Válasz gyorfy10 #5159. hozzászólásáraSzia
Lehet igaza van, csak Ő a doktor.
Az biztos Pulsar nem viszi, tapasztalta kolléga.
Viballa talán.
Amúgy sok van benne? Ha nem ne foglalkozz vele!
Válasz SzDeni #5158. hozzászólásáraNövényorvosom szerint az express 50 sx nem fogja vinni. Elég fejlettek. Holnap fogom fújni az express-t. Meglátjuk mi lesz
Válasz Sk Laci #5150. hozzászólásáraNagyon jól ismerem a Sempol, RWA fúziót, én az alistáli üzemhez tartoztam. Bajkról én vettem meg a HON 053-ast.
Ott az volt a baj, hogy nagyon rugalmatlanok voltak, a főigazgató nem volt hajlandó vállalni semmilyen felelősséget, így alibiből mindig az osztrákokra hivatkozott.
Benčík idősebb volt, szerintem már nyugdíjas, ha jól tudom egy lánya van, a sör volt a mindene.
Tavaly a maister powert adták nagyon jó áron, 43 euró volt literje, amúgy én se nagyon üzletelek az RWA-val.
Válasz Szlovákiából #5149. hozzászólásáraÚgy tudom, hogy Luhan elment a cégtől.
Mára már nem dolgozok velük együtt. Amióta átvette őket a RWA azóta fokozatosan kemény kommunista rendszert vezettek be. Mindent Pozsonyi központon keresztül kérvényezni, minden ár vagy vetőmag csak Pozsonyon keresztül. Irdatlan lassúak lettek, hiányzik is a cégből a flexibilitás.
Amikor még Sempol volt, elég volt egy telefon Bajkára, máris rendeztem a vetőmagigényt. Régen minden más volt, mára "lebénultak".
Ha arról a Benčíkről beszélsz, akire gondolok, az már régen átment a dánokhoz agronómusnak a Levsembe.
Válasz Sk Laci #5148. hozzászólásáraLuhan Peter még ott van az RWA-nál? Ha jól tudom Szilvia a lévai járásban is üzletkötő.
A régi sempolos gárdát ismertem jól, a bajkai üzem igazgatója akkor még Lepónyi volt, a két üzletkötő Benčík és Luhan. Az üzemben Török volt a mindenes.
Még új vagyok a napraforgó gyomirtásban ezért érdeklődóm.Pulsar 40 sl 1l/ha a nf 6 levélben a kétszikűek gyomok 2-4 leveles a magról kelő muhar 1-3 levélben van.
Hány napra látok vmi hatást a kezelés után és az hogy néz ki?
Válasz Szlovákiából #5143. hozzászólásáraMikor vette át az Anja?
Kapcsolatban vagyok az anjásokkal, de nem említették.
Ki volt a fő tulaj az Adamában?
Mert az igazgatójuk tőlünk van Léváról. Igaz ő is nyugdíjas lehet, megvannak az évei, de igazat megmondva, már régen beszéltem vele. Felesége még mindig aktív az RWA-ban.
Anjának az Adamás termékek nincsenek sehogyan se jobb árba betéve. Pegast /Mustangot/ is Pony néven árulják "jobb" árban.
Válasz Sk Laci #5136. hozzászólásáraMAZA a Shardától a legolcsóbb imazamox, 40g/l.
Ha jól tudom, Adama már nem létezik, a fő tulaj elment nyugdíjba és az Anja vette át őket és át is nevezte.
Sziasztok!
Próbálta valaki a Pulsar plus /Listego plus/ gyomirtó osztott kezelését 1+1 L ?
Milyen siker van a gyomokra?
Selyemmályva, szerbtövis és a parlagfü az ami ellen lenne fújva.
Azért kérdezem az osztott kezelést, mert az említett gyomok hullámokban kelnek.
Vagy inkább várjak és teli adagot 2 L/ha adjak ki egyszerre?
Napraforgó jelenleg 1 pár levélben van, az árvíz utánni csak sziklevélben /nagyon le van maradva az "úszótanfolyam" utánn/, holott egyszerre keltek ki.
Válasz MTZ1221.3 #5135. hozzászólásáraSzia ha külön külön veszed meg és magadnak kevered össze permetezéskor pont fele annyiba kerül mint a listego pro vagy pulsar plusz.
Válasz MTZ1221.3 #5135. hozzászólásáraListego prot énis használtam, nagyon kemény!
Ha véletlenülkicsit többmegy a sima listegoból azis jó. Egyébként szerintem hatékonyabb mint a pulsar.
Valószínű más az adalékanyag.
De az alpapot én nemhagynám ki.
Válasz MTZ1221.3 #5135. hozzászólásáraEz a gyomirtó se nincsen az Adama honlapján, se a vegyszerviszonteladók árlistáin se.
Holnap felhívom az Adamás területi képviselőt, nem e tud valami közelebbit.
Jobb lenne, ha találkoznák az Adama Slovákiai igazgatójával, és azt kérdezném,............ tőlünk van, ismerjük egymást, csak már jó pár éve nem láttam.
En inkabb a pulsar plus technologiat javasolnam a sima pulsar helyett vagy a syngenta listego pro-jat. Amit ahhoz adnak nedvesito szert az nagyon profi.
Válasz MTZ1221.3 #5133. hozzászólásáraIlyen néven se találtam meg.
Davai melyik vegyszerforgalmazó céghez tartozik? Megpróbálnám hatóanyag szerint beazonosítani, ha más néven lenne regisztrálva.
Válasz Sk Laci #5130. hozzászólásáraJó a spectrum!
Esetleg megfejeled pledgével!
Clearfild+ ?
Tudom drágább, de jobb!
Nálunk a listegó jobban működik.
Nálunknincsgond a parlagfűvel.
Illetve van aki spórol az alapgyomirtáson!
Válasz rtamas1976 #5129. hozzászólásáraSpectrumot még nem próbáltam.
Eddig csak Winget hásználtam, amióta megjelent a piacon.
Mivel kiugrott a parlagfü /vendég kombájnak köszönhetően/ ezért Racerrel próbálkoznák,
Viszont keresnék kombinációs partnert az egysziküek miatt, mert a leírásban a Racer nem hat a kakaslábfü ellen. Muhar csak elvétve akad.
Post gyomirtóknak meg nincsen tartamhatása, ezért tartok a nyári felgyomosodástól.
Válasz Sk Laci #5127. hozzászólásáraRégen mi is harcoltunk az 1szikűvel.
Mióta alapgyomirtunk soha nincs velük bajunk. (15-20éve)
Én spectrummal szoktam a napraforgót.
És pulzárral felülkezelem.
Tavaj elfogyott a spectrum és gardoprim+goldal fejeztük be.
A spectrummal sokkal tisztábbvolt.
Válasz shr.miklos #5125. hozzászólásáraAratáshoz nem gyomosodott el az állomány egysziküekkel?
Mert a Pulsarnak is csak pár napos tartamhatása van a kelő egysziküekre.
Elég jól sikerült a területjeimen visszaszorítani az egysziküeket, ezért nem szeretném felszaporítani ha már hosszú évtizedeken keresztüli harcot az egysziküek ellen.
Válasz shr.miklos #5125. hozzászólásáraSzia ajánlom figyelmedbe a SUNSET nevű gyomírtót már csak az ára miatt én 3 éve használom és tökéletes igaz csak állományban a pulsar helyett.
Válasz Sk Laci #5124. hozzászólásáraPre 2,5 l racer + 2,5 l glyfo. Szerintem wing,stomp stb. nem kell, inkább poszt füvek ellen szólóban ! ha kell. Nálam poszt-ban csak Pulsar-t használok esetleg sarabolás és kész. Volt olyan év is, hogy elkészítetem a parcellát korábban , vetéskor már kint voltak a gyomok , lefujtam glyfóval kelés elött…
Válasz Sk Laci #5113. hozzászólásáraTavaj volt egy 40 ha-os parcellám ahol vártam a parlagfüvet, racer preemergensen megoldotta annyira, hogy a Pulsar plus a raktáron maradt….hozam olyan lett mint a többi parcellan …. Kell egy kis esö na még persze rögmentes talaj( lehengerelt)
fiatalok, a dual+racer mellé lehetett glifot tenni, azzal nem volt baj. van tapasztalat, hogy a spectrum + racer mellé lehet-e tenni, működik, normál dózisban is, vagy csak valami csökkentett dózissal?
A Goal oxyfluorfen hatoanyagu volt. A Racer joval kimeletesebb a napraforgoval, mert teljesen mas hatoanyag. Ha a terulet minosegehez tudod igazitani a dozist ezzel olyan problema nem lesz, mint az “oxy”-s gyomirtokkal volt. En elobbit hasznaltam, de a Racerrel is van tapasztalat, igaz vagy 13eve fujtam utoljara napraforgot preemergensen, de ezek a szerek nem valtoztak, esetleg kivontak oket, az oxyfluorfent.
Egy biztos viszont 100% hatast ne varj tole es az is biztos, hogy ha nem esik ra eleg eso akkor is lesz valamekkora hatasa, tehat nem kidobott penz egy nagygazdasagban ennek alkalmazasa.
Válasz Sk Laci #5114. hozzászólásáraAhol agyagos volt a föld, ott kicsi tányérok lettek.
Hogy most a vegyszer, vagy a gyengébb talaj vagy a kettő együtt eredményezte…
Ki tudja?
Válasz 5465 #5111. hozzászólásáraAkkor hasonló, mint a régebben forgalomban levő Dow agrisciences Goal?
Az is leperzselte a leveleket, amikor a kikelt napraforgóra felverte az eső. Viszont idővel kinőtte a napraforgó.
Termésre volt kihatással?
A talajszerek így is úgy is " kiengednek" és ne ringasd magad abba hogy ezzel kész de pont ezért is nem kell ezzel foglalkozni ha kezelhető kicsi a területméret!
Nagy területen viszont fontos hogy legyen alaoezelés hogy időcsüszás esetén se legyen gond ... hogy későn érnek a felülkezelővel arra a területre...
5361 hozzászólás
Válasz A.I. #5160. hozzászólásáraElég sok. Sajna nem lucerna után kellett volna vetni. De muszály volt. Viballában gondolkodtunk mi is.
Válasz gyorfy10 #5159. hozzászólásáraSzia
Lehet igaza van, csak Ő a doktor.
Az biztos Pulsar nem viszi, tapasztalta kolléga.
Viballa talán.
Amúgy sok van benne? Ha nem ne foglalkozz vele!
Válasz SzDeni #5158. hozzászólásáraNövényorvosom szerint az express 50 sx nem fogja vinni. Elég fejlettek. Holnap fogom fújni az express-t. Meglátjuk mi lesz
Válasz gyorfy10 #5157. hozzászólásáraKérdésedben a válasz!
Üdv.
Express napraforgóból mivel tudom kiszedni a lucerna kelést?
Válasz VMisi #5155. hozzászólásáraMivel az Express "gyenge" gyomírtó és "kötelező" a tapadó így nem érdemes kisebb dózissal menni, rakd bele a max-ot.
Esetleg ha raksz mellé műtrágyát akkor lehet csökkenteni.
Mikor adtok 0,05%-ot, és mikor adtok 0,1% trendet az expresshez?
Válasz Szlovákiából #5153. hozzászólásáraA 41. oldalon található a MAZA
Válasz Sk Laci #5152 hozzászólá
Nem 25ös, hanem 40g/l-es, a neve MAZA
Válasz Szlovákiából #5143. hozzászólásáraShardának van imazanox /25g/l/ pluszos gyomirtója ? Nem találtam, lehet átszaladtam felette.
Válasz Sk Laci #5150. hozzászólásáraNagyon jól ismerem a Sempol, RWA fúziót, én az alistáli üzemhez tartoztam. Bajkról én vettem meg a HON 053-ast.
Ott az volt a baj, hogy nagyon rugalmatlanok voltak, a főigazgató nem volt hajlandó vállalni semmilyen felelősséget, így alibiből mindig az osztrákokra hivatkozott.
Benčík idősebb volt, szerintem már nyugdíjas, ha jól tudom egy lánya van, a sör volt a mindene.
Tavaly a maister powert adták nagyon jó áron, 43 euró volt literje, amúgy én se nagyon üzletelek az RWA-val.
Válasz Szlovákiából #5149. hozzászólásáraÚgy tudom, hogy Luhan elment a cégtől.
Mára már nem dolgozok velük együtt. Amióta átvette őket a RWA azóta fokozatosan kemény kommunista rendszert vezettek be. Mindent Pozsonyi központon keresztül kérvényezni, minden ár vagy vetőmag csak Pozsonyon keresztül. Irdatlan lassúak lettek, hiányzik is a cégből a flexibilitás.
Amikor még Sempol volt, elég volt egy telefon Bajkára, máris rendeztem a vetőmagigényt. Régen minden más volt, mára "lebénultak".
Ha arról a Benčíkről beszélsz, akire gondolok, az már régen átment a dánokhoz agronómusnak a Levsembe.
Válasz Sk Laci #5148. hozzászólásáraLuhan Peter még ott van az RWA-nál? Ha jól tudom Szilvia a lévai járásban is üzletkötő.
A régi sempolos gárdát ismertem jól, a bajkai üzem igazgatója akkor még Lepónyi volt, a két üzletkötő Benčík és Luhan. Az üzemben Török volt a mindenes.
Válasz Szlovákiából #5147. hozzászólásáraLehetséges.
Válasz Sk Laci #5145. hozzászólásáraŠpanitz Miroslav.
-én úgy tudom, nyugdíjba ment
Üdv!
Még új vagyok a napraforgó gyomirtásban ezért érdeklődóm.Pulsar 40 sl 1l/ha a nf 6 levélben a kétszikűek gyomok 2-4 leveles a magról kelő muhar 1-3 levélben van.
Hány napra látok vmi hatást a kezelés után és az hogy néz ki?
Válasz Szlovákiából #5143. hozzászólásáraMikor vette át az Anja?
Kapcsolatban vagyok az anjásokkal, de nem említették.
Ki volt a fő tulaj az Adamában?
Mert az igazgatójuk tőlünk van Léváról. Igaz ő is nyugdíjas lehet, megvannak az évei, de igazat megmondva, már régen beszéltem vele. Felesége még mindig aktív az RWA-ban.
Anjának az Adamás termékek nincsenek sehogyan se jobb árba betéve. Pegast /Mustangot/ is Pony néven árulják "jobb" árban.
Válasz Szlovákiából #5143. hozzászólásárahttps://shardacropchem.sk/wp-content/uploads/2025/02/Katalog-2025_web.pdf
Itt van a Shardának a katalógusa. Elég jó áron vannak a termékeik.
Válasz Sk Laci #5136. hozzászólásáraMAZA a Shardától a legolcsóbb imazamox, 40g/l.
Ha jól tudom, Adama már nem létezik, a fő tulaj elment nyugdíjba és az Anja vette át őket és át is nevezte.
Válasz kukaccsosz, blsjela #5141. hozzászólására
Köszönöm
Válasz Sk Laci #5139. hozzászólásáraPulsar Plus 2 liter a parlagfű 4-(6) leveles korában, ha van újra kelés Viballa.
Válasz Sk Laci #5139. hozzászólásáraListegót használtam annó 6-8 leveles állapotban is . Kicsit sárgás lett a levele. Majd kapott lombtrágyát és kiheverte . Viszont ha nem szántasz a duplázott részeken a búzát kicsit fogta . Cortevának a viballát használtam tavaly. Kemény anyag .
https://youtu.be/yvJyFg6lCVU?si=IJW7EnNVGHt4KHYd
Sziasztok!
Próbálta valaki a Pulsar plus /Listego plus/ gyomirtó osztott kezelését 1+1 L ?
Milyen siker van a gyomokra?
Selyemmályva, szerbtövis és a parlagfü az ami ellen lenne fújva.
Azért kérdezem az osztott kezelést, mert az említett gyomok hullámokban kelnek.
Vagy inkább várjak és teli adagot 2 L/ha adjak ki egyszerre?
Napraforgó jelenleg 1 pár levélben van, az árvíz utánni csak sziklevélben /nagyon le van maradva az "úszótanfolyam" utánn/, holott egyszerre keltek ki.
Válasz MTZ1221.3 #5135. hozzászólásáraSzia ha külön külön veszed meg és magadnak kevered össze permetezéskor pont fele annyiba kerül mint a listego pro vagy pulsar plusz.
Válasz MTZ1221.3 #5135. hozzászólásáraListego prot énis használtam, nagyon kemény!
Ha véletlenülkicsit többmegy a sima listegoból azis jó. Egyébként szerintem hatékonyabb mint a pulsar.
Valószínű más az adalékanyag.
De az alpapot én nemhagynám ki.
Válasz MTZ1221.3 #5135. hozzászólásáraEz a gyomirtó se nincsen az Adama honlapján, se a vegyszerviszonteladók árlistáin se.
Holnap felhívom az Adamás területi képviselőt, nem e tud valami közelebbit.
Jobb lenne, ha találkoznák az Adama Slovákiai igazgatójával, és azt kérdezném,............ tőlünk van, ismerjük egymást, csak már jó pár éve nem láttam.
Válasz Sk Laci #5134. hozzászólásáraUgyanugy Adama. Ugyanaz a 80g/l imazamox van benne, mint amit koczka ur ajanlott a Sunset-ben.
En inkabb a pulsar plus technologiat javasolnam a sima pulsar helyett vagy a syngenta listego pro-jat. Amit ahhoz adnak nedvesito szert az nagyon profi.
Válasz MTZ1221.3 #5133. hozzászólásáraIlyen néven se találtam meg.
Davai melyik vegyszerforgalmazó céghez tartozik? Megpróbálnám hatóanyag szerint beazonosítani, ha más néven lenne regisztrálva.
Válasz Sk Laci #5128. hozzászólásáraDavai neven esetleg?
Válasz Sk Laci #5130. hozzászólásáraJó a spectrum!
Esetleg megfejeled pledgével!
Clearfild+ ?
Tudom drágább, de jobb!
Nálunk a listegó jobban működik.
Nálunknincsgond a parlagfűvel.
Illetve van aki spórol az alapgyomirtáson!
Válasz Sk Laci #5128. hozzászólásáraKár mert kevesebb mint a fele költség volt tavaly.
Válasz rtamas1976 #5129. hozzászólásáraSpectrumot még nem próbáltam.
Eddig csak Winget hásználtam, amióta megjelent a piacon.
Mivel kiugrott a parlagfü /vendég kombájnak köszönhetően/ ezért Racerrel próbálkoznák,
Viszont keresnék kombinációs partnert az egysziküek miatt, mert a leírásban a Racer nem hat a kakaslábfü ellen. Muhar csak elvétve akad.
Post gyomirtóknak meg nincsen tartamhatása, ezért tartok a nyári felgyomosodástól.
Válasz Sk Laci #5127. hozzászólásáraRégen mi is harcoltunk az 1szikűvel.
Mióta alapgyomirtunk soha nincs velük bajunk. (15-20éve)
Én spectrummal szoktam a napraforgót.
És pulzárral felülkezelem.
Tavaj elfogyott a spectrum és gardoprim+goldal fejeztük be.
A spectrummal sokkal tisztábbvolt.
Válasz Koczka József #5126. hozzászólásáraSk-ban az Adamának nincsen kínálatában az említett gyomirtó /vagy csak nincsen feltüntetve a kínálatukban
/.
Válasz shr.miklos #5125. hozzászólásáraAratáshoz nem gyomosodott el az állomány egysziküekkel?
Mert a Pulsarnak is csak pár napos tartamhatása van a kelő egysziküekre.
Elég jól sikerült a területjeimen visszaszorítani az egysziküeket, ezért nem szeretném felszaporítani ha már hosszú évtizedeken keresztüli harcot az egysziküek ellen.
Válasz shr.miklos #5125. hozzászólásáraSzia ajánlom figyelmedbe a SUNSET nevű gyomírtót már csak az ára miatt én 3 éve használom és tökéletes igaz csak állományban a pulsar helyett.
Válasz Sk Laci #5124. hozzászólásáraPre 2,5 l racer + 2,5 l glyfo. Szerintem wing,stomp stb. nem kell, inkább poszt füvek ellen szólóban ! ha kell. Nálam poszt-ban csak Pulsar-t használok esetleg sarabolás és kész. Volt olyan év is, hogy elkészítetem a parcellát korábban , vetéskor már kint voltak a gyomok , lefujtam glyfóval kelés elött…
Válasz shr.miklos #5119. hozzászólásáraTank mixbe ment a Racer, vagy csak magában?
Füveket utólag oldottad, ha a Racer magában lett kijuttatva?
Válasz envagyok2 #5121. hozzászólásáraHúzzad be fogasboronával. Én így szoktam, amikor a nyersebb talajba vetett napraforgónál nyitva marad a magárok.
Válasz envagyok2 #5121. hozzászólásáraPersze, nyitott magárokba nem!
Válasz kukaccsosz #5118. hozzászólásáraköszönet, de ha nyersbe veted, és ott marad a nyitott magárok, akkor a magra azért nem fújnád ki, ugye?
Válasz MTZ1221.3 #5116. hozzászólásáraBe kell húzni gyomfésűvel, és eső sem kell neki.
Válasz Sk Laci #5113. hozzászólásáraTavaj volt egy 40 ha-os parcellám ahol vártam a parlagfüvet, racer preemergensen megoldotta annyira, hogy a Pulsar plus a raktáron maradt….hozam olyan lett mint a többi parcellan …. Kell egy kis esö na még persze rögmentes talaj( lehengerelt)
Válasz envagyok2 #5117. hozzászólásáraUgyan úgy mehet mellé.
fiatalok, a dual+racer mellé lehetett glifot tenni, azzal nem volt baj. van tapasztalat, hogy a spectrum + racer mellé lehet-e tenni, működik, normál dózisban is, vagy csak valami csökkentett dózissal?
Válasz Sk Laci #5114. hozzászólásáraHello
A Goal oxyfluorfen hatoanyagu volt. A Racer joval kimeletesebb a napraforgoval, mert teljesen mas hatoanyag. Ha a terulet minosegehez tudod igazitani a dozist ezzel olyan problema nem lesz, mint az “oxy”-s gyomirtokkal volt. En elobbit hasznaltam, de a Racerrel is van tapasztalat, igaz vagy 13eve fujtam utoljara napraforgot preemergensen, de ezek a szerek nem valtoztak, esetleg kivontak oket, az oxyfluorfent.
Egy biztos viszont 100% hatast ne varj tole es az is biztos, hogy ha nem esik ra eleg eso akkor is lesz valamekkora hatasa, tehat nem kidobott penz egy nagygazdasagban ennek alkalmazasa.
Válasz Sk Laci #5114. hozzászólásáraAhol agyagos volt a föld, ott kicsi tányérok lettek.
Hogy most a vegyszer, vagy a gyengébb talaj vagy a kettő együtt eredményezte…
Ki tudja?
Válasz 5465 #5111. hozzászólásáraAkkor hasonló, mint a régebben forgalomban levő Dow agrisciences Goal?
Az is leperzselte a leveleket, amikor a kikelt napraforgóra felverte az eső. Viszont idővel kinőtte a napraforgó.
Termésre volt kihatással?
Válasz Pilátus #5112. hozzászólásáraParlagfü kineveti az Expresst. Jóformán semmi hatást nem láttam 2 évvel ezelőtt.

Pulzár plusszos napraforgóm van. Eztett biztosan nem fogom Expressel fújni
Válasz Sk Laci #5109. hozzászólásáraSzia! Lenyomod egy nagy expesszel és egyszikűvel...
A talajszerek így is úgy is " kiengednek" és ne ringasd magad abba hogy ezzel kész de pont ezért is nem kell ezzel foglalkozni ha kezelhető kicsi a területméret!
Nagy területen viszont fontos hogy legyen alaoezelés hogy időcsüszás esetén se legyen gond ... hogy későn érnek a felülkezelővel arra a területre...