Gázolaj árak 604 Ft Benzin árak 587 Ft EUR 400.96 Ft USD 343.05 Ft CHF 430.11 Ft GBP 462.96 Ft

Fórum

Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része)

Létrehozta: Bárány , 2008-11-03 18:52:10

Kedvencekhez Segítség

136112 hozzászólás
Nincs profilkép
#61762 D-032a
2017-02-15 18:58:20

Válasz Diesel Tibor #61777. hozzászólásáraKöszönet! A készítőknek is.
Filmrendezők jöhetnek tanulni, meg látvány ötletért.

#61761 Diesel Tibor
2017-02-15 18:46:39

https://www.youtube.com/watch?v=kX5qwDjznwcsmile cowboy

#61760 Pintér Zoltán
2017-02-14 13:10:03

Válasz D-032a #61775. hozzászólásáraÜdv
A szégyen csak az hogy minden el lett kótyavetyélve, vagy ebek harmincadjára jutott és ennek nincs felelőse.smile hammersmile censored

Nincs profilkép
#61759 D-032a
2017-02-14 12:45:01

Válasz Myrrdin #61774. hozzászólásáraHát igen. Az nem volt semmi amikor kb. 25db harcihelikopter volt a levegőben egyidőben. (Szentkirályszabadja,'80-as évek.)
MIL MI-24D Hind

1984-ben 40 db MI-24D és 20 db MI-8 helikopter (ilyen van a videóban a Tisza felett) volt az ezred kötelékében.
1995-ben 20db MI-24-et kaptunk ajándékba Németországtól.

#61758 Myrrdin
2017-02-14 08:51:44

Válasz Czanik Sanyi #61772. hozzászólásáraAztaasmile scared van egy működőképes helikoptere a honvédségneksmile w00t

#61755 Diesel Tibor
2017-02-13 19:43:09

http://www.haon.hu/pusztitott-a-jeges-aradas-tiszacsegen/3375770smile cowboy

#61754 Diesel Tibor
2017-02-13 19:01:18

https://youtu.be/28nnMBCs0R8 Tiszacsegesmile cowboy

#61753 Radocz
2017-02-13 11:23:48

Válasz *** HM *** #61767. hozzászólásáraHa erre gondolsz akkor úgy kérdeztem, hogy a rossz területekre több vagy kevesebb műtrágyát juttat ki a gép?

A GPS-hez meg tényleg csak annyit konyítok, ami feltétlen szükséges a talpon maradáshoz.
Ezért fizettem Cserának tanácsadásért.

Azóta Csabi fiam a Digiterrások segítségével sokat fejlődött.

Valakinek a jogszabály értelmezéssel is foglalkozni kell. Ami le van írva, így, vagy vagy inkább úgy kell alkalmazni?

Anno tudtuk, melyik ajtón kell bemenni a kérdésünkkel. Most a települést sem tudjuk hol kell kérdeznünk.
Tudod aki tudja csinálja, akinek .....

smile cowboy

Nincs profilkép
#61752 Mihály-963
2017-02-13 10:40:28

Válasz Radocz #61766. hozzászólására az elv az lenne hogy meg keresi az adat hordozó hogy milyen termés átlag jön a terület minden nm-ről s a műtrágya szórón úgy nyit ha automatikusan a nyílást vagy a sebességet korrigálja lényeg az hogy oda szór többet ahol többet kíván vegyszerező szintén van gyomtérkép s ahol több gyomnövény volt aratáskor oda bekapcsol a dupla szórófej hogy több vegyszer kerüljön legalább is ez volt az eredeti ötlet de hiába locsolja az egy nyaras gyomirtót ha évelő van benne bár állítólag a műhold fel ismeri a gyomot de ha a tartályban nincs olyan szer akkor minden hiába smile pimp

#61751 *** HM ***
2017-02-13 10:22:42

Válasz Radocz #61766. hozzászólásáraKomoly
Azt Marisnéne is fölfogta volna pedig

#61750 Radocz
2017-02-13 10:13:00

Válasz Mihály-963 #61765. hozzászólására"nincs műhold kapcsolat"

A műhold kapcsolathoz nem értek.

Ami nekünk van területmérő az nem ilyen.
Az első "játékszer" Debrecen belvárosában, hol érzékelt műholdat, hol nem.
A jelenlegi látja az orosz műholdakat is.

Egy PREGA előadás után, a szünetben megkérdeztem az előadót, hogy a terület rosszabb részeire, ahol alig van termés mennyi tápanyagot juttatnak ki?
Nehezen értette a kérdésem.
Itt abba is maradt az érdeklődésem a téma iránt.
Mert ugye ez nálam a nagyon fontos kategóriába tartozik.

smile cowboy

Nincs profilkép
#61749 Mihály-963
2017-02-13 10:01:43

Válasz Radocz #61764. hozzászólására ezt majd mutasd meg a pregásoknakl ott is ez a helyzet hiába jó az idő nincs műhold kapcsolat nem tudsz dolgozni ülhet a gépben a gépkezelő s már megy is a minusz kiadási rovatba mert oda ugye minden percről írnod kell hogy mit végzel üzemanyag gázolaj stb.smile pimp

#61748 Radocz
2017-02-13 09:33:28

Az előbb kimaradt:

Amikor .Feco. tartotta az előadását, akkor hallhattuk, hogy Amerikában 4 nap alatt elvetik, amit el kell.

Az okot a talaj hőmérséklettel indokolta.
Mi van, ha emögött más gondolat is van. Holdállás lehet tudatosan, vagy nem tudatosan.

A búza aratást 10 nap alatt szerettük bejezni a TSZ-ben is. Időnként nem sikerült.

Ehhez képest most sem mindenhol jobb a helyzet, pedig sokkal több és nagyobb teljesítményű a géppark.

A betakarítással is úgy van a barátod, holnap is nap lesz.?

A tegnap megadott hrsz-nál úgy jártunk, hogy az eső miatt félbe maradt az aratás.
Négy nap múlva már csak takarmány minőség lett a malmiból és kevesebb az átlag súly.

Az esőre visszatérve (1991-ben egy nap vágtuk a borsót és a búzát) a dűlőút végén megállt a kombájnos.
Kérdjük tőle mi van.
A föld másik végén nem lehet aratni, mert esett az eső. Vártunk egy kicsit és addig nem mentünk haza, amíg le nem vágta mindkettőt.

Történetekkel sokan rendelkeznek.
Nem kötelező elhinni, de attól még működnek dolgok.
Az okot ha vizsgáljuk olyan következtetésre jutunk, amilyenre akarunk.

És akkor 1-2 hétre szüneteltetem az írást, mert kezd kihűlni a gyomrom és ....

smile cowboy

#61747 Radocz
2017-02-13 08:50:00

"Barátom szokta mondani,amit nem tudtunk eső előtt megcsinálni,majd eső után megcsináljuk."

Ez igaz. Ami késik, jön.

Gyerekkoromban Édesapámtól hallottam, hogy fázik a kukorica.

Ami két héttel később lett vetve, az termésátlagban egy klasszissal jobb lett.
ami még később az meg sokkal rosszabb, mint ami megfázott.

A kísérlet területemen elvetettük ősszel a lucernát, és a csapadék rossz időzítése miatt, tavasszal megismételtük.

Mostani ismereteim szerint az is lehet, hogy a hold állása volt a rossz.

2016 őszén a bemutatott takarónövényem elnyomó BIO búza terület után sikerült egy gönyörű lucerna vetést létrehozni.

A lucernás topikba már volt róla szó.
Kérdezték mikor vetettem.
Későn. De ha korábban vetem el, akkor paszuly se lett volna belőle. A vetőgép be sem ért a telephelyre megjött az eső.

Ez nem azért történt, mert Imre jelezte, hanem vasárnaponként járok a gyülekezetbe.

Mielőtt valaki azt gondolná hogy ...

(Ez nálam a Templom mellett vagy a Piac területén van).

Amikor Mr. Poke javasolta, hogy beszélgessek a talajommal, azóta próbálok figyelmesebb lenni több mindenhez.
Tapogatom a falat, Amíg a kazánházban vagyok figyelem a lángot tapogatom a füstcsövet, próbálom a két almás láda ágaprítékot lassan elégetni, stb.

"Bármelyik napra nagy biztonsággal megmondja előre az időjárást Imre, amit teszteltünk múltbéli eseményekkel."

A múlt mint olyan fontos, de csak történelmi távlatokba.

A lucernás topikot olvasgatva 2016 évben próbáltam rászervezni, hogy csomagoljuk be zölden s lucernát és úgy értékesítem.

Ehhez még nőnöm kell.
Viszont csak egyszer ázott meg.

Ha kicsit komolyabb eső lett volna, barátod álláspontját meghazudtolva ezt a munkát később már nem kellett volna elvégezni.

Anno volt 1,7 ha paradicsom. Aki "rábeszélt" a termesztésre nem kombájnoltatta le, amikor az enyém lett aratva. Úgy gondolta vár még egy kicsit, hagy érjen.

Sajnos nem kellett vissza jönnie a kombájnnak, mert a jó Isten elvégezte a betakarítást. (7 ha).

Egyes ilyen döntések meghozatala előtt nekem megér annyit, hogy kikérem az "időjósom" véleményét.
Megbeszélem a biodinamikus gazdálkodásban jártas "ismerősömmel".

Elég nagy fiú vagyok már (elengedett kézzel ülök a bilin) és döntök. Akkor csináljuk amikor jön a gépész vetni, kaszálni füvet nyírni, olyankor, hogy ne kelljen öntözni stb.

Lényeg a lényeg számomra nagyon-nagyon hasznos volt a 3 napos konferencia.
Köszönöm szépen!

Az asztal végén mondtam, hogy első kérdés az lesz mit ettem. Ha valaki írna egy menüt (privátban) azt megköszönném, mert nem sikerült elmesélnem.
Úgy tűnik, mintha ott se lettem volna.
Mondtam is egyik szünetben, hogy tátott szájjal hallgattam az előadást és nem írtam le semmit. Sajnos ez az én hibám.
Ha minden igaz Dani fel teszi a vázlatát belső fórumra. Ezen már a Corvinus Egyetem is elcsodálkoztam. Most csak messziről figyeltem, de mivel ígéretet kaptam a fényképre így nem néztem meg.

Javaslom a személyes bemutatkozás topikba tenni, mert ott előbb utóbb megtalálom és ismét rácsodálkozhatok.

Sőt kérném az agrofutura képzés vázlatát is. Aki ott volt az érteni fogja, aki nem vett részt az előadásokon az egy "festményt" fog csak látni.

smile cowboy

#61746 Radocz
2017-02-01 06:38:15

Most olvastam a lucernás topikban.

"- fiatal mg-i termelő: 20.000.-Ft/ha/év"

Hogyan kell igényelni?

smile cowboy

#61745 Myrrdin
2017-01-31 14:57:18

bori

Jól látom, hogy fordítva van belerakva a fogasborona?

#61742 *** HM ***
2017-01-24 20:25:04

Válasz Czanik Sanyi #61756. hozzászólásáraDe mi a rossebért vette ki vlkt rohadtul hasogat az unalom itt sutyibansmile thumbdown

#61741 *** HM ***
2017-01-24 20:23:37

Válasz Czanik Sanyi #61756. hozzászólásáraRoff roff
Disznyokáknak lassan off off

#61740 Czanik Sanyi
2017-01-24 18:16:09

Válasz *** HM *** #61755. hozzászólásáraDesznyót vágtál, nyomd ide a fotókat.smile biggrinsmile lolsmile biggrin

#61739 *** HM ***
2017-01-24 18:04:40

Hol a disznós topik?

#61738 rilex
2017-01-18 22:49:15

...csak mert szép....smile smile
...s mert tudom, vannak itt is, akik szeretik a szépet....smile rolleyes

Fagyott világban

Rám adott szereteted lélegzem,
Olyan kevés vagyok.
Mint fagyott világban a "féltem",
Amit az ősz hagyott.
Zuhant sóhaj leengedett kezem,
És végtelen titok...
Nem tudom, hogy dobogtatom
Még azt a szívet,
Melynek létezése élet- italom,
Mégis elengedek.

[Nemes Andrea]

Festmény: Sergei Cherkasov

Nincs profilkép
#61735 Mihály-963
2017-01-18 10:42:17

Válasz Mihály-963 #61747. hozzászólására csak nincs kis hazánkban aki annak idején komolyan megtanulta volna a szláv nyelvet de ha lenne egy net hivatkozás feldobva az is jó lenne mert a GOOLE a barátom lefordítaná nekemsmile pimp

Nincs profilkép
#61734 Moderátor
2017-01-17 10:45:38

Moderálási elveink miatt törölve: 2017-01-17 11:02:46

#61732 rilex
2017-01-16 20:57:40

Válasz .Szabi. #61743. hozzászólásáraNálunk is használtak már a fiúk fémdetektort - hasonló célból. Engedélyt ugyan senki sem kért rá.

Nincs profilkép
#61731 Mihály-963
2017-01-16 20:46:52

Lengyelország jóval több almát exportál mint Magyarország, pedig az éghajlata kevésbé kedvező.

Lengyelország egyre jobban megerősíti pozícióit a zöldség- és főleg a gyümölcsfélék európai piacain – írja a polandfruits.pl. A bogyósgyümölcsök (földieper, fekete ribizli, málna, áfonya) termesztésében, valamint a feldolgozott gyümölcsök értékesítésében már hosszú évek óta piacvezető Európában. Friss gyümölcsökből az ország évente mintegy 4,5 millió tonnát állít elő, amelynek egyharmada exportra kerül.

Szinte hihetetlennek tűnik, de a fagyasztott és szárított gyümölcsök, illetve a gyümölcslé koncentrátumok európai exportjában Lengyelország részesedése 80 százalék körül mozog, bár ehhez az alapanyagok jelentős részét importból szerzi be. A friss és feldolgozott gyümölcsök exportja (a zöldségfélékkel együtt és jelentős import mellett) évi 1,5-2,0 milliárd euró bevételt biztosít az országnak, annak ellenére, hogy a korábbi legnagyobb felvevőpiac (Oroszország) gyakorlatilag teljesen bezárult a lengyel termékek előtt.

alma

Úgy is jelentős a lengyel export, hogy az orosz piac lezárult előttük – fotó: Shutterstock

Az utóbbi 5-10 évben pedig a lengyelek az almapiacon is az élre törtek. Jelenleg évente mintegy egymillió tonna friss almát exportálnak, messze lekörözve Franciaországot és Magyarországot, Európa egykori legnagyobb termelőit, annak ellenére, hogy éghajlati adottságai kevésbé kedvezőek. Almából a nyolcvanas években mi magyarok többet termeltünk mint a lengyelek, ma viszont Lengyelország éves kibocsátása négyszerese a miénknek (évi 3,2 millió tonna). Az elmúlt évben a lengyel alma Indiába és a világ almatermésének több mint 40 százalékát adó Kínába is eljutott, ami különösen nagy sikernek tekinthető.

A lengyel siker titka talán az egyéni gazdálkodás mélyebb hagyományaiban, valamint (különösen a bogyósgyümölcsök esetében) a magas kézimunka ráfordítást és gondosságot igénylő betakarítás precíz megszervezésében, továbbá a feldolgozáshoz szükséges korszerű berendezések időbeni beszerzésében és folyamatos utánpótlásában kereshető.
nem találtam jobb helyet de ez felbosszantott vajon a cikk írója megnézte hogy hány ha területről származik ez a mennyiségű gyümölcs s azok az ültetvények mennyi idősek s milyen telepítési támogatás és bürokrácia van ott és itt mert itt lassan már a gyermeknevelés is digitális formában szeretnék csinálni mint a PREGA-T fotelből a gép előtt nagyon szárnyal itt minden csak az a baj a kamerát magasra állították s nem látszik mennyi mindenen taposnak át ami valamikor még értéknek számítottsmile pimp

#61730 szanberg
2017-01-16 19:39:33

Válasz Radocz #61742. hozzászólásáraHát ha tudom, hogy pofon van beígérve átadtam volna szívesensmile sneaky

#61729 ermike
2017-01-16 19:32:21

Válasz .Szabi. #61743. hozzászólásáraszerintem nem kell hozzá engedely

#61728 ermike
2017-01-16 19:29:59

Válasz Radocz #61742. hozzászólásáraLehet hamar elment aludni!

Nincs profilkép
#61727 .Szabi.
2017-01-16 19:22:09

Válasz oprita #61738. hozzászólásáraEgy barátom leszántotta az eke beforgatóját,bérelt valahonnan fémdetektort,gyorsan megtalálta.
Talán a múzeumtól.....

#61726 Radocz
2017-01-16 19:14:47

Ermike!

Az általam szervezett találkozón majd elmesélem.

Ja most is elmentem. Vártam volna a beígért pofontot, de nem adta át senki.

Szanberg mégis eljött.
Nehogy véletlen legyen valaki aki másnap elmegy Bárányékkal xy településre.

smile cowboy

#61725 oprita
2017-01-12 01:31:12

Válasz monolit #61740. hozzászólásáraKérdeztem."Tanács"talanok.Pedig nem kicsi az apparátus.

#61724 monolit
2017-01-10 10:57:44

Válasz oprita #61738. hozzászólásáraNálunk mint minden ez is be van tiltva, nem használhatod (műkincs keresés).

Kérdezd a jegyzőt, ő talán tud felvilágosítást adni.

Nincs profilkép
#61723 D-032a
2017-01-10 10:24:11

Válasz Kamionos #61733. hozzászólásáraGondoltam én is, hogy ide sem való a fűtés téma.
Én már nem nagyon tudok/akarok hozzászólni a bonyolult fűtési módszerekhez, de azt még javasolnám, hogy csak röviden "Fűtés" legyen a címe.
Vagy olyan ,hogy véletlenül sem legyen összetéveszthető a szalmabálás topic nevével.
Biztosan sokakat érintő téma.

#61722 oprita
2017-01-10 10:11:52

Üdv!
Tudja valaki,kitől kell engedélyt kérni fémkeresőzéshez?Saját terület,rendsoró fogak stb,felderítése a cél.

#61721 monolit
2017-01-10 09:08:07

Válasz Kamionos #61733. hozzászólásáraSenkit nem kell kérdezned. Ha akarod és még nincsen, nyithatsz egyet te is.

A honlap üzemeltető később engedélyezi azt megjelenni ha minden ok.

#61720 Radocz
2017-01-10 08:31:02

"Szalmabálás kazán?
Szerintem alapból hülyeség.
A szalma rengeteg, tápelemet tartalmaz és ezeket, utána valamilyen formában vissza kell pótolni. (műtrágya) Főleg, hogy már nem igen van szerves trágya."

Egyetértek.

Már mi sem hordjuk le a szalmát. Csak ott, ahol kicseréljük istállótrágyára. A szomszéd, még lehordja. De ő bérelt földön gazdálkodik, mi meg a sajátunkon.

smile cowboy

#61719 Radocz
2017-01-10 08:24:04

Válasz Kamionos #61733. hozzászólásáraHa elolvasod a második hozzászólást az éppen erről szól.
Anno kezdtem volna Agrár-erdészet címen egty újat, de a moderátor nem tartotta jó ötletnek.

Abba meg lehetett volna beszélni, hogy miért jobb ha 1 ha földbe telepítek rövid vágásidejű fát, állami tamágoatással.

Ezt továbbra is művelhető lenne negy gépekkel.

Így a jövedelem az egy hektárról annyi lenne, mintha külön van 1,4 ha szántó és erdő.

Nem baj ha nem érted. Egyelőre én sem.

Milyen címet adnál "egymás anyázásának"
Lenne benne minden ami a ház jelenlegi és jövőben gondjaival foglalkozik.

Ezt itt most megbeszéljük és 3 évig ismét nem lesz aktuális a téma.

Egyébként szerintem is jó az ötleted.

Megoldható: Anno olvastam, hogyan kell új topikot nyitni. A fórum használatánál le van írva.
Akkor még volt fotóalbum is.
Ha nem találod kérdezz rá, és valaki biztos tudja a választ.
smile cowboy

#61718 Radocz
2017-01-10 08:16:09

lasz monolit #61732 hozzászólásáraAkkor megtanulom én használni a gmail-t, vagy a facebookot.

A kazánt már megígértem Bereczk úrnak is.

Előtte beszélni akarok a gyártójával.

VMisi!

Azt értettem, előbb, hogy Misi Misi.
De aztán rájöttem, hogy ez két fő.

A kazánt 1984-be építettük be.
Egyik szomszédom kidobta, csak gáz.
Másik 5 éve felújította, mert folyt.

3 éve futottam egy kört csere, felújítás stb. ügyben, de cselekvés nem történt.

Most hogy magamba szívtam egy csomó információt, megint felvetődött a gondolat, hogy lehetne ezt jobban is csinálni.

Akkor meg miért ne adjak egy lehetőséget.

10 éve gondoltam, hogy készíttetek egy búbos kemencét a nappaliba.

Ezt a garázsból tudnám is fűteni.

Nekem is mint mindenkinek van egy ügyes víz-gáz szerelő mesterem, aki mindent meg tud csinálni. Beépítünk egy vagy két hőcserélőt. Bevezetjük a nap energiáját. Hogy áram vagy hő formájában majd eldönti.

Mindez csak ötlet szinten van meg.
Úgy látom, hogy van itt a fórumon annyi tudás, hogy ebből ki tudnék hozni valami egyedit és jót.

1990-ben bevezettük a gázt. Már akkor is "egyedül" nekem volt az utcában kéményes gázkazánom. Egy fő ÉTI kazánt szereltetett (az kéményes). Kisebb ház, nagyobb gázszámla.

Másik Misi a meglevő kemencéjét akarja cserélni vernerj féle kazánra.

Én igazából nem akarok semmit. "Minden nagyon jó minden nagyon szép, mindennel megvagyok elégedve."
De ha találok jobbat, miért is ne.
Az biztos mióta kicseréltük a padlóburkolatot a konyhában, majd lefagy a lábam a nyitott papucsba. Megoldottam vettem egy zárt meleg papucsot és máris nem fázik annyira. No meg elszigetelem télire a páraelszívó lyukat.
Meg van ám a magamhoz való eszem. Ha esik az eső, beállok az eresz alá. Tudom más meg nem megy ki a szabadba.

smile cowboy

#61717 Kamionos
2017-01-10 08:00:58

Nem kellene nyitni egy Fűtési Rendszerek topikot? Már összemocskoltuk a szalmabálás témát, és valljuk be ebben a témában sem ezt a műfajt konzultálták eddig. Szerintem elbírna egy úgy topikot. Kit lehet erről megkérdezni?

#61716 monolit
2017-01-09 22:44:01

Válasz Radocz #61727. hozzászólásáraSajnos nem tudok lelket verni a Skype-be, mert akkor összetudnánk többen is kapcsolódni a beszélgetéshez.

A felső festéket lekaparva lehetett látni, hogy a glettől indul ki a penészesedés.

A csodafestéket felejtsd el, átcseszés.

Tudnom kellene a kazánodról infókat. Típusa, a ház paraméteri stb. hogy bármit is tudjak segíteni.

Nincs profilkép
#61715 D-032-a
2017-01-09 21:33:22

Itt a Kárpát-medencében viszonylag védett helyen vagyunk. Mostanában nem volt olyan bolond tél mint más országokban.
Nem kell félni egy hetes áramszünetektől, de felkészülni lehet rá.
Kályhával, aggregátorral, gravitációval, vagy valamivel.

#61714 VMisi
2017-01-09 21:04:22

Válasz D-032-a #61728. hozzászólásáraSzívem szerint én is gravitációsat csinálnék pufferrel, olyan kazán amibe szalmát, aprítékot, fát is tudok fűteni. Valami kellene még hozzá, ha nincs idő, vagy csak kényelem miatt. Talán egy elektromos kazán éjszakaival, majd később kibővítve esetleg napelemmel.

#61713 VMisi
2017-01-09 20:59:02

Válasz Radocz #61727. hozzászólásáraHát okosabb nem lettem.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Sajtóközlemény
Soha rosszabb évet! Kiemelkedő a magyar búzatermés 2025-ben +VIDEÓ
Soha rosszabb évet! Kiemelkedő a magyar búzatermés 2025-ben +VIDEÓ
Az aratás országszerte zajlik, az első hozamok ígéretesek, a terménytárolás és...
Kiszereléscsökkentés? Mostantól könnyebb észrevenni
Kiszereléscsökkentés? Mostantól könnyebb észrevenni
Az NKFH kiszereléscsökkentés adatbázisa átláthatóbbá teszi a piaci változásokat,...
Frissen szedett sárgabarack eladó termelőtől
Frissen szedett sárgabarack eladó...

499 Ft

Tavaszi zab
Tavaszi zab

8.000 Ft

Mandam TAL-C 4 méteres rövidtárcsa
Mandam TAL-C 4 méteres rövidtárcsa

3.650.000 Ft

Eladó, 2 mázsa 10 láda meggy
Eladó, 2 mázsa 10 láda meggy

800 Ft