Gázolaj árak 608 Ft Benzin árak 591 Ft EUR 398.88 Ft USD 343.29 Ft CHF 427.53 Ft GBP 460.19 Ft

Fórum

Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része)

Létrehozta: Bárány , 2008-11-03 18:52:10

Kedvencekhez Segítség

136316 hozzászólás
#63816 Zoli 63
2020-03-29 00:07:41

Válasz apuci #63831. hozzászólásáraMert te voltál a " falurossza " kölök .smile lol

#63815 apuci
2020-03-28 20:18:54

Válasz rilex #63830. hozzászólásáraIgen ez valahogy így!
Néhányunkal még ennél is furcsább dolgok történtek.smile winksmile flowers

#63814 rilex
2020-03-28 18:24:48

Válasz apuci #63829. hozzászólásárasmile blushingsmile blushing

Én a hatvanas években születtem.
A parlagfűben elbújva ettük a darazsas kukucskát és a hangyás papsajtot.
Másztunk fára (máséra is), bújtunk árokba, gödörbe. Estünk és keltünk. Sőt gáncsoltak is, mégis eljutottunk valahová.
Ha esett a hó, ettünk belőle.
Ha eső, volt, hogy abból is.
Utána a pocsolyákban játszottunk. Ha kezdte felszárítani a nap, akkor a cserepesre száradt sárban. Ha mélyebb volt és hamarabb poshadt, akkor abban.
Ha permeteztek, kicsit jobban megtöröltük a gyümölcsöt. Ha kiírták, hogy permetezve, tudtuk, hogy nem is vigyáznak rá!
Ha láttunk utcai kutat, ittunk. A csőréből. Egymás után mind. Aki nem tudta lenyomni, annak nyomtuk. Nem volt aki nem tudott inni és nem volt akinek nem volt a nyála rajta!
Ha megvágtuk magunkat, lenyaltuk a vért. Ha fájt, csak egyedül sírtunk, mások előtt nem.
Ha pisilni kellett, hát pisiltünk, sőt.
Ha valami megcsípett, agyonnyomtuk.
Ha kutya megharapott, máskor elkerültük.
Ha sebbel, vagy rándulással mentünk haza, előbb kaptunk egy pofont, aztán megkérdezték, hogy tudjuk-e mozgatni!
Ha más vert meg, otthon már nem bántottak. Többnyire.
Ha vasas volt a víz, a körzeti orvos, azt már nem írt fel.
Ha tehettük, harcoltunk más gyerekcsapatokkal.
Ha többen voltak, inkább fociztunk.
Amire "kértek", mindent megcsináltunk otthon.Nem azért mert szerettük volna, hanem mert tudtuk, utána mehetünk csavarogni! Nem húztuk a szánkat és nem feleseltünk vissza.
Gazoltuk a kertet. Etettük az állatokat. Hordtuk a trágyát. Sőt volt, hogy játszottunk is benne.
Ha pollent, vagy port szívtunk lenyeltük, vagy kiköptük.
A cserebogár nem egy óriásrém volt számunkra, hanem a nyár kezdete ! Kipiszkáltuk a "lyukából" és a markunkban tartottuk, hogy csiklandozza. A lótetűt a tyúkoknak dobáltuk, azok meg mindig összevesztek érte.
Annyi krumplibogár volt körülöttünk a bokrokon, mikor kézzel szedtük (nem permetezve volt akkoriban), hogy Spielberg sírt volna kameráért ha látja!
Örültünk ha a tojást csupasz kézzel még melegen vihettük be az ólból a házba és kesztyűből is csak télit láttunk, eszünkbe sem jutott nyáron, kesztyűt viselni!
Imádtuk a frissen fejt langyos - habos kecske és bocitejet, és a cukros-zsíros kenyeret.
Ha "vágás" volt a háznál, mostunk belet, ettünk sült vért. Ha szüret, akkor meg ittunk mustot fosásig.
Ha zöld volt a gyümölcs, zölden ettük. Ha megérett, akkor úgy is jó volt!
Ha elpusztult egy állat elástuk a kert végében és nem jött érte senki.
Ha ritkították a házkörüli négylábúakat, tudtuk, hogy az a rend és másnap már nem is beszéltünk róla. De a hasznos, szövetséges kis kedvenceinknek mind nevet adtunk és velünk éltek életük végéig .
Emlékszünk rájuk örök életünkben.
Nem volt edzőcipőnk, szandálban szaladgáltunk a fűben is és a kövek között is. Ha megvágta, vagy megszúrta a lábunkat egy rozsdás vas vagy szög, kaptunk egy tetanuszt. Vagy nem.
És az a vas hol van? Már rég nincs. Mi meg itt vagyunk. Helye sem látszik már, csak emlékszünk rá! Miért? Mert erősít!
Ha leégetett a nap, sziszegtünk. Begyógyult.
Ha megtaknyosodtunk, kaptunk zsebkendőt és azzal jártunk iskolába!
A legtöbben tudunk tüzet "rakni"! Hajaj, van aki nagyon.
Hordtuk a szenet, vágtuk a fát, szedtünk szálkát! Mondjuk azt nem szerettük.
Ha elbicikliztünk a gázcsere-telepre az üres palackkal, nem elzavartak csak azt kérdezték, hogy a kormányra, vagy a csomagtartóra kérjük.
Az ügyesebbje egyik kézzel kormányozott, fékezett, ellensúlyozta a szatyrokat a kormányon, másik kézzel meg fagyizott. Nem kellett jelezni, az autók kikerültek.
Aki megtanult a 28-as biciklivel elindulni, az jutalmul akkortól vihette az öccsét, vagy húgát óvodába vele!
Minden ami kölyökként a levegőn minket ért, az erősített.
Mit jön most ez a vírus a levegőben?
A levegő nekünk a legjobb élvezet!
Ahogy jött, úgy mehet tovább!
Mi maradunk.
Ja és még valami:
Akik előttem születtek, azok még bátrabbak voltak!
( az éjjel olvastam,kicsit hosszú a szöveg de minden leírt szó igaz).... köszönöm smile flowers

#63811 rilex
2020-03-26 21:53:41

Válasz Mihály #63824. hozzászólásáraHm....talán nem is olyan apróság... smile rolleyes

Nincs profilkép
#63808 Mihály
2020-03-26 19:56:11

Válasz rilex #63822. hozzászólására most még el is gondolkodnak ezen a kis apróságon smile thumbupsmile thumbupsmile thumbup

#63806 rilex
2020-03-26 15:51:44

Egy indiai legenda szerint egy férfi minden nap a falu szélére járt vízért egy új és egy régi edénnyel. Az öreg edény már meg volt repedve, csorgott a víz belőle és a hazafelé úton a fele kifolyt. 2 éven keresztül minden nap ugyanazt az utat tette meg a férfi. Az új edény büszke volt, a teljesítményére és tudatában volt annak, hogy teljes mértékben megfelelt arra, amire készítették. Míg az öreg edény majd meghalt szégyenében, hogy a feladatát nem tudta tökéletesen ellátni még akkor is ha tudta, hogy a repedések a hosszú évek hűséges munkájának a következményei voltak. Úgy szégyellte magát, hogy egy nap amint a kútnál pihentek így szólt a férfihoz:
- Sajnálom, hogy minden alkalommal csak félig telt edénnyel érsz haza így csak félig tudom a szomjadat oltani.
A férfi elmosolyodott és azt mondta:
- Nézz jól körül a hazafelé úton!
Így is tett az edény és látta, hogy az ő oldalán az árok széle sokkal zöldebb volt.
- Látod, hogy a te oldalad sokkal szebb - mondta a férfi. Mindig is tudtam, hogy repedések vannak rajtad és így kihasználtam ennek az előnyét. Virágokat, salátát és más zöldséget ültettem és te minden alkalommal megöntözted őket. Így rózsát szedhettem, hogy a házunkat szebbé tegyük, a gyerekeim salátát, káposztát, hagymát ehettek. Ha te nem olyan lennél, amilyen vagy, akkor mindez nem lenne.
Mindannyian megöregszünk és mások lesznek az értékeink. Hozzuk ki a legtöbbet ezekből az értékekből.

Paulo Coelho

Nincs profilkép
#63805 Mihály
2020-03-23 19:08:36

Válasz rilex #63820. hozzászólására talán 1-2 év azért fog még kelleni hogy át érezzék mindenki hogy itt nincs pardon se sorba állás hanem aki elkapja az vagy bírja vagy mehet a gehena tűzére mert ma még első sorban az aki a családját védi nem a közvetlen akikkel 1 fedél alatt él még a saját védelme miatt hamar elfelejti hogy vannak mások is de tény hogy a nehéz helyzetek jó kovács kezében erős láncot teremt ( arra gondolok hogy az a fiatal pár amelyik ki tud tartani a nehéz élethelyzetekben egymás mellett azok boldogabb életet élnek) smile laugh

#63804 rilex
2020-03-23 15:58:06

Válasz rilex #63819. hozzászólására"Elgondolkodtató ....

Az emberiségre egy "testre szabott" betegség sújtott le. Elfelejtettük értékelni az egészségünket, ezért olyan betegségben szenvedünk most, hogy tanuljuk meg értékelni a benne töltött időt. Elfelejtettünk odafigyelni családtagjaikra, ezért olyan betegségben szenvedünk most, hogy megtanuljunk igazi családként működni.Elfelejtettük tisztelni az időseket és betegeket, ezért olyan betegség sújtott le ránk, hogy emlékezzünk mennyire sebezhetőek. Eltűnt belőlünk a tanárok iránti tisztelet, ezért ez a betegség bezáratta iskoláinkat, hogy szülők is próbálják ki ezt a hivatást. Azt hittük, hogy pénzért mindent megvehetünk, bárhová mehetünk és bárkivé válhatunk, ezért olyan betegség sújtott le ránk, hogy felfogjuk ez mind nem természetes.
A szabadidőnket bevásárló központokban töltöttük, ezért ez a betegség bezáratta őket, hogy felfogjuk a boldogság pénzért nem megvásárolható.
Nagy figyelmet fordítottunk a külsőre és a megjelenésre, ezért ez a betegség eltakarja az arcunkat, hogy felfogjuk a szépségünk nem kívül, hanem bennünk rejlik. Úgy gondoltuk, hogy mi uraljuk ezt a földet, ezért olyan betegségben szenvedünk most, hogy parányi, ami szabad szemmel nem látható, alázatra tanítson minket. Bár ez a betegség sokat vesz el, ugyanakkor lehetőséget kínál arra, hogy sokat tanuljuk megértsük mi a legfontosabb az életben."
(forrás: internet)

#63803 rilex
2020-03-23 15:57:35

"Elgondolkodtató

Nincs profilkép
#63802 Sk Laci
2020-03-21 09:28:17

Válasz mtz1221 #63817. hozzászólásáraHirdetésben láttam ilyen traktort nálunk is, ha jól emlékszem Dunaszerdahelyi cég árulja.
Hívtam őket vetőgép /ha jól emlékszem Agrion vetőgép/ miatt, de nem vették fel a telefont.

#63801 mtz1221
2020-03-21 07:57:01

Válasz Sk Laci #63808. hozzászólásáraArmatrackot mint ahogy írták is.Pár év és megismeritek,most nyitnak céget románoknál a mieink így már unióba is eljutnak majd mindenhová.
https://armatrac.com/tractors

#63798 apuci
2020-03-20 21:38:27

Válasz Sk Laci #63813. hozzászólásáraLehet Török az Armatrak?smile confused

Nincs profilkép
#63797 Sk Laci
2020-03-20 20:20:53

Válasz Nyomasek Bobo #63811. hozzászólásáraArnatrac, azt hittem hogy ez román gyártmány. Én is tévedhetek. Mifelénk ilyen gépek nincsenek, még mutatóba se, ezért nem ismerem se az Armatrakot, se az IMT, se a rakovicait, se a román UTB-t.
Minálunk Zetor, JD, NH, Case, Same-Deutz még akad itt ott esetleg MF meg Kubota.

#63795 Nyomasek Bobo
2020-03-20 09:31:17

Válasz Sk Laci #63808. hozzászólásáraArmatrac.. Naprakészebb lehetnél Laci!

#63793 *** HM ***
2020-03-19 21:45:51

Végre 1 fasza rendszám. smile devil

#63790 mtz1221
2020-03-18 20:07:21

Válasz Sk Laci #63804. hozzászólásáraAz lehet én is találkoztam tavaly velük Újvidéken,mármint az Agromotionosokkal egész stábbal.Rakovica az egész más,landini licenc.Imt meg a tafe az meg Mf licenc.Én is tafet vettem volna a török helyett csak pont a fülkéje miatt nem lett az,pedig több 7-8000 órás van a környékemen bontás nélkül belőlük.smile thumbup

Nincs profilkép
#63789 Sk Laci
2020-03-18 18:44:36

Válasz mtz1221 #63803. hozzászólásáraAkkor 10 000 euró áfa nélkül.

Nincs profilkép
#63788 Sk Laci
2020-03-18 18:43:57

Válasz mtz1221 #63802. hozzászólásáraTipusra már nem emlékszem, de gömböjü /"nosztalgia"/ maszkal van, ha jól láttam 3 hengeres motorral fülkével, de a fülke alja eléggé "nyílásos" volt.
Hogy porol be a traktor fülkébe az hétszentség.
Ha jól emlékszem fülke nélkül 10400 sa PDV volt írva.
Nézegettem a Youtubon a tavalyi traktorkiállitásról, de hogy hol volt a kiállitás azt nem tudom. Agromotion vagy valami hasonló nevü tette fel a videókat. Megnéztem többet is, érdekelnek az ilyen traktorok is. Élőben még nem láttam, ilyen tipusok nálunk nincsenek.
A rakovicei traktor is ugyan a mint a tafe-imt, vagy az már más gyár?

Tavaly nyáron voltam Horvátban Gradacban, vannak ott szőllőültetvények. Állitólag valami focista apjáé, aki Zágrebért játszik. Volt nekik valamilyen kőmaró traktor után, ami a sziklás hegyoldalból szőllőültetésre alkalmas talajt hagyott maga után. Netalán-tán erről a kömaróról valami infód? Ki gyártja esetleg termékkatalógus? A maró sárga szinü. Nem mertem megállni a maró mellett, mert nem láttam arra senkit se, és nem szerettem volna senkivel se konfliktusba kerülni, nehogy azt higyje rólam, hogy a traktorját akarom lenyúlni, amin a maró volt.

#63787 mtz1221
2020-03-17 21:39:17

Válasz mtz1221 #63802. hozzászólásáraIgen 12 000 eur sa PDV-azt jelenti hogy az áfával együtti ár.

#63786 mtz1221
2020-03-17 21:36:35

Válasz Sk Laci #63801. hozzászólásáraCsak hivatalosan van imt traktor.Pár éve a tafe megvette a csődbe ment imt-gyárat gyakorlatilag azért mert az imt-nek volt hosszú távra megkötött szerződése a nyugati országokkal is.Azóta van imt színre/névre festett tafe traktor.Melyik típuson láttad a 12000 ejrót ?? Ha a 45-sön az annyi áfástól.20 % az áfa amúgy nálunk.
ITT látsz párat pdv-s áral.

Nincs profilkép
#63785 Sk Laci
2020-03-17 18:11:21

Válasz mtz1221 #63726. hozzászólásáraSzia!
Az IMT traktorokat ugyan az gyártja, mint a Tafe-t?
Nézegetem a youtube videókat kiállitásról.
Ha az van ráírva a traktorra, hogy 12 000 eur sa PDV akkor ez az ár áfával van, vagy áfa nélkül?
Mennyi az áfa Szerbiában a gépekre?

#63784 wernerj
2020-02-20 16:44:28

Válasz Kémlelő #63799. hozzászólásáraHa kíváncsi vagy ilyen sztorikra, privátban vagy személyesen nagyon szívesen megosztom veled, de már eddig is annyit írtam ilyesmiről, hogy rákoppintottak az orromra. Az egyéni véleményem szerintem hasonlít a tiédre, csak én beleshettem kicsit a színfalak mögé, tehát konkrétumokat tudok mondani, hogy is működik a rendszer. Nem felháborító, inkább szomorú hogy a XXI. században ennyire meg lehet vezetni a népet. De megérdemeljük. A szocializmusban kialakult gyakorlatok tovább lettek fejlesztve, így egyesek megtehetik, hogy évekig vesznek fel olyan pénzeket, ami mögé munkát nem tettek. Az ügyvédek meg persze hogy ebből profitálnak, egy élősködő réteg, mint kutyán a bolha.

#63783 Kémlelő
2020-02-20 06:54:14

Válasz wernerj #63798. hozzászólására"csak elmesélni neki egy-két történetet, amit a saját szememmel láttam."

Mondd, ne kímélj!

Arról mi a véleményed, hogy a nyakkendős bűnöző nem ért egyet a jogerős bírói végzéssel és nem fizet és nem vonul be a börtönbe.
Most ugyanez van, csak OV mondta.

Anno azt is megtette, hogy nem járt be a "munkahelyére" és mégis felvette a "juttatását"

Hogy is van ez?

A nyertes ügyvéd és a vesztes ügyvéd a sértettek pénzén együtt iszik egy sört.

Bár nem az ügyvéd veszít, hanem az ügyfele.

smile cowboy

#63782 wernerj
2020-02-20 06:42:21

Írok ebbe a fórumba is, hogy előre kerüljön a listán, mert lassan szét lesz offolva az Agrártámogatások kifizetése.

Nincs profilkép
#63781 Matyi50
2020-02-14 21:08:51

Válasz d-032a #63796. hozzászólásáraMumus lettem,vagy mi a szösz. smile lolsmile devil

Mindenki ugy boldogul,ahogy tud,úgy meg oda költi a pénzét,ahova akarja,de ha elér egy tekintélyt egy témakörben,mert adnak a szavára,ráadásul egy nagyon is aktuális szakmai témakörben,ahol a napi felkészültségnél nincs fontosabb... Na ott félrevezetni a gazdálkodókat nem épp kifizetődő.
De nyitok egy űrhajós topicot,csinálok új nicknevet,kiadopm magam űrhajósnak és mindenkit ellátok tanáccsal.Magam mellé állítok szimpatizánsokat,aztán ha véletlenül nem ért velem egyet valaki,ráuszítom őket. smile lol

Nincs profilkép
#63780 d-032a
2020-02-14 20:59:35

Válasz: Perm.id. műszaki ...#1336 Matyi50 hsz.

A barmozásról, betegezésről annyit, hogy ha valakinek csak addig tart ki az úriembersége amíg langyosvízen evezgethet és az üzleti érdekei nem sérülnek, hát az is egy bemutatkozás.

#63779 máris szomszéd
2020-02-13 18:03:29

Válasz csoppika #63794. hozzászólásáraMax pár hónapot,ha víz éri elrohad. Legalábbis amiben jön a krumpli vetőmag.

#63776 máris szomszéd
2020-02-13 10:24:52

Válasz csoppika #63791. hozzászólásáraCsak elvágod minden második szálat és kihúzod,vagy háromból kettőt vízszintesen meg függőlegesen.

#63775 csoppika
2020-02-13 09:35:09

Válasz máris szomszéd #63790. hozzászólásáraValahogy kipróbálnám... Csak ugye ha bent maradna...
A juta gondolom nem elég likacsos...az pedig van itthon.

#63774 máris szomszéd
2020-02-12 11:17:22

Válasz csoppika #63789. hozzászólásáraMennél horgászni kenyeres zsákkal?

#63773 csoppika
2020-02-11 19:49:01

Srácok. Raschel zsákból van olyan anyagú, ami nem műanyag, hanem természetes elbomló?

Nincs profilkép
#63772 Mihály
2020-02-09 22:33:04

Válasz szantofold22 #63786. hozzászólására na ettől még sem a Csehek sem a Románok nem esnek hasra de nem is nagyon érdekel csak még ezt a párévet ne keljen Román vagy Ukrán állampolgárként élnem itt Debrecen mellet smile surrender

Nincs profilkép
#63771 Mihály
2020-02-09 22:25:28

A jelenlegi EU-szabályozások lehetővé teszik a tagállamok számára, hogy 2018-tól kezdődően önkéntes alapon hajtsák végre a monitoringot, míg valószínűleg 2024-től kötelezővé váljon a mezőgazdasági földterület ellenőrzése" - jegyezte meg a miniszter..... hm nálunk mintha már kötelezően alkalmazzák nem...smile surrender

Nincs profilkép
#63770 szantofold22
2020-02-09 12:29:19

Válasz Mihály #63784. hozzászólásáraÉrdemes végignézni .A vége fele 90 től a szovjet unió bomlása vagy a 4.40 körül azt hiszem az 1918-1920 as evek Magyarország csökkenése.Csak a változás állandó semmi sem örök!

Nincs profilkép
#63769 szantofold22
2020-02-09 11:58:13

Válasz Mihály #63784. hozzászólásáraAmit erő es hatalom elvehet azt idő és kedvező szerencse ismét visszahozhatja!
"Deák Ferenc"
S mint tudjuk elment orosz török igy trianon sem örök!

Nincs profilkép
#63768 Mihály
2020-02-09 11:23:14

Válasz szantofold22 #63782. hozzászólására Te hol olvastad hogy bérbe adtuk a jude azt hiszed vissza adja amit egyszer megkaparintott kellj fel s járj de a szemed nyisd ki azt soha nem kapja meg a Magyar korona mert nincs aki hordja 700 éve közel nincs a koronának hatalma majd pont most lesz ugye ,??????

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Európa-szerte hatalmas a felháborodás a KAP-reform miatt, az EU biztos szerint nem csökkennek a források
Európa-szerte hatalmas a felháborodás a KAP-reform miatt, az EU biztos szerint nem csökkennek a források
Tüntetések, heves bírálatok és sok bizonytalanság: így reagált Európa a...
Hirdetés
Hagyományos vagy íves csarnokot építene a mostani terménytárolós pályázaton?
Hagyományos vagy íves csarnokot építene a mostani terménytárolós pályázaton?
A DAV Mérnöki Kft. az optimális épületszerkezet kiválasztásában és a...
Trumpf,  régi,  minőségi német,  220 V-os villamos lemezvágógép Tapolcán eladó
Trumpf, régi, minőségi német, 220 V-os...

58.800 Ft

Három késés talajlazító eladó
Három késés talajlazító eladó

490.000 Ft

Slavia 630 légpuska 4,5 mm jó állapotban eladó
Slavia 630 légpuska 4,5 mm jó állapotban...

60.000 Ft

Eladó 9 hektáros termőföld
Eladó 9 hektáros termőföld

45.000.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]