keverni a Viballat. Persze lehet, hogy jo.
Válasz MTZ1221.3 #5295. hozzászólására15 valamennyi a Viballa, az analóg egyszikű meg 4 az miért nem jó egybe 20 alatt?
Ha tovább ragozzuk Express analóg full (Evorelle is) meg fél Viballa meg nem sokkal több mint 10e...
Válasz Praetor #5298. hozzászólásáraJó lesz az nekem is volt Sumikó jó fajta.
40g-->egysziku -->Viballa?
Napra bírja a legjobban az aszàlyt, kukorica itt is fonnyadt a dülő mellett..
Válasz Gyula, #5297. hozzászólásáraKöszi!
Egyébként ma kitettem hajnalban. A mai 26 fok csúcshőmérséklet valamivel alacsonyabb, mint a hétvégi 30 valahány. Ha pedig eső nincs, akkor a stressz csak fokozódni fog, így szerintem rosszabb lenne később fújni. Úgy rémlik, hogy 3 vagy 4 éve az egyik táblán viszonylag szorosan volt kiadva az expressz után, és úgy rémlik, hogy a sumikónak nem lett baja. A Corsicában nem vagyok biztos, mert az jobban észrevette az expresszt, de ez most csak 2.5ha körül volt, úgyhogy talán sokat nem számít.
Válasz Praetor #5286. hozzászólására
Simán elég a 3 nap.
Ha egysziküt fujod előbb 1 is elég.
Válasz szanberg #5290. hozzászólásáraKöszönöm! Ma már fújom ha a szél is engedi, meglátjuk a hatást, beszámolok majd róla
Válasz mtz1221 #5291. hozzászólásáraViballa utan egy hetet varnek.
Jovore en is egybe fujom a gyari megoldast.
Válasz mtz1221 #5293. hozzászólásáraMármint a parlagfű az exprest.
Válasz szanberg #5292. hozzászólásáralefújtam már tegnap vele, mert a parlagfüvet kiröhögte. Kletodim 240 g/l hatóanyag van itthon, csak a leírásában nem találtam semmit se az egyszikűkről.
Válasz mtz1221 #5291. hozzászólásáraHa viballa és biloxa, vagyis kereskedelmi néven Viboxa megy ki, akkor mehet egyszerre!
Ez az új egyszikű irtója cortevának,mármint a biloxa.
Egyes forrásokból hallom, hogy Pantherával is simán mehet ki a viballa, de nekem is csak mondta egy kolléga, aki fújta már így és tökéletesen működött.
viballa után hány napra mehet az egyszikű irtó ?
Válasz Attikaa #5289. hozzászólásáraHa parlagfű van, csak a viballát fújd!
A zsurló nem okoz gondot, szemnek csúnya de teljesen más mélységekből gyökerezik, és igazából nincsen allelopatikus hatással a kultúr növényekre. Nem tudom megmondani,hogy mit kezd vele a viballa, biztosan volt itt is már fujva rá, de nem figyeltem meg. Azt is eltudom képzelni, hogy letekeri, meg azt is, hogy nem fogja bántani. A hormonok egyébként adnak neki, 2.4D jó hatással van rá mondjuk kukoricában, és bár teljesen más a viballa, a hatás mechanizmusa mégis hasonló. Majd számolj már be róla, de mondom, ne a zsurló legyen a szemed előtt, hanem a parlagfű. Arra pedig csakis az említett cucc a fasza!!!
Válasz szanberg #5283. hozzászólásáraVéletlenül mezei zsurlóval nincs tapasztalatod? Mi foghatja meg esetleg? Kifújtam már az egyszikű írtót, most jönne az express, de nálam is főleg parlagfű és mezei zsurló van(+egyéb szokásos magrólkelők) de akkor kihagynám az expresst és már csak viballát kapna.
Válasz MTZ1221.3 #5287. hozzászólásáraItt bitangul nagy aszály van. De azért még talán növöget, és jó lenne, ha nem takarná a muhart. Az expresszt elég jól tűrte a napraforgó.
Válasz Praetor #5286. hozzászólásáraHello
En ugy szoktam eldonteni, hogy ha stresszes a noveny, akkor nem fujom. Ha nincs nagy aszaly vagy viznyomas akkor a 3 nap eleg szokott lenni.
A Sumiko (eselteg a Sy Corsica) hogy tűri azt, ha az expresszes kezelés után 2-3 napon belül kapja az egyszikű gyomirtót (Quizalofop-P-ethyl)?
Válasz termelo #5281. hozzászólásárahttps://agrarium7.hu/cikkek/324-az-aproszulak-es-sovenyszulak-elleni-vedekezes
Válasz szanberg #5283. hozzászólásáraNálad a pont,nem haragszom.
Ez volt otthon elérhető nagy "mennyiségben",aztán tudod milyen az ember: "hátha jó" , hát nem jó, de mostmár elfogadom egy életre. Lefújom viballával aztán majd leírom kibirta-e.
Válasz Agrárman #5260. hozzászólásáraNe haragudj meg, de mi a túrónak fújkálod az expresszt parlagfűre????
Főleg másodszor is, amikor látod, hogy nem működött elsőnek sem...
Csak a viballát kell fújni! Ha sok az acat akkor kell express.
Mióta van viballa én nem is fújtam semmi mást, nyilván mert zömében parlagfű és selyemmájva szokott előfordulni tömegesen, de ha más is van, majdnem mindent leteker. Még a térdig érő acatot is úgy megfogja, hogy nem okoz utána már problémát, szóval néhány tő ha akad egy táblán én biztosan nem fújnám mással.
Válasz mtz1221 #5274. hozzászólásáraNehéz ügy, szerintem kb. semmi, bár a napraforgo nem az én témám. Viballat nem tudom mire jó. Ami kukoricaban viszi, az egyik se mehet napraforgó, mivel ugye 2 szikű a napraforgó is.
Válasz mtz1221 #5279. hozzászólásáraNa, ez már más. Teljesen normális ilyennek kell lennie.
Hasonlóan viselkedik mint a no till csak fele annyira
Pl. A kukoricánál az az elvárható hogy kb júliusig le van kicsit maradva.
Nem rossz az csak akár 1-2 hét lemaradásban is van az intenzívhez képest.
Amikor az kifejlődik akkor fogod meglátni mert utoléri sőt lehet szebb is lesz.
A végén nem lesz nagy különbség…
Válasz mtz1221 #5279. hozzászólásáraKülön kell aratni, és mindenki derül.

Tök felesleges most ezen agyalni.
Voltam az urologósomnál. Előző nap a tököt a gépészem meghuzatta.
Azt mondták, hogy jól karbantartott a tököm.
Javaslom, hogy amíg bele tudsz menni a naprába, addig 10 naponta járd át.
Ez jelent 5 mm esőt.
Ez hatvan évvel ezelőtt is így volt, és most sincs másképp.
Válasz termelo #5278. hozzászólásáraAz is az enyém, csal a kép. itt talán jobban látszik, traktortól balra a tárcsázott, jobbra a mélyművelt.

Válasz mtz1221 #5270. hozzászólásáraValamit átbaxó a szomszédé balról még szarabb
ő is tárcsázott?
Válasz termelo #5276. hozzászólásáraTele gilisztával, 10x10 cm be van 1-3ig
Válasz termelo #5275. hozzászólásáraCipő orrával megököm a földet 10-12 cm-ig full puha.
Válasz mtz1221 #5274. hozzászólásáraNem tudom az enyém faxa…
Válasz mtz1221 #5273. hozzászólásáraMi fogja naprában a folyófüvet ? Eddigi életem folyamán alig találkoztam vele, most meg ez a tárcsázott alig látszik ki belőle.
Kapott Terbutilazin 500 g/l + S-metolahlor 960 g/l kombinációt, ami be is ázott facán. 2 hete megfújtam egyszíkűre, de majdnem csak azért mert már megvettem. Csak ezzel a qrva tárcsázottal mit kellett volna tenni ? 
Válasz termelo #5271. hozzászólásáraEz az, a két kép 1 táblában van. Szerintem a tárcsa feltalpalt, eddig mindig esett, két hete meg 30+van, szárad ki,
Válasz termelo #5271. hozzászólásáraQrva gáz a színe.
A tárcsa 10 cm-en nem végez gyomírtást azt neked kell megoldanod.
Szeme karbamid, keserű levélen + kultivátor és jó lesz. Jövőre meg jobban odafigyelsz a dolgokra.
Válasz mtz1221 #5270. hozzászólásáraNálatok 75% os a hatóanyag tartalom nálunk meg 50 !
Melyiknél mi volt az elővetemény?
A tárcsázottba vetett a kicsit lassabban fejlődik és kicsit kisebb is lesz de engem ez nem aggaszt ettől nem lesz kevesebb de a tiédnek a színe az árva gáz !
Mi lett vele?
Válasz termelo #5266. hozzászólásáraMelyik hatóanyagúból/koncentrációból ment a 2x45 ? Bebacik a csak tarcsázott.Eddig nem nagy különbség volt táblán belül, most meg a 35 centin gruberozott dupla akkora. Meg a csak tárcsázottban annyi folyó fű volt, hogy el sem hiszem, miért nem fogta a gyomírtó.

Válasz MTZ1221.3 #5268. hozzászólásáraRendben. Soha nem volt még szükségem a viballára mindig gyommentesen tudtam tartani a forgót, csak most ebben a hűvös időben nem akart nőni a forgó. Bezzeg a parlagfű vigan nőt és mostmár kezelhetetlen.