Válasz #6844. hozzászólásra
Az a helyzet, hogy a hagyateki kiadasaval nem kerul automatikusan atirasra:-( 15 napon belul at kell iratni, ez a hagyatekin is rajta van, asszem. Nekem tavaly januarban keltezett hagyatekiban mar fel volt ez tuntetve... Hivj fel egy okmanyirodat, es kerdezd meg, hogy mi ilyenkor a teendo, es a fizetendo...
Igen van hagyatéki végzés csak már 8 éve halt meg apám, akkor én még nem voltam 18 viszont még akkor volt rajta műszaki is, akkor lehet hogy a testvérem nevén van? Mert ő már akkor betöltötte a 18at.
Válasz #6837. hozzászólásra
A traktort siman a nevedre iratjak (oroklesnel). Csak forgalmit nem tudnak adni, mert az ervenyes muszakihoz kotott... Persze a biztositas meglete feltetel. Gondolom, hagyateki vegzes van a trakirol. Ennek alapjan megy az atiras. Atirasi illetek nincs, de van helyette oroklesi illetek, ami az atirasinak a duplaja, ha jol emlekszem.
név átírás műszakihoz van kötve a biztosítás műszakihoz a rendszám meg hatósági vizsga mert én is voltam ilyenben kivét a hatóságit
Válasz #6834. hozzászólásra
Szeva Prütyi.
Nem emelgeti az elejét.
A pótkocsi műszaki leírása szerint,maximális terhelésnél(2 tonna) 500kg esik a vonószemre.
Az lenne a kérdésem hogy hogyan tudnék egy T-25öst a nevemre iratni amit örököltünk a testvéremmel 50-50%-ban, viszont a forgalmi még mindig az apám nevén szerepel, a műszakija lejárt 3 éve és a biztosítás is az ő nevében volt fizetve már évek óta amiben ráadásul egy másik rendszám van írva, nem a traki rendszáma és szeretném rendbe tenni a papírjait de nem tudom hogy hol kezdjem el és hogy mennyi lesz ennek az ára!És még annyi hogy érdemes e még befizetni a biztosítást a 2011es évre amit már be is kellett volna fizetni de még nem tettem meg! Segítségeteket előre is köszönöm!
Kösz szépen!De még lennének kérdéseim.Ha nyakig rakod akkor se emelgeti a t-25-ös az orrát?Meg ha 2t van rajta kb mennyi esik a traktorra?A lehajtások birják ezt a tömeget?Mert azon gondolkodok hogy az én gépem orra lehet hogy nem olyan nehéz (üresen) mint a t-25-ösé.Hogy tudnám ezt kideriteni hogy milyen nehéz az órra?Választ elöre is köszönöm.
Elég nagy a különbség, főleg szárzúzásnál feltűnő, hogy nem jön be alulról az a nagy csörömpölés. Fontos az is hogy az ajtóknál jók legyenek a tömítések. A pedáloknál pedig gyárilag van gumitömítés.
Köszi, már én is rájöttem közben. De a külsődeknit amiben a szimering is van le kellett vennem hozzá, mert már a bordás hüvely félig lecsúszott a irányító villákról és így már nem bírt visszaugrani a helyére. Csak a dekni baromi nehezen jött le, szerintem az még le sem volt véve soha. De így már jó lesz, csak akkor már szimeringet is cserélek ha már szét szedtem, de az meg nincs itthon így marad az összerakás jövőhét végére.
Még egyszer köszi a válaszodat!
Válasz #6825. hozzászólásra
na ebben igazad van, erre gondoltam én is hogy kéne a zajt csökkenteni,de nyáron ajtó ablak nyitva akkor nemér semmit.Légkondit kéne szerelni, akkor kellene ezen elgondolkodni
Mindenkinek Boldog Új Évet kivánok!
Már 3 hónapja megvan a T-25-ösöm ( nagyon jól szuperál a gépsárkány), de még mindig nem tudom hogy vannak pontosan a sebeségek. Valaki tudna segiteni hogy tudja milyen sebbeségben van?
Ha valakinek van tolólapja (akár gyári, akár házi)
tudna fényképet küldeni hogy van felszerelve.
Itt lesz a nyár lenne időm összehegeszteni egyett!!
köszönök mindent!!!!
Üdv Beró
U.i Megvetem ma az ekét, jöhet a jóidő és mehetünk szántani!
És használt valamit ? Én is gondolkodtam már ilyenen, de nagyobb eredmény eléréséhez vastagabb üveg kellene szerintem. Ezt a bitumenlapot meg drágállom, főleg ha nagyon nem is használ mikor kilátni a pedálok mellett.
Lenne egy kérdésem a mesterekhez! A vlagyin a bal oldali féket csinálom, kihúztam a féltengelyt, de a váltó felüli részen van egy bordás hüvely abba csúszik bele a féltengely. Nos ez a hüvely a féltengely kihúzása után leesett, így már nincs központba és nem megy vissza a féltengely. Kint van egy dekni amit 8 csavar fog és lemez biztosítással vannak rögzítve, nos ezeket a csavarokat kicsavartam, de a deknit nem bírom levenni úgy rá van gyógyulva, nagyon feszegetni meg nem akarom el ne törjön, így meg nem férek hozzá a bordás hüvelyhez, hogy visszarakjam a helyére. Akinek van ötlete írja meg, megköszönném!
-Az ajtót már "kitömtem" kőzetgyapottal
-A fűtésrendszer, ahol van jobb oldalon, ott nagyon vékony a lemez.
- Az ülés alatti lemezre ragasztottam filcet, de az nagyon lomha egy megoldás, azt valami stabilabbra szeretném.
-A tető szerkezetnél is gondolom elég vékony a tömítés.
Ezek a bitumenlapok öntapadósak, gondolom 4 mm -est lenne érdemes vennem. AZ ülés alatti lemezre, gondolom a padlólemezre is is lehetne belőle ragasztani.
Majd ha eljön a jobb idő, akkor szeretnék ezzel foglalkozni.
Érne valamit az, ha a motorháztető belső részén zajcsökkentő réteg lenne, vagy esetleg a motor, az akkumulátor és a fülke közé a lemezekre lenne rakva zajcsökkentő réteg? (gondolok égésgátló bitumenlapra)
Válasz #6811. hozzászólásra
Csőváz.
53 lovas nem lehet,az biztos hibás adat a forgalmiban.
A 3 hengeres VTZ-ék 53 lovasak,ez a 2 hengeres max 37 lóerős lehet.
Üdv. mindenkinek és BUÉK!
Segítségeteket kérem, szeretnék egy T25-t vásárolni(még hasonlóm sem volt soha) és az alábbi hirdetésre találtam:
http://www.expressz.hu/auto/haszongepjarmu/mezogazdasagi/traktor/hirdetes-23569146/
Kérdésemre a tulaj azt válaszolta, hogy a forgalmiból írta az adatokat és motorcsere sem volt.
Létezhet ilyen vagy a forgalmi van hibásan kiállítva?
Én csak úgy merek rámenni jégre ha a vlagyi megtaposta előtte..Ha az alatt nem akkor én is rámehetek..Régen mikor ifjonc voltam sokat hokiztam..Először engem zavartak rá a jégre,ha engem kibírt jöttek utánam a többiek is..
Válasz #6798. hozzászólásra
Múlt héten szerdán csütörtökön átlendült a mutató plusszba,és a hó nagy része elolvadt,az utakról legyúrták az autók,így most közlekedni lehet.
Pénteken újabb hidegfront ért el bennünket,tegnap -9,ma -10 fokra ébredtünk.
1et értek veled...inkább izzadjak,mint fázzak.
Válasz #6796. hozzászólásra
Tiszteletem Sanyi bátyám.
Bennünket elkerült a hó.
Kedden esett talán 2 centi semmi több.
Decemberben 3 hétvégén is toltam...elég volt,azt se bánnám,ha márciusig nem esne semmi.
25342 hozzászólás
Válasz #6844. hozzászólásra
Az a helyzet, hogy a hagyateki kiadasaval nem kerul automatikusan atirasra:-( 15 napon belul at kell iratni, ez a hagyatekin is rajta van, asszem. Nekem tavaly januarban keltezett hagyatekiban mar fel volt ez tuntetve... Hivj fel egy okmanyirodat, es kerdezd meg, hogy mi ilyenkor a teendo, es a fizetendo...
Válasz #6843. hozzászólásra
Igen van hagyatéki végzés csak már 8 éve halt meg apám, akkor én még nem voltam 18 viszont még akkor volt rajta műszaki is, akkor lehet hogy a testvérem nevén van? Mert ő már akkor betöltötte a 18at.
A traktort siman a nevedre iratjak (oroklesnel). Csak forgalmit nem tudnak adni, mert az ervenyes muszakihoz kotott... Persze a biztositas meglete feltetel. Gondolom, hagyateki vegzes van a trakirol. Ennek alapjan megy az atiras. Atirasi illetek nincs, de van helyette oroklesi illetek, ami az atirasinak a duplaja, ha jol emlekszem.
A japán talajmarók passzolnak a vlagyihoz?
Válasz #6840. hozzászólásra
Köszi szépen a segítséget!
egyik üti a másikat azért a kötelezőt év közben is meg lehet kötni.
név átírás műszakihoz van kötve a biztosítás műszakihoz a rendszám meg hatósági vizsga mert én is voltam ilyenben kivét a hatóságit
Válasz #6834. hozzászólásra
Szeva Prütyi.
Nem emelgeti az elejét.
A pótkocsi műszaki leírása szerint,maximális terhelésnél(2 tonna) 500kg esik a vonószemre.
Üdv Mindenkinek!
Az lenne a kérdésem hogy hogyan tudnék egy T-25öst a nevemre iratni amit örököltünk a testvéremmel 50-50%-ban, viszont a forgalmi még mindig az apám nevén szerepel, a műszakija lejárt 3 éve és a biztosítás is az ő nevében volt fizetve már évek óta amiben ráadásul egy másik rendszám van írva, nem a traki rendszáma és szeretném rendbe tenni a papírjait de nem tudom hogy hol kezdjem el és hogy mennyi lesz ennek az ára!És még annyi hogy érdemes e még befizetni a biztosítást a 2011es évre amit már be is kellett volna fizetni de még nem tettem meg! Segítségeteket előre is köszönöm!
Válasz #6835. hozzászólásra
A réginek még ez van a dobozán.
Válasz #6822. hozzászólásra
Kösz szépen!De még lennének kérdéseim.Ha nyakig rakod akkor se emelgeti a t-25-ös az orrát?Meg ha 2t van rajta kb mennyi esik a traktorra?A lehajtások birják ezt a tömeget?Mert azon gondolkodok hogy az én gépem orra lehet hogy nem olyan nehéz (üresen) mint a t-25-ösé.Hogy tudnám ezt kideriteni hogy milyen nehéz az órra?Választ elöre is köszönöm.
Válasz #6826. hozzászólásra

Elég nagy a különbség, főleg szárzúzásnál feltűnő, hogy nem jön be alulról az a nagy csörömpölés. Fontos az is hogy az ajtóknál jók legyenek a tömítések. A pedáloknál pedig gyárilag van gumitömítés.
Válasz #6827. hozzászólásra

Hangtompítás?
Nekem ez vált be.
Kemény 40 pöngőbe kerül.
Válasz #6828. hozzászólásra

Üdv!
Köszi, már én is rájöttem közben. De a külsődeknit amiben a szimering is van le kellett vennem hozzá, mert már a bordás hüvely félig lecsúszott a irányító villákról és így már nem bírt visszaugrani a helyére. Csak a dekni baromi nehezen jött le, szerintem az még le sem volt véve soha. De így már jó lesz, csak akkor már szimeringet is cserélek ha már szét szedtem, de az meg nincs itthon így marad az összerakás jövőhét végére.
Még egyszer köszi a válaszodat!
Válasz #6826. hozzászólásra
szia bal nagy retesz országút alatta 3.4 alatta 5.6 jobb nagy retesz terep alatt 1.1 .2.2
Válasz #6824. hozzászólásra
én úgy tudom hogy a difizárat kapcsolt állapotba kell hozni.Így helyrefog igazodni az alkatrész.
na ebben igazad van, erre gondoltam én is hogy kéne a zajt csökkenteni,de nyáron ajtó ablak nyitva akkor nemér semmit.Légkondit kéne szerelni, akkor kellene ezen elgondolkodni
Sziasztok!
Mindenkinek Boldog Új Évet kivánok!
Már 3 hónapja megvan a T-25-ösöm ( nagyon jól szuperál a gépsárkány), de még mindig nem tudom hogy vannak pontosan a sebeségek. Valaki tudna segiteni hogy tudja milyen sebbeségben van?
Ha valakinek van tolólapja (akár gyári, akár házi)
tudna fényképet küldeni hogy van felszerelve.
Itt lesz a nyár lenne időm összehegeszteni egyett!!
köszönök mindent!!!!
Üdv Beró
U.i Megvetem ma az ekét, jöhet a jóidő és mehetünk szántani!
Válasz #6816. hozzászólásra
És használt valamit ? Én is gondolkodtam már ilyenen, de nagyobb eredmény eléréséhez vastagabb üveg kellene szerintem. Ezt a bitumenlapot meg drágállom, főleg ha nagyon nem is használ mikor kilátni a pedálok mellett.
Üdv!
Lenne egy kérdésem a mesterekhez! A vlagyin a bal oldali féket csinálom, kihúztam a féltengelyt, de a váltó felüli részen van egy bordás hüvely abba csúszik bele a féltengely. Nos ez a hüvely a féltengely kihúzása után leesett, így már nincs központba és nem megy vissza a féltengely. Kint van egy dekni amit 8 csavar fog és lemez biztosítással vannak rögzítve, nos ezeket a csavarokat kicsavartam, de a deknit nem bírom levenni úgy rá van gyógyulva, nagyon feszegetni meg nem akarom el ne törjön, így meg nem férek hozzá a bordás hüvelyhez, hogy visszarakjam a helyére. Akinek van ötlete írja meg, megköszönném!
Válasz #6786. hozzászólásra

Szeva Prütyi.
Ha a rúd vízszintesen áll(illetve fekszik),akkor a vonószem 45cm-rre van a talaj síkjától.
Kérdésem lenne: A fehér nyílnál lévő csavar mire szolgál? Mintha leeresztő csavar lenne.

Válasz #6819. hozzászólásra
Ez valóban az.
Válasz #6818. hozzászólásra
Itt azt írják pedig:
http://tfautohifi.boltaneten.hu/kinalat/34_szerelesi_anyagok_vezetekek-2/
Válasz #6817. hozzászólásra
csőváz.
A bitumenlap nem öntapadó,úgy kell felolvasztani.
Pl disznóperzselővel.
Válasz #6816. hozzászólásra

Nézegettem bitumenlapokat. 2 és 4 mm vastag.
-Az ajtót már "kitömtem" kőzetgyapottal
-A fűtésrendszer, ahol van jobb oldalon, ott nagyon vékony a lemez.
- Az ülés alatti lemezre ragasztottam filcet, de az nagyon lomha egy megoldás, azt valami stabilabbra szeretném.
-A tető szerkezetnél is gondolom elég vékony a tömítés.
Ezek a bitumenlapok öntapadósak, gondolom 4 mm -est lenne érdemes vennem. AZ ülés alatti lemezre, gondolom a padlólemezre is is lehetne belőle ragasztani.
Majd ha eljön a jobb idő, akkor szeretnék ezzel foglalkozni.
Válasz #6813. hozzászólásra

Az ülés alatti padlólemeznél nagyon átjön a zaj. Én autóból bontott bitumenes filcet ragasztottam a legtöbb helyre.
Válasz #6814. hozzászólásra
Szia Én szerintem maga a motor zajt kellene csökkenteni.
Érne valamit az, ha a motorháztető belső részén zajcsökkentő réteg lenne, vagy esetleg a motor, az akkumulátor és a fülke közé a lemezekre lenne rakva zajcsökkentő réteg? (gondolok égésgátló bitumenlapra)
Zajszintről szeretnék kérdezni.
T-25-nél a fülkébe honnét jöhet a legnagyobb zaj?
(Tudom, hogy a motor és a váltó környékéről, de elhelyezkedésileg)
Az üveg vastagság mennyiben tér el, egy mai jól hangszigetelt traktortól üvegeitől(pl. vastagsága)?
Válasz #6811. hozzászólásra
Csőváz.
53 lovas nem lehet,az biztos hibás adat a forgalmiban.
A 3 hengeres VTZ-ék 53 lovasak,ez a 2 hengeres max 37 lóerős lehet.
Üdv. mindenkinek és BUÉK!
Segítségeteket kérem, szeretnék egy T25-t vásárolni(még hasonlóm sem volt soha) és az alábbi hirdetésre találtam:
http://www.expressz.hu/auto/haszongepjarmu/mezogazdasagi/traktor/hirdetes-23569146/
Kérdésemre a tulaj azt válaszolta, hogy a forgalmiból írta az adatokat és motorcsere sem volt.
Létezhet ilyen vagy a forgalmi van hibásan kiállítva?
B.U.É.K minden fórum tagnak!!

Válasz #6807. hozzászólásra

Igen..Meg visszanézi a régi videókat..
Válasz #6806. hozzászólásra

Ilyen korban már emlékekből él az ember.......
Válasz #6805. hozzászólásra

Sejtettem hogy valaki félreértelmezi...
Válasz #6804. hozzászólásra

Jancsikát idézem:"régem.amikor ifjonc koromban sokat hokiztam"
Válasz #6803. hozzászólásra
Ha az alatt nem akkor én is rámehetek..Régen mikor ifjonc voltam sokat hokiztam..Először engem zavartak rá a jégre,ha engem kibírt jöttek utánam a többiek is..
Én csak úgy merek rámenni jégre ha a vlagyi megtaposta előtte..
Válasz #6802. hozzászólásra
Vastag jég most van,asszonyka meg csak előkerül.
Válasz #6801. hozzászólásra
A jég hátán meg csak akkor élek meg ha jó vastag!!!
Háremet???????????????Ha Te azt tudnád..Nem láttam már asszonyt vagy egy órája!!...
Válasz #6800. hozzászólásra
Háremet tartasz,és a jég hátán is megélsz!!!!
Válasz #6799. hozzászólásra
Én nem fázom ha hideg van..Olyan vagyok int a fóka..
Válasz #6798. hozzászólásra

Múlt héten szerdán csütörtökön átlendült a mutató plusszba,és a hó nagy része elolvadt,az utakról legyúrták az autók,így most közlekedni lehet.
Pénteken újabb hidegfront ért el bennünket,tegnap -9,ma -10 fokra ébredtünk.
1et értek veled...inkább izzadjak,mint fázzak.
Válasz #6797. hozzászólásra

Az előbb a jeget kifelejtettem, a mellékutak egyadta jég.Soha többé nem mondom a 30 valahány fokba sem, " melegem van".
Válasz #6796. hozzászólásra
Tiszteletem Sanyi bátyám.
Bennünket elkerült a hó.
Kedden esett talán 2 centi semmi több.
Decemberben 3 hétvégén is toltam...elég volt,azt se bánnám,ha márciusig nem esne semmi.
Válasz #6791. hozzászólásra
Itt hideg, hó, víz,minden ami nem kellene!
Nálatok nincs hó?