Válasz .Richard. #9028. hozzászólásáraAzok ki voltak főtengely alakra öntve, csak méretre faragták őket. Ennek szerintem oka van hogy ekkora vasdarabból kínlódják ki. Azt se tudom mi a fac az az ammónia kompresszor.
Válasz csuti0 #9026. hozzászólásáraTudnak azért, gondolom nem hiába kovácsolták előbb össze. Solis traktorokban is olyan motor van, ami szerintem jobb mint bármelyik nyugati. Igaz a torka nem a mi diesel árunkhoz van.
Válasz Gepi #9024. hozzászólásáraSzia!
MTZ főtengelyt egy kisflexel kifaragnak,oda esztergályos sem kell.
Elképesztő számunkra,hogy milyen "kőkori"szerszámokkal módszerekkel dolgoznak, és mégis mi lesz a végeredmény. Persze e-hez az is kell, hogy vérbeli szakemberek dolgozzanak velük, ami nálunk már kihaló félben van.
Üdv.: Csuti
Válasz .Richard. #9021. hozzászólásáraItt amit 10v15 éve megvettek 612v615ös fendteket20000ért, most a német viszi vissza őket 50000ért. Ez meg csak új lett volna.
Válasz mtz1221 #9020. hozzászólásáraNa jó de ez egy retro cucc. Az, ha nekem tetszik, az azt jelenti, hogy ezer emberből egynek sem, mert nagyon fapados. Szinte pad sincs benne, ha nem veszel bele egy milláèrt.
Válasz .Richard. #9018. hozzászólásáraOlasz kirovecet akartak csinálni, csak nem jött össze. Pedig tényleg benne van minden, amitől no1 traktor lehetne. 13000 köbös motor mehetne egésznap alapgázon, meg az a bevált kamion Zf váltó sem 5000 óránál megy tönkre.
Válasz Erdőjaro #9016. hozzászólásáraA nyomatékot egy klasszikus, 18/6 sebességfokozatú, automata kapcsolású PowerShift sebességváltó csuklóstengely közbeiktatásával kapja. Az elosztóháztól szintén kardántengelyek segítségével jut el a nyomaték a mellső és hátsó tengelyekhez. Ettől függetlenül egy brutális nem komplikált gépet hoztak össze, és még sincs elterjedve.
Válasz mtz1221 #9012. hozzászólásáraNem is kérdeztem, de új gép, új technológia, ki kell ismerni ezt is.
Xcmg mint márka, én sem gondoltam, hogy ekkorák, régen dolgoztunk együtt 2 ilyen márkájú lántlctalpas kotróval, azok még kicsit puritánok voltak a caterhez képest, de mentek egész nap.
Ezzel az elektromos dologgal nem is lenne baj szerintem, az irány jó, inkább q hátterével van baj, mint lítiumbányászat, energiaelőállítás eszközeinek anyaga (napelem, szélerőmű) illetve ezek hulladékainak kezelése.
Jelenleg szerintem ott tart ez dolog, hogy van olyan környezetszennyező, környezetromboló, mint a fosszilis energiák, annyi, hogy kipufogófüstje nincs, csak be gyulladjon ki.
Tehát szerintem ez a zöld nem is annyira zöld. Viszont mint energia, megújuló.
Válasz mtz1221 #9003. hozzászólásáraAbból kiindulva, hogy a rendőrautó másik oldala is meg volt már lapogatva rendesen, szerintem többször próbálkozott a dologgal. A vérnyomása tuti nem 120/80 volt.
Válasz mtz1221 #9000. hozzászólásáraGondolom,ha nagy vonoerő kell, akkor már be van kapcsolva. Ha körmös,mire 2kerèkre áll szerintem össze is feszül, zárva marad. Mert ha zárva van, nem kezd el lèpegetni mint az elejèn mikor emeli az orrát.
Válasz Ares 826 #8992. hozzászólásáraNekem is az jutott eszembe, a film kedvéért talán állo motorral huzták bele. De ha a víz állitotta le, akkor kár is kihúzni. amúgy a víz nem lehetett hideg tèlen kötelet akasztgatni.
Válasz Gumóka #8981. hozzászólásáraSógorom majdnem egy elsőhöz hasonló miatt vált el kishiján. Bálázás közben előtte állt egy falubelije megcsalt asszonyka, meztelenül. Én bacogattam az eset után anyósunk előtt részegen, ő meg majdnem sírva kérdezte én mit csináltam volna. Mondtam ne szégyellje magát mert mire én kiszálltam volna a traktorból, addig lerúgtam volna a gatyámat magamról, meg bele is köptem volna egy nagyot a markomba hogy csúszósan érjek oda.
9080 hozzászólás
Válasz mtz1221 #9029. hozzászólásáraAz öntött eltörhet,silányabb, a kovácsolt az igazi. Anno ez így volt.
Válasz .Richard. #9028. hozzászólásáraAzok ki voltak főtengely alakra öntve, csak méretre faragták őket. Ennek szerintem oka van hogy ekkora vasdarabból kínlódják ki. Azt se tudom mi a fac az az ammónia kompresszor.
Válasz csuti0 #9026. hozzászólásáraItt a boltban biztosan ezt árulják. Volt videó Belarusz, meg MF és dobozrol. Főtengelyt faragták bele .
Válasz csuti0 #9026. hozzászólásáraTudnak azért, gondolom nem hiába kovácsolták előbb össze. Solis traktorokban is olyan motor van, ami szerintem jobb mint bármelyik nyugati. Igaz a torka nem a mi diesel árunkhoz van.
Válasz Gepi #9024. hozzászólásáraSzia!
MTZ főtengelyt egy kisflexel kifaragnak,oda esztergályos sem kell.
Elképesztő számunkra,hogy milyen "kőkori"szerszámokkal módszerekkel dolgoznak, és mégis mi lesz a végeredmény. Persze e-hez az is kell, hogy vérbeli szakemberek dolgozzanak velük, ami nálunk már kihaló félben van.
Üdv.: Csuti
Válasz Gepi #9024. hozzászólásáraVigyél az esztergályosodnak egy 370 kilós vasdarabot, hogy essen neki.

Válasz mtz1221 #9023. hozzászólásáraAz mtz főtengelyre kéne árat kérni
Betegek.

Válasz .Richard. #9021. hozzászólásáraItt amit 10v15 éve megvettek 612v615ös fendteket20000ért, most a német viszi vissza őket 50000ért. Ez meg csak új lett volna.
Válasz mtz1221 #9020. hozzászólásáraNa jó de ez egy retro cucc. Az, ha nekem tetszik, az azt jelenti, hogy ezer emberből egynek sem, mert nagyon fapados. Szinte pad sincs benne, ha nem veszel bele egy milláèrt.
Válasz .Richard. #9018. hozzászólásáraOlasz kirovecet akartak csinálni, csak nem jött össze. Pedig tényleg benne van minden, amitől no1 traktor lehetne. 13000 köbös motor mehetne egésznap alapgázon, meg az a bevált kamion Zf váltó sem 5000 óránál megy tönkre.
Válasz Erdőjaro #9016. hozzászólásáraA nyomatékot egy klasszikus, 18/6 sebességfokozatú, automata kapcsolású PowerShift sebességváltó csuklóstengely közbeiktatásával kapja. Az elosztóháztól szintén kardántengelyek segítségével jut el a nyomaték a mellső és hátsó tengelyekhez. Ettől függetlenül egy brutális nem komplikált gépet hoztak össze, és még sincs elterjedve.
Válasz mtz1221 #9015. hozzászólásáraEz most minek is? Veteránoznak,hogy minden kőkorszak?
Válasz mtz1221 #9015. hozzászólásárapowershift...
https://gepmax.hu/hir/gep-lsm-spirit-europower-traktor-mezogazdasag/
Válasz mtz1221 #9015. hozzászólásáraHidrós
Válasz Erdőjaro #9014. hozzászólásáraElég kis kardánon megy az a 450 lóerő a váltóba.
Válasz mtz1221 #9012. hozzászólásáraNem is kérdeztem, de új gép, új technológia, ki kell ismerni ezt is.
Xcmg mint márka, én sem gondoltam, hogy ekkorák, régen dolgoztunk együtt 2 ilyen márkájú lántlctalpas kotróval, azok még kicsit puritánok voltak a caterhez képest, de mentek egész nap.
Ezzel az elektromos dologgal nem is lenne baj szerintem, az irány jó, inkább q hátterével van baj, mint lítiumbányászat, energiaelőállítás eszközeinek anyaga (napelem, szélerőmű) illetve ezek hulladékainak kezelése.
Jelenleg szerintem ott tart ez dolog, hogy van olyan környezetszennyező, környezetromboló, mint a fosszilis energiák, annyi, hogy kipufogófüstje nincs, csak be gyulladjon ki.
Tehát szerintem ez a zöld nem is annyira zöld. Viszont mint energia, megújuló.
Válasz Gumóka #9011. hozzászólásáraÉs, dicséri ? El nézve el lehet gondolkodni merre felé tart a világ, és miért kellenek az akkugyárak.
Válasz mtz1221 #9010. hozzászólásáraItt van nálunk, a szomszéd cég telephelyén. Volt kollégám kapta
Válasz fexco #9008. hozzászólására
Válasz .Richard. #9007. hozzászólásáraZákányszéken is megesett egy párszor,amelyik veszitett....
Válasz mtz1221 #9006. hozzászólására15:35 nèl lefulladt az MTZ úgy,hogy fordítva akart beindulni.
Megszenvednek a fogpiszkálóinkért. Viszont ezeken a vidékeken a legkisebb a rákban és érrendszeri betegségekben elhunytak aránya.
Válasz mtz1221 #9003. hozzászólásáraAbból kiindulva, hogy a rendőrautó másik oldala is meg volt már lapogatva rendesen, szerintem többször próbálkozott a dologgal. A vérnyomása tuti nem 120/80 volt.
Válasz Praetor #9002. hozzászólásáraKíváncsi lennék a rendőr mérgében állította így meg, vagy mindent mérlegelve.
video
Van egy olyan gyanúm, hogy ha a gumikat kilőtték volna, akkor mindenki olcsóbban megúszta volna.
Válasz mtz1221 #9000. hozzászólásáraGondolom,ha nagy vonoerő kell, akkor már be van kapcsolva. Ha körmös,mire 2kerèkre áll szerintem össze is feszül, zárva marad. Mert ha zárva van, nem kezd el lèpegetni mint az elejèn mikor emeli az orrát.
Válasz .Richard. #8999. hozzászólásáragondolod taposhatta fekve is ???
Válasz mtz1221 #8998. hozzászólására
difizár nem ördögi találmány,de sokszor csodákra képes.
https://www.facebook.com/reel/3203951723244119
Válasz Sanyee #8995. hozzászólásáraSzerintem egy gödörbe feküdt bele.
Elég távolinak tűnik a kombájn alja!
Válasz Sanyee #8995. hozzászólásáraHol a törek a ruhájából meg a nyaka körül ?

Kombájnolás
https://youtube.com/shorts/F0IqoqYqiEM?si=PagXmEYler0jkdTl
Azért leírom, hogy ezt senki se próbálja ki otthon.
Válasz .Richard. #8993. hozzászólásáraSzerintem volt ott raktáron másik, simán beáldozták a film kedvéért.
De a merülős mutatvány az tényleg kemény lehetett, na ezek voltak az igazán kemény nők.
Válasz Ares 826 #8992. hozzászólásáraNekem is az jutott eszembe, a film kedvéért talán állo motorral huzták bele. De ha a víz állitotta le, akkor kár is kihúzni.
amúgy a víz nem lehetett hideg tèlen kötelet akasztgatni.
Válasz JD 4630 #8989. hozzászólásáraLehet is szarrá szedni a vízbe merült DT dózert!
Válasz Gumóka #8990. hozzászólásáraTanult barátom írná!

Neked meg ángyikának kellene a nedvességét ellenőrizni!
https://www.tiktok.com/@secretlifefarmgirl/video/7293152076807327019?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7278263438592296480
Válasz Gumóka #8981. hozzászólásáraNem rossz, nem rossz, de ....
Válasz Gumóka #8986. hozzászólásáraMég a végén lekiismeret furdalásod lenne ha meglépnéd
Válasz Gumóka #8986 hozzászólásár
Keresgélj tovább!
Válasz apuci #8985. hozzászólásáraAzok jók, csak én születtem rossz helyre, hogy itt nincsenek ilyenek.
Válasz Gumóka #8981. hozzászólásáraJó videóid vannak!
Válasz mtz1221 #8982. hozzászólásáraHa megáll, bökni kell!
Őszre sikerült a vetőgépnek a szakaszolását és komplett művelőútvezérlését is az AgOpenGPS -re bízni :) Tökéletesen működik amint a videón is látható.
És a komplett robotkormány meg munkaeszközvezérlés még mindig nem került 1 millió forintba.
Már fejben megvan, hogy lesz a tavaszi vetés is okosítva. Aztán jöhet a fronttartály / permetező automatizálás is nyilván.
short
Válasz Gumóka #8981. hozzászólásáraSógorom majdnem egy elsőhöz hasonló miatt vált el kishiján. Bálázás közben előtte állt egy falubelije megcsalt asszonyka, meztelenül. Én bacogattam az eset után anyósunk előtt részegen, ő meg majdnem sírva kérdezte én mit csináltam volna. Mondtam ne szégyellje magát mert mire én kiszálltam volna a traktorból, addig lerúgtam volna a gatyámat magamról, meg bele is köptem volna egy nagyot a markomba hogy csúszósan érjek oda.
Válasz mtz1221 #8980. hozzászólásárahttps://vm.tiktok.com/ZGJTsh4Hc/https://vm.tiktok.com/ZGJTGJXc7/https://vm.tiktok.com/ZGJTspkun/