Válasz bendix #7851. hozzászólásáraÍgy már egyértelmű...
Szerintem ki fogja nőni, de jót nem tesz neki.
Az idei a terbutilazin rendelet első éve, a gardoprim miatt lehet számolni a 3 évet!
Válasz Selvin #7844. hozzászólásáraSzerintem semmit... Ha csak néhány van benne... A növény ilyen melegben gyorsan nő, nem bírnak annyit rágni hogy elfogyasszák...
Válasz Norby80 #7836. hozzászólására Mihelyst kipakolnám a vetésekre, tuti nem fújna a szél, nyugodtan tudnék nappal vegyszerezni. Szóval, látok benne fantáziát.
Válasz ...:::Pisti:::... #7831. hozzászólásáraNe tedd! Néhány éve én is gondolkodtam ilyen dolgon, növényvédősöm azt javasolta hanyagoljam!
Glifozát 3 liter(nád, arcát akkor lehet 4 is, de nekem idén is működött 3mal), néhány kiló AN vagy karbamid/ha, trend 0,1% fújd minél előbb!
Utóhatás 0!
Üdv mindenkinek.
Használt már valaki napraforgó vetés után kelés előtt hormon hatású gyomirtót?
(dikamba, dma6... Vagy hasonló)
Tudom, hogy nem arra való, de sok kétszikű gyom ki van kelve, de a föld alul nagyon lágy, nem akarnám tovább gyúrni, és taposni.
Nemtudom marad-e valamilyen hatása a későbbiekben
Köszönöm
Üdv!
Kinek mi a tapasztalata vagy a vélemenye!
Nagy zápor után frankón lecsrepesedett a szotyi vetés, ez már egy hete. 21-én lett vetve, nos ami kikelt az ok de eléggé foghíjjas az állomány. Kb. 1.5cm cserepes réteg van, nagyon sok probálkozik alatta feljönni. Meddig volna érdemes várni kijön- vagy bedöglik, mert az újravetéshez még pár nap dukálna!?
Ez hülye kérdés lesz, de nincs valakinek kimaradva kb. 1 liter Pulsar Plus vagy Listego Plus Mátészalka-Nyíregyháza-Debrecen környékén? Ha igen, akkor megvenném.
Csak ennyi kellene, mert az egész föld 0,7 ha, Clearfield Plus-os napraforgó, de most szembesültem vele én hülye, hogy a Pulsarból csak 10L-es kiszerelés van..
Válasz B.Bali #7815. hozzászólásáraLE99 és 113, de iz csak azért mert az utolsó pillanatban gondoltam meg hogy nem lesz szója, és csak ezekből volt gyorsba 10+ zsákkal. De én tisztább földbe kondival, piszkosabba neomával lefogom élni az életem, ezentúl.
Válasz blink #7809. hozzászólásáraSumiko szépen kel, kb 2 hétre mindenhol kisorsolt.
Ahogy mások is írják, 12 egy zsák mag, ekkora szemut meg nem láttunk!
Volt tavalyról kimarad a fél zsák, hát fele volt a mag mérete, de az is "hibátlanul" kelt!
Furcsa dolgok ezek!
Válasz mtz1221 #7813. hozzászólásáraIgen amúgy a tavalyi nagyszemű volt a tavaly előtti meg apró, akinek régebben vetettem pió-t az mindig szépen kelt, az idén is vetettem de az apróbb szemű volt ahogy írod ,lehet szar lesz
Válasz blink #7809. hozzászólásáraIdén sureli-sumikó tűrhető, tavaly neoma szépen kelt, tavaly előtt neoma teljesen sz@rul+ még a galambok is jól megszedték. A tavaly előttiből maradt tavalyra és egyértelműen látszott hogy hol fogyott el. Ettől függetlenül tavaly előtt voltak 40+os táblák, tavaly meg az aszály miatt 10-el kevesebbek.
Válasz blink #7809. hozzászólásáraNálam meg pont fordítva. Syngentások mind ok, 10+ kiló van zsákjában, PIO meg mind szar, 7-8 kiló zsákja kis vacak szemek. Többet PIO naprából, nem jön az udvarba.
Válasz blink #7809. hozzászólásáraTavaly a sumikonal szinte minden mag kikelt. Idén nem vetettünk napraforgót de eddig nem volt gond vele. Melyik országból származik a mag?
Syngentas magok másnál is szarul kelnek? Le25 két hét alatt kiugrott, egyenletesen sumiko sureli meg csak szenved bujkál vontatottan. Rengeteg kifújt magot is találtam. Ismerősnél ugyan ez van. Párszor már megfogadtam, hogy nem kisérletezek syngentával de ez kritikán aluli.
9906 hozzászólás
Mennyi idő után kell még ki a napraforgó mert elég hiányos ahol szárazba ment ott hiányoznak a sorok!
Válasz kukaccsosz #7853. hozzászólásáraKöszönöm szépen a választ!
Válasz Mtz1wi #7852. hozzászólásáraMi már a gyomirtó mellé teszünk rovarölőt a levéltetű miatt.
Ha erős a fertőzés komoly gondot tud okozni.
Válasz bendix #7851. hozzászólásáraÍgy már egyértelmű...
Szerintem ki fogja nőni, de jót nem tesz neki.
Az idei a terbutilazin rendelet első éve, a gardoprim miatt lehet számolni a 3 évet!
Udv. Az lenne a kerdesem h fodrosodik a napraforgo levele, ugy vettem eszre h a tetu miatt, tudnak nagy kart okozni, le kellene fujni?
Válasz bendix #7850. hozzászólásáraVan rá esély hogy kinövi?
Válasz kukaccsosz #7849. hozzászólásáraElővetemèny kukorica volt tavaly, 4,5 l/ha Lumax-al kezelve. Idén 4 l/ha Gardoprim Plusz Gold alapkezelés.
Válasz bendix #7848. hozzászólásáraSzerintem inkább gyomirtó szer fitox.
Akár lehet tavalyi maradvány.
HPPD gátlók szoktak ilyet csinálni.
Idén már többel találkoztam. (Izoxaflutol, mezotrion)
Üdv.!

Ez peronoszpóra tünet?
Sziasztok! Véleményetekre vagyok kíváncsi. Mi intézte el igy a naprát, bogár vagy galamb? Ez még ujra bír hajtani?

Válasz Bigyófelügyelő #7845. hozzászólásáraÉn is erre gondoltam, csak megerősítés kellett :)
Válasz Selvin #7844. hozzászólásáraSzerintem semmit... Ha csak néhány van benne... A növény ilyen melegben gyorsan nő, nem bírnak annyit rágni hogy elfogyasszák...
Sziasztok! Úgy látszik, hogy a barkók megtalálták a vetésemet és jó néhány kis napra így néz ki. Mit érdemes ezzel kezdeni?
Válasz kis Zombi #7842. hozzászólásáraPerzselésre gondoltam :O
Válasz gyorfy10 #7841. hozzászólásáraBefőttes üvegbe keverési próba.
Sziasztok.
Amalgerolt YaraVita Brassitrel Pro-val keverhetem? Keserüsóval kiegészítve.
Válasz ro-bika #7829. hozzászólására0.22 nálunk bevált .
Válasz Norby80 #7836. hozzászólására Mihelyst kipakolnám a vetésekre, tuti nem fújna a szél, nyugodtan tudnék nappal vegyszerezni. Szóval, látok benne fantáziát.
Válasz Norby80 #7836. hozzászólásáraEz nagyon jó
Válasz ro-bika #7829. hozzászólására
Válasz ro-bika #7829. hozzászólásárahttps://youtu.be/7FzDVxl-XQM
Köszönöm szépen,
Maradna tartamhatása?
Csak olcsóbb lenne mint a glifo
Válasz ...:::Pisti:::... #7831. hozzászólásáraNe tedd! Néhány éve én is gondolkodtam ilyen dolgon, növényvédősöm azt javasolta hanyagoljam!
Glifozát 3 liter(nád, arcát akkor lehet 4 is, de nekem idén is működött 3mal), néhány kiló AN vagy karbamid/ha, trend 0,1% fújd minél előbb!
Utóhatás 0!
Válasz Mtz1wi #7832. hozzászólásáraSzerintem lehet, csak kevesebb trendet tegyél(0,05%)!
Én azért várnék vele, kicsi még sokat fújsz a talajra.
Udv. Az lenne a kerdesem h bor leveltragyat lehet e express gyomirtoval egyben kijuttatni? A valszokat elore is koszonom.
Üdv mindenkinek.
Használt már valaki napraforgó vetés után kelés előtt hormon hatású gyomirtót?
(dikamba, dma6... Vagy hasonló)
Tudom, hogy nem arra való, de sok kétszikű gyom ki van kelve, de a föld alul nagyon lágy, nem akarnám tovább gyúrni, és taposni.
Nemtudom marad-e valamilyen hatása a későbbiekben
Köszönöm
Válasz ro-bika #7829. hozzászólásáraHéja, T fa kirakva talán.
Galambriasztásra esetleg van valakinek jó ötlete?
Válasz Zotya4755 #7822. hozzászólásáraküllőskapát neki de izibe. 3 nap múlva egységes lesz az egész!!!
Válasz R Sándor #7826. hozzászólásáraEléggé heterogén a kelés, és nem lehet biztosra tudni mi az ami még kijön. Köszi.
Válasz Zotya4755 #7822. hozzászólásáratavaly én is így jártam sajnos nem vetettem újra 15--16 mázsás lett.
Válasz Dvili #7823. hozzászólásáraKöszi!
helló, nekem van pulsar plus
Válasz Zotya4755 #7822. hozzászólásáraItt 50 mm volt vetés után 4 nappal es kikelt
2-3 cm cserép kb 8 cm ről
Üdv!
Kinek mi a tapasztalata vagy a vélemenye!
Nagy zápor után frankón lecsrepesedett a szotyi vetés, ez már egy hete. 21-én lett vetve, nos ami kikelt az ok de eléggé foghíjjas az állomány. Kb. 1.5cm cserepes réteg van, nagyon sok probálkozik alatta feljönni. Meddig volna érdemes várni kijön- vagy bedöglik, mert az újravetéshez még pár nap dukálna!?
Sziasztok!
Ez hülye kérdés lesz, de nincs valakinek kimaradva kb. 1 liter Pulsar Plus vagy Listego Plus Mátészalka-Nyíregyháza-Debrecen környékén? Ha igen, akkor megvenném.
Csak ennyi kellene, mert az egész föld 0,7 ha, Clearfield Plus-os napraforgó, de most szembesültem vele én hülye, hogy a Pulsarból csak 10L-es kiszerelés van..
Válasz B.Bali #7815. hozzászólásáraLE99 és 113, de iz csak azért mert az utolsó pillanatban gondoltam meg hogy nem lesz szója, és csak ezekből volt gyorsba 10+ zsákkal.
De én tisztább földbe kondival, piszkosabba neomával lefogom élni az életem, ezentúl.
Válasz atisgyulai #7803. hozzászólásáraGázágyú működhet e próbálta már valaki vagy más lehetőség.
Válasz blink #7809. hozzászólásáraSumiko szépen kel, kb 2 hétre mindenhol kisorsolt.
Ahogy mások is írják, 12 egy zsák mag, ekkora szemut meg nem láttunk!
Volt tavalyról kimarad a fél zsák, hát fele volt a mag mérete, de az is "hibátlanul" kelt!
Furcsa dolgok ezek!
Válasz mtz1221 #7813. hozzászólásáraIgen amúgy a tavalyi nagyszemű volt a tavaly előtti meg apró, akinek régebben vetettem pió-t az mindig szépen kelt, az idén is vetettem de az apróbb szemű volt ahogy írod ,lehet szar lesz
Válasz blink #7809. hozzászólásáraIdén sureli-sumikó tűrhető, tavaly neoma szépen kelt, tavaly előtt neoma teljesen sz@rul+ még a galambok is jól megszedték
. A tavaly előttiből maradt tavalyra és egyértelműen látszott hogy hol fogyott el. Ettől függetlenül tavaly előtt voltak 40+os táblák, tavaly meg az aszály miatt 10-el kevesebbek.
Válasz mtz1221 #7813. hozzászólásáraMilyen pio naprád van most vetve?
Válasz blink #7809. hozzászólásáraMikori vetés?
Úgy vettem észre, a hideget nem nagyon szereti a neoma sem.
Válasz blink #7809. hozzászólásáraNálam meg pont fordítva. Syngentások mind ok, 10+ kiló van zsákjában, PIO meg mind szar, 7-8 kiló zsákja kis vacak szemek. Többet PIO naprából, nem jön az udvarba.
SY Excellio 2 hét alatt szépen kikelt. Nincs vele gond.
Válasz blink #7809. hozzászólásáraNa majd ránézek. Nálam van egy terület úgy, hogy 2 sor surelli, 2 sor le25, 4 sor lg
Válasz blink #7809. hozzászólásáraTavaly a sumikonal szinte minden mag kikelt. Idén nem vetettünk napraforgót de eddig nem volt gond vele. Melyik országból származik a mag?
Syngentas magok másnál is szarul kelnek? Le25 két hét alatt kiugrott, egyenletesen sumiko sureli meg csak szenved bujkál vontatottan. Rengeteg kifújt magot is találtam. Ismerősnél ugyan ez van. Párszor már megfogadtam, hogy nem kisérletezek syngentával de ez kritikán aluli.

Válasz A.I. #7805. hozzászólásáraKöszi az infót!
Válasz Boldizsar90 #7804. hozzászólásáraAmikor bezoldul a sziklevél már nem bántja állítólag.