Van valakinek Vogel noot Terracultja??
Haveromék most vettek egy 400-ast Terralift-tel, használtan asszem 2éves.
Tapasztalatok?
Repce utánra, meg most lazításos földet is lehet ezzel munkáljuk el.
Ahogy láttam egy hátránya, hogy hátul a kerék, és lehet, hogy leér, nyomot hagy....
Vélemények?
Bizonyos üzemmérethez vannak ezek kitalálva, aki nemtudja megvenni az valószínűleg és általában nem is rendelkezik akkora méretű gazdasággal, hogy érdemes legyen foglalkozni ezekkel a gépekkel eszközökkel tudod.
de azt is tudd, hogy a videón szereplő gép ha 8milla akkor ugyanennyi lóerős zsír új traki 40miller.
Itt kezdődik az bizonyos üzemméret megléténél is, amit te vetettél fel, hogy ki tudja megvenni illetve ki nem...
Ilyen traktort 8milláért lehet kapni, 2005-ös a legfiatalabb belőle, szerintem ez a vakaró meg 12milla alaphangon, gyanús, hogy vaderstad áron akarják adni...
Az a szomorú, hogy felmegyek a honlapjukra, magyarul alig van valami, pedig sokoro.co.hu a netcíme, nemlehet nyelvet választani összevissza van minden és ez az SMC 450-es vakarója fent sincsen a saját honlapjukon. Kérdem én hogy a faxba akarnak eladni belőle????
Szia!
Nos a katalogizált termékeink között van ehhez hasonló felépitésű modell
Agromaster Fönix 2500 VRP 3 (Horsch rendszerű) kapasorral, tárcsás elmunkálóval és ékgyürüs rögtörőhengerrel
mailban küldtem árajánlatot
Olvastam, hogy egyedi készítésű munkagépek gyártásával foglalkozol. Arra lennék kíváncsi, hogy van-e arra lehetőség, hogy készíts egy 2,5 méter munkaszélességű szántóföldi kultivátort. 100LE-s gép után kellene kötött talajra. A felépítését tekintve arra gondoltam, hogy a kések 2 vagy 3 sorban helyezkednének el, utána lenne egy egyengető tárcsasor valamint egy tüskés lezáró henger. A kérdésem az lenne, hogy mennyire és mennyiért lenne megvalósítható az elképzelés? Válaszodat előre is köszönöm!
Nem is kérdőre akarlak vonni. Van amikor 2-3 évet is visszaolvasok a fórumban. De még sem agrisem se bull lazitóról nem láttam képet, fekete anyagos földben a munkájáról.
majd kimegyek és fotózok neked , de egyszerübb, ha beszélsz a felhasználóval ők dolgoznak véle én csak nézem , hogy milyen munkájuk van az eszközöknek. egyébként 50-60cm mélyen járatják a lazitóinkat, nem is kell mélyebben. az altalajmüvelőink meg 30-50 cm között végeznek már jó munkát, hiszen szántás helyett használhatóak, kombinálva rövidtárcsasorral vetőgéppel
Ismerem ezeket a képeket, meg aki lazítókról informálódik is ismeri. De ez homok, ott a nyeletlen baltával is lehet lazítani és földet művelni.
Olyan képet rakj be ahol a tied van, valami macskaszaros földbe, 35-45 centin.
Néztem is az agrisem honlapján a specifikációkat, meglepően kicsinek látom, legalábbis ezeket a 2-3-4 késeseket. Az ecolaz 1t körül van, egy videó van róla a neten, de azt mélységtartésnak nem lehet nevezni...
kb 550kg, igen tudja tartani máskülönben mi értelme volna gyártani
ugyan ezen elven müködik agrisem cultplow-ja , rendkivül könnyű húzásu mindegyik lazitónk és a nagyon jó tulajdonságuk, hogy a talajt sokkal apróbb rögökre törik mint a többi hagyományos lazítók
a helti lazitóját anno 1999-ben én fejlesztettem ki, de azóta én már továbbléptem, mivel az én modelljeim jelenleg 5 különbözö tipusú késsel is rendelhetők, és tartósabbak
Szerintem a Fralazra és egy sekélyebben járatható komoly nehézkultivátorra van szükség és minden fain.
Ha lennének terményárak egy ikergarnitúrát szerzek a 260-as gépre és egy komoly tárcsás középmély lazítós rendszerű kombinált talajművelő gépet beszerzek.
Egy ideje nagyon teccik a Simba SL400, itthon igen drágák, kint féláron fellapozott frissen cserélt kopócuccos gépek vannak hazai árakhoz képest hibátlan esztétikával.
Ezzel mennék sekélyebben 15-25centi között párévente meg úgyis húzom a fralazt mélyre roppantani.
Még egy kis súlyt készítek a gépre hogy 13tonna felett legyen 4kerékkel is,akkor az ikrekkel már 14felé ugrik és húzhat mindent szépen.
Én erre csak azt mondom, hogy egy minden évben szarrá repedő, a természet által "meglazított" lucerna földön mindig kevesebb víz áll, mint amelyiket agyonműveljük. Idén tavasszal is így volt.
Ez már többször is szóba került, de úgy igazából soha nem lett eldöntve a vita, azaz ezek a hatalmas repedések, amik az aszály következtében keletkeznek, helyettesítik-e a lazítást? Mert bizony egyik másik mélyebbre nyúlik, mint ameddig akármelyik lazító is le tud hatolni.
Válasz #10322. hozzászólásra
van egy kaszálom,ami egy patak mellett van a környék leg laposabb része,levágtam a sarjut,lehordtam,én is láttam 6-7 centi széles repedéseket,hogy milyrn mély lehet, nem tudom,de félelmetes látvány!!ja tavasszal,két ásónyom,oszt bugyog a viz ezen a részen.
12468 hozzászólás
Van valakinek Vogel noot Terracultja??
Haveromék most vettek egy 400-ast Terralift-tel, használtan asszem 2éves.
Tapasztalatok?
Repce utánra, meg most lazításos földet is lehet ezzel munkáljuk el.
Ahogy láttam egy hátránya, hogy hátul a kerék, és lehet, hogy leér, nyomot hagy....
Vélemények?
Válasz #10361. hozzászólásra
Most lehet hülyeséget mondok, de Bábolna Napokon megkérdeztem őket, és nekem 10 vagy 12 millió rémlik.
Válasz #10367. hozzászólásra
Erről van szó.
Válasz #10365. hozzászólásra
Bizonyos üzemmérethez vannak ezek kitalálva, aki nemtudja megvenni az valószínűleg és általában nem is rendelkezik akkora méretű gazdasággal, hogy érdemes legyen foglalkozni ezekkel a gépekkel eszközökkel tudod.
de azt is tudd, hogy a videón szereplő gép ha 8milla akkor ugyanennyi lóerős zsír új traki 40miller.
Itt kezdődik az bizonyos üzemméret megléténél is, amit te vetettél fel, hogy ki tudja megvenni illetve ki nem...
Válasz #10365. hozzászólásra
A munkáját nem vitatom, az meggyőző.
Válasz #10364. hozzászólásra
Jó kérdés. Talán úgy vannak vele hogy aki elég kitartó és eljut oda hogy feltegye a kérdést az bizonyosan akar valamit.
A 8 millás traktor is elérhetetlen legtöbbünknek nem hogy még egy 12 millás munkagéppel együtt. Több száz év alatt talán ki tunám termelni.
Válasz #10363. hozzászólásra
Ilyen traktort 8milláért lehet kapni, 2005-ös a legfiatalabb belőle, szerintem ez a vakaró meg 12milla alaphangon, gyanús, hogy vaderstad áron akarják adni...
Az a szomorú, hogy felmegyek a honlapjukra, magyarul alig van valami, pedig sokoro.co.hu a netcíme, nemlehet nyelvet választani összevissza van minden és ez az SMC 450-es vakarója fent sincsen a saját honlapjukon. Kérdem én hogy a faxba akarnak eladni belőle????

Ehhez harckocsi kell hogy elhúzza.....(még az is lehet hogy az olcsobb mint egy ilyen traktor)
Nem rossz az tény!!
Ez teccik!
Mennyiért adhatják???
tiszta topdown téma
Válasz #10359. hozzászólásra
o.k.köszi!!
Válasz #10357. hozzászólásra
a kés változatlan alaktényezővel bir 1999 óta
Válasz #10357. hozzászólásra
mivel, hogy én terveztem , igen
Válasz #10331. hozzászólásra
én a 2013-as,legujabb verziora gondolok,ezt egyenes késsel szerelik.ezt is ismered?
Válasz #10355. hozzászólásra
sajnos nincs :-( de benne van a támogatott gépek listájában
Válasz #10344. hozzászólásra
szia!
oldalatokon nincs kép róla vagy én nem találom?
Válasz #10353. hozzászólásra
igy van, mivel a kapaszár 2 16 os furattal rendelkezik ez csak akkor jó, ha rugóztatott a kapaszár, nyírócsavarnak 16-os az sok lenne
Válasz #10351. hozzászólásra
és fogadjunk ezáltal jobb lett mint a horsch
Válasz #10350. hozzászólásra
Két nagy hátsó iker kell, hogy 4méteres kapás vakarót tudjak húzni a 8000-es xtrával
Válasz #10349. hozzászólásra
van egy kis módosítás a kapaszárak felfogásában , a többi az Horsch FG 850
Válasz #10346. hozzászólásra

Most mit spekulálsz itten?
Nem ikerrel vakarol már vagy 5 éve hö?
Ha nem akkor meg ménem hö?????
Válasz #10344. hozzászólásra

Mi az h. H. rendszerű???????
100% H. ............vagy 100mről még H.nak néz ki de már 5ről nem annak??
szimpla keréknél egy nagyobb munkaszélességű géppel való müvelés közben a traktor kerekeinek megcsuszásának veszélye mind nagyobb
szimpla keréknél egy nagyobb munkaszélességű géppel való müvelés közben a traktor kerekeinek megcsuszásának veszélye mind nagyobb
Saját tapasztalatok alapján egy nagy traktoron mennyit számít vonóerőben az, hogy szimpla vagy ikerkerekekkel dolgozik hátul???
Teszemazt egy vakarót húz a paraszt a géppel szimplán rugdoskodik kapargat, ikrekkel stabilabban fog menni, jobban elsímúl????
Válasz #10342. hozzászólásra

ezt mosz hogy értsük? a franciák nem franciák?
Szia!
Nos a katalogizált termékeink között van ehhez hasonló felépitésű modell
Agromaster Fönix 2500 VRP 3 (Horsch rendszerű) kapasorral, tárcsás elmunkálóval és ékgyürüs rögtörőhengerrel
mailban küldtem árajánlatot
Hello JOSEY!
Olvastam, hogy egyedi készítésű munkagépek gyártásával foglalkozol. Arra lennék kíváncsi, hogy van-e arra lehetőség, hogy készíts egy 2,5 méter munkaszélességű szántóföldi kultivátort. 100LE-s gép után kellene kötött talajra. A felépítését tekintve arra gondoltam, hogy a kések 2 vagy 3 sorban helyezkednének el, utána lenne egy egyengető tárcsasor valamint egy tüskés lezáró henger. A kérdésem az lenne, hogy mennyire és mennyiért lenne megvalósítható az elképzelés? Válaszodat előre is köszönöm!
Válasz #10341. hozzászólásra
Ezeket a lazítókat nem a franciák gyártják /AGRISEM/
AGRISEM International S.A.S.
“Beaucé” – 44850 Ligné – France
Válasz #10340. hozzászólásra
küldtem levelet a mailodra van benne név, telefonszám, hivd fel kérdezd őt
Válasz #10339. hozzászólásra
Nem is kérdőre akarlak vonni. Van amikor 2-3 évet is visszaolvasok a fórumban. De még sem agrisem se bull lazitóról nem láttam képet, fekete anyagos földben a munkájáról.
Válasz #10337. hozzászólásra
majd kimegyek és fotózok neked , de egyszerübb, ha beszélsz a felhasználóval ők dolgoznak véle én csak nézem , hogy milyen munkájuk van az eszközöknek. egyébként 50-60cm mélyen járatják a lazitóinkat, nem is kell mélyebben. az altalajmüvelőink meg 30-50 cm között végeznek már jó munkát, hiszen szántás helyett használhatóak, kombinálva rövidtárcsasorral vetőgéppel
Válasz #10336. hozzászólásra
a gépeim remekül dolgoznak, minden azon mulik, hogy hogyan van kialakitva a szerszámozottsága a gépnek, az ecolaz meg nincs 1 tonna véletlenül sem
Válasz #10335. hozzászólásra
Ismerem ezeket a képeket, meg aki lazítókról informálódik is ismeri. De ez homok, ott a nyeletlen baltával is lehet lazítani és földet művelni.
Olyan képet rakj be ahol a tied van, valami macskaszaros földbe, 35-45 centin.
Válasz #10334. hozzászólásra
Néztem is az agrisem honlapján a specifikációkat, meglepően kicsinek látom, legalábbis ezeket a 2-3-4 késeseket. Az ecolaz 1t körül van, egy videó van róla a neten, de azt mélységtartésnak nem lehet nevezni...
Válasz #10334. hozzászólásra

Válasz #10333. hozzászólásra

kb 550kg, igen tudja tartani máskülönben mi értelme volna gyártani
ugyan ezen elven müködik agrisem cultplow-ja , rendkivül könnyű húzásu mindegyik lazitónk és a nagyon jó tulajdonságuk, hogy a talajt sokkal apróbb rögökre törik mint a többi hagyományos lazítók
Válasz #10332. hozzászólásra
A második képen lévőnek mennyi a súlya? Még ha bele is megy a földbe a kések szögéből adódóan, tudja ez tartani a mélységet?
Válasz #10331. hozzászólásra

fokozatmentesen állíthatóak a kések
Válasz #10324. hozzászólásra
a helti lazitóját anno 1999-ben én fejlesztettem ki, de azóta én már továbbléptem, mivel az én modelljeim jelenleg 5 különbözö tipusú késsel is rendelhetők, és tartósabbak
Tehát erről a papucsról beszéltem:
hosszába is fel van rakva meg keresztbe is!
Szerintem a Fralazra és egy sekélyebben járatható komoly nehézkultivátorra van szükség és minden fain.
Ha lennének terményárak egy ikergarnitúrát szerzek a 260-as gépre és egy komoly tárcsás középmély lazítós rendszerű kombinált talajművelő gépet beszerzek.
Egy ideje nagyon teccik a Simba SL400, itthon igen drágák, kint féláron fellapozott frissen cserélt kopócuccos gépek vannak hazai árakhoz képest hibátlan esztétikával.
Ezzel mennék sekélyebben 15-25centi között párévente meg úgyis húzom a fralazt mélyre roppantani.
Még egy kis súlyt készítek a gépre hogy 13tonna felett legyen 4kerékkel is,akkor az ikrekkel már 14felé ugrik és húzhat mindent szépen.
Válasz #10320. hozzászólásra
fralaz is olyan nyomot hagy, nem rögel fel kicsit sem.
Válasz #10324. hozzászólásra
szétszaggatni nem fogod az tuti
Válasz #10325. hozzászólásra
Én erre csak azt mondom, hogy egy minden évben szarrá repedő, a természet által "meglazított" lucerna földön mindig kevesebb víz áll, mint amelyiket agyonműveljük. Idén tavasszal is így volt.
Ez már többször is szóba került, de úgy igazából soha nem lett eldöntve a vita, azaz ezek a hatalmas repedések, amik az aszály következtében keletkeznek, helyettesítik-e a lazítást? Mert bizony egyik másik mélyebbre nyúlik, mint ameddig akármelyik lazító is le tud hatolni.
Válasz #10320. hozzászólásra
a helti-ről mi a véleményed?(helti al 2x70)
van egy kaszálom,ami egy patak mellett van a környék leg laposabb része,levágtam a sarjut,lehordtam,én is láttam 6-7 centi széles repedéseket,hogy milyrn mély lehet, nem tudom,de félelmetes látvány!!ja tavasszal,két ásónyom,oszt bugyog a viz ezen a részen.
Most a természet elintézte a lazítást!Van olyan repedés ahol
1 méter mélyen le lehet látni.
Válasz #10319. hozzászólásra
szerintem nemegyforma a viztartalma se a két főldnek???