Sziasztok!
A bekarikázott kábel illetve tömlővezető huroknak mi a neve,hol lehet olyat találni a neten? Ha valaki tudja ne fogja vissza magát.
Köszönöm.
Bogballe műtrágyaszóró actuatora megállt, konkrétan ez a része:
A csavarorsónak kellene mozgatni a munkahenger szárát, de ki be csúszkál benne, gondolom elkopott.
Esetleg volt-e már valakinek hasonló problémája, illetve ismer-e valaki megoldást rá?
Van egy erős gyanúm, hogy az egész egységet lehet csak cserélni pár százezerért!
Sziasztok!
Adott egy új pellettáló (150es 4mm furattal). Segítségre volna szükségem a beállítással kapcsolatban. Többször próbálgattam a görgőket fokozatosan a rostára állítani de sajnos az anyag mindig belesül a rosta furataiba. Mit csinálok rosszul?
Válaszokat előre is köszönöm!
Válasz mtz1221 #8565. hozzászólásáraCsak addig kell alapjáraton ketyeregtetni a kocsit amíg meg nem szilárdul. Utána akár láng is érheti, baja nem lesz.
Ok kösz mindenkinek majd ránézek ha városba járok.Azt elfelejtettem hogy turbó után kb fél méterre menne,lehet lángcsóvák is kóstolgatnák ott.Ír rajtuk max hőt,lehet több féle max hőre való belőlük ?
Kipufogó csatlakozásnál (összecsúszós) mivel kellene bekenni hogy ne égjen ki meg füstöljön összevissza ??? Után gyártott kan rész tojás is meg nagyobb is jócskán a gyárinál.
Sziasztok.segítséget kérnék Alsó függesztőkar javításához.Hogyan lehet összerakni mer sajna kitörtem :megvettem a javítókészletet de nem bírok rájönni hogy lehet összerakni CBM fejről lenne szó.SOS
Válasz barkaspisti #8548. hozzászólásáraOK
Mérj egy menetemelkedést az átmérő mellé .
Az M 26x3 nálunk nem szabványos méret , nem túl valószínű hogy egyedibe tartson valaki is .
Válasz barkaspisti #8544. hozzászólásáraHa metrikus menet és 26-os , akkor vegyél egy M27-est és egy esztergályos alászúrja M26-nak .
Elvileg mindkét végén van központ furat, a menet emelkedés szabvány szerint M24 és M27 -nál 3 mm .
M26 nem ISO szabvány szerinti méret .
http://skory.gylcomp.hu/alkatresz/Normal_metrikus_menet_meretei.pdf
Válasz Lajos #8534. hozzászólásáraEbben megintcsak az a szép, hogy az ország egyik részén így csinálják, a másikon meg úgy. Elvileg hatósági műszakira kellene menni, mert az önsúly változik. Hogy ezt terveztetni kellene-e, azt nem hiszem, de mérlegelési jegyzőkönyvet (vagy mi a pontos neve) vinni kellene magaddal.
Máshol egyszerűen nem foglalkoznak ilyesmivel. Leszereled, aztán átengedik.
Szóval az a biztos, hogy menj el arra a vizsgaállomásra, ahol vizsgáztatni szoktál, és kérdezd meg, ők mit várnak el.
Üdv mindenkinek!Vásárolt traktorunk forgalmijába be van írva hogy rakodós, de rakodó az nincs.Állítólag vissza kell minősíteni.Tudja valaki ennek a menetét.A válaszokat előre is köszönöm.
Válasz Szabi. #8532. hozzászólásáraJogos a kérdés, ezért gyorsan rákerestem, de úgy látom hogy akad hozzávaló.
Amúgy grubert keresek ott meg olyan sok cserére szoruló alkatrész nincsen.
13480 hozzászólás
Sziasztok!
A bekarikázott kábel illetve tömlővezető huroknak mi a neve,hol lehet olyat találni a neten? Ha valaki tudja ne fogja vissza magát.
Köszönöm.
Válasz Batka #8577. hozzászólásáraKuhn rauch a 2db 300fölött van pl.
Bogballe műtrágyaszóró actuatora megállt, konkrétan ez a része:

A csavarorsónak kellene mozgatni a munkahenger szárát, de ki be csúszkál benne, gondolom elkopott.
Esetleg volt-e már valakinek hasonló problémája, illetve ismer-e valaki megoldást rá?
Van egy erős gyanúm, hogy az egész egységet lehet csak cserélni pár százezerért!
Sziasztok!
Adott egy új pellettáló (150es 4mm furattal). Segítségre volna szükségem a beállítással kapcsolatban. Többször próbálgattam a görgőket fokozatosan a rostára állítani de sajnos az anyag mindig belesül a rosta furataiba. Mit csinálok rosszul?
Válaszokat előre is köszönöm!
Válasz kisfelho001 #8573. hozzászólásáraKöszönöm
Válasz Drisa #8572. hozzászólásáraBocsi de Kisvárdán nem árul senki a kenyérbol ki matt.
Válasz barkaspisti #8571. hozzászólásárahttps://www.szerszamstore.hu/hlfcs-finomm109-m12x1-25x-50-natur-rm
Válasz barkaspisti #8571. hozzászólásáraSzerintem próbáld meg a helyi kenyérboltban, ha ott nincs akkor csavarboltban biztos kapsz.
Sziasztok egy kis segítség kellene M12X50 1.25 menetemelkedésell hol lehet kapni?
Válasz mtz1221 #s8568 hozzászólására
Sztem ez az a cementes ami nálunk nem vált be, mert kipergett, de lehet mi voltunk balf@szok
Válasz mtz1221 #8568. hozzászólásáraMajd írd meg, hogy vált be. Ha jó, veszek én is. Hasznos tud lenni.
Válasz wernerj #8566. hozzászólásáraILYENT találtam ma.Meglepően benzin kúton volt a polcon.
Jövő héten próba,remélem jó lesz.
Üdv mindenkinek! KHR 1500 munkahengeréhez keresek javító készletet.Ha tud valaki valami infót legyen szíves írja meg. Előre is kösz.
Válasz mtz1221 #8565. hozzászólásáraCsak addig kell alapjáraton ketyeregtetni a kocsit amíg meg nem szilárdul. Utána akár láng is érheti, baja nem lesz.
Ok kösz mindenkinek majd ránézek ha városba járok.Azt elfelejtettem hogy turbó után kb fél méterre menne,lehet lángcsóvák is kóstolgatnák ott.Ír rajtuk max hőt,lehet több féle max hőre való belőlük ?
Válasz mtz1221 #8561. hozzászólásáraNekem ez vált be.https://www.autosboltgesztely.hu/termekek/kipufogo-alkatreszek/kipufogo-paszta/kipufogo-tomito-paszta-gum-holts-hgg2r/
Keményedés után olyan lesz mintha üvegszálas lenne. Amikor vettem kb 5 éve, még fém dobozban volt, most fogyott el tavaly.
Válasz mtz1221 #8561. hozzászólásárakipufogó tömítő paszta. autósboltból
Válasz mtz1221 #8561. hozzászólásáraTubusos kandallótömítö?
Vagy régen volt vmi Tubusos cementes direkt kipufogóhoz
Bár utóbbi nem sokat ért
Kipufogó csatlakozásnál (összecsúszós) mivel kellene bekenni hogy ne égjen ki meg füstöljön összevissza ??? Után gyártott kan rész tojás is meg nagyobb is jócskán a gyárinál.
Válasz pangi #8558. hozzászólásáraKöszönöm az infót.Nem is olyan bonyolult.
Válasz B.J. #8556. hozzászólásáraTejút kft.
Válasz lala #8557. hozzászólására"Opti Lock" kit replacement instructions
Ezt írd be!
Válasz pangi #8555. hozzászólásáraNem lelem:BRRRRR már berágtam
Sziasztok.
Kazaltakarót szeretnék venni. 3-as alapra tenném a bálákat 155-ös átmérőben.
Ki mire esküszik?
Köszi
Válasz J.Z.6600 #8552. hozzászólásáraYoutubon van fent róla video,hogy kell összerakni!
Műtrágyaszoró nyitó-záró munkahenger
kellene száma :
GCN 02-24-16/86 vagy SMN 20/86
Amazone vagy Unia gépé.
Válasz J.Z.6600 #8552. hozzászólásáraMilyen? Méret?

Sziasztok ! Segítségre lenne szükségem.
Sűrgősen kellene 2 db munkahenger ha valakinek lenne esetleg elfekvőbe
Sziasztok.segítséget kérnék Alsó függesztőkar javításához.Hogyan lehet összerakni mer sajna kitörtem :megvettem a javítókészletet de nem bírok rájönni hogy lehet összerakni CBM fejről lenne szó.SOS
Válasz T.f. #8549. hozzászólásáraAz M26-ot honnan vetted ?
Az M27 mérhető átmérője 25,051 mm !!! ( ISO menet táblázat )
Válasz barkaspisti #8548. hozzászólásáraOK
Mérj egy menetemelkedést az átmérő mellé .
Az M 26x3 nálunk nem szabványos méret , nem túl valószínű hogy egyedibe tartson valaki is .
Válasz barkaspisti #8547. hozzászólásáraVolt egy honlap ahol méretre letehet választani csak nem találom sehol . 3 J van bele ütve.
Válasz T.f. #8546. hozzászólásáraMetrikus
Válasz T.f. #8545. hozzászólásáraM26 ( X1,5 )finom menet méretsorba van .
Válasz barkaspisti #8544. hozzászólásáraHa metrikus menet és 26-os , akkor vegyél egy M27-est és egy esztergályos alászúrja M26-nak .
Elvileg mindkét végén van központ furat, a menet emelkedés szabvány szerint M24 és M27 -nál 3 mm .
M26 nem ISO szabvány szerinti méret .
http://skory.gylcomp.hu/alkatresz/Normal_metrikus_menet_meretei.pdf
Válasz T.f. #8543. hozzászólásáraNem YTO
Válasz barkaspisti #8542. hozzászólásáraBiztos ?
Véletlenül nem colos menet és JD orsó ?
Válasz T.f. #8541. hozzászólásáraM26 kellene.
Válasz barkaspisti #8540. hozzászólásárahttps://www.farmdepo.hu/mezogazdasagi_gepalkatresz_910/harompontos_alkatreszek_726/felso_fuggesztokarok_736?page=2#content
Válasz T.f. #8539. hozzászólásáraKöszi ez meg van volt egy másik az kellene.
Válasz barkaspisti #8537. hozzászólásárahttp://www.rositeh.si/f-ggeszt-kar-r-szek
Válasz atisgyulai #8535. hozzászólásáraKis fülkés MTZ 80.
Sziasztok volt egy honlap feltéve csak nem találom ahol menetes horgolt fűggesztőkarhoz lehetet rendelni.
Válasz Lajos #8534. hozzászólásáraEbben megintcsak az a szép, hogy az ország egyik részén így csinálják, a másikon meg úgy. Elvileg hatósági műszakira kellene menni, mert az önsúly változik. Hogy ezt terveztetni kellene-e, azt nem hiszem, de mérlegelési jegyzőkönyvet (vagy mi a pontos neve) vinni kellene magaddal.
Máshol egyszerűen nem foglalkoznak ilyesmivel. Leszereled, aztán átengedik.
Szóval az a biztos, hogy menj el arra a vizsgaállomásra, ahol vizsgáztatni szoktál, és kérdezd meg, ők mit várnak el.
Válasz Lajos #8534. hozzászólásáraMilyen tipusú traki?
Esetleg privátban beszélhetnénk?
Üdv mindenkinek!Vásárolt traktorunk forgalmijába be van írva hogy rakodós, de rakodó az nincs.Állítólag vissza kell minősíteni.Tudja valaki ennek a menetét.A válaszokat előre is köszönöm.
Válasz Szabi. #8532. hozzászólásáraJogos a kérdés, ezért gyorsan rákerestem, de úgy látom hogy akad hozzávaló.
Amúgy grubert keresek ott meg olyan sok cserére szoruló alkatrész nincsen.
Válasz Tobszi #8530. hozzászólásáraAlkatrész lesz hozzá a későbbiekben !??
Válasz Tobszi #8530. hozzászólásárahttp://www.landtechnik-historisch.de/historische-landmaschinen/frost/http://www.landtechnik-historisch.de/historische-landmaschinen/frost/