Válasz VMisi #8374. hozzászólásáraNálam a szemek nem olyan aprók mint tavaly, de sok a fél vagy negyed kalász. Vagyis a kalász megvan de szem csak a felében van.
Válasz Gatti #8373. hozzászólásáraNem csináltam képet. Pár napja még puha volt a mag. A szár is teljesen elszáradt. Van pár kalász ami az átlagnál alacsonyabb száron van, azokon van zöldesebb kalász.
Válasz VMisi #8371. hozzászólásáraképed van róla hogy milyen? Elvileg ha elszárad akkor is tudja még táplálni a szemeket, mondjuk kérdés a szára mennyire száradt el, vagy csak a levél.
Válasz SzikiSzokeveny #8369. hozzászólásáraMeglepődtem én is amikor ma roppant a fogam alatt a búza. Amikor a kalászt dobta volt eső, de a szemek olyan csoffadt, kis vékonyak, hogy szörnyű. Kétségeim vannak, hogy a 20 mázsát adja-e amire szerződtem.
Válasz SzikiSzokeveny #8365. hozzászólásáraŐsziborsó, 15-16 vízzel.
Ha hagytuk volna tovább kipereg.
Így felraktuk a tökmagszáritora, simán levegővel leszárad.
Saját használatra kell.
Nyers tisztitatlan átlag 43q -1-2% szemét, por.
Búzában lesz ahol 2tonnát is alig fogja elérni a termés,átlagban 4tonna körülire számolnak ,persze ahol jó időben kapta a csapadékot,ott akár még táblánkénti rekord is születhet,de lehet 1km re már feleannyi sem lesz.
Válasz Gatti #8336. hozzászólásáraNem dicsekvés de ez pont az enyém volt két faluval arrébb,ami itt helyben volt az is 52-53körüli ott valószínű tőbb eső volt,tovább volt zöld!
Válasz mtz1221 #8335. hozzászólásáraNálunk, ahol a dánoknak állítólag 9 tonnás őszi árpája volt, közvetlen mellette ősszel elvetett tavaszi sörárpa 35 mázsát adott. Mi lett volna, ha tavasszal vetik? Ki sem kel?
Válasz Agromókuss #8325. hozzászólásáraSzia.
Amit nem írtak, hogy sokat hordhat vissza a kalászvisszahordód. Azon a mennyiségen csökkents. Vagy nyissa a magrostán vagy zárj a törek rostán.
Gondolom érett, ha a vize alacsony, mondjuk 16 alatti, akkor töri, darálja. Minél szárazabb, annál jobban.
8478 hozzászólás
Abból mi az igaz hogy a jászságban árpa termések 2,5-3 t körüli termések vannak?? Szalma meg 3-4 nagy kocka bála???? Ki mit tud róla mondani???

Válasz medikus #8376. hozzászólásáraNem, itt az aszály a bűnös. A partos felsült részeken van ezekből a legtöbb.
Válasz Gatti #8375. hozzászólásáraMegfagyott a hegye!
Válasz VMisi #8374. hozzászólásáraNálam a szemek nem olyan aprók mint tavaly, de sok a fél vagy negyed kalász. Vagyis a kalász megvan de szem csak a felében van.
Válasz Gatti #8373. hozzászólásáraNem csináltam képet. Pár napja még puha volt a mag. A szár is teljesen elszáradt. Van pár kalász ami az átlagnál alacsonyabb száron van, azokon van zöldesebb kalász.
Válasz VMisi #8371. hozzászólásáraképed van róla hogy milyen? Elvileg ha elszárad akkor is tudja még táplálni a szemeket, mondjuk kérdés a szára mennyire száradt el, vagy csak a levél.
Válasz VMisi #8371. hozzászólásáraSzerintem azért mert elszáradt a növény és nem tudta kinevelni.
Válasz SzikiSzokeveny #8369. hozzászólásáraMeglepődtem én is amikor ma roppant a fogam alatt a búza. Amikor a kalászt dobta volt eső, de a szemek olyan csoffadt, kis vékonyak, hogy szörnyű. Kétségeim vannak, hogy a 20 mázsát adja-e amire szerződtem.
Válasz SzikiSzokeveny #8369. hozzászólásáraCegléden is, láttam tegnap facebookon.
Csárdaszálláson már búzát vágnak.
Válasz mtz1221 #8367. hozzászólásáraitt meg minden xar lett
Válasz Gatti #8364. hozzászólásáraVOLT, CSAK VALAHOGY AZ ÁRPÁK JÓK LETTEK. BÚZÁK ITT SEM LESZNEK 2.5-3 TONNÁTÓL JOBBAK.
Válasz SzikiSzokeveny #8365. hozzászólásáraŐsziborsó, 15-16 vízzel.
Ha hagytuk volna tovább kipereg.
Így felraktuk a tökmagszáritora, simán levegővel leszárad.
Saját használatra kell.
Nyers tisztitatlan átlag 43q -1-2% szemét, por.
Válasz rtamas1976 #8355. hozzászólásáraAz hogy? Itt az egyik legkevesebb csapadek volt, mégis még legalább egy hét. Itt pletyka szinten 8000 az ár.
Válasz mtz1221 #8362. hozzászólásáraAkkor ott nem volt akkora aszály mint erre, Itt 30q/ha körül vágnak.
Válasz rtamas1976 #8355. hozzászólásáraSzia!
Van rá árad?
Válasz apuci #8361. hozzászólására5.5 hektárról, de legalább 1-1.5 tonna a földön maradt.
Árpa az enyém, többi nem.
Válasz mtz1221 #8360. hozzászólásáraTied? Mennyi területről?
Válasz termelo #8358. hozzászólásáraköszönöm!
Válasz fexco #8354. hozzászólására5-7
Válasz Sylva #8356. hozzászólásáraSzerintem az ország 60-70% án felsültek, egyedül a dunántúl délnyugati részén lesznek nagyon jó termések.
Búzában lesz ahol 2tonnát is alig fogja elérni a termés,átlagban 4tonna körülire számolnak ,persze ahol jó időben kapta a csapadékot,ott akár még táblánkénti rekord is születhet,de lehet 1km re már feleannyi sem lesz.
Ma megvolt az év első aratása.
Őszi borsó.
Terven felül jólett!
üdv mindenkinek!buza szalma,egy átlagos szalmamennyiségnél mennyi kockabálát ad/ha?
bálázó:krone bigpack
Ma láttam hogy felénk is volt aki még az eső előtt levágta az árpát.
De a búzák 90 százaléka is elvan száradva
Kezdődhet az aratás!

https://vm.tiktok.com/ZNRvv1EQx/
Válasz Ohaza63 #8349. hozzászólásáraEz valami fűmag?
Válasz Ohaza63 #8349. hozzászólására14-ben biztosan de egyszer valamikor utána is volt már.
Üdv Emberek!
Megkezdődött az idei aratás!
Jó korán!
Emlékszik valaki ilyen korai időpontra???
https://www.tiktok.com/@honved02/video/7649080315641613590?_r=1&_t=ZN-973ltMIBQE2
Válasz $HMP$ #8343. hozzászólásáraIndiában. És keleten.
Válasz RkTomi #8346. hozzászólásáraAratás
Válasz $HMP$ #8344. hozzászólására
Válasz $HMP$ #8344. hozzászólásáraElmúlt mán az
Válasz $HMP$ #8343. hozzászólásáraNa mivan egyikőtöknek se arat egyszerre 8+ kombájn?
Hol arat a legtöbb kombájn egy földön?
Válasz Kanegér88 #8339. hozzászólásáraHa akar érteni hozz a kombájnos és nem a levágott hektár a lényeg, akkor nem lesz azzal gond.
Válasz Kanegér88 #8339. hozzászólásáraVagy bemedvézik.
Olyan jóvilág van erre hogy az átrakó is hordja befele az anyagot
a gabonát most nézve tele van selyemkóróval ,a kombájn ki tudja majd szelektálni vagy tele lesz zölddel?
Válasz Gatti #8336. hozzászólásáraNem dicsekvés de ez pont az enyém volt két faluval arrébb,ami itt helyben volt az is 52-53körüli ott valószínű tőbb eső volt,tovább volt zöld!
Válasz mtz1221 #8335. hozzászólásáraNálunk, ahol a dánoknak állítólag 9 tonnás őszi árpája volt, közvetlen mellette ősszel elvetett tavaszi sörárpa 35 mázsát adott. Mi lett volna, ha tavasszal vetik? Ki sem kel?
Válasz apuci #8334. hozzászólásáraGondolom a 70 olyan helyen lehetett ahol jobban betalált az eső.
Válasz apuci #8334. hozzászólásáraNálunk meg java rész 7 tonna körüli, 70 es hektoliterrel. Még jó hogy mást nem néznek.
Válasz Erdőjaro #8332. hozzászólásáraDél Békés 35-70q de a 70 egyedi inkább 35-50,egyelőre kb aratás közepe!
Magas beltertalommal,malmi,javító!
Válasz Erdőjaro #8332. hozzászólásáraKözép Békés 30-58q,22-43 sikér,15.3legjobb fehérje.
Búza átlagokat tud valaki már mondani? Nagyon szép állományok is sok felé besültek
Országos nagyüzem a héten be fog indulni
Válasz Agromókuss #8325. hozzászólásáraSzia.
Amit nem írtak, hogy sokat hordhat vissza a kalászvisszahordód. Azon a mennyiségen csökkents. Vagy nyissa a magrostán vagy zárj a törek rostán.
Gondolom érett, ha a vize alacsony, mondjuk 16 alatti, akkor töri, darálja. Minél szárazabb, annál jobban.
Válasz Agromókuss #8329. hozzászólásáraVan olyan, hogy semmit nem tudsz tenni, mert rossz a fajta vagy az évjárat.
Válasz SzikiSzokeveny #8326. hozzászólásáraHa gyorsabban megyek kopog a ferde vagy a dob nem bír többet, így gyorsítani nem tudok