Fórum
Perkins motorok - tapasztalatok és vélemények
Létrehozta: Vendég , 2008-02-12 20:48:29
Kedvencekhez
Segítség
Cikkajánló

20 százalékkal kevesebb uniós forrás a magyar agráriumnak?
Nagy István szerint Brüsszel új költségvetési javaslata tönkretenné az európai...
670 hozzászólás
Válasz #153. hozzászólásra
Cseréld le az üzemanyag szűrőket nézd végig a csöveket azért.
Aztán az adagolóban is van egy kis szűrőkosár ahol a betáp csöve fut bele, azt is nézzétek meg, kikell tekerni a csonkot és alatta van.
de bármi lehet ezek csak olyan tippek amit magadnak megtudsz csinálni és érdemes ezekkel kezdeni.
INdul könnyen egyébként???
Válasz #167. hozzászólásra
Ezt olyan nézte meg aki sok száz turbót látott már és forgatott meg kézzel, bízok benne de ezért fogom másik oldalt is levenni, de a darabos járás engem is üzemanyag ellátás hibája felé terel...
Válasz #166. hozzászólásra
5 perc amit javasoltam,hasonló tüneteket produkált egy MAN autóm levettem a könyököt nem füstölt,ott egy szívógumicsövet rántott össze(duplafalú volt és kívülről nem látszott)
Válasz #166. hozzászólásra

Mi nyáron egy holland ifán (Daf) cseréltünk turbót, ott a tengely volt eltörve, de ha kézzel forgattad ugyan úgy forgott mindkét oldal csak egy kis nyolvlcas volt benne
Válasz #165. hozzászólásra
Ha kézzel szépen tudom forgatni nem hiszem hogy szorulna, de másik oldalról is meg fogom bontani hogy tuti minden rendben van e.
Válasz #162. hozzászólásra
próbáld meg elindítani,szivó gumikönyök nélkül(ami a szívósórra megy),mert hogy nem lóg még szorulhat a turbó,
Először porlasztót nyomáspróbázzunk le, utána nézünk tovább, feleslegesen nem akarok nagy bontást csinálni, csak okosan, ezért kérdezek itt is, nem akarom a motort kivenni rögtön
Válasz #157. hozzászólásra

lehet az is mert felpörgetve porlaszt annyira hogy menjen
de alapjáraton meg bepisál a porlaszto azért kapkod
de adagolo is ugyan ennyi esélye van
eccpeccc kimhecc......
Válasz #160. hozzászólásra
Onnan hogy levettem a szívó oldali gumi csövet és szépen forog nem lóg...
Válasz #158. hozzászólásra
Köszi majd átrágjuk magunkat rajta...
Válasz #157. hozzászólásra

honnan veszed hogy jó a turbó
Válasz #158. hozzászólásra
Ez megy csak alapjáraton nem emeli fel a teli kanalat. Gázt adok megy, csak füstöl. Nem áll le csak ha valamit emelsz pl.
Válasz #156. hozzászólásra
Adagoló lesz ,,,ha a kis szűrő tömődik el akkor egyszerűen csak leáll a motor ,,beindul de leáll .
Válasz #155. hozzászólásra
Ja értem, porlasztó baj nem lehet?
Válasz #155. hozzászólásra

Na akkor most mi a hiba?
Válasz #150. hozzászólásra

,,,,,csezdmeg mondom neki így ÉN is megtudtam volna állapítani.Adagoló felújítás 200000ft+fa turbó 300000ft+fa ez volt a rossz.Csak azt nem tudom ,hogy vajon csináltak-e az adagolóval valamit.
Ha a turbó tutira jó akkor bizony adagoló.Nekem is ugyan ez a hiba jött elő ,levettük az adagolót elvitték felújításra vissza tettük hiba ugyan az ,,akkor a turbó mondja a szerelő
Válasz #153. hozzászólásra
Ez pörög simán csak alapjáraton zakatol nagyon...
Egyszer megszívatott a perkins. A tápszivattyú előtt, a szívócső végében van egy pici szűrő, az volt tele kosszal. Annak igaz nem ilyen jelensége volt, az csak simán gyenge volt és nem pörgött.
Válasz #151. hozzászólásra
Nem, akkor is füstöl és nincs erő... le is fullad alapjáraton...
ha felmelegszik nem javul?
Perkins motor manituoban. Dadogva jár, erőtlen, és kékes füstje van, turbója jó. Ma reggelre lett ilyen, semmit nem lehetett előzőleg észrevenni. Mi lehet a bibi?
Válasz #148. hozzászólásra

Teljesen mnidegy, és motorba ezidáig ALCO olajat használtam, ez volt olcsón, most pedig Mogul van benne. Ilyen e!
Válasz #147. hozzászólásra
motorba lett volna, de Mobil került bele végül de a váltóba lehet h OMV kerül majd ha lecserélem az egészet.
Válasz #145. hozzászólásra
Mibe szeretnéd? Motorba vagy váltóba?
Válasz #145. hozzászólásra
gondolom azt tudja ami rá van írva,se többet se kevesebbet
OMV olajokról kinek milyen véleménye van, milyen minőségűek?
Válasz #143. hozzászólásra
Én nem néztem, fujtam egy picit neki beleültem benyomtam a kuplungot és elfordítottam a kulcsot... és jár a motor, vittem a pótomat műszakira. Csak a kormányt alig lehetett tekerni úgy be volt dermedve bele az olaj.
Válasz #142. hozzászólásra
csak azért kérdeztem, mert a mienkben úgy be volt sürüsödve ma délelőtt az üzemanyag, h nem lehetett pumpálni a kézi szivattyúval.
Válasz #140. hozzászólásra
Adalék semmi. Igazsághoz hozzátartozik hogy egy kis sprayt nyomok neki indítás előtt. De beindulna anélkül is. Csak minek szekírozzam feleslegesen az aksit meg az önindítót. Így szinte pöcc-röff. Nem kopog be, szépen jár egyből, megy az összes henger.
Válasz #137. hozzászólásra
Biztos elég bele a 100 Ah akksi. Múltkor beindítottuk kb -8 fokban a Claas Matadort és 100Ah akksi simán indította hidegindító és izzítás nélkül(nincs is izzítása). Amúgy nyáron mi is 154 Ah akksival mentünk.
Szerintem Aratásban beindítja a 80Ah-s akksi is.
Válasz #136. hozzászólásra
az üzemanyaghoz használsz valami adalékot sürüsödés ellen, vagy semmit se?
Válasz #136. hozzászólásra
a traki az elindult, igaz kellett kicsi spray neki.
az szép, nekem még a golf is többet tekertetett 3 forditásnál, igaz -16 körül volt, a teherdaciarol nem is beszélve, azt a traktorral kelett behuzni
Válasz #137. hozzászólásra
Én meglátásom szerint azért nem árt az erőtartalék 70 és 100ah között nem tudom mekkora árkülönbség van de ha nem nagy akkor inkább a nagyobbat és ha úgy alakul akkor esetleg más gépbe is könnyebben át lehet rakni.
Válasz #136. hozzászólásra Akkor azt gondolom,hogy jó lesz a 70-100Ao akku bele ,nyáron és ősszel használom a kombájnt!
Válasz #133. hozzászólásra

Nekem 100Ah van 155 lóhoz 6hengerhez, igaz gyárilag két 75ah kellene bele. De mikor vettem a trakit ilyen aksi volt kéznél itthon ideiglenesen bele lett téve 4 éve és azóta azzal megy, igaz a kombájnba is ilyen van és már volt hogy meg lettek cserélve tehát nem az első 100ah van benne. De most is az van benne. reggel -10be kicsit nyekergősen mert fogta a dermedt olaj de kb 3 tekerésre pöccent a gép, kb 14000 óra van benne.
Válasz #133. hozzászólásra
azért figyelj arra is,hogy mekkora indítóáramot képes leadni az aksi...100 Ah és 100Ah közt is van különbség
Válasz #131. hozzászólásra
Biztosan eleg neki a 100 A es nekem 2 drb 70 amperes van a 100 loeros 6 hengeres motorhoz es tekeri.
Válasz #132. hozzászólásra Nem lesz elég 80,mert télen nem akarok kombájnozni?
100 amperest az elindítja télen is
Mekkora akkumulátort vegyek 52 le Perkins motorhoz?
Válasz #125. hozzászólásra
nekem is ilyen, raforditom max a kulcsot es akkor izzit, az inditast pedig blokkolja a kuplung annak a benyomasa utan indit csak.
ezek a perkins motorok a világ motorjai én azt mondom.ezekhez ha hozzá kell nyúlni akkor már baj van
Válasz #122. hozzászólásra
Ha kicsit érzéssel forditod a kulcsot érezni fogod az ellenálását az izzitó résznek.Nekem is ilyen v a 4245ös Fergán.
akkor a gyertyától kövesd végig a vezetéket amerre megy.bent kell a müszerfal alatt lennie egy kapcsolódoboznak és ott kell hogy legyen benne egy 4 lábas izzító relé.az lesz a baja
Válasz #121. hozzászólásra Nagyon jó motor! 71 évjárat,de nincs rajta egy olajfolyás sem.Egy pöcre indul! 10 litert fogyasztott szója aratáskor hektáronként! Most akarok venni bele akkumulátort,mert egyedül a 155A-t nem bírom el! Mekkorát vegyek bele 80-100Ao-t?
Válasz #122. hozzászólásra

Ilyen:
akkor nézd meg hogy van e relé bekötve.ha rárakod gyújtásra kattanik eggyet???
Válasz #117. hozzászólásra
Válasz #117. hozzászólásra
Igen , ezt én is így gondolnám, de nekem a gyújtáskapcsolóm 3 állású: ki - gyújtás - önindítózás. Namost ha gyújtásra lenne kötve az nem jó, mert akkor ugye állandóan izzítana. Esetleg egy 7mp-es izzítórelével. Azért kérdeztem, hogy ez így normális-e vagy már valaki kókányolta és kihagyta az izzítórelét?
szivesen.
megvagyelégedve ezzel a géppel???