Válasz Gumóka #8192. hozzászólásáraDe ha a tót kurvaanyát mondod akkor folyékonyan beszél!
De sok magyarsem akar megszólalni.
Voltunk kint, végképp nemakart érteni magyarul.
Megitattuk bevontuk a társaságba rögtön megtanultak!
Nekem nagyapám félig tót volt, nemvolt egyszerű ember!
Mintha csak a Miskolci cementgyár környéki házak történetét hallanám.
A 110 éves gyár tövébe 30-40 éve odaépítkezők panaszkodnak, hogy ott gyár van és micsoda dolog már ez.
Persze akkor jó volt a gyár mikor olcsón tudták emiatt megvenni a házakat, telkeket.
Válasz Gumóka #8192. hozzászólásáraItt 3 picsa volt aki szerbhez ment hozzá és a faluban maradtak. Mindhárom folyékonyan megtanult magyarul, mert pont azért is nem beszélt senki velük szerbül. Van fordítva is azért délen, magyar neve van és egy szót sem tud magyarul sajnos.
Válasz Sylva #8188. hozzászólásáraMitől függ hogy az árpa szalmát megeszik vagy nem ??? Hoztam be több ismerőséből is, egyikre rá se néznek, másikat meg mintha lucerna lenne úgy eszik.
Válasz Erdőjaro #8173. hozzászólásáraGyümölcsösben dolgoztam.
Ottis verték a nyálukat.
Aztán a jegyző lerendezte.
Levél. Mivolt előbb a gyümölcsös vagy az újépítésű lakóház.
Tudták hova építkeznek.
Akkor kuss!
Arról nemis beszélve mindenkinek kapu a gyümölcsösbe. Mikor kulcsot akartunk kérni rendőrt akart hívni. Az ő kapujához kulcsot nekünk? Aztán lehegesztetük a kaput. Feljelentés rongálásért.
A másik barom a kerítésem átdobált fű de a szemét is előfordult.
Rakodó vissza a reladónak.
Megint feljelentés. A jegyző nemgyőzte egy darabig a leveleket írkálni a szedet vetet városi újgazdag köcsögnek aki vidékre költözött.
Válasz Drisa #8175. hozzászólásáraEz Szlovákiában is így van, a pozsonyiak eladják lakásukat és jönnek a magyarlakta településekre. Fővárosi lakás 300 ezer euró, vidéki szép családi hát meg 100 ezer. Aztán folyamatosan megy a jelentgetés, mert szag van, fűnyírózás, fűrészelés....általában hétvégén.
Van akinek a kakassal van baja, de a harangszót is be akarták már tiltatni.
Adj a tótnak szállást és kiver a házadból.
A magyarországi Rajkán is már többségben vannak a tótok, szlovák óvodát követelnek, meg elvárják, hogy az ABC-ben szlovákul is tudjanak.
Válasz Erdőjaro #8173. hozzászólásáraSajnos egyre több az ilyen! Az oké,hogy szólhatna a gazda,ha ott aratnak,mert senki se örül ha televeretik a lakást pelyvával meg porral a medencét. A legtöbb normális gazda szól ha ilyen helyen aratnak és a szél is arra fuj. Viszont a másik oldal,hogy egyre többen azt hiszik nyaralóövezetben élnek és fizettek azért,hogy a környékükön se zaj se por se füst se állathang se szag ne legyen. A kertjüket nem művelik,azt hiszik,hogy a csirke meg a zöldség,a kenyér a tescoban terem meg a lidiben. Az ilyen óbégat a jogaiért már akkor is ha a kakas kukorékol,vagy a templom harangoz. Erre valamit sürgősen ki kell találni,mert ez is olyan mint a migránsok,hogy egy teljes életformát kell pár ember követelései miatt megszüntetni.... egyébként vidéken is a libsik nyavajognak legtöbbször.
Válasz Drisa #8175. hozzászólásáraIgazuk van , miért is nem akkor arattak amikor zuhogott az eső, az megfogta volna a porolást, ha viharos széllel van, akkor még jobb , mert az ablakok is be vannak csukva ( zajszűrés ) , ruhák is be vannak szedve .
Válasz Erdőjaro #8173. hozzászólásáraAzt írja a lakóházak közé ékelődtek a földek, hát ahogy elnézem a gyenge kovácsolt vas kaput nem inkább a házak ékelődtek a földek közé. Amúgy gondolom újgazdag embereknek lett elegük a városból ahol egész nap zaj és por van, itt csak pár nap. Gondolom ennyit ki lehet bírni. Itt is megy a jelentgetés. Egy sertéstelepet építettek körbe sok szép "tanyás ingatlannal". Majd emberünk megkeverteti a tározót kihordás előtt, akkor annyi a Silannak. Ki van táblázva hogy sertéstelep, mégis oda építkeztek. No comment....
Válasz Erdőjaro #8173. hozzászólásáraAz komoly. A cikk írója is ott éppen az udvaron? Legalább megkérdezhetett volna egy szakértőt meg egy jegyzőt erről mert léggé hülyén fogalmazik.
Válasz wagner csoport #8166. hozzászólásáraAzért is használom ki az arattatási lehetőséget oldaldőlléses területen.
Lexionon a 3D rosta úgymond alap. Az én kombájnomban meg merevrosta van. Oldalakban meg is látszik....
Válasz Gumóka #8160. hozzászólásáraNéztem radart, láttam elment tőlünk keletre. Azért részben örültem hogy nem lett annyi itt, viszont kapásnövények kb. 1 hónapja csak ilyen pár mm-t (porelverő)kapott.
Holnap talán kezdhetjük aratást...Fúj a szél mint állat..
"Reggel lefeküdtem aludni" Melyik lebújban csavarogtál az éjjel??
Válasz apuci #8158. hozzászólásáraItt másfél hete próbáljuk árpát elkezdeni, de minden másnap 1-6mm eső közbeszól. Reggel sem tudtunk indulni, volt 1 kis zivatar.
Válasz barazdabetyar. #8152. hozzászólásáraNem lapít, 7-8 T az önköltség, nègyezres áron. Majd lessz jobb èv is, vagy nem kell eladni ennyièrt, pár ève is kivártam, 50e. indult, aztán decemberben eladtam 90.e.èrt tonnáját.
Válasz barazdabetyar. #8152. hozzászólásáraAz eső vitt is és hozott is...ma a gépek 6 tonnásba mentek..Szóval ahol jobb a föld kicsit jobbat ad. Annyit tudok....kapott ősszel némi szuszpenziót. Valamint tavasszal 110 kiló hatóanyag nitrogént. Mivel mellettem lévő darabban kezdtek,volt némi rálátásom. A növény-rovar védelmet elég jól kitolták. Viszont van kinek 400 ezer felett van idáig a költség..majd eztán jön még a béraratás. Kalászos-őszi borsó az itt bukó felé hajlik. Kukorica-napraforgó még sokat kint alszik..a szóják szintén. (viszont az alapkezelések idén jól sikerültek. Szóval a gyom most nem sanyargatja a szóját-naprát. ) Vissza repítettek minket a 90-es évek közepéig. Akkor sem pénz-sem technika nem volt a kezünk alatt. Barkácsoltunk amivel lehetett. Most technika van és úgy kell rá vigyázni mint a szemünk fényére. A pénz az az érdekesebb. Amint belehalgatok a beszélgetésekbe...lesz itt ugar is bőven. Valamint te kaptál-te kapni fogysz alapon megy majd a barkácsolás. Már most feszelegnek az üzletkötők..nem nagyon fogy semmi a polcról sem. Szóval porolnak a gépek..pörögnek a körbálák..
8348 hozzászólás
Válasz Sk Laci #8197. hozzászólásáraHova a sietség?Másmég az árpát sem vágja!
Ma belevágtam a búzába, de nedves volt 17 %
Mennyit kellene várni, hogy lemenjen 14 %-ra?
3-4 napra gondoltam.
Lemehet 3+% a nedvesség 3-4 nap alatt?
Válasz Gumóka #8192. hozzászólásáraDe ha a tót kurvaanyát mondod akkor folyékonyan beszél!

De sok magyarsem akar megszólalni.
Voltunk kint, végképp nemakart érteni magyarul.
Megitattuk bevontuk a társaságba rögtön megtanultak!
Nekem nagyapám félig tót volt, nemvolt egyszerű ember!
Válasz Drisa #8175. hozzászólására"...Ki van táblázva hogy sertéstelep, mégis oda építkeztek. No comment...."
Mintha csak a Miskolci cementgyár környéki házak történetét hallanám.
A 110 éves gyár tövébe 30-40 éve odaépítkezők panaszkodnak, hogy ott gyár van és micsoda dolog már ez.
Persze akkor jó volt a gyár mikor olcsón tudták emiatt megvenni a házakat, telkeket.
Válasz Gumóka #8192. hozzászólásáraItt 3 picsa volt aki szerbhez ment hozzá és a faluban maradtak. Mindhárom folyékonyan megtanult magyarul, mert pont azért is nem beszélt senki velük szerbül. Van fordítva is azért délen, magyar neve van és egy szót sem tud magyarul sajnos.
Válasz mtz1221 #8191. hozzászólására
Válasz mtz1221 #8191. hozzászólásáraSzlovák nem is akar magyarul beszélni, ha tud, akkor se.
Válasz Szlovákiából #8179. hozzászólásáraMeg a qrva anyukat. Nálunk magyarlakta településen a szerb tanul meg magyarul, ha akar valamit a boltban.
Válasz Sylva #8188. hozzászólásáraMitől függ hogy az árpa szalmát megeszik vagy nem ??? Hoztam be több ismerőséből is, egyikre rá se néznek, másikat meg mintha lucerna lenne úgy eszik.
Válasz Sylva #8188. hozzászólásáraezerszemtömeg, hektolitersúly milyen?
Válasz 5465 #8187. hozzászólásáraIgen, Békés megye .búzát egyre többen kezdik csipegetni.
Válasz trikolor5 #8186. hozzászólásáraÉs már a napraforgó is virágzik?
Válasz Sylva #8185. hozzászólásáraMár? Itt még az árpát se kezdték el.
Válasz Erdőjaro #8173. hozzászólásáraGyümölcsösben dolgoztam.
Ottis verték a nyálukat.
Aztán a jegyző lerendezte.
Levél. Mivolt előbb a gyümölcsös vagy az újépítésű lakóház.
Tudták hova építkeznek.
Akkor kuss!
Arról nemis beszélve mindenkinek kapu a gyümölcsösbe. Mikor kulcsot akartunk kérni rendőrt akart hívni. Az ő kapujához kulcsot nekünk? Aztán lehegesztetük a kaput. Feljelentés rongálásért.
A másik barom a kerítésem átdobált fű de a szemét is előfordult.
Rakodó vissza a reladónak.
Megint feljelentés. A jegyző nemgyőzte egy darabig a leveleket írkálni a szedet vetet városi újgazdag köcsögnek aki vidékre költözött.
Válasz trikolor5 #8182. hozzászólásáraViccnek szántam!
Válasz medikus #8181. hozzászólásáraTritikálé azért alapból más beállítást igényel. Esetleg nem marad egyben a tritikálé kalász és dobja ki a kombájn?
Válasz trikolor5 #8180. hozzászólására2 menetben tudod aratni! Először az árpát,utána a tritikálét!

Árpánál okozhat gondot a tritikálé árvakelés?
Válasz Drisa #8175. hozzászólásáraEz Szlovákiában is így van, a pozsonyiak eladják lakásukat és jönnek a magyarlakta településekre. Fővárosi lakás 300 ezer euró, vidéki szép családi hát meg 100 ezer. Aztán folyamatosan megy a jelentgetés, mert szag van, fűnyírózás, fűrészelés....általában hétvégén.
Van akinek a kakassal van baja, de a harangszót is be akarták már tiltatni.
Adj a tótnak szállást és kiver a házadból.
A magyarországi Rajkán is már többségben vannak a tótok, szlovák óvodát követelnek, meg elvárják, hogy az ABC-ben szlovákul is tudjanak.
Válasz Erdőjaro #8173. hozzászólásáraSajnos egyre több az ilyen! Az oké,hogy szólhatna a gazda,ha ott aratnak,mert senki se örül ha televeretik a lakást pelyvával meg porral a medencét. A legtöbb normális gazda szól ha ilyen helyen aratnak és a szél is arra fuj. Viszont a másik oldal,hogy egyre többen azt hiszik nyaralóövezetben élnek és fizettek azért,hogy a környékükön se zaj se por se füst se állathang se szag ne legyen. A kertjüket nem művelik,azt hiszik,hogy a csirke meg a zöldség,a kenyér a tescoban terem meg a lidiben. Az ilyen óbégat a jogaiért már akkor is ha a kakas kukorékol,vagy a templom harangoz. Erre valamit sürgősen ki kell találni,mert ez is olyan mint a migránsok,hogy egy teljes életformát kell pár ember követelései miatt megszüntetni.... egyébként vidéken is a libsik nyavajognak legtöbbször.
Válasz Drisa #8175. hozzászólásáraIgazuk van , miért is nem akkor arattak amikor zuhogott az eső, az megfogta volna a porolást, ha viharos széllel van, akkor még jobb , mert az ablakok is be vannak csukva ( zajszűrés ) , ruhák is be vannak szedve .
Válasz Drisa #8175. hozzászólásáraLe mernem fogadni, hogy ez a cikk irojanak (ujsagironak nem neveznem) kertjebol lett fotozva...
Válasz Erdőjaro #8173. hozzászólásáraAzt írja a lakóházak közé ékelődtek a földek, hát ahogy elnézem a gyenge kovácsolt vas kaput nem inkább a házak ékelődtek a földek közé. Amúgy gondolom újgazdag embereknek lett elegük a városból ahol egész nap zaj és por van, itt csak pár nap. Gondolom ennyit ki lehet bírni. Itt is megy a jelentgetés. Egy sertéstelepet építettek körbe sok szép "tanyás ingatlannal". Majd emberünk megkeverteti a tározót kihordás előtt, akkor annyi a Silannak. Ki van táblázva hogy sertéstelep, mégis oda építkeztek. No comment....
Válasz Erdőjaro #8173. hozzászólásáraAz komoly. A cikk írója is ott éppen az udvaron? Legalább megkérdezhetett volna egy szakértőt meg egy jegyzőt erről mert léggé hülyén fogalmazik.
van akiknek már az Aratás sem tetszik vidéken{:hammer:
tritikálé aratáshoz keresnék kombánjost Debrecen Józsán lévö területhez kisebb méretü kombánj lenne a legjobb tel o630 303 6497
Válasz wagner csoport #8166. hozzászólásáraAzért is használom ki az arattatási lehetőséget oldaldőlléses területen.
Lexionon a 3D rosta úgymond alap. Az én kombájnomban meg merevrosta van. Oldalakban meg is látszik....
Köszönöm!
Válasz Erdőjaro #8164. hozzászólására35E
Válasz Sk Laci #8165. hozzászólására70 alatt be sem indítom. Amúgy sem fusizni vettem.
Válasz Gumóka #8162. hozzászólásáraFura név egy lebujnak.
Válasz Sk Laci #8165. hozzászólásáraAz még ilyen szar forintnál is igen olcsó!!
Válasz Erdőjaro #8164. hozzászólásáraTerületfüggő.
Nekem egyben levő 40 ha-os álló gabona learatására 60 euró + naftát mondtak.
Plusz áfa......
Sziasztok!Mennyi a béraratás tarífája idén?
Válasz drenthe evo #8149. hozzászólásáraIgen.
Még a léhát/héját is ledobta.
Válasz RARGAkèny #8161. hozzászólásáraÚgy hívják, munkahely

Válasz Gumóka #8160. hozzászólásáraNéztem radart, láttam elment tőlünk keletre. Azért részben örültem hogy nem lett annyi itt, viszont kapásnövények kb. 1 hónapja csak ilyen pár mm-t (porelverő)kapott.

Holnap talán kezdhetjük aratást...Fúj a szél mint állat..
"Reggel lefeküdtem aludni" Melyik lebújban csavarogtál az éjjel??
Válasz RARGAkèny #8159. hozzászólásáraAz a reggeli zivatar 20mm lett nálunk

Reggel lefeküdtem aludni, még hallottam, hogy elkezdi. Nemrég ébredtem, kinézek, ránézésre esett 5 körül, mikor megláttam a mérőt én is rácsodálkoztam
Válasz apuci #8158. hozzászólásáraItt másfél hete próbáljuk árpát elkezdeni, de minden másnap 1-6mm eső közbeszól. Reggel
sem tudtunk indulni, volt 1 kis zivatar.
Elkezdtük!

Búzák egyre többfelé fekszenek
Válasz Sk Laci #8155. hozzászólásáraAkkor ez a kérdés megoldódot
.
Válasz A.I. #8138. hozzászólásáraBeszéltem velük, szóban megigérték, hogy átveszik.......
Válasz barazdabetyar. #8152. hozzászólásáraNem lapít, 7-8 T az önköltség, nègyezres áron. Majd lessz jobb èv is, vagy nem kell eladni ennyièrt, pár ève is kivártam, 50e. indult, aztán decemberben eladtam 90.e.èrt tonnáját.
Válasz barazdabetyar. #8152. hozzászólásáraAz eső vitt is és hozott is...ma a gépek 6 tonnásba mentek..Szóval ahol jobb a föld kicsit jobbat ad. Annyit tudok....kapott ősszel némi szuszpenziót. Valamint tavasszal 110 kiló hatóanyag nitrogént. Mivel mellettem lévő darabban kezdtek,volt némi rálátásom. A növény-rovar védelmet elég jól kitolták. Viszont van kinek 400 ezer felett van idáig a költség..majd eztán jön még a béraratás. Kalászos-őszi borsó az itt bukó felé hajlik. Kukorica-napraforgó még sokat kint alszik..a szóják szintén. (viszont az alapkezelések idén jól sikerültek. Szóval a gyom most nem sanyargatja a szóját-naprát. ) Vissza repítettek minket a 90-es évek közepéig. Akkor sem pénz-sem technika nem volt a kezünk alatt. Barkácsoltunk amivel lehetett. Most technika van és úgy kell rá vigyázni mint a szemünk fényére. A pénz az az érdekesebb. Amint belehalgatok a beszélgetésekbe...lesz itt ugar is bőven. Valamint te kaptál-te kapni fogysz alapon megy majd a barkácsolás. Már most feszelegnek az üzletkötők..nem nagyon fogy semmi a polcról sem. Szóval porolnak a gépek..pörögnek a körbálák..
Válasz Csavarkulcs #8141. hozzászólásáraÉs mennyi költséggel?Ilyenkor mindenki lapít.
Válasz trikolor5 #8150. hozzászólásáraIgen. De ez a sok eső miatt van. Lehet nem üszkös, inkább csak ilyen fekete penész szerű valami...
Válasz drenthe evo #8149. hozzászólásáraÉn is láttam hasonlót, de üszkös főleg akkor lehet, ha csávázatlan volt a vetőmag nem?
Helló! Árpán láttok már fekete árnyalatot, üszkös tüneteket? Akár volt kalász védelem, akár nem?