Csak azért kérdeztem mert én most fogom először vetni az akteurt és itt van egy nagy gazdaság ők 130kg/ha vetik már 3éve és 65-88q/ha adott idén. Én 180-200kg/ha gondoltam vetni.
Vasárnap vetünk 10ha búzát, elhanyagolt talajba, annyire rögös és gyökér is akad benne, azt gondoljuk vetés elött közvetlen tárcsázzuk, és egyből hengerezzük is.
gondolom fontos őszi hengerezés, vagy ki hogy csinálná 10-12 éve nem művel részteszű talajon? bár volt benne cserjésebb gaz is!
Ezzel csak az a baj,hogy a 280 már jobb talajokon,vagy jobb magágyban sok.. pláne ha egy jól bokrosodó fajtáról van szó. Nyáron megdőlhet,nameg a gombabetegség sem mindegy.
Behúzgálni ezt nem lehet főleg nem nagyobb területen. Hát meglátjuk mi lesz hátha egy kis eső helyretenné. Nem tud valaki valamilyen repce által okozott utóhatástól ami esetleg gátolta volna a csírázást??? Eddig az ősz kiválló se alma , se kukorica , repce kelés olyan hogy tavasszal sztem tárcsa, és még ez is szopat .
szerintem a mostani essökkel ki fog kelni a többi része is ..... ki kell kaparni a magot ha szárazba volt most meg fog indulni ha csirázik vagy elszáradt akkor az a baj
Mi a k...... a.......-nak nem egyenlő a kelésem ?????????? foltos és inhomogén állomány. Szerintetek mi lehet a baj???? Elővetemény repce, utánna lazító tárcsa gyűrű és ugymaradt a talaj egészen szept végéig. Ezután tárcsa és kombinátor. Nem volt kiszáradva nyirkos volt ráadásul a magágy is kiválóra sikerült. Vetőgép amazone D9-es vetőmag tritikálé (fajtát most perpillanat nem tudom). vetés után gyűrűshenger. ja tárcsa után alaptrágya NPK 2 mázsa és bedolgozva. Eltelt vetés óta több mint 2 hét és az egész egy fos. Hol b...tam el????
Kivŕncsi leszek a Sirtakira.Nagyon sztŕroljŕk.Ha jot hallok,lehet jövöre vetek. Azt olvastam a fajtatŕjékoztatoban,hogy nem nagy a szŕra,meg B-2 tud. Én Saturnus-t vetettem,volt ismerösömnek 37 siker+63q volt+ jo nagy szalma.Ez meg kell az ŕllatoknak.230kg al vetettem, Ih6200al. A korot lehoztam 120 körbŕla.1sor tárcsa durr bele.Tegnap ma jött rŕ vagy 5mm meg hétre mondt 12mm.A Tengerire nemigen kell. Kevesebb buza lesz, Mŕst vetek jan jön ki a kaposvŕri cukorgyŕr az ŕrral,felčnk integrŕlnak+nem ritka a 700q /ha rčpa+ Visszatčrek a fövetčsü csemegekukoricŕra Gss Novartis, Ez fix ŕr čs kčsz+ a rčpa idčn is tudott 400e/ha. A buza meg.....A kupecek meg szüköljenek,a 38as ŕrral,mert nem vetnek sok buzĺt a parasztok .Csak ahol azt lehet,elvaditottŕk öket.Mint a tehčnfejčs 26ft/l el!! Felénk egyszerűen senki nem vet 30ak/ha földbe. Elvčtve.Én is a szalma miatt,nem akarok 20e/ha adni črte min ahogy ment valamelyik čvben.Vagy kipotolom csutkaszŕrral čs kčsz
A vetés
ideje
A vetés idejét úgy válasszuk meg, hogy a növény a t
él
beálltáig kell
ı
képpen meger
ı
södhessen. Hazai éghajlatunk
alatt a búza vetésének
optimális ideje október 10-20 között
van. A túl korai vetés buján fejl
ı
dik, a növényzet a hó alatt
könnyen kipállik, romlik a növény télállósága.
A megkésett vetés egyenetlenül kel, a tél beálltáig
nem tud meger
ı
södni, könnyen kifagy. Az így
megritkult vetések elgyomosodhatnak.
Egy kicsit bonyolult, de a fenti link az jól áttekinthető.
Ha van talajmintád készítek belőle egy tápanyag gazdálkodási tervet.. (Illetve hármat, mert a szoftverem hármat is kinyomtat).
3358 hozzászólás
Válasz #1105. hozzászólásra
Én 165kg-al vetettem. Az idén is volt, azt tavaly 180kg-al vetettem 7t/ha volt. Az idén korábban tudtam vetni, ezért vettem vissza a mennyiségen.
Válasz #1100. hozzászólásra
220-al vetettem,és ritka lett.Én 240 kg-al tervezek most vetni.IH-6200-al,méterenként mennyi mag kellene??
Válasz #1105. hozzászólásra
Fajtaoltalmi Nonprofit Kft. 6726 Szeged, Melinda u. 5. KÖZLEMÉNYE 2012 őszi vetésekhez
ebben benne van...
Válasz #1101. hozzászólásra
Csak azért kérdeztem mert én most fogom először vetni az akteurt és itt van egy nagy gazdaság ők 130kg/ha vetik már 3éve és 65-88q/ha adott idén. Én 180-200kg/ha gondoltam vetni.
Válasz #1102. hozzászólásra

Hogy érted hogy egyenlőtlenül vagy hogy egyenlően csak sok idő?
Válasz #1098. hozzászólásra
itt is roham tempóba megy meg abba is fog menni 
Na akkor már neked meg van az öröm
Végeztünk a vetéssel!!!
A hibridbúza szép zöld már.
A rozs is zöldül.
A búzák lassan kelnek.....
Válasz #1100. hozzászólásra
Ha minden jó,akkor 200kg/ha...max 220/ha
Érdeklődöm valaki vetett már AKTEUR tarbúzát? Mennyivel vetettétek hektárját?
Válasz #1093. hozzászólásra
biztos, hogy nem a nedvesség a ludas. Inkább szerintem v.milyen szermaradvány lehet,
Válasz #1096. hozzászólásra
Tegnap fejeztük be a vetést rohamtempóban(~60 heki), ma kapott 17mm esőt + eleve jó nedvesek voltak a talajok. Mit mondjak, tudok örülni.
Vasárnap vetünk 10ha búzát, elhanyagolt talajba, annyire rögös és gyökér is akad benne, azt gondoljuk vetés elött közvetlen tárcsázzuk, és egyből hengerezzük is.
gondolom fontos őszi hengerezés, vagy ki hogy csinálná 10-12 éve nem művel részteszű talajon? bár volt benne cserjésebb gaz is!
Hogy álltok a vetéssel sokat vetettetek már el vagy van még mit vetni?
Válasz #1094. hozzászólásra
Sikerült majdnem mindet elvetni,a talajok jók, 230 és 240 kg között jövünk ki szerintem.
Válasz #1087. hozzászólásra
Ezzel csak az a baj,hogy a 280 már jobb talajokon,vagy jobb magágyban sok.. pláne ha egy jól bokrosodó fajtáról van szó. Nyáron megdőlhet,nameg a gombabetegség sem mindegy.
mi 240el vetjük a csillagot napraforgó után
Behúzgálni ezt nem lehet főleg nem nagyobb területen. Hát meglátjuk mi lesz hátha egy kis eső helyretenné. Nem tud valaki valamilyen repce által okozott utóhatástól ami esetleg gátolta volna a csírázást??? Eddig az ősz kiválló se alma , se kukorica , repce kelés olyan hogy tavasszal sztem tárcsa, és még ez is szopat .
Válasz #1090. hozzászólásra
szerintem a mostani essökkel ki fog kelni a többi része is ..... ki kell kaparni a magot ha szárazba volt most meg fog indulni ha csirázik vagy elszáradt akkor az a baj
Válasz #1090. hozzászólásra

hétvégén valahogy behúzgálom a foltokat 
Az enyém is ugyan ilyen
Mi a k...... a.......-nak nem egyenlő a kelésem ?????????? foltos és inhomogén állomány. Szerintetek mi lehet a baj???? Elővetemény repce, utánna lazító tárcsa gyűrű és ugymaradt a talaj egészen szept végéig. Ezután tárcsa és kombinátor. Nem volt kiszáradva nyirkos volt ráadásul a magágy is kiválóra sikerült. Vetőgép amazone D9-es vetőmag tritikálé (fajtát most perpillanat nem tudom). vetés után gyűrűshenger. ja tárcsa után alaptrágya NPK 2 mázsa és bedolgozva. Eltelt vetés óta több mint 2 hét és az egész egy fos. Hol b...tam el????

Kimaradt 200kg 1 fokú Mulan . Lehet kicsit több nem mértem max 250kg eladó.Csávázott + IM-PRIMSEED magtrágya. Kalocsa 20/9983296.
Válasz #1084. hozzászólásra

Mi 220-230 között vetjük az idén(500000csíra) de van egy régi mondás "ritka kukorica sűrű búza nem csap be"
280
Válasz #1085. hozzászólásra
Felétek mely fajták a favoritok?Nálunk sajátba 3 év átlagába 6t felett adott a csillag.

Öszintén megmondva semenyit sem.. Nem nyerte el a tetszésemet..
Sziasztok! Gk Csillagot (másodfok) ti mennyivel vetnétek?Még a héten elvetném.
Válasz #1081. hozzászólásra

Proba nálunk is.Gk-ások voltak évekig,Csillag lesz még vetve,meg Iridium ha megjön a mag.
Válasz #1075. hozzászólásra
Kivŕncsi leszek a Sirtakira.Nagyon sztŕroljŕk.Ha jot hallok,lehet jövöre vetek. Azt olvastam a fajtatŕjékoztatoban,hogy nem nagy a szŕra,meg B-2 tud. Én Saturnus-t vetettem,volt ismerösömnek 37 siker+63q volt+ jo nagy szalma.Ez meg kell az ŕllatoknak.230kg al vetettem, Ih6200al. A korot lehoztam 120 körbŕla.1sor tárcsa durr bele.Tegnap ma jött rŕ vagy 5mm meg hétre mondt 12mm.A Tengerire nemigen kell. Kevesebb buza lesz, Mŕst vetek jan jön ki a kaposvŕri cukorgyŕr az ŕrral,felčnk integrŕlnak+nem ritka a 700q /ha rčpa+ Visszatčrek a fövetčsü csemegekukoricŕra Gss Novartis, Ez fix ŕr čs kčsz+ a rčpa idčn is tudott 400e/ha. A buza meg.....A kupecek meg szüköljenek,a 38as ŕrral,mert nem vetnek sok buzĺt a parasztok .Csak ahol azt lehet,elvaditottŕk öket.Mint a tehčnfejčs 26ft/l el!! Felénk egyszerűen senki nem vet 30ak/ha földbe. Elvčtve.Én is a szalma miatt,nem akarok 20e/ha adni črte min ahogy ment valamelyik čvben.Vagy kipotolom csutkaszŕrral čs kčsz
Válasz #1072. hozzászólásra
Van még időd, cégnél is lesz vetve Genius, de még szerintem meg se jött a vetőmag. Szintén kukorica után, ami még lábon várja a kombájnt.
nekünk még mindkettő zsákban van, várjuk a kombájnt, mert rajta a kukorica még sajnos
Válasz #1077. hozzászólásra

Válasz #1076. hozzászólásra
90ha meg egy kicsi plussz.
Mekkora területen gazdálkodtok?
Ma sikerült elvetni 7ha Sirtakit 190-200kg/ha körül.Basalt öszi árpa is ellet nyomva 10ha 200kg-val.Holnap gyürüshenger neki és jöhet az esö.
Válasz #1072. hozzászólásra

http://www.pkkft.hu/agrarium/eloadas/001_1_1_buza_arpa_rozs_zab_triticale_term.pdf
Íme
A vetés
ideje
A vetés idejét úgy válasszuk meg, hogy a növény a t
él
beálltáig kell
ı
képpen meger
ı
södhessen. Hazai éghajlatunk
alatt a búza vetésének
optimális ideje október 10-20 között
van. A túl korai vetés buján fejl
ı
dik, a növényzet a hó alatt
könnyen kipállik, romlik a növény télállósága.
A megkésett vetés egyenetlenül kel, a tél beálltáig
nem tud meger
ı
södni, könnyen kifagy. Az így
megritkult vetések elgyomosodhatnak.
Egy kicsit bonyolult, de a fenti link az jól áttekinthető.
Ha van talajmintád készítek belőle egy tápanyag gazdálkodási tervet.. (Illetve hármat, mert a szoftverem hármat is kinyomtat).
Válasz #1071. hozzászólásra
Mi ez a 691 ugy vélem dollár, de mennyiség 1 tonna? nekem sehogy nem jön ki jól......
búzát meddig érdemes elvetni?
mert még talpon áll benne a kukorica
genius fajta lenne
Hasznos link:
Búza élő világpiaci árfolyama:
www.tozsdearnyek.hu/buza-elo-arfolyam-diagramok
A linket másod be a böngészőbe, mert itt nem tudsz ráklikkelni!
Válasz #1069. hozzászólásra
Kardoskút-/ikr/
Válasz #1057. hozzászólásra

De ezt te kevered össze?
Válasz #1067. hozzászólásra
mennyi kell?
Triti vetőmag kellene,tud valaki valami jót?Ja a környéken is nulla búza vetés lesz(nekem is csak egy homokba kell...t
Üdv.Ismeri valaki a fridolin búzát?
ha valakit még érdekel van 120 liter yunta quatro eladó
Üdv Mindenkinek
8 tonna Gk Békés ll.fok csávázott,fémzárolt vetőmag big-bagban lenne eladó a barátomnak 7500.-Ft. Nem rostaalj.
A száma: 0630 -720-7736.
Válasz #1059. hozzászólásra
jó árban adják!
Válasz #1061. hozzászólásra
Nyomass egy ötöst abból baj nem lesz...
most vetés elött menyyi komplexet érdemes rádobni és milyent?
Válasz #1059. hozzászólásra

Trigos árpa kWS-es 12 valamennyi.
Válasz #1058. hozzászólásra

10200 bruttoba asszem.