Fórum

Stripp-till (Orthman) féle sávos művelésé a jövő! 

Létrehozta: Márk23, 2013-04-10 15:12:48

Új hozzászólás Frissítés
 • Válasz » #751 szanberg | 2018-04-19 00:26:14

  Valószínűleg én sokkal többet aggódom a dolgon mint kéne. Az egyik táblát meghúztuk kombival, hogy legyen egy felszín alakítás, természetesen a sávokba fog kerülni a vetés az RTK-val, csak szemmel nem fog ez látszani. Már kész is a pálya.

  Másik táblán semmi nem történt, ősszel stripcat-ot húztuk, ma befolyattam Norbi injektálójával, mármint amit tőle vettem, holnapután odakeveredünk vetni is már, szerintem jó lesz.

  Nem tudtam kapni a maximára sor elővágó egységet, 6 db volt összevissza az országban, nekem 8 kellett volna, ebből kettőt megvettem azt felrakom a traktornyomban futó kocsikra, jövőre lesz mindenhol.

  Továbbá a kocsi feszítő rúgóit is tudom még erősebbre akasztani, ezt is megteszem vele, egyébként mindezek nélkül is áttörte a kemény felszínt, csak nem mertem így belevetni, hogy totál lyukasra volt járva minden sáv.

  Lesz kétféle megoldás, meglátjuk melyik milyen lesz.

  Kapott nitrosolt sávba vetés előtt, mag kap majd sor mellé is még egy adagot az injektálóval és kész, ossza be azt a 400 liter 30%-osat magának hehe

 • Válasz » #750 .Norbert | 2018-04-17 21:47:08

 • Válasz » #749 Vinkó75 | 2018-04-17 19:22:22

 • Válasz » #748 Vinkó75 | 2018-04-17 19:21:40

  Válasz Dns8 #744. hozzászólására

  Nincs ezzel semmi gond. Ha volna a havernak elővágó tárcsája a vetőgépen. Idén direktbe nem volna a vetés. A magágy és az alatta lévő talaj állapota hibátlan. A takarónövényes gyommentesen ment a tavaszba. Itt vannak még nem elmunkált,gyomtól kizöldült szántások. Na az érdekesen fog idén szójázni.

 • Válasz » #747 Vinkó75 | 2018-04-17 19:14:11

  Válasz szanberg #742. hozzászólására

  Elővágó a vetőgépre. Bár nem ismerem a földed. De ha vizes, a kombi megcibálja....a kemény részeken nagy rögöket fog kiszakítani. Vetés előtt még csapatod párszor. Akár hengerrel is, növekszik a menet szám. Ha csak a felső 3-4cm van letaposva az még elmegy...hisz alá rakod a magot a vizesbe. Idén hasonlóba szaladtam bele. Kb 3 hete ment a kultivátor kb 20cm mélyen beforgatva a zölden maradt szármaradványt. És takarította a vad túrásokat. Későn ért oda a kombi. Kicsit kiszáradt. Ezért megkapta a hengert,így ment bele a szója. Idáig tökéletesnek néz ki, nem beszélve az asztal minőségű talajról.

 • Válasz » #746 Dns8 | 2018-04-17 17:44:34

 • Válasz » #745 .Feco. | 2018-04-17 07:55:16

  Válasz Dns8 #744. hozzászólására

  Szánts te ha akarsz, sokan köszönjük de ebből az utcából már meg jöttünk!

 • Válasz » #744 Dns8 | 2018-04-17 04:03:23

  Válasz szanberg #742. hozzászólására

  Nem kell túlvariálni a dolgokat szántani kell és kész.smile thumbup

 • Válasz » #743 Becő | 2018-04-16 22:47:21

  Válasz szanberg #742. hozzászólására

  Mi elvetettük a sávot napraforgóval. Kukoricát akartam, de 100as rudlik járták a földeket, a takarónövényeket mind megették és összetapostak mindent. Néhol nem tudta a vetőgép átszakítani a talpat, ott beton az alja, de a nagyobb részében áttörte azt az 5-6cm kemény részt.

 • Válasz » #742 szanberg | 2018-04-16 07:01:17

  Valaki vetett idén már striptillbe?

  Én tegnap néztem körbe, lassan beindulunk, csak még most álltunk fel technológiailag is, illetve napraforgót vetjük, még van egy kicsi belőle és ez kifújt.

  Szóval. Amit most látok és nem is teljesen értem, hogy basszus au összes szarvas keresztül kasul járkált a besávozott földemen és komolyan mondom mindegyik a sávokban járkált, mint a juh is mindig a kijárt nyomában megy ugye és csíkosra járja a legelőt is ahol húz kifele.

  Szóval össze van dagasztva a sáv és nem tudom mit kéne csinálnom hirtelen.

  Elvileg ma meghozzák a sáv injektálót Norbiék, először is ezzel megpróbálom, ez felvágja a talajt némileg, van a taposásból eredően egy kis kérgesedése meg a múltkori eső is felverte amúgy ezt is de nem nagy a baj, csak tegnap kimentem üres vetőgéppel húzkodni rajta egy kicsit és látom, hogy a patanyomoknál s közöttük a magok nem fognak totál 100% egyenlő mélységbe kerülni az a helyzet.

  Szóval ha ezen síkál az injektáló akkor okés, meg fogjuk nézni ezt, de gondolkodtam azon is, hogy kombinátorral áthúzom az egészet az vetés mélységben felvakarja a taposásokat is meg egyengetne rajta ugye, viszont pont ezt nem akartam volna, hogy teljes felületen borzoljam a földet ami egyébként olyan mint a szivacs, rettentően jó nedves puha mélységeiben.

  Vagy, felveszem a sávhúzót sekélyebbre, kb 20perc átállítani és újra megjárom vele a földet és csak a sávokat kapáltatom át. Ezzel csak annyi a bajom, hogy lassabb némileg meg annyira sekélyen nem tudom járatni mint egy kombinátor menne bár szerintem nem galuskázná fel, nagyon jó magágykészítő képessége van neki.

  Valaki agyalt hasonló dolgokon?

 • Válasz » #741 Radocz | 2018-04-01 07:32:36

  2013 ban én is láttam jövőképet a sávhúzásban.

  Hajdúböszörményben egy KITE-s dolgozó ajánlotta. Felajánlottam a közelben két ha-t próbára. Nem lett belőle semmi.

  Rákérdeztem itt a Fórumon, hogy kinek mi a véleménye?

  Nem kezdtem el.

  Biharban 100 ha felett alkalmazzák.
  Mivel én a forgatásnélkülit "tesztelem" ezt már ott nem kezdem el.

  Viszont .Feco. közelében van még két hektár, ami benevez ebbe a sávművelésbe kontrollként.
  Ha hosszútávon sikerül javítani a hektáronként hasznon, akkor mind így lesz műveltetve. Vagy a TMMG-vel.

  Egyszerű eldönteni.

  smile cowboy

 • Válasz » #740 szanberg | 2018-03-30 21:20:38

  Válasz Drisa #739. hozzászólására

  Nem fogom húzni, ősszel besávoztam a földeket, injektálóval fogom befolyatni a nitrosolt még a sávokba aztán vetünk bele.

  Illetve van maszek műveletlen tarló őszről amit ha megkell művelni, akkor sávhúzóval lesz de ez még kérdéses, lehet nekiállnak kiszántani a 20 hektáros táblát mtz-vel aztán mire végeznek csonttá szárad és nem lesz semmi vetés abba, hát remélem nem így dönt a gazda mert a sávhúzásban van jövőkép ebben meg nagyon nincs...

 • Válasz » #739 Drisa | 2018-03-30 20:08:10

  Válasz szanberg #738. hozzászólására

  Sávművelőt meghúztad már? Ha igen várjuk a videót...

 • Válasz » #738 szanberg | 2018-03-11 09:36:00

  Válasz lac* #737. hozzászólására

  Használtan vettem egy 8 soros csukós függesztett Maximát és a front tartályt, nem volt választásom, egyébként kicsit félek is a villany motoroktól, 12V-esetében nincsenek csodák itt meg ha kikell lapátolni hektáronként 250kiló műtrágyát az már nem kevés.
  Tudom, a Horsch vetőgépeken is igen jól üzemelnek régóta, de ez esetben maradi vagyok, a CO6 vetőgépünk is mechanikus accordos és jobban örülök neki mint a villanyosnak.

  Egyébként táblavégi fordulót beprogramozom és egy gomb nyomásra működik minden, megyek tempóval vetésben, föld végén gomb megnyom, betudom állítani, hogy a műveletek között idő teljen el vagy sem, vagy métereket megy a gép vagy nem, gázt leveszi beállított értékre, műtrágya talajkereket felemeli aztán a hárompontot is stb. Így nemkell a sok moslékkavarót fogdosni hehe

 • Válasz » #737 lac* | 2018-03-10 18:40:36

  Válasz szanberg #736. hozzászólására

  Konkrétan a kite az orthmanokra próbálta a fronttartályt Gaspardo PA2-est.És szerintük ez volt a gond velük,menetközbe a motor hűtőventillátorja valahonnan beszívta a műtrágyaport. Le is álltak emiatt erről a szisztémáról,lett helyette mechanikus műtrágyaszóró a striptillre.
  Mai napig eladó a 2db Gaspardó, fent van a honlapjukon,újszerűnek hirdetik de eléggé leharcolt darabok.
  Miért nem elektromos meghajtásút vettél? A Kuhn műtrágyaszórói,ezek szerint frontartályai is, egy az egyben Rauch gyártmányok

 • Válasz » #736 szanberg | 2018-03-10 09:59:01

  Válasz lac* #727. hozzászólására

  Nem üzemeltem még be, repce vetés előtt akarom majd használni mikor besávozom a gabona tarlókat akkor leraknám a műtrágyát bele, túl sokat nem fogom használni mert olyan vontatottnak érzem a munkavégzést majd vele, meg végülis kukorica szója nálam komplexet nem kap, nitrogén pótlásra berendezkedtünk úgy ahogy alább írtam, ha lesz napraforgó sávba az elé mehet meg a repce ugye.

  Az totál marhaság, hogy motor beszívja a műtrágya port, az egy zárt rendszer abból ki levegő csak hátul lép ki, amikor meg megállsz tankolni egykét bigbag kivágása és bele eresztése nehogy már gondot okozzon.

  Ha megjön a jobb idő és elkészülünk minden mással akkor fel fogom rakni a gépre meg a csövezést kitaláljuk, hogy könnyen gyorsan lehessen fel-le szerelni majd, kipróbálni a leforgatást beállítást, hidraulikát összehozni mert kell ugye egy kör ami a hidromotort hajtja meg egy kör ami a talajkereket emeli-süllyeszti, igaz 6497-re nekem van front kardánom is, azzal is meg lehetne hajtatni akár, de nem szabom át, így gyári, 4 kör van a gépen, elől igaz csak egy van kivezetve de majd csövezéssel megoldjuk ezt szépen hátulról.

  Ez egy Kuhn tartály levonó szerint de bele van sütve mindenhová hogy Rauch, épen a minap néztem.

 • Válasz » #735 szanberg | 2018-03-10 09:45:08

  Válasz .Feco. #733. hozzászólására

  Annyi, ha március végén be injektálom nem 3 hétre rá akarok vetni hanem egy hét múlva kb. Ha idő nem alkalmas akkor tolom a kijuttatást is vetés előtt, csak annyit akarnék vele, hogy pihenjen cseppet a műtrágya a sávban ne rögtön abba vessek bele, nehogy valamiféle csírázási problémát okozzon.
  Ha vetéssel egy menetben raksz ki szilárd műtrágyát vetőgéppel sor mellé annak is kell idő míg odaér a gyökér, sőt ott több is mert mellette és mélyebben fut a csoroszlya érted, mégis jól működik ez a megoldás is, egyébként értem amit akarsz mondani, ki fogom próbálni megosztva is, annyi, hogy túl sok munkát nem akarok, maradjon egyszerű a megoldás, annyival kevesebb a taposás meg minden tudod.

  Máskor márciusban szétszórtuk a karbamidot vagy pétisót, vagy akár az ammóniázás ugye, bekombiztuk és mentünk vetni rá 2hétre, ebből is lett rekord 15-16 tonnás kukorica már nem is egyszer és akkor semmi megosztás nem volt.

  Végülis 8 soros az injektáló, lehet vele seperni rendesen, haladós a történet, majd kipróbálom és meglátom, annyi a gond, hogy az a traktor vontatja majd amelyikkel vegyszerezünk is, az meg elég sok mindig, 6-7 féle kultúrát vetünk minden évben van mit csinálni, az emberek meg mindig kevesebbet akarnának már dolgozni...

 • Válasz » #734 bobo77 | 2018-03-10 09:16:51

  Válasz .Feco. #733. hozzászólására

  Gabonában ez hogy alakul nálatok? 3-4-5adagban a nitrogén? Egyszerre 100-150-200l nitro?

 • Válasz » #733 .Feco. | 2018-03-09 21:40:47

  Válasz szanberg #726. hozzászólására

  Szerintem kevesebbet tegyél vetés előtt, és többet sor melle, inkább azt is elosztva több részre... ha márciusban sokat teszel ki, április közepén vetsz, az április végére kezd kelni, akkor kell az első tápanyag adag, de meg az is inkább fentebb, mire Leér a gyökere 15 cím melyen lesz már május közepe van, két hónapig második le meg eteted a gyomokat...
  én inkább 150-et tennék vetés előtt és 2x150-et sor melle állományban...

 • Válasz » #732 Feri | 2018-03-09 20:24:43

  Válasz Sz_Pisti #730. hozzászólására

  front-tartályról beszélek,lehet,hogy van frontszóró is,de én még ilyet nem láttam.

 • Válasz » #731 lac* | 2018-03-09 20:24:21

 • Válasz » #730 Sz_Pisti | 2018-03-09 20:15:27

  front műtrágyaszóró vagy fronttartály, nem mindegy

 • Válasz » #729 lac* | 2018-03-09 20:15:01

  Válasz Feri #728. hozzászólására

  ez a kérdés,jó lenne,ha valaki akinek van és használja is,elmondaná mi is a helyzet

 • Válasz » #728 Feri | 2018-03-09 20:06:47

  Válasz lac* #727. hozzászólására

  kérdezem,hogy tudja a motor beszivni a port,amikor
  zárt csövön kerűl hátra,oda ahol elosztókkal be van vezetve a talajba.A tartály felülről fedve van,ha kifogy a műtrágya, akkor sem tudja felfújni a maradék port.Véleményem az,hogy egy hagyományos tányéros függesztett szóróval,hátszéllel a motor többet kap.

 • Válasz » #727 lac* | 2018-03-09 19:11:56

  Válasz szanberg #726. hozzászólására

  A kitések szerint,a front műtrágyaszóróval az a gond,h a motor beszívja a műtrágyaport. Nemtudom mennyire igaz ez,te már beüzemelted a gépet,tapasztaltál ilyet?

 • Válasz » #726 szanberg | 2018-03-09 17:24:27

  Nahhh szóval a sávművelés beindult. Van többféle sávozott táblám, van ami echte tarló, van ami hántott, van ami le is lett tarlóápolva.
  Lényeg, hogy megvettem Norantech-től a folyékony injektálót, egy 8 soros masinát, amin a kocsikat eltolva bármilyen kapás állományba is tudok majd sor mellé folyatni nitrosolt.
  Időközben variáltunk a beszerzésen, kap egy farmgépes komplett menetarányos kompjúterizált rendszert, lényegében egy kertitox permetező egységet amivel monitorról tudjuk kabinból a kijuttatandó mennyiséget szabályozni majd, illetve a menetarány ugye az jó dolog.

  Azt terveztem, hogy március végén a sávokat be injektálom 300liter nitrosollal, vetésmélység alá lefolyatom az anyagot, majd 1-2hét múlva bele vetek a sávokba. Aztán kelés után még sáv szélébe további 100 litert kitolnék szépen. Közben 3 féle startert fogok kipróbálni a fele területemre összesen, illetve egy cinkes lombtrágyát tervezek még rá, ezt teljes felületre.

  Van front műtrágya tartályom szóró egységgel, ezzel pedig repce és napraforgó alá a sávokba leszóratnám a komplex műtrágyát majd, nitrót nem akarok vele pótolni mert nagyobb mennyiségre úgysem alkalmas, vetéskor meg amúgysem szeretem a tökölést.

  Mit szólsz a technológiához?

 • Válasz » #725 szanberg | 2018-03-09 10:49:40

  Válasz Berkó_ #723. hozzászólására

  Kukorica után egy dolog kell ha búzát akar az ember vetni, nitrosol. Bekell fújni a tarlót vele és úgy bedolgozni, hogy a nagy pentozán hatást el lehessen kerülni, az a baj nekünk elég későre esik általában a kukorica aratás már, akkorra esik csapadék is, ragadnak a földek a tárcsázás már nehézkés szóval néha-néha én is megpróbálom de a végére mindig gány munka, mancsolás van belőle, egyébként nyílván nem rosszabb elővetemény mint egy napraforgó, ha a szár kérdést meg tudod jól oldani.

 • Válasz » #724 szanberg | 2018-03-09 10:47:08

  Válasz Berkó_ #723. hozzászólására

  Nem is mély művelésről szól ez a rendszer, az előbontó késeket le lehet jól helyezni az inkább repce vetés elé lehet szükséges, búzának egy 15cm-es elővakarással tökéletes alapot tudsz képezni és akkor az erőigény sem nagy, halad a meló is valamint egy menetben mindent megoldassz.

  Ha egyszer egyenesbe jövünk, befejeződnek a régi épületek rendbetételei, gépszín építés egyebek, szóval ha ezeket sikerült megoldani hosszútávra akkor azt gondolom ez irányba fogok elmenni az egyszerű munkaszervezés végett és bár a videókból nehéz meggyőzni az embernek magát, én beszéltem felhasználókkal, ez egy jól működő rendszer.

 • Válasz » #723 Berkó_ | 2018-03-09 09:42:24

  Válasz szanberg #722. hozzászólására

  Nekem meg most az a meglátásom, hogy nem biztos hogy kell a mélyművelés a búzáknak (Bár én annak vagyok a híve). Az egyik nagygazda kukorica tarlót kétszer megjárta rt-vel sekélyen, aztán vetés. Olyan szép a búzája, mint itt a környéken senkinek se. Ezt már több éve így csinálják 8-9 tonnás átlagokkal. Ja a kukorica Stip-tillbe ment, és az is jót mutatott, de annak a terméseredményeiről nem tudok.

 • Válasz » #722 szanberg | 2018-03-09 08:21:42

  Válasz Drisa #721. hozzászólására

  Igen ez angol vetőgép. Nézegettem a videókat 9tonna feletti hozamokat mutatott a kombájn, de akivel beszéltem is nagygazdával Lengyelben egy gépkiállításon ők is azt mondták, hogy 10tonna feletti játékok vannak búzából és akkor csak úgy direkt belehúzzák mondjuk repce után a tarlóba ezt az Mzuri vetőgépet, kevesebb műtrágyával kevesebb maggal mint hagyományos technológia esetében.

 • Válasz » #721 Drisa | 2018-03-08 10:52:31

  Válasz szanberg #720. hozzászólására

  Angliai? Mekkora termést nézel ki belőle? Ott gondolom alap hogy ennyire nagy a kalász betegségek aránya. Elég ritkának tűnik a búza, nem? Mármint kevés a kalász.

 • Válasz » #720 szanberg | 2018-03-07 21:05:48

  Nem épen Orthmann, de striptill, csak épen kalászosokhoz, múltkor is téma volt, tolok pár linket:

  https://www.youtube.com/watch?v=iqTZaWXNRWc

  https://www.youtube.com/watch?v=SfGCY2SRl3Q

 • Válasz » #719 szanberg | 2017-11-15 06:55:27

  Válasz Pilátus #717. hozzászólására

  Ahha....épen tegnap volt itt egy ismerős és mondta, hogy megvették a lemken váltvaforgatót most meg az IH-ekével szántanak mert a 160-as ZTS az utóbbival elboldogul a lemkennel meg nem bírtak csak állt egyhelyben azonos mélységnél.

  Különben zúzó meg minek?
  Egy sima RZ-vel is tökéletesen lezúzható a tarló ha le akarod, a képen csak egy tavaszi próba volt, egy maszek tábla kifagyott tavaly ősszel és így maradt tavaszra, egyébként a striptill eszköznek nem számít

 • Válasz » #718 Radocz | 2017-11-15 06:17:58

  Tegnap élőben láttam egy ilyen sávos művelő eszközt, ami már dolgozott.

  arra is kaptam okosítót, hogy homokon tavasszal jól lehetne használni.
  nem az előadó mondta, hanem a hallgatóság közül a mellettem álló.

  smile cowboy

 • Válasz » #717 Pilátus | 2017-11-14 22:28:23

  Válasz szanberg #715. hozzászólására

  Lemken ekét vegyél és azzal lehet most is szántani...smile whistling
  Egy vízszintes profi szártépő nagyon kellene egy ilyen strippes gazadaságban mint ami a képeken látszik és ez az alapja.

 • Válasz » #716 szanberg | 2017-11-14 18:26:05

  Egy kis frissítés saját idei strip képekből:

 • Válasz » #715 szanberg | 2017-11-14 18:21:39

  Válasz Drisa #711. hozzászólására

  Szerintem túlspirázod, én hoztam már ollyan eszközöket tréleren, hogy begyúlt volna hajad ha láttad volna.
  Sem a kverneland aki kiadta volna neked demóra nem kért volna extra biztosítást sem más. kresz szerint sem szükséges de mindegy.

  Feribácsi elvitte látod, ki akarta próbálni, ki is próbálta és majd leírja véleményét de teccett neki, most akarja összeszedni a rendszert télen.

  Én végülis kukorica után nem tudtam sávozni mert saras lett a pálya, még szántani sem tudunk, de ha neadjIsten kifagynánk a maradék szántásból akkor sem vagyok megijedve mert én tavasszal vettem meg a Stripcat-et aztán ki is próbáltam akkor rögtön még tarlón és bár nem igazán működik itt a tavaszi talajmunka, ezzel lehetett aztán dolgozni -hozzáteszem idei tavaszon azért a jól felfagyott és épen megfelelő nedvességgel bíró földet lehetett művelni.

 • Válasz » #714 Mf-es? | 2017-11-14 11:20:03

 • Válasz » #713 Becő | 2017-11-02 18:03:53

  Válasz Drisa #701. hozzászólására

  Szia! Nem tudom milyen talajon gazdálkodsz, de ha kötött akkor NE tavasszal műveld a sávot.
  Idei évi tapasztalat. Ez az év jó indikátor év volt szárasságból.

 • Válasz » #712 Pilátus | 2017-11-01 22:27:27

  Válasz szanberg #706. hozzászólására

  Minek injektálnál teee!!Ilyen olcsón és könnyedén mint ahogy neked nyomják az ammóniát a fölbe semmi mással nem lehet és nem is érdemes.Tavasszal főleg semmivel nem lesz jobb mert a gáz" verhetetlen.
  A sorba azt ősszel csinálják itt is kompexxel és nem injektálják azt sem mert egy nagy tartályból megy a szilárd a sorba.Ősszel,ősszel... így csinálták az "őszek" is.

 • Válasz » #711 Drisa | 2017-11-01 22:07:49

  Válasz szanberg #707. hozzászólására

  Én is azt hittem, de nem mert biztosítást kellene kötni rá baleset végett. Hivatalos fuvarozóknak ugye van ilyen de az 80-100 ezer körül lenne oda vissza.

 • Válasz » #710 szanberg | 2017-11-01 21:32:07

  Válasz Kisvuk #709. hozzászólására

  Most már nem nagyon működne szerintem mert itt saras a pálya és megcsíkozni nem sok értelmét látom, jólenne ha művelődne is a sáv némileg érted. De a csupasz szójatarló még jó lehet, viszont a kukorica paplan alatt tényleg sár van ott már valóban kétes a sikeressége

 • Válasz » #709 Kisvuk | 2017-11-01 21:28:48

  Válasz szanberg #708. hozzászólására

  Szójatarlón már nem is működne a sávművelés vagy csak nálad nem?Én még most szeretném "becsíkoztatni "a szójatarlómat ha lesz aki megcsinálja.

 • Válasz » #708 szanberg | 2017-11-01 20:26:43

  Válasz Feri #703. hozzászólására

  Kukorica után mindenképpen! De ha tavasszal akarsz sávozni akkor már nem szükséges mert az addig túlérő félig elbomló szármaradványok egy normális zúzásképű adapter után nem fognak gondot okozni, viszont ősszel a paplanba nyílván nem lehet velük faszán melózni főleg, hogy már ragad alatta.
  Itt már nem is kell sávművelésen gondolkodni, egy kis fél hektáros szója tarlóm maradt még amit megfogok próbálni valamikor lehet egy fagyni kezdő reggelen, ha meg nem jó a melója akkor kiszántom oszt jónapot ezt direkt azért hagytam meg, hogy tudjak kísérletezni rajta ilyet.

 • Válasz » #707 szanberg | 2017-11-01 20:22:49

  Válasz Drisa #705. hozzászólására

  Egy 4 soros demógépért utánfutóval is el lehet menni meg egy 6 sorosért is, de te tudod én kipróbálnám azért most is

 • Válasz » #706 szanberg | 2017-11-01 20:21:22

  Válasz Feri #704. hozzászólására

  Neeem az 6 soros és az is marad.
  Marha jól üzemel a Trimble RTK, így a 6 soros sávhúzó nyomába injektálunk majd 8 soros géppel vetünk bele

 • Válasz » #705 Drisa | 2017-11-01 19:41:24

  Válasz szanberg #702. hozzászólására

  Mert akkor lesz elérhető gép. Kvernit el lehetne hozni demozni, de szállítást kellene fizetni oda vissza. Viszont megnéztem a gépet és mint mondtam gyenge muzsika. Így nincs értelme elhozni sem

 • Válasz » #704 Feri | 2017-11-01 19:40:08

  Válasz szanberg #700. hozzászólására

  akkor nyolc soros lesz a Stripcat?

 • Válasz » #703 Feri | 2017-11-01 19:37:30

  Válasz szanberg #702. hozzászólására
  Holnap demózok egy négy soros Kvernit,azért vállaltam be,hogy lássam kötöttbe mit dolgozik összel.De látatlanban,az a véleményem,hogy kukorica után összel,kora tavasszal 1-1 rövidtárcsának kell megelőzni a sávkészitést,szója,napra alá.

 • Válasz » #702 szanberg | 2017-11-01 19:06:51

Gép- és alkatrész kereskedők, gépgyártók

Lista megtekintése
AB REX Kft.
Agráció Kft.
Agriline Kft.
Agro-Alfa Kft
Agro-Boma Mezőgép Kft.
Agro-H.M.G Kft.
Agro-man
Agro-Tipp Kft.
Agroázis Kft.
Agrobörze
Agrofém71 Kft.
Agrogyanta Kft
Agroker Eger
Agroko95 Kft.
Agromaster Kft.
AGROPARK
Agrospic Kft.
Agrotec Magyarország Kft
Agrowolf Kft.
Alfa-Gép Kft.
Andest 2005 Bt.
Auditker Kft.
Axiál
Balla Imre
Bartifarm Kft.
Baywa GMZ
Bezerédi Agro Kft.
Biomassza Magyarország Kft.
Borsod Agroker Zrt
Bükkhegyi András
Clear-Globe Kft
Crystal- Mezőtúr Kft
D+V 1999 Kft.
Dorker Kft.
EAgro Kft.
Erdőgépker Kft.
Eu-GépKer Kft.
Farkas Szervíztechnika Kft.
Farmgép Kft.
Forma Hungária Bt.
Für Gábor E.V
GÉPKÖZVETÍTŐ
GI-GA Farm Kft.
Gravetti Kft.
Győri Agroker Zrt.
Hergon Plus Kft
Homokháti Agrogép
HSC Motor Kft.
Idea Traktor Kft.
IKR Gépkereskedelmi Kft.
Invest Gépkereskedelmi Kft
KaposFlex Gumikereskedelmi Kft.
Kárpáti Hungary Kft.
Kelet Agro Kft.
Készenlét Zrt.
Király Ferenc e.v.
Kistata Agro Kft
Konzum Trade Kft.
Kovács Katalin E. V.
Kuhn Center Magyarország
Kühne Mezőgazdasági Gépgyár Zrt.
Leták Mezőgazdasági Gépgyár Kft.
Magtár Kft.
Megazet Kft.
Metal Gold 2001 Kft.
Mező-Gép Agro Kft.
Miskó Gábor e.v.
Multiva Magyarország Kft
Novara Coop Kft.
Nyírker Kft.
Oraker Kft.
P+K 3000 Kkt.
Pálinkó József E.V.
Payer Ádám e.v.
PIK-PAK Korona
Polyduct Zrt.
Quivogne CEE GmbH
Realagro Kft.
ROBIX-MIKRO Kft.
ROSI TEH D.O.O
Royal Machines Kft.
Royal-Kert Kft.
Satamo Plus Kft.
Schriffert Kereskedőház Bt.
Selector Export-Import Kft
Sinaopt Kft.
Sokoró Kft.
Stand-Agro Kft
Start Agro Kft.
Sz-Agro 2007 Kft.
SZAL-AGRO Kft.
Szekeres Kft.
T-Oriens Kft.
Takács Lajos
Té-Géta-68 Kft.
Tihanyi TB Kft.
Törő Gépek
Trakodó Kft.
Truck Central Kft.
Újhelyi Kft.
VAgro Mezőgazdasági Gépgyár
Valkon Kft.
Vektor-Holding Kft.
VÉRTESKER Kft.
Wild Control Kft.
Zetor-Vas
Ádám és Társa Kft.
Agratech Gépker Kft.
Agriszervíz Kft.
Agro-Békés Kft.
Agro-Contakt 2000 Kft.
Agro-Magic Kft.
Agro-Roll 96 Kft.
Agro-Viko Kft.
Agrobazár, Benjamín Popély
Agroconnect Kft.
Agrogép 2004 Kft.
AgroHof
Agroker Holding Zrt.
Agrolánc Kft.
Agromehanika Kft.
Agroshop
Agrosprinter
Agrotec Magyarország Kft.
AJG Gépgyártó Kft.
Alp-agro
Atra Kecskemét Kft.
Austropannon Kft.
Babus Zoltán egyéni vállalkozó
Balog Mihály
Baumachinen Kft.
Bedenek és Társa Bt.
Bihar-Express Kft.
Bohr
Busa Bt.
Cívis Mezőgép Kft
Contstar Kft.
Csiszár Csapodi Kft.
Diós-Gumi Kft
Doxmand
Egyedi GépKer Kft.
Erőgép-Szervíz Kft.
Everris International
Farmcenter Kft.
Fliegl Abda Kft.
Földvársarok Kft.
General-Agri Hungary Kft.
GG 55 Kft.
GM Agro.net Kft.
Gumiarzenál Kft.
Hanki-ker
Hidro Master Kft
Horizont Trade Kft.
Hungarpol Sp.z o.o.
Idea-Agro Kft.
Intradelog Kkt.
Japán Kistraktor Importőr
Kärcher Hungária Kft.
KC-Békés Kft.
Kerti Gépek
Két Kata Kft.
Kiskorpád Gépker Kft.
Kite Zrt.
Kosditrade Kft
Kőrös-Welt Kft
Kukoricavetőmag.hu Kft.
Lakkos Kft.
Madarász Kft.
Mayer László egyéni vállalkozó
Mészáros Lajos e.v.
Metalwolf Kft.
Milsteman Kft.
MTE Speciál Kft.
Nagy Antal EV
Nowton Bt.
Odisys Bt.
P.G.-MOBIL Kft.
Pal-Tis Kft.
Pap-Agro Kft.
Penda Kft.
Pintér László e.v.
Promo plusz kft.
Raho-Ker Kft.
Rexxon-Trade Kft.
Romeplow Hungary Bt
Rotáció Kft.
Royal Marine Kft.
Sasform Agrotechnika Kft
Sato-Gép Kft.
Seed-Imex Kft.
Servitec Kft.
Sióagrár Kft
Speed-ex Kft.
Starex Pro Kft.
Strautmann Gépgyártó Hungária Kft.
Szakadáth-Gépker Kft.
Szegána Kft.
Szemi-Agro Kft.
Takács Dinasztia Kft.
Tartálygyár Kft
Tempel Kft.
Tisza Consult Bt.
Trade Impact Kft
Traktor Trade Kft.
Turquagro Kft.
Väderstad Kft.
Valbert Bt.
Városkert Gépipari és Kereskedelmi Kft.
Velox-Ker Kft.
Villám István
Wirax-Hungária Kft.
Zootechnika Gépgyártó Kft.
Társkereső hirdetés
[bezárás x]