HÚÚÚÚÚHHHAAA, ez nehéz szülés volt.....,de a lényeg,
hogy sikerült eldönteni.
Mondjuk mi Szanberggel már fél évvel ezelőtt is írtuk,
hogy ez az egyik legjobb és még az ára is viszonylag
kedvező, de legalább Ti is kiveséztétek a témát.
Nyugodjál meg, nem döntöttetek rosszul!!!
Sok egészséget hozzá!
Nem titkos. Hétfőn lesz küldve az előleg. Azt hogy ez-e a legfaszább azt majd használat után megmondom. De VN Terradisc pro 500 félig függesztett lett a befutó.
Marha jo bőrbe volt a demo joker baján, de 3,5m-el nem tud többet.
Ugy néz ki megvan a győztes. Hihetetlen hogy micsoda farkastörvények uralkodnak a géppiacon. Ezt az undorito egymásra köpködést meg mindenféle sunyi alattomos mocsok trükköket. Az ember kedve is elmegy meg az egész varázsát elveszik.
Mi csak néztük az expon. Ára elfogadhato, crossboard szerű simitoval szerelhető. Talán az a nagy durva gumi lap a tárcsasor mögött nem célszerű. A pálcát jobban dicsérik meg ajánlják.
Gumihengert sérülékenynek tartom. Sajnos van elég köves tábla is.
Packer (tarajos sima henger) - amennyire videón láttam - inkább laza magágyat hagy, nyáron nem zárna le eléggé.
Pálcást, csövest hanyagolnám.
Crosskill talán jó lehet.
Gyűrűs, spirál, rugós munkáját nem ismerem.
Inkább legyen igy egy kicsit luxus mint venni egy drága hengert. De elhanyagolhato az a terület amin kellene hengerezni. Meg ha a magágyat ezzel csináljuk utánna nem is kell hengerezni szerintem. Maxima megtömöríti a sort a többit meg ugyse bántja.
Joker+ gumihenger.Ha arra cseréljük a cr-t nem fémhengerezünk.És lényegesen könnyebb húzni.Arra meg amire kitalálták első osztályú.Tarlóhántásra tökéletes.Nagyobb szármaradvánnyal is jobban elboldogul a crel szemben az agresszívabb tárcsák miatt, magágykészítésre optimális állapotok mellett mindegyik jó,nem optimálisnál meg magágykésző kelll ígyis-úgyis.
Hát igen. De 5 és 6 között is jelentős a különbség. Meg mi lehet néha hengerezésre is használnánk meg vetőmag bedolgozásra. Oda jobb lenne a 6-os.
Mondjuk nedves körülmények között el kell felejteni az ilyen gépeket mert igen csak kövesutat csinál a talajbol.
Akkor 5-6 méterbe kell gondolkodni, de én inkább az 5 felé kacsingatnék. A lényege ezeknek a sebesség.
Tavaly nagyon könnyű volt tárcsázni, sokkal könnyebb mint máskor, de nem mindig lesz így.
Az a baj a demoval, hogy most nem nagyon tudna az ember ideális talajállapotot találni, meg sajna mire eljönne az az idő hogy lehetne probálni, akkorra nem lesz demo belőle vagy előre kell rendelni. Elégé sarokba vagyunk szoritva. Tavasszal demozás után nincs idő 4-5 hetet várni mire megjön a megrendelt gép.
Az a baj több helyen megrendelésre van gép, nem készletről beszélünk :S igy nem mondhato ki rá egyértelműen hogy az jo ami éppen elado.
A prospektusoknak sem lehet hinni mindig. Csak igy ezek után miben higgyen az ember?
Hogy az ördögbe létezik az, hogy például egy Jokerből merik ajánlani a 6m-eset 175 lóhoz,meg többen húznak ekkorát, ilyen géppel, ezzel szemben Qualidisc-ből azt mondták hogy a 4m-es kiköti a gépet rendesen, épp hogy elviszi. A gépshown nem volt semmi különbség a két gép munkája között, de akkor miért van ekkora lóerő különbség? Hetek óta gyűjtögetjük az infot, most már ott tartunk hogy az 5m-es Terradisc-ben sem lehetünk 100%-osak mert olyat is mondtak hogy 8000-es JD-nek is feladta a leckét, az is ki volt hegyezve vele.
Kinek van tapasztalata ilyen gépekkel még esetleg?
Arra tökéletes.Húztam 892-es mtz-vel,kicsit kiemelve az elejét,haladós volt.160 LE -nek kicsi a 4 méter tarlóhántánál.Tavaszi magágykészítésnél elég neki.
6716 hozzászólás
Válasz #1664. hozzászólásra
3méterest neki azzal is lehet fingatni mélyebben.
Válasz #1664. hozzászólásra
Minimum 50 LE/m
Válasz #1663. hozzászólásra
Jaja. teccetős a gruberjük is. de abbol nem tom majd mekkorŕba kell gondolkodnunk. vagy egy fajin kombinŕtort célzunk meg. majd elválik.
Válasz #1655. hozzászólásra
Nemhogy nemtud 3,5M-el többet egy joker, inkább annyival alatta is marad a Terradisc-nek...
Jól döntöttetek tsávó hidd el nekem!
A 3,5M-ből meg akármit lehet venni, ott már van választék grubberből
Válasz #1661. hozzászólásra

Full idegroncs lettem mire sikerült eddig eljutni. Most már csak egy kis jo deviza árfolyam kellene juroba és minden prima.
Válasz #1660. hozzászólásra
Itt meg egy olyan is van, aki már harmadjára nem küldi az árajánlatot.
Sebaj a konkurencia frissebb nála.
Válasz #1659. hozzászólásra
Áááááhhhh. Olyan nyomozást letoltak egymás között a kereskedők, szerintem az egész országba tudják hogy rövidtárcsát akarunk venni.
Válasz #1658. hozzászólásra
Az jó, nem?
Legalább könnyebb rásírni valami extrát!
Válasz #1656. hozzászólásra
Hát jah. azt számolgatjuk, ami megmaradt a jokerhez képest, teszünk mellé 2-3 misit és fut egy pofás grubert is VN-ből.
De azt nem gondoltam volna hogy nagyobb munka lesz eldönteni hogy honnan rendeljük meg mint kiválasztani. Szinte vérre ment a harc.
Válasz #1656. hozzászólásra

vagy?
felhívnálak..........
Válasz #1655. hozzászólásra

HÚÚÚÚÚHHHAAA, ez nehéz szülés volt.....,de a lényeg,
hogy sikerült eldönteni.
Mondjuk mi Szanberggel már fél évvel ezelőtt is írtuk,
hogy ez az egyik legjobb és még az ára is viszonylag
kedvező, de legalább Ti is kiveséztétek a témát.
Nyugodjál meg, nem döntöttetek rosszul!!!
Sok egészséget hozzá!
Nem titkos. Hétfőn lesz küldve az előleg. Azt hogy ez-e a legfaszább azt majd használat után megmondom. De VN Terradisc pro 500 félig függesztett lett a befutó.
Marha jo bőrbe volt a demo joker baján, de 3,5m-el nem tud többet.
Válasz #1653. hozzászólásra
és titkos?vagy miért nem nyomod,hogy melyik a legfaszább?
Ugy néz ki megvan a győztes. Hihetetlen hogy micsoda farkastörvények uralkodnak a géppiacon. Ezt az undorito egymásra köpködést meg mindenféle sunyi alattomos mocsok trükköket. Az ember kedve is elmegy meg az egész varázsát elveszik.
Válasz #1650. hozzászólásra
Mi csak néztük az expon. Ára elfogadhato, crossboard szerű simitoval szerelhető. Talán az a nagy durva gumi lap a tárcsasor mögött nem célszerű. A pálcát jobban dicsérik meg ajánlják.
Rövidtárcsa után milyen lezáró hengert ajánlanátok?
A célok:
1. Búza tarló hántását lezárni
2. Másodvetéshez (búza utáni zöldítés) magágyat készíteni.
Gumihengert sérülékenynek tartom. Sajnos van elég köves tábla is.
Packer (tarajos sima henger) - amennyire videón láttam - inkább laza magágyat hagy, nyáron nem zárna le eléggé.
Pálcást, csövest hanyagolnám.
Crosskill talán jó lehet.
Gyűrűs, spirál, rugós munkáját nem ismerem.
Megköszönném a tapasztalatok megosztását.
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy van e valakinek tapasztalata he-va rövidtárcsákkal kapcsolatban?
Első ránézésre nekem tetszett, nagy a tömege, 510 lapjai vannak és az ára is elég elfogadható.
Válasz #1647. hozzászólásra
Jo ez részlet kérdése, de ha egy carrierrel ez megoldhato akkor egy ilyen kategoriáju gépnél is legyen az.
Tavaly láttam expreszen 6 méteres simahengert 350+áfáér.Az egyetlen baj az volt vele hogy Makón volt.Annyi pénzt bőven megér egy henger.
Válasz #1644. hozzászólásra
Inkább legyen igy egy kicsit luxus mint venni egy drága hengert. De elhanyagolhato az a terület amin kellene hengerezni. Meg ha a magágyat ezzel csináljuk utánna nem is kell hengerezni szerintem. Maxima megtömöríti a sort a többit meg ugyse bántja.
Válasz #1644. hozzászólásra
Az tény és való hogy nem 2.5 literekből kell elhúzni.
Válasz #1641. hozzászólásra
Hengerezésre nagyon luxus szerintem.
Meg persze pénztára függvénye.
Válasz #1641. hozzászólásra
Joker+ gumihenger.Ha arra cseréljük a cr-t nem fémhengerezünk.És lényegesen könnyebb húzni.Arra meg amire kitalálták első osztályú.Tarlóhántásra tökéletes.Nagyobb szármaradvánnyal is jobban elboldogul a crel szemben az agresszívabb tárcsák miatt, magágykészítésre optimális állapotok mellett mindegyik jó,nem optimálisnál meg magágykésző kelll ígyis-úgyis.
Válasz #1640. hozzászólásra
Hát igen. De 5 és 6 között is jelentős a különbség. Meg mi lehet néha hengerezésre is használnánk meg vetőmag bedolgozásra. Oda jobb lenne a 6-os.
Mondjuk nedves körülmények között el kell felejteni az ilyen gépeket mert igen csak kövesutat csinál a talajbol.
Válasz #1638. hozzászólásra
Akkor 5-6 méterbe kell gondolkodni, de én inkább az 5 felé kacsingatnék. A lényege ezeknek a sebesség.
Tavaly nagyon könnyű volt tárcsázni, sokkal könnyebb mint máskor, de nem mindig lesz így.
Válasz #1636. hozzászólásra
Az a baj a demoval, hogy most nem nagyon tudna az ember ideális talajállapotot találni, meg sajna mire eljönne az az idő hogy lehetne probálni, akkorra nem lesz demo belőle vagy előre kell rendelni. Elégé sarokba vagyunk szoritva. Tavasszal demozás után nincs idő 4-5 hetet várni mire megjön a megrendelt gép.
Válasz #1633. hozzászólásra
5,2-es Kühne KNT 770 9km/h tengelyig járatva kötött talajon(rétben). Sajna nem 650-es lapokkal van csak 560-assal.
Válasz #1635. hozzászólásra
Bár tavasszal csak szélsőséges esetben való, de akkor a 40le/m itt már kevés, vagy lassabban bírja.
Válasz #1632. hozzászólásra
kérj ki próbára egyet, ha a kereskedö el akarja adni odaadja, természetesen meg kell gyöznöd hogy komoj vevö vagy.
Válasz #1633. hozzászólásra
Nem mindegy mire használja.Tavaszi magágykészítésnél 40 LE/méter,tarlóhántás,ott 20-30%-al szélesebbet is elvisz.
Válasz #1632. hozzászólásra
Demógépben amit te húzol.
Válasz #1629. hozzászólásra
Mekkora hagyományos tárcsát húzol és milyen sebességgel? Ebből lehet következtetni, de kb 40 le/m -rel lehet számolni.
Válasz #1630. hozzászólásra
Az a baj több helyen megrendelésre van gép, nem készletről beszélünk :S igy nem mondhato ki rá egyértelműen hogy az jo ami éppen elado.
A prospektusoknak sem lehet hinni mindig. Csak igy ezek után miben higgyen az ember?
Válasz #1626. hozzászólásra
Vettem egy ilyen cuttert,nyáron már többet tudunk róla!
Válasz #1629. hozzászólásra
Tudod,mindíg az passzol a gépedhez,ami a kereskedőnél van.
Hogy az ördögbe létezik az, hogy például egy Jokerből merik ajánlani a 6m-eset 175 lóhoz,meg többen húznak ekkorát, ilyen géppel, ezzel szemben Qualidisc-ből azt mondták hogy a 4m-es kiköti a gépet rendesen, épp hogy elviszi. A gépshown nem volt semmi különbség a két gép munkája között, de akkor miért van ekkora lóerő különbség? Hetek óta gyűjtögetjük az infot, most már ott tartunk hogy az 5m-es Terradisc-ben sem lehetünk 100%-osak mert olyat is mondtak hogy 8000-es JD-nek is feladta a leckét, az is ki volt hegyezve vele.
Kinek van tapasztalata ilyen gépekkel még esetleg?
Válasz #1626. hozzászólásra
Nagymennyiségű és zöldsárasnál biztos hogy hatalmas előny, meg féligmeddig a szárzúzózás megvan spórolva.Ennyi előne van kétségtelenül.
Válasz #1625. hozzászólásra

Hol vannak az agyasok ilyenkor?
Válasz #1623. hozzászólásra
Szükség van erre?
http://www.vaderstad.hu/hu/Rolunk/Hirek/Hirek/2012/Vaderstad-Crosscutter----a-catch-crop-killer/
Miért van az hogy a jokernek kisebb a lóerőszükséglete mint a többinek?
Válasz #1600. hozzászólásra
Az új vader XL 620 mm-es lapjai is kúp alakúak, nem gömbsüvegek, ha jól emlékszem
tehát az elv ugyanaz mint az eddigi carrieren
Válasz #1614. hozzászólásra
Mutasson már valaki ilyent...a joker nem tömödik
Válasz #1611. hozzászólásra
http://www.vaderstad.hu/hu/Termekek/Hasznalt-gepek/CR500---1/
Válasz #1620. hozzászólásra
centerline?Jó.
Válasz #1618. hozzászólásra
Hello!
Láttam a videóid között mtz-vel permetezést. Amit a gépbe v szerelve sorvezető hogy szuperál?Mennyire pontos?
Válasz #1617. hozzászólásra
Arra tökéletes.Húztam 892-es mtz-vel,kicsit kiemelve az elejét,haladós volt.160 LE -nek kicsi a 4 méter tarlóhántánál.Tavaszi magágykészítésnél elég neki.
Válasz #1616. hozzászólásra
Válasz #1615. hozzászólásra
mik a tapasztalatok róla?Tarlóhántás?Szántás elmunkálás?